keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Maca - Pyöreämpi peppu ja isommat rinnat macalla? Ihmejuuri jaksaa yllättää hyödyillään

Maca ilmiö on ilmiöistä uusin: rintojen ja pepunkasvatus legendaarisella "superfoodilla"?

Miljoonat ja miljoonat naiset ympäri maailmaa ovat rakastuneet macaan. Eikä vain sen takia, että maca tuo hormonitasapainoa(jonka myötä laihtuu automaattisesti) ja vähentää PMS oireita... (PMS oireet on muutenkin modernin maailman sivutuote, tästä lisää postauksen lopussa)

Macajuuri voi myös kasvattaa suuremmat rinnat ja muokata pepun pyöreämmäksi. Macan sanotaan tekevän naiselle sen halutun "täydellisen tiimalasivartalon".

Latinonaisilla onkin yleensä paremmat muodot ja esim. etelä-amerikassa, Brasiliassa, maca on yleinen paikallinen ruoka eikä niinkään mikään mystinen "superfood" jota vain jotkut hipit käyttävät. Tunnetusti brasilialaisilla naisilla on seksikkäimmät muodot ja planeetan parhaiten muodostuneet takapuolet, luontaisesti.

Muissa maissa ihmiset ihannoi brasilialaisia peppuja niin paljon, että pakaraimplantit ovat jo arkipäivää.. Mutta miksi valita tämä tie kun voit noudattaa samaa "salaisuutta" jolla brasilialaiset saavat muotonsa luontaisesti?

Brasilia on myös yksi suurimmista macan tuotantomaista, joten siellä sitä menee.

Voiko maca siis olla se "taikapilleri" jolla naiset tulevat kurvikkaammiksi ja seksikkään muodokkaaksi - jokaisen miehen päiväuneksi?

Kenties... Nykyinen maca ilmiö itseasiassa antaa tästä erittäin vahvoja todisteita.

Hyvän pepun omistaminen onkin lähes jokaisen naisen itsetunto ongelma... Miehet haluavat isoja JLo ja Kim Kardashian-tyylisiä peppuja... Naiset kyykkää saleilla peppujaan suuremmaksi...

Jennifer Lopez ja maailmankuulu peppu

Kuinka muodostaa lättäpepusta pyöreä - juuri sellainen jota olet nähnyt netissä ja joillain naisilla? Tiedäthän jonkun tuttusi, jolla on peppu kuin JLolla, jota kaikki miehet ja myös naiset kuolaavat...

Kuinka saisit sellaisen pepun - käymättä plastiikkakirurgilla tai ottamatta vaarallisia injektioita pakaroihisi?

Macajuuri voi olla avain tähän. Tämä maca pepunkasvatus ilmiö onkin tehnyt macasta oikean supertähden, ja hyvä niin, koska onhan kyseessä yksi hyödyllisimmistä "superfoodeista" mitä maa päällään kantaa.

Maca Root: Women Need to Hear About This Amazing Super Food! Use Maca Root to Balance Hormones and Even Increase Breast Size and Get Curvy Butt

Itseasiassa kuulin macan peppua ja rintoja kasvattavasta ilmiöstä jo pari vuotta sitten kun katsoin jonkun Youtube videon jossa nainen puhui macan tekevän pyöreämmän pepun ja tämän myötä kaikki naiset olivatkin oikein juosseet ostamaan macaa kaupoista ja monilla olikin ollut positiivisia tuloksia.

Unohdin koko asian mutta muistin asian jälleen lukiessani ylläolevan artikkelin. Pepun ja rintojen kasvatus macalla onkin jo ilmiö naisten keskuudessa, oletko jäänyt ilmiöstä paitsi?

Olenkin aina miettinyt, että miksi joillain naisilla ei tule minkäänlaista pömppömahaa ja kädet ovat ohuen naiselliset mutta silti löytyy pyöreä peppu, isot rinnat ja muodokas lantio...? Ja miksi jotkut naiset taas ovat päinvastaisia? Miksi joillain on lättäpeppu, ei ole rintoja mutta on maha-alueen lihavuutta ja läskit pakkautuu käsiin?

Kuinka maca auttaa saavuttamaan pyöreämmän pepun ja isommat rinnat?


Yleisimmät kokemukset macan käytöstä naisilla on, että macan käytön myötä paino tai rasva on alkanut menemään eri paikkoihin. Vatsamakkaroiden ja käsiläskien sijaan rasva onkin mennyt rintoihin, pakaroihin, lantiolle ja reisille ja täten muokannut sen halutun tiimalasivartalon.

Hormonituotanto määrittelee suuresti sen miten kehonrasva jakautuu, ja macan alkaloidit auttaa ihmistä tuottamaan enemmän hormoneita.

Eli eikun hankkimaan macaa ja salille kyykkäämään ja maastavetämään ja sitten reportoimaan pepun kasvamisesta! :)

Ei, en siis väitä että macaa syömällä ja katsomalla TV:tä muutut brasilialaiseksi kaunottareksi. Brasilialaiset ovat koko maailman treenaushulluin kansa, naiset treenaa saleilla kuin mielipuolet ja syö superfoodeja kuten macaa - ja se näkyy seksikkään muodokkaana kehona. No mutta tämähän on kauhean pinnallista? Joku voi kysyä.. Se on ennemminkin biologiaa. Terveys on seksikästä ja haluttua.

Salaisuus tai taikapilleri kysymykseen "miten saada hyvä perse?" on edelleen yllätys yllätys treenaus, mutta maca voi huomattavasti auttaa matkalla pyöreämpään peppuun!

Eli eniten kuitenkin motivoin ihmisiä alkamaan treenaamaan, tule tänne takaisin myöhemmin ja katso nämä pari treeni esimerkkiä kuinka saada pyöreämpi peppu: Maastaveto ja kyykkytreenit pepun kasvattamiseen - tuollainen peppu sinullakin voi pian olla, se on vain kiinni siitä aiotko toimia nyt.

Kesäänhän on nyt todella, todella lyhyt aika! Pyöreämpi peppu kesäksi uimarannoille on vielä aikaa hankkia.

Mutta otetaanpa katsaus macan hyötyihin ja macatuotteisiin...


Maca tuotteet ja hyödyt


"Super superfood" -sanotaan macasta. Lähes jokaisen urheilijan #1 superfood.

Ihmiset jotka käyttää macaa erottuu joukosta ja he ovat seksuaalisesti halukkaampia... Sitä paitsi, lähes kaikki käyttää jo macaa.

Eläinkokeissa on todettu, että mitä enemmän macaa eläimet saavat sitä voimakkaampia ja seksuaalisesti halukkaampia niistä tulee.

Maca superfoodin käyttöä ei ole vaikea aloittaa kun jopa Victoria's Secret supermallit vannoo macan olevan heidän salaisuutensa kauneuteen. Miljoonat naiset ovatkin varastaneet tämän supermallien salaisuuden.

Monet ihmiset jakaa macasta tämän kokemuksen: maca tekee paremman olotilan kuin yksikään multivitamiinipilleri.

Kerran kun on käyttänyt macaa niin ei voi enää olla ilman. En tiedä ketään joka olisi käyttänyt macaa ja lopettanut sen käytön, lähes kaikista macan käyttäjistä tulee lopullisia täysaddikteja. Onneksi kyseessä on hyvä terveellinen addiktio. Once you start using maca you go never back.

Kuten kaikkien ihanien luontaistuotteiden kanssa, hankin macaa halvasta iHerb nettikaupasta.

Gelatinoitu maca jauhe on hyvä maca tuote. Gelatinoidusta macasta on poistettu macan tärkkelys ja kuitu ja täten jäljelle jää vain hyvin konsentroitu maca jauhe. Gelatinoitu maca on hiukan kalliimpaa kuin normaali maca mutta voimakkaampaa, tehokkaampaa ja sopii nimenomaan heille joilla on ruoansulatusongelmia.

Mikäli olet ihminen joka aina haluaa laadukkaimman tuotteen, et pihistele laadussa ja sijoitat aina vain parhaimpaan - harkitse näitä: MacaForce Vanilla Spice tai MacaForce Dark Mint joiden sisältö on erittäin vakuuttava. HealthForcen MacaForce tuotteet ovat mahtavia koska niihin on lisätty Shilajit, joka on hyvin suosittu koska se voi auttaa impotenssiin ja ennenaikaiseen siemensyöksyyn. Jos haet vain parasta macatuotetta niin älä etsi kauempaa, tässä se on.

*Macaa saa myös Suomesta - esim. Hyvinvoinnin Tavaratalosta tästä - tarjolla on myös yllä puhumani MacaForce tai esim. Cocovin macaa, Puhdistamon premium macaa (joka sopii erityisesti miehille), ja tarjolla on myös maca-kapseleita joita en tosin erityisemmin suosittele.

Jos käytät macajauhetta niin mielestäni sinun täytyy tehdä säännöllisesti smoothieita, muuten et tule syömään macaa... Macan maku ei ole taivaallinen, piilota se pirtelöiden sekaan.

Monet aloittelevat macajauheen käyttäjät yrittävät juoda macaa veden kanssa lähes oksennellen... Näillä maca jääkin homehtumaan kaapin pohjalle eivätkä he addiktoidu macaan ja näe macan hyötyjä... Kerran olen erehtynyt kokeilemaan macaa veden kanssa ja ei ikinä enää! Tosin pieni määrä macaa on itseasiassa erittäin herkullista lämpimän teen seassa, tuo "herättävän" aromin.

Macaa voi laittaa myös jugurtteihin, salaatteihin. Macaa voi myös käyttää lämmitetyissä ruuissa kuten keitoissa tai liharuuissa lisänä, mutta lämmitys voi tuhota ravinteita. Lisää macan käyttötapoja.

Victoria's Secret supermalli Miranda Kerr käyttää
macaa jokaisessa smoothiessaan (Kuvalähde ja miksi Miranda käyttää macaa)
"I personally love Maca and include it in all of my protein shakes!" -Miranda

Vaihtoehto macajauheisiin?

Maca Velvet ekstrakti on loistava tärppi. Kenties yksi hienoimmista tuotteista koskaan kehitetty, sekä naisille että miehille.

Vaikka mitä tuleman pitää saattaakin kuulostaa kauhistuttavalta tietyille naisille... Silti lue tarkasti! Lopussa tulet yllättymään.

Maca Velvet sisältää: Raaka Maca + New Zealand Deer Antler Velvet + Tongkat Ali

Tutustuin aikanaan näiden yrttien hyötyihin ja löysin aika yllättäviä juttuja, jotka kerron nyt alempana.

Maca hyödyt


-maca voi kasvattaa rintoja ja muokata pepun pyöreämmäksi joka on syy miksi macasta on tullut ilmiö naisten keskuudessa
-maca auttaa kehoa tasapainottamaan ja tuottamaan hormoneja, tämä tapahtuu macan alkaloidien kautta jotka stimuloi aivolisäkettä
-lähes kaikkien maca kokemuksiin kuuluu huomattavasti nopeampi lihaskasvu
-nopeampi palautuminen
-macalla on maine luonnollisena vaihtoehtona anabolisille sterodeille(maca ei ole anti-doping listalla)
-maca voi luonnollisesti nostaa testosteronitasoja
-näkyvästi enemmän energiaa ja kestävyyttä
-suuri seksuaalisuuden ja libidon lisääjä, parantaa seksuaalista kiihottumista
-parempi ihonlaatu (ihonhoitoala huomasi tämän ja monet ihonhoitotuotteet sisältää nykyisin macaa)
-macaa käytetään aknesta selviämiseen
-adaptogeeni joka tuo tasapainon - mikäli sinussa on liikaa estrogeenia tai testosteronia, maca tuo tasapainon. stressiä? macan adaptogeeni ominaisuudet korjaa senkin. onko talvella liian kylmä? onko kesällä liian kuuma? maca tasapainottaa tämänkin - et tunne enää kylmyyttä/kuumuutta niin pahasti
-lievitys pms-oireisiin ja kuumiin aaltoihin
-maca voi parantaa ruuansulatusta
-voi parantaa umpieritysjärjestelmän toimintaa
-ravintoprofililtaan oikea supertähti - rikas mm seuraavissa: mineraalit, aminohapot, sinkki, magnesium, rauta, vitamiinit B1, B2, B12, C, E
-maca sisältää juurikasviksi suuren määrän hyviä terveellisiä rasvoja
-10% macan painosta on proteiinia
-ei sivuoireita. jos olet kokenut mahakipua macasta niin kokeile gelatinoitua macaa


Deer Antler Velvet(poronsarviuute) hyödyt


Maailmalla erittäin kohuttu Deer Antler Velvet on yksi nykypäivän myydyimmistä ja halutuimmista lisäravinteista, monet kaupat myy nyt jopa ei-oota viimeaikaisen NFL pelaajien kohun takia. Ja onhan se ymmärrettävää miksi. Miehet hankkii oman etulyöntiasemansa painamalla ostamaan poronsarvituotteita kun ilmenee, että massiivisen lihaksikkaat NFL pelaajat käyttää niitä. Muinainen "game changer" on nykypäivän hypetetyin juttu. Muutamia syitä miksi:

-nauttii suurta statusta nimellä "The Fountain of Youth" (nuoruudenlähde) "Anti-aging miracle"
-Deer Antler Velvet on nauttinut ylijumalan statusta perinteisessä Kiinalaisessa lääketieteessä jo noin 2000 vuoden ajan, koko systeemin tärkein asia, ginseng on ainoa joka tulee edes lähelle Deer Antler Velvetin "päällikön" statusta
-Suomessa on pitkät perinteet poronsarvijauheen käytöstä kansanlääkkeenä
-sisältää n. 400 aktiivista ainesosaa sisältäen mm. monia kasvutekijöitä, IGF-1, IGF-2 (insuliininkaltainen kasvutekijä), lipidejä, chondroitin, glukosamiinia, aminohappoja, kasvuhormonia(HGH)
-Deer Antler Velvet on maailman ainoa luonnollinen uudistuva lähde chondroitininiin ja glukosamiiniin
-ominaisuudet kuten anabolisilla sterodeilla, ilman sivuoireita - auttaa dramaattisesti palautumisessa, auttaa kasvattamaan kudoksia, vahvistaa kudoksia, enemmän kuin ikinä voisit saavuttaa pelkällä treenauksella
-lukuisien kasvutekijöiden ohella Deer Antler Velvet on ällistyttävän ravinnerikas sisältäen monia tärkeitä kauneus- ja karisma mineraaleja
-Deer Antler Velvet on macan tavoin adaptogeeni, eli tasapainottava
-voi nostaa testosteronitasoja luonnollisesti
-voi auttaa tuottamaan enemmän kasvuhormonia, jonka takia mm. Hollywood tähdet käyttää Deer Antler Velvettiä pitämään itsensä nuorena (Hollywood starat ottaa tätä isoja annoksia)
-erityisen käytetty urheilupiireissä, mm. NFL, NBA, MLB pelaajien ja golf ammattilaisten toimesta - HGH, IGF-1 boostin vuoksi, nopeampaan loukkaantumisista parantumiseen yms
-Antler Velvet voi auttaa myös laihduttamisessa ja rasvanpoltossa
-perinteisesti suositeltu hedelmättömyyteen naisille sekä miehille
-klassinen sänkykamarin toiminnan eheyttäjä
-Deer Antler Velvetin viitataan herättävän ihmisen syvällä olevan voimakkaan elinvoiman - mystistä eikö?
-kasvuhormonin(HGH ja IGF1) suurempi eritys kiteyttää koko Deer Antler Velvetin - sen avulla saat mitä vain: kauniimmat hiukset, kynnet, ihon, pysyt nuorempana, unelmakroppaisena, palauttaa nuoruudenajan seksuaalisen viriliyden ja lähes mitä vain
-New Zealand Deer Antler Velvettia pidetään kaikkein voimakkaimpana ja puhtaimpana, jos mietit miksi se tulee sieltä
-poroille/peuroille ei tule mitään harmia/kipua keräämisestä, sarvet tippuu ja kasvaa takaisin vuosittain
-Deer Antler Velvet Sales On The Rise, Does It Really Work?
-lukuisat iäkkäät ihmiset reportoivat käyneensä mittauttamassa HGH, IGF-1 tasojaan lääkärissä Deer Antler Velvet käytön jälkeen ja lääkäri on aina ollut ihmeissään - "mahdotonta sinun ikäiseltäsi, olet ottanut kasvuhormonipiikkejä".. ei.. otan vain luonnollista poronsarviuutetta
-ensimmäiset kirjatut tiedot Deer Antler Velvetin maagisista ominaisuuksista löytyy silkkikääröistä vuodelta 168eKr, joten kyseessä ei ole mikään uusi perätön ilmiö, sen tiedettiin toimivan jo silloin ilman modernia tiedettä, joka on entisestään vahvistanut poronsarvituotteiden statusta lisäravinteiden maailmassa


Tongkat Ali hyödyt


Maineeltaan ja toiselta nimeltään "Asian viagra". muita nimiä "Long Jack", pasak bumi, Eurycoma longifolia.

-voi nostaa testosteronitasoja luonnollisesti jonka takia tongkat ali onkin ammattiurheilijoiden kovassa käytössä - yksi tunnetuimmista "testoyrteistä"
-kuten "Asian viagra" nimestä voi päätellä: tongkat ali on supertähti seksuaalisuuden & libidon lisääjänä, suositellaan sekä miehille että naisille
-tongkat ali toimii vaikuttavana aineena painonpudotukseen varsinkin naisilla - testosteronin lisääntymisen vuoksi
-tärkeä yrtti vaihdevuosilla oleville naisille jotka altistuu osteoporoosin uhkalle, tongkat alin lisäämän testosteronin myötä saavutat vahvemmat luut
-voi kasvattaa puhdasta lihasmassaa
-voi vähentää kehon ylimääräistä rasvaa
-voi parantaa mielialaa, hyvinvointia, aivotoimintaa
-voi parantaa tarkkaavaisuutta ja keskittymistä
-tongkat ali voi parantaa erityisesti naisen erogeenisten alueiden herkkyyttä
-tongkat alista sanotaan, että se nostaa naisen seksuaalista kiihkoa.. katsooko naisystäväsi vain TV:tä iltaisin? aika muuttaa iltatoimet ;)


Cool stuff huh?

--lähteet ja referenssit virallisista tutkimustuloksista
**Adaptogeeneistä tulee pitää välillä tauko, esim. 3vko käyttöä ja 1vko pois käytöstä - näin myös näet käytön tehon paremmin jatkossa. Sanotaan, että naisten tulisi käyttää tongkat alia pienempiä määriä kuin miesten, ilmeisesti juurikin liiasta testosteronista johtuen.

Aikamoinen kombinaatio, kukahan keksi yhdistää nämä 3? Näiden yhteis synergia on valtavan hyvä. Ja yksikään näistä aineista ei ole luokiteltu lääkkeeksi Suomessa. Macaa, tongkat alia ja new zealand deer antler velvettia saa tilata ulkomailta niin paljon kuin haluaa. Vahva Deer Antler Velvet Extract(hintava) voi olla vaihtoehto joillekkin.

Älä tilaa halpoja Deer Antler Velvet tuotteita joiden purkeissa komeilee "IGF-1", nämä ovat ROSKAA ja saattaa kosahtaa tullissakin. Puhdas Deer Antler Velvet on täysin laillinen juttu, kasvuhormonit ei.

Jos naisena säikähdit ja mietit, että ehkä Maca Velvet on parempi jättää miehille - ethän halua olla kuin INCREDIBLE HULK (se suuri vihreä mies)... Niin ei hätää (miehille se niin toimiikin), et naisena tule kehittymään massiiviseksi tällä maca tuotteella.


Itseasiassa tämä tuo juuri sen hormonitasapainon joka on paljon kaivattu tässä nykyisessä estrogeenimaailmassa, naiset tarvitsee myös testosteronia. Testosteroni itseasiassa määrittelee myös naisen seksuaalisen halukkuuden, samalla tavalla kuin miehillä. Naiset tarvitsee testosteronia myös mm. lihasten ja vahvojen luiden ylläpitämiseen sekä ylimääräisen rasvan polttoon.

Tarvitset estrogeenin ja testosteronin tasapainon. Liika estrogeeni tekee lihavaksi ja mm. PMS oireita. Nykymaailmassa on lähes mahdotonta olla liian "testosteronipitoinen", edes miehenä... Kyllä estrogeeni dominoi tällä hetkellä, ja dominoikin tuhoisin ottein.

PMS-oireet on modernin estrogeeni-muovimaailman sivutuote, PMS-oireita ei ollutkaan olemassa aiemmin. Naiset oli ennen aikaan hoikkia ja naisellisen kauniita, miehet olivat rautaa - miehisiä ja testosteronipitoisia.

Anti-estrogeeninen dieetti - tai paremmin sanottuna hormonitasapaino ja sen hyödyt


"Turkulaisen tutkimuksen mukaan mieshormoni testosteronin määrä veressä on vähentynyt suomalaismiehillä sukupolvesta toiseen. Yleensä testosteroni laskee iän mukana. Kuitenkin esimerkiksi 70-luvulla syntyneillä miehillä oli kolmikymppisinä testosteronia yhtä vähän kuin 20-luvulla syntyneillä seitsemänkymppisinä." -Lähde

En yhtään ihmettele enää miksi 1930-syntynyt Sean Connery on miehekkäämpi kuin yksikään nykynäyttelijä... Mutta onneksi tämä voidaan korjata....

Amazon Therapeutics, Maca Magic, Maca Velvet

Vaihtoehtona myös Maca Magic for Woman jos Maca Velvet "testo" tuote ei kiinnosta alkuunkaan. For woman versio sis. Maca, Damiana, Clavo Huesca. Yrtit Damiana ja Clavo Huesca ovat aphrodisiakkeja sekä stimulantteja molemmat.

Vanha legenda kertoo Damiana yrttiä käyttävien tulevan vastakkaiselle sukupuolelle viehättävämmäksi. En tiedä onko tässä mitään perää, mutta hauska pointti :)

PS. rintojen ja pepun kasvattamiseen halunnet myös käyttää maca-jauhetta, kolmen ainesosan ekstraktista et saa macaa riittävästi, ellet käytä sitä paljon.

PPS. mikäli haluat kumppanisi(olipa hän mies tai nainen) käyttäytyvän seksuaalisesti aggressiivisemmin kohtaasi... Syötä hänelle Maca Velvettia. Nyky estrogeenimiehet harvemmin ottaa naisiaan rajusti, onneksi löytyy tapoja herättää se kaivattu kovakourainen luolamies - joka ei epäröi ;)

Mikäli haluat ylöspäin elämässä, niin muista katsoa myös Työkalut Menestykseen & Hyvinvointiin, josta löydät uusimmat suositukset aivojen ja elämän päivittämiseen. On jo vuosi 2014 ja näitä resursseja ei kannata jättää käyttämättä. Kun muilla elämänlaatu vain huonenee vanhetessaan, niin sinulla taas elämä vain paranee. Enemmän seksiä, enemmän rahaa, unelmakeho, nuorempi minä, parempi aivotoiminta jolloin osaat tehdä oikeita päätöksiä elämässäsi. Kirjaimellisesti sinulle tapahtuu kuin siinä elokuvassa, jossa päähenkilö sai koko aivokapasiteettinsa käyttöön - lue lisää täältä.

51 kommenttia:

 1. Maca Velvet tilattu jo viime viikolla. Toivottavasti nyt ei ihan hulluja himoja heitä päälle, sinkkunaiselle tulee muuten vähän tukalat oltavat :D

  Nojoo, mutta kuinkahan paljon nää jenniferit ja kimit sitte vetää tota macaa, että ne saa sellaset berberit? Oon käyttänyt jo aika kauan, ei oo meitsillä vielä ihan niin timmi persus, vaikka kuinka vannon kyykkyjen ja sjmv:n nimeen salillakin. Tsih :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JLo ja Kim K ovat vain esimerkkejä niistä valtamedian "hyvistä pepuista", ei minulla mitään tietoa ole että miten ne peput on tehty ;)

   Mutta kyllähän ne molemmat treenaa hullunlailla personal trainerin kanssa, tuossa esim. Kim K:n treeniohjelmaa paremman pepun saavuttamiseen:

   http://www.popworkouts.com/kim-kardashian-workout-routine-looking-good/

   Tämän ohella netti on täynnä naisten foorumipostauksia macan pepun kasvattavasta efektistä, kuten esim tämä: http://www.breastnexus.com/showthread.php?tid=8422

   Naisten sex drive on pääasiassa mentaalipuolen juttuja, joten sinänsä ei tule liikaa "ongelmia" ;) Mutta miehillä taas asia voi olla päinvastoin.

   Mutta Maca Velvet ja maca on erityisesti adaptogeeninen setti joka antaa sinulle juuri sitä jota tarvitset. Esim. kärsitpä huonosta libidosta tai liian suuresta libidosta niin Maca Velvet auttaa tähän tasapainottamalla sitä.

   Tai esim. jos naisella olisi ollut heikot estrogeenitasot koko elämänsä ajan ja mahdollisesti tästä syystä alikehittyneet rinnat.. Niin silloin nämä adaptogeenit antaa juuri sitä mitä kehosi tarvitsee, eli suuremman estrogeenin tuotannon ja täten voi auttaa rintojen kasvatuksessa.

   Poista
 2. Maca Velvet tuli tänään, voiko tuo annostus pitää paikkaansa?! "Take 40-60 drops 2-3 times daily." Tossa sun kuvassa on et 20-40 drops. Miks eri annostusohjeet? Tuo putelihan on riipastu viikossa tuolla tahdilla..
  Lähinnä tää tuli mulle testiin, että auttaako saamaan yhtään nopsempaan lihasta, jos buustaa kerta testotasoja. Vai buustaako edes naiselle?

  VastaaPoista
 3. Omissa pulloissani lukee 20-40 drops ja viimeisin Maca Velvet pullo jonka tilasin tuli noin 1kk sitten. Joten kai se on jotenkin muuttunut tässä välissä?

  Annostusta ei tosin ole syytä noudattaa aina kuten purkissa sanotaan. Testaamalla se sopiva oma annos löytyy. Hyvin harvoin noudatan itse noita annostussuosituksia tälläisissä tuotteissa. Oman halun mukaan sitä voi ottaa vähemmän tai enemmän. Jotkut käyttää tuotteen viikossa ja jotkut kuukaudessa.

  Itse olen ottanut noin sentin pipettiin ja ottanut sellaisen annoksen 2-3x päivässä. Jos käytät sitä lihaskasvu ja testoboosterina niin kyllähän sitä voi ja tulee käyttää enemmän. Mutta onhan se sanomattakin selvää, että naisena lihastenkasvatus on aina vaikeampaa kuin miehille.

  Testotasot nousee todellakin ja auttaa lihaskasvuun pitkässä juoksussa verrattuna siihen ettet ottaisi niitä. Ammattiurheilijat ympäri maailmaa käyttää deer antler velvettia ja tongkat alia ja tuskin ne ottaa niitä placebo vaikutuksenkaan takia.

  Tutkitusti nostaa testosteronitasoja, naisella ja miehellä.

  Esim. tongkat ali(josta kirjoitin vähiten) tutkitusti ja testatusti toimii ihmisten käytössä näin:

  - 47% increase in DHEA-precursors of testosterone.
  - 44% increase in testosterone by 3 weeks period.
  - In total, 76% of volunteer shows an increase in testosterone level by week 3.
  - 66% decrease in SHBG (sex hormone binding globulin) level by week 1 and 33% after week 3*.

  Reduction in SHBG means more free testosterone for utilization in the body. Consequently, when the SHBG level declines, the Free Testosterone Index goes up.

  3 viikon käytön jälkeiset tulokset ovat todella vaikuttavia.

  Esim. tribulus on monesti aikalailla todettu hyödyttömäksi(tosin saattaa toimia joillain) mutta tongkat ali taas on oikeasti se yksi parhaista testoyrteistä joka todellakin toimii, tutkitusti sekä käytännössä.

  VastaaPoista
 4. Tuli yllättäen halu lähteä brasiliaan näin treenaavana miehenä :)

  VastaaPoista
 5. *palaa maca -jauhepussilleen ja blendaa smoothien pyöreäämän pepun toivossa* ;D Olipa taas asiallinen ja hyvä postaus! Kiitos ja ehdottomasti olen lukijasi. :)

  VastaaPoista
 6. Olen nainen ja minulla on lievestä korkeat testosteronitasot (minulla on todettu pcos) Kannattaa minun macaa tilata, jos se nostaa entisestään testosteronitasojani?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maca on erityisesti suuresti hormonitasapainoa tekevä "superfood".

   Jos on liian alhaiset testosteronit niin se voi nostaa sitä, ja päinvastoin jos on liian kovat tasot niin se voi tasapainottaa niitä alas. Tästä kyseisestä macan hyödystä löytyy paljon tietoa netistä.

   Täten ongelmaasi maca saattaa itseasiassa juurikin olla loistava.

   Kokeilemalla asian tietenkin näkee.

   Poista
 7. Hei ! Tosi hyvä postaus.

  Sopiiko maca antidepressanteja/masennuslääkkeitä käyttäville?

  VastaaPoista
 8. Onkohan tuo maca kuinka haitallista raskaana tai imettäessä?

  VastaaPoista
 9. Moi! ihan mahtava blogi! Törmäsin tähän kun ollaan miehen kanssa yritetty lasta jo 1,5 vuotta ja kuulin macan positiivisista vaikutuksista hedelmällisyyteen ja lähdin asiaa tarkemmin tutkimaan. Mutta nuo muutkin tuotteet vaikuttaa kyllä siltä että täytyy laittaa tilaukseen. Osaatko sanoa että jos nyt alan syömään noita kaikkia kolmea niin ei kai se ainakaan negatiivisesti voi vaikuttaa lapsen saamiseen? vai täytyykö pidättäytä pelkässä macassa?

  Onkos sulla jotain s-postia, kun mulla olis niin paljon muutakin kysyttävää näistä aihealueista joista kirjoittelet niin olis kiva kuulla kunnollista mielipidettä, eikä vain noita keskustelupalstoilta luettuja juttuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos palautteesta :)

   Hedelmättömyys aihe on syvä ja vaatii jonkinlaista perehtymistä aiheeseen. Mutta nopeasti katsottuna:

   - Onko molempien yleinen ruokavalio hyvä ja ravitseva sisältäen hyviä rasvoja(kuten oliiviöljy,kookosöljy,avokadot)? Ettehän kumpikaan syö eineksiä, roskaruokaa, soijaa, margariinia? Puhumattakaan tupakoinnista tai suuresta alkoholin käytöstä?

   "Did you know -- consuming trans fats hidden in foods such as; doughnuts, biscuits, lollies, candy, chocolate, chips, pies, fries, take aways and thousands of other foods may increase your risk of infertility by as much as 70 percent?

   Scientists from the Harvard University School of Public Health advise women wanting to get pregnant to avoid all trans fats."

   - Ettehän käytä mitään lääkkeitä, monet lääkkeet voi aiheuttaa sekaannusta hedelmällisyydessä.

   - D-vitamiinin puutos vaikuttaa dramaattisesti hedelmällisyyteen, tämä ja eläinperäiset omega-3 rasvat saatava kuntoon

   - Harrastatteko molemmat säännöllistä liikuntaa ja elätte suhteellisen stressitöntä elämää? Molemmat tärkeitä tekijöitä hedelmällisyydessä.

   - Harkitsisin sinkki lisäravinnetta miehelle tai molemmille: "Sinkki on ihmiselle tärkeä hivenaine ja terveet siittiöt sisältävätkin runsaasti sinkkiä. Sinkki pitää siemennesteen lepotilassa, jolloin sen energia säästyy tulevaa tehtävää varten." - http://ellit.fi/ihmissuhteet/perhe/miehen-siittiot-kuntoon

   Lukisin ehdottomasti nämä linkit hedelmättömyys aiheesta, jos englanti taittuu... Sisältää todella hyvää informaatiota aiheen experteiltä:

   http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/10/29/10-Ways-to-Address-Your-Root-Causes-of-Infertility--Naturally.aspx

   http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/02/16/the-vitamin-that-has-been-shown-to-dramatically-improve-infertility.aspx

   http://www.naturalnews.com/041474_infertility_causes_epidemic.html

   Itse en ole aiheen expertti mutta voin etsiä lisää tietoa ja linkkejä ja jakaa tähän, paremmalla ajalla myöhemmin.

   Lisäravinteista maca ja esim. juuri Maca Velvet ja Maca Magic for Woman voi olla hyviä, mutta sitäkin tärkeämpää saada kuntoon kaiken takana oleva mahdollinen syy.

   Nämä mitä kirjoitin tähän ei ole mitään "nopeita korjausliikkeitä" joita tehdään vain vähän aikaa parin päivän ajan ja toivotaan toivotaan. Nämä on tarkoitettu elämäntavaksi ja kun näitä on tehty pitkänajan, ainakin kuukausien ajan niin silloin asiat voi loksahtaa kohdalleen esim. juurikin hedelmällisyyden suhteen.

   Palaan asiaan myöhemmin suuremman informaation kera. Onnea!

   Poista
  2. Jatkan tähän hedelmättömyys tietoa: astaksantiini lisäravinne voi olla hyödyllinen miehen hedelmättömyyteen.

   "The total and per cycle pregnancy rates among the placebo cases (10.5 % and 3.6 %) were lower compared with 54.5 % and 23.1 % respectively in the Astaxanthin group"

   Tutkimuslinkki: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16110353

   Näe astaksantiini postaukseni, josta löytyy valtavasti informaatiota.

   Poista
 10. Hieno postaus, kiitos tästä!
  Aloitin juuri tuon maca velvetin käytön. Pitääköhän tämänkin kanssa pitää kolmen viikon välein viikon tauko, kuten monessa ohjeessa sanotaan? Ja miten tuo tauko kannattaisi ajoittaa suhteessa kuukautisiin, vai onko niillä mitään merkitystä?

  VastaaPoista
 11. Hei! Omasta mielestä kannattaa pitää juurikin esim. 3 viikon välein se viikko taukoa. Mielestäni ei mitään merkitystä kuukautisien kanssa, itse käyttäisin sen aikana.

  Ja tietenkin itse testaamalla ja kokeilemalla voi selvitä lisää. Aina ei kannata kaikkea oppikirjan mukaan tehdä, vaan myös oman fiiliksen mukaan.

  VastaaPoista
 12. Hei! minä haluan ostaa tuota macaa jauhetta joka kasvattaa rintoja ja peppua! paljonko tuo maksaisi ja saisiko tuota macaa esim luontaistuote kaupasta vai pitääkö sitä tilata ja mistä? olisi kiva tietää.ja onko siinä mitään sivuvaikutuksia? olisi kiva jos vastaisit pia koska haluaisin käyttää tuota macaa.. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei.

   Netistä macaa voi tilata monistakin paikoista, mutta saat myös sitä ihan kaupoistakin. Joissain marketeissa voi olla macaa myynnissä, mutta löydät sitä ainakin kaikista luontaistuotekaupoista ja esim. Life shopeista joita on joka kauppakeskuksessa.

   Kivijalka kaupoissa kuten Lifessä macan hinta toki on tyyriimpi kuin netistä tilattuna. Hinta pyörii usein n. 30e kilo. Mutta normi käytössä kilo kestää vähintään kuukauden tai jopa kaksi.

   Muista aloittaa macan käyttö pienemmistä määristä alkuun, teelusikka tai pari päivässä ja siitä kohti ruokalusikka tai pari päivässä :)

   Maca sivuvaikutuksia ei ole omasta kokemuksesta, ainoastaan jos otat liikaa niin voi mennä maha sekaisin ja vastaavaa. Sen takia alkuun aloita pienellä määrällä. 2 ruokalusikkaa macaa päivässä pitäisin maksimina jota seurata.

   Poista
 13. Moi!
  Itseäni kiinnostaa hirveästi tuo maca. Treenataan avopuolison kanssa todella paljon ja harrastus on tavoitteellista vaikka ei kilpaillakkaan fitnestä. Salilla siis käydään 2 on, 1 off ja sitä rataa.. Kysyisinkin nyt että itse olen kiinnostunut tuosta rintavarustuksen ja takapuolta kasvattavasta macasta että onko se tuo jauho vai neste parempi/tehokkaampi? ja sitten miehelleni massan kasvatukseen onko kumpi parempi? ja jos viitsit laittaa ne tuotteiden koko nimet niin osaan hakea oikeaa. ;) ja olisiko mahdollisesti hyvää reseptiä esimerkiksi aamupalaksi sopivasta smoothiesta jolla pärjää seuraavat kolme tuntia ennen seuraavaa ruokaa johon macan voi sekoittaa ja lähtee hyvin päivä käyntiin?
  kiitos paljon jo valmiiksi vastauksestasi! :)

  VastaaPoista
 14. Millainen ruokavalio pitäisi olla että saisi parhaat tulokset?
  Jos käy salilla 5 kertaa viikossa ja syö sellaista protsku ruokaa (eli rasvat jää pois ja sokerit). Niin tuleeko silti vaikutuksia sillä eikö peppu ja rinnat tarvii kuitenki rasvaa kasvaakseen? :)

  VastaaPoista
 15. kiitos blogistasi ja erityisesti suosituksistasi! Tilasin Macaforcea ja se oli suorastaan hyvää verrattuna johonkin luontaistuotekaupasta ostamaani tuotteeseen ja hintakin Macaforcesssa on noin 20 € halvempi kuin täällä nettikaupoissa!

  VastaaPoista
 16. Miehen perspektiivistä sanon, että tämä on täysin totta. Niin monet naiset joilla on sellanen herkkupeppu paljastuu usein macan käyttäjiksi. Todella yllättynyt kuinka monet naiset käyttää macajauhetta, harvinaisempaa se että joku nainen ei käyttäisi macaa. Erittäin hyvä postaus, tuo parempia muotoja Suomeen! :)

  VastaaPoista
 17. Hei! Tuosta laihdutusasiasta. Olen alipainoinen enkä haluaisi laihtua, päinvastoin, mutta olisin kiinnostunut kokeilemaan macaa. Onko turvallista? Mikä maca olisi eniten vatsaystävällistä, olen lukenut netissä että useille on aiheutunut oksentelua siitä? Minua kiinnostaisi juurikin kokeilla sitä macaa, joka mahdollisesti kasvattaisi rintoja, mutta onko mitään mahdollisuutta että toimisi laihalla henkilöllä, sillä sitä rasvaa minulla ei ole juurikaan missään? Kiitos jo etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Maca nimenomaan useille kasvattaa painoa. Macan käyttö + salilla kyykkääminen voi olla lähes varma tae painon kasvamiseen. Adaptogeenina maca tarjoaa juuri niitä hyötyjä jota kehosi tarvitsee, se muokkautuu sen mukaisesti.

   Jos on alipainoa niin silloin se voi auttaa pistämään asiat kuntoon. Macaa käytetäänkin yleisesti anemiaan.

   Omasta kokemuksesta, ja miljoonien muidenkin, maca on erittäin turvallista. Tosin macaa ei yleisesti pitäisi syödä paljoa raakana, sillä maca on aina keitetty, gelatinoitu.. Ja monet macan hyödyistä puhuvat tutkimukset myös ovat tehty gelatinoidulla macalla, ei raa'alla macalla.

   Eli jos käytät normaalia raakaa macaa, niin halunnet laittaa sitä lämmitettyihin ruokiin kuten keittoihin, teehen, kahviin jne. Voit myös paahtaa macaa uunissa parin minuutin ajan.

   Tai vaihtoehtoisesti hankkia gelatinoitua macaa, se on kaikkein vatsaystävällisintä. Suomesta esim. tuo Puhdistamon Premium maca on sellaista, iHerbistäkin saa gelatinoitua macaa.

   Hyvin harva puhuu tästä, mutta raaka maca ei ole parasta macaa... Raaka maca voi silti toimia mutta siinä on mm. antiravinteita ja ei välttämättä toimi niin hyvin kuin gelatinoitu maca, joka on se tapa jolla muinaiset kansat söivät macaa.

   Poista
  2. Painon kasvattamisesta alipainoisille... Terveellinen tapa kasvattaa painoa:

   Kaikki puhuu yleensä vain laihdutuksesta, mutta tosiaan joillain on ongelmia saada painoa, ja mahdollisesti jatkuvasti kamppailla alipainon kanssa.

   Jos aloittaisit painon kasvattamisen epäterveellisellä tavalla, niin se olisi helppoa, kuten sokerisilla weight gainer sheikeillä.. Mutta onko siinä järkeä? Ei. Tässä muutamia vinkkejä terveelliseen painonkasvatukseen.

   On tärkeää syödä paljon, ja saada paljon kaloreita.. Lautaselta syötynä ruoka ei aina mene helposti alas, tässä tilanteessa on hyvä alkaa juomaan terveellisiä painoa kasvattavia smoothieita.

   Healthy Weight Gainer Shake (video)

   Jos haluat kasvattaa painoa niin hyvä ohjenuora on syödä 20 kertaa painomääräsi kaloreina, kunnes tavoitat sen painomäärän jota haluat. 20 kertaa pounds yksikössä...

   Eli esimerkkinä: jos painat 50kg niin laita googleen "50kg to lb", ja saat vastauksen: 110.231131 pounds

   * 20 = vähintään +2200 kaloria päivittäin.. Ja aina päivität sitä ylemmäs mitä korkeammaksi painosi nousee.

   Simple Formula to Gain Weight 20+ lbs (video)

   Helppoja tapoja saada lisää kaloreita on mm. terveelliset rasvat... Kuten voi, kookosöljy, oliiviöljy.

   Jos olet budjetilla niin oliiviöljy lienee paras ratkaisu. Oliiviöljystä saa halutessa helposti jopa 1000 kaloria päivässä. Aamulla, iltapäivällä ja illalla aina 3 ruokalusikkaa oliiviöljyä ja saat n. 1000 kaloria extraa päivittäin.. Tekemällä tätä huomaat jo viikossa tai parissa painosi kasvaneen.

   Rasvan lusikoiminen suuhun ei vaadi paljoa, helppo tehdä kenen tahansa. Ei välttämättä aina kannata käyttää noin paljon oliiviöljyä, mutta niin pitkään kunnes saavutat tavoittelemasi painon.

   Hanki tummassa lasipullossa olevaa oliviiöljyä, ei väliä onko extra virgin vai ei..

   Tietyt rasvat kuten MCT-öljy ja kookosöljy ei välttämättä ole hyviä juttuja jos haluat laihtua, ne kasvattaa aineenvaihduntaa niin paljon että teet työstäsi vain vaikeampaa. Joten jos haluat kasvattaa painoa niin en ainakaan käyttäisi MCT-öljyä. Jos taas joku kamppailee ylipainon kanssa niin olisi jopa tyhmää olla käyttämättä MCT-öljyä...

   Mutta kyllä kookosöljy ja MCT-öljy on aina hyödyllisiä, tukevat hormonitasapainoa jos olet muuten rasvan puutoksessa. Rasvaa tarvitaan juuri hormoneiden toimintaan, ja sekin voi osaltaan aiheuttaa ylipainoa tai juuri alipainoa.

   Viimeiseksi ei kai voi muuta todeta kuin, että syö joka aterialla riisiä, valkoista, tummaa tai molempia... Riisi on yksi parhaista ja vähiten, tai jopa ei mitään haittaa tekevistä hiilareiden lähteistä.

   Jos haluat kasvattaa painoa niin myös hiilareita on saatava. Ja parempi saada ne järkevästä, terveellisestä lähteestä... Ei mitään sokerin syöntiä yms joka vain tekee haittaa terveydellesi, ja kasvattaa läskiä lähinnä vain vatsaasi.

   Yksikertaisesti syö vain enemmän kaloreita, tunge suuhusi enemmän hyvää ruokaa.. Helpoin tapa on smoothiet, kuten tuossa Elliott Hulsen healthy weight gainer videossa esitetty shake. Itse laittaisin tuohon Hulsen reseptiin vielä banaanin.

   Jos näillä ohjeilla et saa kuukaudessakaan tuloksia... Niin kannattaa mennä lääkäriin, sinulla voi olla ongelmia kuten kilpirauhasongelmia, hormoni ongelmia, jopa parasiitteja jotka syövät ruokasi jota syöt..

   Harva alipainoinen ymmärtää, että heidän täytyy syödä älyttömät määrät ruokaa... Ihan vaikkei urheilisikaan tai kävisi esim. salilla.. Sinun täytyy melkeinpä olla ähkyssä koko ajan, siitä se lutviutuu viimeistään kuukauden sisällä.

   Onnea, toivottavasti hyödyit näistä.

   Poista
  3. "Tietyt rasvat kuten MCT-öljy ja kookosöljy ei välttämättä ole hyviä juttuja jos haluat laihtua" <-- jos haluat lihoa (kasvattaa painoa), ei laihtua - kirjoitin väärin....

   Poista
 18. Kummallisia väitteitä naisen estrogeenintuotannon vaikutuksesta vartalon muotoon. Eiköhän se ole ihan perintötekijöistä kiinni onko jollakin isot vai pienet rinnat, leveä lantio, pitkät tai lyhyet jalat, taipumus omenavartaloon jne. Tämän näkee ihan tarkkailemalla toisilleen läheistä sukua olevia ihmisiä, sukupuoleen katsomatta. Naisten hormonikierron mukaan rinnat toki turpoilevat (esim itselläni ennen kuukautisia). Siltikään en hetkeäkään usko siihen, että maca itsessään kasvattaisi rintakudosta, haloo… Lähdekritiikkiä, ihmiset!!!!

  Perintötekijöihin ei voi vaikuttaa, mutta omiin elämäntapoihin onneksi voi.

  Pyllyn lihaksistoa siinä missä muutakin kroppaa voi kasvattaa ja muokata armottomalla (sali)treenillä yhdistettynä oikeanlaiseen ruokavalioon, tissejä sen sijaan voi kasvattaa joko lihomalla (rasvakudos) tai plastiikkakirurgialla (implantit). Ja mitä tulee Kardashianin surullisenkuuluisaan takalistoon, on se implantein hankittu. Sen näkee vanhojen valokuvien lisäksi luonnottomasta muodosta sekä siitä, ettei kyseisen naikkosen reisillä ole kyllä kyykätty kertaakaan ;)

  terkuin,
  maca-mimmi

  VastaaPoista
 19. Moikka!
  Itse joudun tilaamaan sitä gelatinoitua macaa, sillä mulle tuli aivan kamalia maha kipuja Lifen voimaruoka maca jauheesta. Onneksi törmäsin täällä tähän lauseeseen -ei sivuoireita. jos olet kokenut mahakipua macasta niin kokeile gelatinoitua macaa. Tilaan siis sitä, mutta minua kiinnostaisi myös hirveästi se MacaForce. Jos se on eittämättä paras maca tuote, niin voisikohan se sopia myös minulle, vaikkei ole gelatinoitua? Sitä sinun on varmaan tietysti vaikea sanoa, koska testaamalla sen näkisi, mutta olisiko sinulla jokin mielipide tähän?
  Kiitos vastauksesta jo etukäteen =)
  Oot mun suosikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, kiitos kommentista. Hyvä kysymys, ja tehdäänpä tässä samalla huomio kaikille raa'an macan käyttäjille.

   Macaa ei välttämättä kannata syödä raakana, saipa siitä mahaongelmia tai ei. Itse olen jo pitkän aikaa lämmittänyt macani, ja tätä tekee jo suuri osa macan käyttäjistä jotka ovat tehneet tutkimuksensa. Suosittelen paahtamaan raa'an macajauheesi jota sinulla on.

   Macan paahtamisohjeita: https://www.youtube.com/results?search_query=how+to+roast+maca

   Gelatinoitu maca on järkevin ostos jos ei halua itse nähdä vaivaa ja paahtaa macaa.

   MacaForcen macassa on seassa probiootteja, entsyymejä ja muita synergistisiä ruoka-aineita, joiden myötä tästä macasta saa enemmän irti - vaikkei se olisi gelatinoitu.

   Lisäinfoa MacaForcen ainesosista:
   http://healthforce.com/superfoods-rejuvenation/macaforce-vanilla-spice-maca

   Sisältää kaikennäköistä, ja kyseessä on todella laadukas tuote. Voit aina kokeilla tuotetta, ja jos siitäkin tulee mahaongelmia, niin paahtamalla saat sen vielä käyttöön.

   Bulletproof Dave Asprey kertoi Joe Rogan podcastissa ettei macaa kannata syödä raakana, se tulee aina lämmittää, eli ns gelatinoida. Alkuperäiskansat jotka käyttävät macaa lämmittivät ja keittivät macaa aina pitkiä aikoja ennen syöntiä.

   Linkki puheeseen raa'asta macasta: https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=SY26mXMVDko#t=3178

   Raaka maca sisältää antiravinteita. Joten en paljoa söisi macaa raakana. Sen takia tuo paahtaminen onkin järkevää, ja sen myötä voitkin yhä laittaa tuon raaka macan käyttöön.

   Tosin, oma kokemus on se, että olen saanut raa'asta macastakin selkeitä hyötyjä. Mutta tämän tiedon perusteella sitä ei kannata ainakaan paljoa syödä raakana.

   Poista
  2. Andeilla kasvava maca on maineessa sen takia kun paikalliset siellä syövät macaa, ja ovat niin terveitä ja heillä on loistava hormonitasapaino... Mutta paikalliset siellä eivät ole koskaan syöneet raakaa macaa.

   Kuten Dave Asprey sanoo: Raaka maca ei ole turvallista.

   Onneksi macan paahtaminen on helppoa ja suhteellisen vaivatonta. Sekin kertoo paljon kun maca maistuu herkullisemmalta ja myös tuntuu kehossa paljon paremmalta kun sen on paahtanut.

   Poista
 20. moi! mahtava ajatella että tää maca oikeesti toimii jollain! itse olen syönyt macaa ja msm:mmää ja tuntuu ettei ne vaan tepsi. haluaisin todellakin ettei tarvis kärsiä enään pienistä rinnoista! rasva menee reisiin ja sitä rataa... yläpuolelle ei sitten mitään:( oisko sulla antaa jotakin hyvää vinkkiä? en tykkää ajatuksesta että pitäis jotkut implantit hankkia... jos sulla on mielessä jotakin vinkkejä niin kaikki otetaan vastaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   Ravinne ja lisäravinne kokemukset eivät toki ole kaikilla samanlaisia, toisilla toimii ja toisilla ei. Mitään ei voi sanoa varmaksi.

   Rasvan meneminen jalka/peppualueelle ei ole välttämättä huono juttu. Nykypäivänä useammat miehet haluavat isomman ja pyöreämmän pepun kuin isot rinnat.

   Mutta... Liikaa ei kannata keskittyä ulkonäköön, varsinkaan rintojen tai pepun kokoon.

   Tulevaisuudessa terveys tulee olemaan se kaikkein seksikkäin asia, yhä suurempi prosentti ihmisistä on sairaita. Nykypäivänä on todella harvassa oikeasti terveet ihmiset. Terveellä tarkoitan sitä, että ei sairastu käytännössä koskaan. Ei koe mitään flunssia, yskää, on terve libido, nukkuu yönsä hyvin, ei käytä yhtikäs mitään lääkkeitä (ei edes aspiriinia) jne. Tavoittele sitä - tuollaiset ihmiset ovat oikeasti todella harvassa nykyisin. Tulevaisuudessa terveys on kaikkein HALUTUINTA, ei mitkään isot rinnat saati takapuoli. Macan syöminen ja MSM:n käyttö voi tukea terveyttäsi, joten olet oikealla tiellä.

   Terveys on haluttua ja seksikästä - se on biologiaa, biologisesti ihmiset haluavat terveitä ihmisiä. Jos olet sairas, mutta sinulla on isot rinnat, niin se tuskin sytyttää kovin montaa.

   Luonnollisuus on jatkuvasti tulossa yhä enemmän muotiin, ja implantit sun muut tulevat olemaan jotain sellaista jota ihmiset karttaa. Joten en suosittele. Oma itsetunto ja minäkuva ei voi perustua omaan ulkonäköön (varsinkaan niin vähäpätöiseen asiaan kuin rintojen kokoon) - vaan sisäiseen, siitä minkälainen ihminen olet/olet tulemassa. Suosittelen lukemaan Tollen kirjat (löydät ne tämän sivun yläpalkista - Työkalut -sivulta) - opit paljon juuri tästä aiheesta, itsetunnosta, onnellisuudesta.

   Keskity ruokavalion ja terveyden parantamiseen. Ethän syö mitään hormonitasapainoa tuhoavia ruokia, kuten soijaa? (fermentoitu soija kuten natto, miso on hyvää ja terveellistä - mutta älä koske soijamaitoon tai soijarouheeseen yms fermentoimattomaan soijaan) Kosketteletko paljon muovia? Juot muovipulloista, syöt muovirasioista? Kaikki nämä aiheuttavat hormonien häiriintymistä, ja se osaltaan voi vaikuttaa siihen mihin rasva menee. Varsinkin naisilla tämä muovituotteiden kanssa eläminen on pahimpia terveyttä tuhoavia asioita. Ratkaisu: korvaa lasilla.

   Tärkeimpänä lisäravinnevinkkinä: Hormoneille (ja terveydelle) on tärkeää laittaa D-vitamiinin saanti kuntoon, lisää tietoa.

   Poista
  2. kiitos hyvistä vinkeistä! olen kanssasi aivan samaa mieltä,että terveys on se numero 1. syön luomuruokaa ja pyrin välttämään ylimääräisiä kemikaaleja parhaani mukaan. tuo muovi juttu oli kyllä aika uutta.. pitääpä ottaa tästä selvää enempi. monta ateriaa suosittelet syömään päivässä? entä monta tuntia on hyvä pitää aterioiden välissä? mahtava blogi ja mahtava ajatella että on sinun kaltaisia ihmisiä jotka haluaa jakaa hyvää informaatiota eteenpäin,wau :)

   Poista
  3. Ja pahoittelut hitaista vastauksista. Kiitos kehuista ja kuulostaa hyvältä, olet selkeästi oikealla tiellä :)

   Muovien haitallisuudesta löytyy internetistä paljon tietoa ja oikeita tutkimuksia jotka vahvistavat haittojen olevan todellisia, eikä vain mitään pelkomongerrusta.

   Muovituotteiden kanssa elävät naiset synnyttää nykypäivänä pelottavan paljon syntymävikaisia poikia (mm. ongelmia sukupuolielimen kanssa). Kun elää estrogeeni häiritsijöiden kanssa päivittäin, niin se ei edes ole kovinkaan yllättävää. Karua kyllä, ja jos ikinä aikoo tehdä lapsia, niin näistä jutuista kannattaa tietää.

   En tue yleistä paradigmaa jossa kehotetaan syömään parin tunnin välein. 5-6 pientä ruokailua päivässä on mielestäni todella väärin. 2-3 isompaa ruokailua päivässä on hyvä tapa. Ja jos syöt oikeasti ravinteikasta ruokaa (ja paljon laadukasta rasvaa), niin et halua syödä sen enempää, sillä et tunne nälkää aterioiden välissä. Syöntitiheys on kaikille henkilökohtainen, joten suosittelen syömään silloin kun on nälkä ja silloin kun tuntuu siltä.

   Jos tutkii esim. paleo dieettiä, niin se on aika selvää, että ihmiset eivät ole koskaan syöneet jatkuvasti parin tunnin välein. 5-6 pientä ateriaa päivässä on aivan uusi typerä idea jota tuskin on järkeä seurata, sillä ei ole paljoa tieteellistä pohjaa vaan ainoastaan väitteitä.

   Hyvä ja asiantunteva artikkeli aiheesta: http://authoritynutrition.com/how-many-meals-per-day/

   "Take Home Message

   It seems quite clear that the myth of frequent, small meals is just that… a myth.

   There are no health benefits to eating more often, it doesn’t raise metabolism and it doesn’t improve blood glucose control. If anything, fewer meals is healthier.

   So I’m going to propose a radical new idea for timing your meals…

   1. When hungry, eat.
   2. When full, stop.
   3. Repeat indefinitely."

   Juuri näin, ei syömiseen muuta ohjetta tarvita :)

   Poista
 21. ja lisäys edelliseen vielä. ootkos kuullut kun iherbistä tilatut goji marjat olikin säteilytettyjä?:( dragon herbs tai joku tuommonen oli se jonka gojeja ne oli. tosi harmillista... ja vasta löydettiin myös jostain perus luomu teestä kauheita torjunta-aine myrkkyjä...:( harmi että tähän on tultu ettei nykyään voi edes luomu sanan nimeen vannoa,vaikka yleisesti se onkin turvallisempi vaihtoehto. tuo tee ei tosin ollut iherbistä mutta kuitenkin. mistä sitä voi olla varma missä ulkomaalta tuodut marjat oli sitten gojeja tai muita on oikeesti lillunut.. toki kotimaassa ei luultavasti voi myöskään olla varma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syön itse pääasiassa suomalaisia pakastemarjoja, mustikoita jne. Goji marjat ja muut kuivamarjat voivat olla ihan kivoja testata joskus. Mutta nykyisin en enää paljoa niitä syö. Mielestäni ne ei ole kovinkaan hyvä juttu suurimmalle osalle. Kuivamarjoissa on usein homeongelmaa, löytyy mykotoksiinia jos jonkinlaista. En edes muista milloin viimeksi olisin syönyt goji marjoja (voisinkin päivitellä suosituksiani).

   Itseasiassa goji marjat voivat aiheuttaa tulehdusta joillekin ihmisille. Gojit voi olla ihan kiva satunnaisena, mutta ei mielestäni päivittäisenä ruokana.

   "Clever but ill informed marketers will name almost any unusual food to be a superfood. A popular book puts soy, oats, and beans on the super foods list. Give me a break. Goji berries? Did you know they are actually in the nightshade family like tomatoes and can cause inflammation in a large percentage of people?"

   Luettavaa:
   http://www.bulletproofexec.com/real-superfoods-that-destroy-inflammation-in-your-brain-the-body-response-that-may-change-your-mental-health-forever/

   http://forum.bulletproofexec.com/index.php?/topic/1979-goji-berries/

   Kyllähän teessäkin voi olla minkälaista tavaraa tahansa. Kannattaa pysytellä niissä yleisesti kehutuissa brändeissä, kuten Yogi tee on suhteellisen laadukas. Clipper teet myös hyviä, ja esim. iherbistä Organic India tulsi teet ovat mitä mainioimpia.

   Poista
 22. Onko maca varmasti turvallista ettei siinäkin vaan olisi mitään ylimääräisiä kemikaaleja? helposti jos kuulee että yksi superfood esim.gojit ei ole kovin hyvä juttu niin sitten tulee väistämättä ajatus,että kaikki superfoodit on vähän kyseenalaisia.. esim.Antti Heikkilähän sanoi ettei luota kovin superfoodeihin.. ja että koko nimikin on amerikkalaista hypeä... toisaalta uskon superfoodeissakin olevan eroja,mutta silti tuo maca mietityttää... mistä voin olla varma sen turvallisuudesta kun samaa hehkutusta sanotaan gojeistakin vaikka ovat mitä ovat. ja mikä maca olisi sitten luotettavin?

  VastaaPoista
 23. ja voisitko kertoa tähän mitä kannattaa kaupasta ostaa? ja laittaa tähän ruokapäiväkirjan miten esim. itse syöt päivän aikana?:)

  VastaaPoista
 24. Tuleekohan tuo gelatinoitu maca myös kuumentaa?

  VastaaPoista
 25. Suosittelin testaamaan kyseistä suklaa kakku reseptiä. Tuli hyvää.

  175g voita "osan voi korvata kookosöljyllä", 0,5-0,75dl kermaa, 3rkl raakakaakao jauhetta, 2rkl macaa, 1,5dl kookossokeria "osan voi korvata esim. hunajalla" , 3 kananmunan keltuaista, 1dl erikoishienoa spelt-alkuvehnää, 0,5tl kahvijauhetta, 3 kananmunan valkuaista

  -Sulata voi/kookosöljy kattilassa ja lisää joukkoon kerma, raakakaakao, maca, kookossokeri, keltuaiset, speltti ja kahvi. Tämän jälkeen vatkaa kananmunat kovaksi vaahdoksi niin, että kun astian kaataa ylösalaisin massa ei liikahda astiasta. Lisää valkuaismassa seokseen ja kääntele varovaisesti. Voitele irtopohja tai lasivuoka ja kaada massa vuokaan. Paista 200°c uunissa alatasolla noin 15-20min riippuen kuinka pehmeäksi haluat jättää kakun. Jäähdytä ja lisää halutessasi päälle vadelmia.

  VastaaPoista
 26. kauan menee ennenkuin tai no jos rinnat alkavat kasvamaan niin tuosta msm valmiateen tai macan käytöstä?

  VastaaPoista
 27. olen 19 vuotias ja pituuteni on 161 cm ja painan 50 kg.... olenko mielestäsi ns.sopiva? peilistä katsoessa reisiä ja pyllyä löytyy mutta kylkiluut paistaa hieman ja maha on littana.. yläosa on suhteettoman pieni alaosaan verrattuna. pitäisikö sinun mielestä minun lihottaa vähän ja voisikohan tuleva rasva mennä lantiolle tai rintoihin reisien ja pyllyn sijasta? ps:paino indeksini oli muistaakseni 19,jotakin

  VastaaPoista
 28. olisi mukava jos voisit vastata joskus:( turhauttavaa laittaa kommenttia ja käydä suunnilleen jokapäivä katsomassa ootko vastannut... ei kiva..:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Pahoittelut kun en ole ehtinyt katsella kommentteja viimeiseen kolmeen viikkoon. Tässä tulee vastaus kaikkiin ylempiin kommentteihin.

   Ihmiset ovat erilaisia eikä ole mitenkään mahdollista sanoa miten nopeasti rinnat tai peppu alkaa kasvamaan. Tuloksia ei kannata odottaa tai edes katsoa alle kolmeen kuukauteen, edes esim. salitreenaamisen suhteen... Mutta puolessa vuodessa pitäisi alkaa tulemaan tuloksia jos teet edes jotain oikein.

   Ja 19 vuotiaan kroppa kuulostaa hyvältä mittojen perusteella. Paras tapa kehittää itseään tuosta pisteestä on käydä salilla ja treenata koko kroppaa. Ajattele salilla käyntiä prosessina jota käyt läpi, ei tuloksien jahtaamisena. Parin vuoden päästä sinulla on varmasti todella mahtava kroppa.

   Salilla käyntiä tai mitä tahansa itsensä kehitystä on hyvä pitää prosessina. On turha miettiä nopeita tuloksia ja toivoa saavansa itsensä kuntoon parissa kuukaudessa. Sitä ei tule tapahtumaan. Harva ihminen on käynyt säännöllisesti paria vuotta kuntosalilla ja treenannut ahkerasti hyvällä ruokavaliolla ja levolla. Ne harvat jotka ovat, alle 1% ihmisistä, heidän kroppansa näyttää hyvältä ja ovat myös normaalia ihmisiä terveempiä.

   Onko sillä mitään väliä miten nopeasti peppusi kasvaa macalla, kun sinun pitäisi jokatapauksessa treenata loppuelämäsi. Jos et saa mitään hyötyä macasta puolen vuoden käytön jälkeen (muista pitää taukoa kolmen viikon välein) niin silloin tod.näk kannattaa käyttää rahansa johonkin muuhun.

   Ja ei liikaa kannata vetää itsetuntoansa ulkonäöstä, se on ollut yleinen teema näissä kommenteissa. Treenaa salilla (tai aloita vaikka jokin itsepuolustuslaji), kehitä itseäsi, lue kirjoja (opi), syö hyvää ruokaa, matkustele ja näe maailmaa, harrasta meditointia, seuraa intohimojasi (varsinkin työn suhteen), yritä olla sosiaalinen. Ja monia monia muita asioita. You will get it.

   Poista
 29. kiitos ihanasta ja mieltä avaavasta ?näin hienosti sanottuna" kommentista :)

  VastaaPoista
 30. Mä oon käyttäny Macaa ja myös lopettanut. Hauska tutustua!

  VastaaPoista
 31. Laitetaanko Maca Velvettiä veden tai mehun sekaan vai onko se tarkoitettu raakana otettavaksi?

  VastaaPoista

Pyrin vastaamaan kommentteihin nopeasti, mutta joskus vastaamisessa voi kestää jopa 2 kuukautta.