maanantai 23. huhtikuuta 2012

Hibiscus Tee Oli Faaraoiden Lempijuoma

Hibiscus tee oli muinaisten Egyptin faaraoiden lempijuoma, koska Hibiscus auttaa pitämään kehoa viileämpänä kuumassa ilmastossa. Jonka takia Hibiscus pohjainen juoma onkin yksi parhaista kesäjuomista.

Hibiscusta voi käyttää teenä tai ekstrakti muodossa. Hibiscusta on käytetty kiinalaisessa lääketieteessä, joka onkin aina hyvä merkki ja se kertoo kyseisen aineen potentiaalista.

Hibiscus tulee malvakasvien perheestä ja se on kukkakasvi. Hibiscus kasvaa lämpimässä trooppisella alueella.

Punainen Hibiscus tee on viimeaikoina löytänyt tiensä "terveys skeneen", vaikka sitä on kuitenkin käytetty perinteisenä lääkkeenä jo muinaisista ajoista lähtien. Punainen Hibiscus tee on tehty hibiscus sabdariffa kukasta. Hibiscus tunnetaan myös Suomeksi nimellä kiinanruusu.Mitä terveyshyötyjä Hibiscus teellä on?

Hibiscus tee tutkitusti alentaa verenpainetta. Tutkimuksessa toinen joukko käytti Hibiscus teetä, ja toinen joukko käytti placecoa. Vain Hibiscus tee käyttäjä joukko sai nämä positiiviset tulokset verenpaineen alentumisesta. -USDA tutkimus 2008

Sisältää paljon antioksidantteja jotka taistelee soluja vahingoittavia vapaita radikaaleja vastaan

Hibiscusta on käytetty perinteisesti lääkkeenä yskään, hiustenlähtöön ja hiusten harmaantumisen ennaltaehkäisemiseen

Auttaa säilyttämään terveellisen lämpötilatason kehossa. Muinaiset Egyptin faaraot joivat Hibiscus teetä pysyäkseen viileinä

Parantaa C-vitamiinin imeytymistä. Ja sisältää itsessään paljon C-vitamiinia ja mineraaleja

Edistää sydämen ja hermoston terveyttä

Perinteinen parannuskeino hermostuneisuudelle ja levottomuudelle sekä univaikeuksiin

Auttaa painonhallinta haasteissa

Auttaa tukemaan muistia ja keskittymiskykyä

Tukee ja parantaa immuunijärjestelmän toimintaa

Hibiscus tee voi alentaa kolesterolia

Tässä vain muutama hyödyistä, ns. linnunsilmä perspektiivi.


Mistä Hibiscusta?

Hibiscus teetä saa hyvinvarustelluista luontaistuotekaupoista. Tai netistä tilattuna esim. iHerb nettikaupasta.

Itse olen käyttänyt tätä Hibiscus tuotetta:


Dr. Mercola, Novel Tea, 100% Organic Hibiscus Extract, 1.83 fl oz (54 ml)
USDA sertifioitu luomu sekä kofeiiniton.

Mahtavan helppokäyttöinen tuote lisätä Hibiscus ekstraktia juomaveteen tai itse tykkään ottaa aamulla termokseen tekemääni teetä ja suihkuttaa siihen vain sekaan. Paras niihin hetkiin kun ei jaksa tehdä teetä ja silti haluaa jotain hyvänmakuista juomaa(koska pelkkä vesihän on tylsää)...

Hibiscus juomalla on todella hyvä maku, henk.koht lemppareita maultaan. Tohtori Mercola itse hehkutti Hibiscus juomaa parhaimman makuiseksi juomaksi mitä on ikinä juonut, joten oli pakko nähdä itsekkin, että toimisiko tämä helppona limppareiden korvaajana.

Aitoja Hibiscus teepusseja en ole tämän ohella kokeillut, mutta seuraavassa tilauksessani laitan tulemaan tätä.

*Päivitys: Tilasin tuota Rosehip Hibiscus teetä iHerbistä ja melkein voisin suorilta käsin nostaa sen parhaimman makuiseksi teeksi mitä ikinä olen juonut, todellakin suosittelen suuresti. Suorastaan liian hyvää. Uskon, että se sopii kaikille etkä tule pettymään. Aito luomu Hibiscus tee on luontaisesti niin uskomattoman hyvää. Rikas punainen maku, sanoinkuvailematon.

Näistä kahdesta suosittelen tilaamaan Rosehip Hibiscus teepusseja, ne ovat parempia kuin Mercolan tuote.

-Hibiscus teetä on hyvä juoda esim. Thaimaassa, ei ole niin kuuma enää. Tämä olikin muinaisten faaraoiden kikka. Viime reissulla Thaimaassa näitä Hibiscus teepusseja olikin mukanani ja ero oli huomattava.


Lisäksi...


Kaikkihan tykkää punajuuresta?

No ei varmaankaan kaikki tykkää punajuuresta, itse en ainakaan pidä punajuuren mausta ja en oikein pysty syömään sitä aidossa vihannesmuodossaan vaikka se on kyllä niin super terveellinen ja sen lisäksi punajuuri sisältää betaiinia joka alkaa tuottamaan kehossamme lisää serotoniinia, joka on ihmisen luonnollinen mood-lifter. Eli kirjaimellisesti se tekee onnelliseksi ja iloiseksi.

Miksi puhun punajuuresta siis? Koska olen löytänyt loistavan tuotteen joka sisältää raakaa kaakaota, punajuurijauhetta(huomaamattomassa muodossa ettei sitä oikeastaan maista) ja Hibiscus ekstraktia. Joten siltä osin se liittyy aiheeseen.

Raaka kaakao itsessään on yksi maailman terveellisimmistä ruoka-aineista. Raaka kaakao myös itsessään sisältää serotoniinia josta puhuin ylempänä, ja siihen päälle se punajuuri plus tämä Hibiscus.


Tämä sekoitus yhdessä tekee yhden parhaimmista hyvää olotilaa nostavista sekoituksista.

Enkä yhtään edes ihmettele kun katsoo noita ainesosia ja kuinka ne käyttäytyy ihmiskehossa. Suorastaan oikea serotoniini drinkki joka nousee aivoihin melkein kuin huume.

En ehkä ikinä mistään muusta ole saanut näin kovia energiatasoja kuin tästä juomasekoituksesta. Haluatko lisää energiaa? Ei oikeastaan tarvitse etsiä mitään muuta, tämä on omasta kokemuksestani se "taikapilleri" siihen.

Myös yksi parhaista kesäjuomista, Hibiscuksen viilentävän efektin takia. Tästä voi tehdä joko kuumaa kaakaota, tai vaikka jäistä kaakaota.. Tai sekoittaa smoothieen joka onkin mielestäni se paras tapa.

Maku voi olla aloittelijalle suhteellisen kitkerä alkuun. Huomioi, raaka kaakao ja punajuurijauhe samassa... Jopa itse tuote mainitseekin, että tämän luonnollinen maku voi olla hieman kitkerä ja voit makeuttaa :) Itselläni tosin menee makeuttamatta, tykkään tämän syvän rikkaasta mausta ja kuinka energisoiva se on. Alkuun käytin vähän hunajaa seassa, nykyisin menee ihan paljaaltaan oikein herkullisesti!

Voihan se olla jonkun mielestä idioottimaista tilata netistä jotain Hibiscusta, kun lähikaupoista saa Pepsi Maxia... Mutta itse tykkään tälläisillä korvata kaikki limpparit sun muut, eikä edes ole paljoa kalliimpaa. Ja on ainakin sataprosenttisesti paremman makuista ja terveellisempää kun light-kolat. Mutta älä usko mua, testaa itse ja tee omat havaintosi :)

CocoCardio
Made with Certified Organic Cocoa & Beet Juice Powders
Plus Hibiscus Extract

Yksi loistava iHerb suositus!


Kuvalähteet:
http://www.flickr.com/photos/roome/514127595/
http://www.flickr.com/photos/nanafigue/302708420/


Näe uusin suositukseni, joka on vahvin iHerb suositukseni koskaan. Tämä on huikein tieteellinen löytö koskaan - luonnon puuttuva linkki pysyvään terveyteen - lähin luonnollinen vertauskuva "Graalin maljaan" - "Suurempi löytö kuin D-vitamiini".

2 kommenttia:

Pyrin vastaamaan kommentteihin nopeasti, mutta joskus vastaamisessa voi kestää jopa 2 kuukautta.