perjantai 1. helmikuuta 2013

D-vitamiini saantisuositus 2013 - Aamutohtori Jukka Pekka Kouri D-vitamiini suositus

Oletko kuullut pysäyttävän väitteen D-vitamiinista? Katso asialliset D-vitamiini suositukset aamutohtori Jukka Pekka Kouri jakaa hyvää informaatiota D:stä.

D-vitamiinista kannattaa lukea viimeisimät uutiset Suomen mediassa:
PYSÄYTTÄVÄ VÄITE D-vitamiinista - yllättävä riskiryhmä
D-vitamiinin puutos usean sairauden taustalla

Suosittelen kaikkia katsomaan alla olevan videon, erittäin asiallinen d-vitamiini saantisuositus ja hyvää infoa d-vitamiinin yllättävistä hyödyistä.

Aamutohtorin aiheena d-vitamiini. Fysiatrian erikoislääkäri Jukka Pekka Kouri vastaa katsojien kysymyksiin ja antaa uudet d-vitamiini saantisuositus infot vuodella 2013. Kesto 12 minuuttia.
D-vitamiini saantisuositus


Tämän hetken "viralliset" D-vitamiinivalmisteiden käyttösuositukset:
-Alle 2-vuotiaat: 10 mikrogrammaa päivässä ympäri vuoden
-2-18-vuotiaat: 7,5 mikrogrammaa päivässä ympäri vuoden
-Raskaana olevat ja imettävät naiset: 10 mikrogrammaa päivässä ympäri vuoden
-Yli 60-vuotiaat: 20 mikrogrammaa päivässä ympäri vuoden
(Lähde: THL)

Onko tässä riittävä D-vitamiini saantisuositus? Tuskin muiden kuin menneisyydessä elävien THL virastojen mielestä(jotka todennäköisesti itse samalla napsii huomattavasti suurempia annoksia, jota he ei toki koskaan myöntäisi).

1920-luvulla lääkäri Arvo Ylppö suositteli d-vitamiinia nykyisiä saantisuosituksia suuremmin ja nyt ollaankin palaamassa hänen alkuperäisiin suosituksiin.

Arvo Ylppö D-vitamiini suositukset olivat 100 mikrogrammaa(4000 IU) D-vitamiinilisänä lapsille. Tämä johti siihen, että riisitautitapaukset vähentyivät ja tämän jälkeen D annos puolitettiin jonka todettiin ehkäisevän sitä yhtä hyvin kuin alkuperäisen annoksen, joten suositusta laskettiin ja jatkuvasti vain laskettiin yhä enemmän(virheellisesti) jonka jälkeen D-vitamiinin "virallista" suositusta on pienennetty nykyiseen 7.5 mikrogrammaan.

Lääkäri Kouri ei suosittele ylittämään päivittäin yli 250 mikrogramman D-vitamiini annostusta, joka olisi siis 10,000 IU, mutta sinne saakka se on hyvin turvallista.

Jukka Pekka Kourilla olikin huoli lapsista ja koululaisista jotka poikkeuksetta eivät nauti d-vitamiinituotteita. Onko lapsesi kenties lukiossa? Heille Kouri suositteli, että vanhempien olisi syytä hankkia lapsilleen d-vitamiinipurkit ja se vähentäisi koulussa nukahtelua, sairastumisia ja täten parantaisi koulumenestystä.

Uusin tieto D-vitamiinin myrkyllisyydestä - Suomalaiset D-vitamiini suositukset unohtaa tämän tai ei tiedä tästä


Lähes kukaan Suomalainen lääkäri joka on mediassa puhunut D-vitamiinista ei ole vielä valaistunut uusimmasta tiedosta jossa ilmenee, että D-vitamiini suurina annoksi voi olla myrkyllistä vain kun on K2-vitamiinin puute. Tästä puhuu nyt kaikki lääkärit ympäri maailmaa ja toivottavasti Suomalainenkin media huomaa asian ennen pitkää.

Pelkkä D ilman riittävää K2-vitamiinin saantia voi tuoda yllättävän pahoja terveysongelmia. Kenties seuraavat Suomalaiset D-vitamiini suositukset antava lääkäri kertoo K2-vitamiinin tärkeydestä D:n kanssa. K2-vitamiinia viitataan yleisesti "modernista ruokavaliostamme puuttuvaksi vitamiiniksi".

Monet ulkomaiset asiasta valaistuneet lääkärit sanookin nyt seuraavaa:
"If you’re taking oral vitamin D, you also need to make sure you’re taking vitamin K2 as well, as K2 deficiency is actually what produces the symptoms of vitamin D toxicity, which includes inappropriate calcification that can lead to hardening of your arteries."

Itseasiassa D-vitamiini voi siis olla jopa haitallinen lisäravinteena jos et saa tarpeeksi K2-vitamiinia, ja mitä enemmän syöt D-vitamiinia sitä suuremmaksi K2 tarpeesi muuttuu. K2 antaa synergian ja pistää D-vitamiinin toimimaan "oikealla tavalla" ja vältyt mm. verisuonien kalkkeutumiselta. Hiljainen K2-vitamiinin puutos onkin alan experttien mukaan nyt #1 tappaja miehissä sekä naisissa. Tietääksesi asiasta enemmän näe seuraava K2-vitamiini artikkeli.

Itse alensin D-vitamiini annostustani kunnes sain K2-vitamiini lisäravinteen, suosittelen tekemään samaa jos itse otat suuria annoksia D-vitamiinia purkista.

Ala vähintäänkin tietoisesti syömään enemmän K2-rikkaita ruokia, kuten juustoa, aitoa voita, kananmunia ja lihaa - tosin K2:sta löytyy lähinnä vain ruoholla syötetystä vapaalla laidunmaalla tulevasta lähteestä ja monet markettilihat, kananmunat ja voi ei ole tälläisestä lähteestä ikävä kyllä - poikkeuksena monet juustot jotka sisältää bakteerin joka tekee K2-vitamiinia, oli se ruoholla syötetystä lähteestä tai ei. K2-vitamiini expertit pitävät lisäravinetta välttämättömänä, koska sitä on heidän mukaan lähes mahdotonta saada tarpeeksi edes parhaasta mahdollisesta lähteestä. Ja vaikka K2-vitamiinia löytyykin maitotuotteista niin kaupan prosessoiduista maidoista sitä ei kuitenkaan löydy ollenkaan. Aidossa raaka maidossakin on vain mikroskooppisia määriä K2:sta, joten maito ei ole K2 lähde.

Tässä loistava D-vitamiinituote joka sisältää myös K2-vitamiinin. Yksi markkinoiden paras D3/K2 tuote ja aiemman suositukseni myötä se on mennyt viimeaikoina liian hyvin menekiksi ja myy ei-oota lähes kokoajan.. Jos tuotetta on nyt saatavilla niin kannattaa pistää tilaukseen eikä odotella sillä pian se on taas out-of-stock. Kun teen suosituksen on normaalia, että iHerbin varastot tyhjenevät pian.

Vaihtoehtoisesti hanki multivitamiini lisäravinne joka sisältää D3, K2-vitamiini, probiootteja ja orgaanista whole foodia jos toista. En sanoisi että maailman laadukkain multivitamiinituote mutta voisi olla lähellä sitä. Jokatapauksessa hintaansa nähden, ja koska sisältää K2 ja probiootteja, niin aivan loistava tuote normaalille käyttäjälle. Valovuosia Suomen apteekkien multivitamiineja edellä - katso sisältö, jopa lääkinnällisiä sieniä kuten reishiä seassa. Tuote on lapsille suunnattu mutta mielestäni sopii aikuisillekkin.


Mutta mitä D-vitamiinin saantiin tulee niin paras lähdehän olisi se oikea aurinko ja auringonotto. Mutta näillä leveyspiireillä se ei ole mahdollista, ainakaan nyt. Kesällä ei sitten tarvitse käyttää d-vitamiinituotteita - jos siis pystyt ottamaan usein aurinkoa(vähissä vaatteissa ja ilman aurinkorasvaa) 12-14 aikaan päivällä. Noin klo 15 jälkeen auringonsäteistä ei saa enää niin hyvin D3-vitamiinia. Paras aika on juurikin keskipäivällä 12-14 aikoihin.

Auringonotto ja aurinkorasva paradoksi - Tätä aurinkorasva firmat ei halua sinun tietävän


Tiesitkö tästä? Aurinkorasvan käyttö ESTÄÄ D3-vitamiinin muodostumisen, eli ottaessa aurinkoa aurinkorasvan kanssa saat vain auringon negatiiviset haitat(syöpää aiheuttavat säteet) ja jäät paitsi auringon positiivisista hyödyistä kuten D3-vitamiinista(jonka väitetään estävän syöpää).

Eli aurinkorasvat roskikseen, tätä ei voi liikaa stressata kun näkee kuinka monet ihmiset käyttää aurinkorasvaa tietämättä yhtään mitä se aiheuttaa.

Aurinkorasvan käyttäjät luulevat virheellisesti että he tekevät terveydelleen hyvää, mutta he eivät voisi olla enempää väärässä. Aurinkorasvan kera auringonotto saattaa olla yksi nykyajan tappavimmista jutuista joita on, makaat auringossa ja saat pelkästään auringon syöpää aiheuttavat säteet itseesi. Jos sinun täytyy käyttää aurinkorasvaa, kenties palat ylihelposti... Tutustu astaksantiiniin on paras neuvoni ja myös monien experttien suositus.

Kannattaa tietenkin vältellä ihon palamista jos palat helposti ilman aurinkorasvaa. Riittävästi d-vitamiinia saa jo reilun 20 minuutin auringonotosta. Reilu puoli tuntia on hyvä maksimi lähes kaikille, ei siis kannata makoilla tuntikausia auringossa aurinkorasvatta eikä varsinkaan aurinkorasvalla!

Onko D-vitamiini taikapilleri terveyteen?


D-vitamiini ei todellakaan ole taikapilleri terveyteen. Mikään lisäravinne ei yksinään ole taikapilleri terveyteen.

Mikään lisäravinne ei ole hyödyllinen jos jatkat epäterveellistä elämää ja syöt säännöllisesti soijaa, arominvahvenne natriumglutamaatti msg:tä, prosessoituja ruokia, margariinia, fruktoosisiirapilla tai keinotekoisesti makeutettuja limppareita, vehnää, sokeria yms. Tottakai voit syödä mitä tahansa aina silloin tällöin, mutta asia on toinen jos se on tapa. Juotpa 2 kertaa viikossa Pepsi Max tölkin niin se on jo tapa joka tekee sinulle suurta haittaa. Huom. sokerilimu tekisi vähemmän haittaa kuin keinotekoisesti makeutettu, sokerilimu on parempi myös laihduttajille kuin zero calories limu. Paradoksaalista mutta totta. Lihot enemmän zero calories limulla kuin kalorilimulla, tästä tulee artikkeli myöhemmin.

Suurimman hyödyn näet syömällä puhtaammin ja korjaamalla koko ruokavaliosi(kaikelle löytyy yhtä hyvänmakuinen tervellinen korvaaja, mistään ei tarvitse luopua). Sitä ennen et voi odottaa näkeväsi lähes mitään hyötyä mistään lisäravinteesta. D-vitamiinista ehkä jotain pientä näkymätöntä hyötyä tottakai saatat nähdä mutta et mitään huomattavaa eroa.

D-vitamiinista ei muutenkaan näe mitään huomattavaa konkreettista "näkyvää" hyötyä esim. energioiden suhteen. Saat lähinnä näkymätöntä hyötyä joka tapahtuu pinnan alla ja et kenties sairastu lähes mitenkään ja ennaltaehkäiset monia sairauksia.

Mutta jos syöt puhtaasti ja elät terveellistä elämäntyyliä niin silloin näet lisäravinteiden hyödyt ihan eritasolla kuin mitä ihminen jonka keho on "tukossa". Ihmiset jotka hehkuttavat lisäravinteiden toimivuudesta ovat juuri tuon ensimmäisen vaihtoehdon kaltaisia, ja he jotka ei näe mitään tuloksia lisäravinteista ovat juuri noita prosessoitujen ruokien suurkuluttajia.

Loppupeleissä lisäravinteet ovat vain tuki, suosin aina ensin luonnollista ruokaa - joka myös toimii paremmin. Tietyt lisäravinteet tähän päälle on tietenkin hyvä tuki, mutta ei pääasia!

Halutessasi lukea lisää D-vitamiinin hyödyistä ja nähdä muidenkin D-vitamiini suositukset sekä laadukkaimpia D-vitamiinituotesuosituksia niin näe seuraava D-vitamiini artikkeli.


Ystävänpäivä lähenee... Romanttinen lahjaidea


iHerb ei välttämättä ole paras paikka ostaa ystävänpäivälahjoja, mutta tässä muutamia ideoita.

Chocolove suklaalevyt ovat mainio ystävänpäivälahja koska herkullisen suklaan lisäksi nämä suklaalevyt sisältää ainutlaatuisen rakkausrunon kirjoitettuna suklaapaperin sisäpuolelle.

Klikkaa Chocolove suklaalevy kategoriaan.


Kuvassa näkyvät Nubian Heritage palasaippuat ovat myös loistavia, ellei lahjaideaksi niin ainakin päivittäiseksi käyttötuotteeksi. Voit halutessasi puolittaa yhden saippuapalan ja laittaa toisen käsienpesu tarkoitukseen ja toisen suihkusaippuaksi.

Varsinkin African Black Soap on loistava saippua jota monet hehkuttaa aknen parantajana. Päivittäisessä käytössä olen itse huomannut dramaattisen eron ihonlaadussa. Afrikkalainen musta saippua sisältää iholle juuri tarvittavat tärkeät ravinneaineet jotka parantaa, tuo ihon takaisin sen luonnolliseen tilaan ja pitää ihon kunnossa. Finnejä ei ainakaan tarvitse enää pelätä, tuo saippua käytössä finnejä ei vain tule(riippuen toki yleisestä ruokavaliosta).

Mutta kuten varmaan jo huomasit, kyseinen saippua on toimivuutensa vuoksi liian suosittu joten se on käytännössä kokoajan out-of-stock. Jos se on nyt saatavilla niin tilaa välittömästi, huomenna tai parin tunnin päästä se tuskin on enää saatavilla.

4 kommenttia:

 1. "So remember, if you take supplemental vitamin D, you're creating an increased demand for K2. Together, these two nutrients help strengthen your bones and improve your heart health."

  "While the ideal or optimal ratios between vitamin D and vitamin K2 have yet to be elucidated, Dr. Kate Rheaume-Bleue, author of Vitamin K2 and the Calcium Paradox: How a Little Known Vitamin Could Save Your Life, suggests that for every 1,000 IU's of vitamin D you take, you may benefit from about 100 micrograms of K2, and perhaps as much as 150-200 micrograms (mcg). So, if you take 8,000 IU's of vitamin D3 per day, that means you'd need in the neighborhood of 800 to 1,000 micrograms (0.8 to 1 milligram/mg) of vitamin K2."

  Ylläoleva D3/K2 tuotesuositukseni on suoraan suunniteltu tähän ja tarjoaa juuri tuossa suhteessa molempia.

  Mitä enemmän otat D:tä sitä suuremmaksi K2 tarpeesi muuttuu, kyseisellä suosituksellani se pysyy täydellisessä harmoniassa.

  VastaaPoista
 2. Eli jos vedän noita suosittelemiasi tippoja (jotka tuli tänään postista, jeee) niin en tartte edes muuta D-vitamiinipilleriä? How GREAT :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo periaatteessa et tarvitse :) 10 tippaa päivässä on 5000 IU tai 125mikrogrammaa ja samalla saa elintärkeän K2-vitamiinin. Todella hyvä tuote!

   Poista
 3. Tulipa tämän päivän HS.fissä vastaan ao. artikkeli, ei voi muuta kuin sano että surullista on. Ihmiset välttelevät aurinkoa kuin ruttoa

  http://www.hs.fi/videot/UV-s%C3%A4teily+poikkeuksellisen+voimakasta+Suomessa/v1305692038877

  VastaaPoista

Pyrin vastaamaan kommentteihin nopeasti, mutta joskus vastaamisessa voi kestää jopa 2 kuukautta.