maanantai 19. elokuuta 2013

Paras heraproteiini - Hera konsentraatti vai isolaatti? - "Tälläinen whey proteiini on hyödytöntä"

Otetaanpa katsaus heraproteiiniin. Onko hera tarpeellista? Millainen hera on sitä ns. "oikeaa heraa" joka oikeasti myös antaa tuloksia, eikä ole pelkästään kuin vessanpöntöstä alas vedettyä ROSKAA - jota suurin osa marketeissa olevista proteiineista on.

Otan myös katsauksen muihin proteiinituotteisiin. Mitä proteiini lisäravinnetta Victoria's Secret supermallit käyttävät?

Jos opiskelisit lisää käyttämistäsi proteiini lisäravinteista, tulisit huomaamaan kuinka vain heität rahaa vessanpönttöön samalla kun riskeeraat terveytesi.

Tästä artikkelista tulet huomaamaan enemmistön käyttämän proteiinin laadun. Jos teet asiat perässä niinkuin enemmistö, tulet olemaan niinkuin he. Ja onko enemmistöllä unelmakroppa ja säkenöivä terveys? Kaikki tietää vastauksen tuohon.

Ihmiset tarvitsevat enemmän informaatiota aiheesta, jotta he lopettaisivat rahojensa tuhlaamisen täyteen turhuuteen. Siihen tämä artikkeli pureutuu.Onko heraproteiini tarpeellista?


Kuten aina, katson asioita monesta eri perspektiivistä.

Mitä aiheesta sanoo ihminen, joka meriiteillään ja lihaksillaan on konsultoinnin arvoinen.

Kuunnellaanpa mitä asiasta paljon tietävä Elliott Hulse tuumaa whey eli heraproteiinin käytöstä.Uskomatonta juttua, eikö?

Jos haluaa kasvattaa lihaksia, kannattaa kuunnella mitä hän sanoo.

Elliott Hulsen mielestä heraproteiini EI ole tarvittava lisäravinne. Pärjäät hyvin ilman sitäkin.

Hän itseasiassa puhuu Dr. Weston A. Pricen työstä - josta olen kirjoittanut kattavan artikkelin, joka kannattaa katsastaa jos katsoit videon ja kuulit nuo uskomattomat jutut alkuperäiskansojen voimista. Ei heilläkään ollut whey proteiini lisäravinteita.

Heraproteiini ei ole välttämätöntä, olen täysin samaa mieltä Elliott Hulsen kanssa. Hera on hyvä juttu, mutta ei mikään taikapilleri - koska taikapilleriä ei ole olemassa, vaikka kuinka kauan moista etsisit.

Toisaalta Elliott ylisti videossa kreatiinia ja kuinka se on yksi niistä ainoista oikeasti toimivista jutuista, johon kannattaa investoida. Jos joku haluaa tuotesuosituksia kreatiinille niin Universal Nutrition Creatine ja Optimum Nutrition Creatine Powder. Molemmat toimii, jälkimmäinen laadukkaampi.

Mutta jos haluaa silti investoida proteiini lisäravinteisiin, niin kannattaa investoida vain niihin parhaisiin tuotteisiin - joita mainitaan tässä postauksessa.

"You get what you pay for" on tuttu sanonta kaikille, eikä voisi enempää pitää paikkaansa proteiini lisäravinteiden kanssa. Jos maksat 6e kilo whey proteiinista niin saat vain paketillisen "sitä itseään". Tulet olemaan paremmassa tilanteessa ilman sellaisen käyttöä. Halvalla roskalla teet vain hallaa itsellesi.

Näe alempaa mitä saat vetämällä sitä markettiheraa, joissa on myös soijaa seassa, lähes aina. Lue tuotteen ainesosalista...

Soy Protein Makes You Weak & Womanly

Doctor Warns: Eat Soy and You’ll Look 5 Years Older

Heraproteiini informaatiota


Jos kaipaat heraproteiini expertin tietopakkauksen aiheesta, katso alla oleva video. Aidon heraproteiinin hyödyt terveyteen, olotilaan ja lihaskasvuun on jotain "lähes käsittämätöntä".

Varoituksen sananen: Pahinkin skeptikko saattaa tilata aitoa heraproteiinia tämän haastattelun kuuntelemisen jälkeen. Sinua on varoitettu.Mistä huomaa onko heraproteiini laadukasta?

Laatuheran huomaakin mausta - aito heraproteiini maistuu järkyttävän hyvältä. Jos hera ei maistu hyvältä niin se on roskistavaraa, eihän eläimetkään syö heraproteiini isolaattia mutta syövät aitoa kuumentamatonta grass-fed heraproteiini konsentraattia, joka kertookin kaiken... Sama juttu kuin margariinin ja voin kanssa: eläimet syö voita muttei margariinia. Älä siis jatka enää myrkyn pistämistä systeemiisi proteiininkaan muodossa. Toinen on aitoa ruokaa, ja toinen jotain ihan muuta...

Toinen hieman yllättävä fakta on, että aito laadukas grass-fed kuumentamaton heraproteiini tekee myös olotilan kuin olisi lähes "pilvessä". Tämä tapahtuu laadukkaan heraproteiinin suuren tryptofaani sisällön takia, joka on esiaste serotoniinille jota voisi kutsua "onnellisuushormoniksi". Tryptofaani on luonnollinen vaihtoehto Prozacille, jota sanotaan "onnellisuuspilleriksi". Ei ole vaikeaa valita näiden kahden väliltä - hyvää tekevä heraproteiini konsentraatti vai potentiaalisesti terveydelle haitallinen lääke?

Voit kysyä itseltäsi: onko marketti herat tehneet sinulle olon kuin olisit lähes pilvessä? Niin, tiedänkin jo vastauksesi. Täten et ole aitoa heraa maistanutkaan, mutta et ole ainoa - onneksi tiedät nyt paremmin.

Omassa käytössä olevia laadukkaita heraproteiinituotteita
Muistan n. 5 vuotta sitten ostaneeni suomalaisesta verkkokaupasta heraproteiini isolaattia 5kg (maksoi 49e) ja se oli niin pahaa ja tehotonta ettei sitä tullut syötyä. Reilu vuosi sitten kun se oli koskemattomana lojunut, päätin tehdä siitä heravehnäpullia linnuille, saapahan joku edes hyötyä siitä, ajattelin.. No yllätyksekseni huomasin, että yksikään lintu ei syönyt näitä heraproteiini isolaatti vehnäpullanmuruja. Itseasiassa ne ignoroitiin täysin. Edes linnut ei söisi tätä moskaa... Eläimet tietää - eihän ne syö mitään mikä ei luonnossa esiinny. Ei ne tunnista tälläistä ravinnoksi.

Luulin, että se ettei eläimet söisi heraproteiini isolaattia olleen vain heraproteiini experttien keksimä markkinointikikka... Mutta se olikin totta. Enkä myöskään uskonut heraproteiini experttien puhetta isolaattien tehottomuudesta. Noh elämä on oppimista ja tulipahan huuhdottua riittävästi rahaa vessanpöntöstä alas... Onneksi nyt tiedän paremmin.

Toistan: Laadukkaan heraproteiinin huomaa siitä, että se maistuu aitoaltaan todella hyvältä. Jos heraproteiinisi ei maistu hyvältä niin se on roskistavaraa.

Laatuun investointi onkin ainoa järkevä vaihtoehto mitä proteiineihin tulee. Saanpahan ainakin hormonivapaata luomuheraa joka ei ole syötetty soijalla ja gm-maissilla sekä fruktoosisiirapilla - joka onkin harvinaista luksusta nykypäivänä.

Totta se on, katso miten etovaa lehmien ruokavalio on... Eikö olekkin hyvä tietää, että heraproteiinisi on luomua ja peräisin vapaalla laidunmaalla elävästä ruohoa syövästä lähteestä?

Maitoallergia ja heraproteiini: Jos olet maitoallerginen niin saatat luulla olevasi allerginen myös heralle. Tämä ei ole totta. Suurin osa maitoallergikoista on herkkiä maidon laktoosille ja kaseiinille - EI heralle. Voit kokeilla aitoa puhdasta heraa, kaikki selviää kokeilemalla.

"I'm allergic to Milk therefore would I be allergic to Whey Protein Powder?"
"Not true. Most people with milk allergies are sensitive to the lactose or casein NOT the whey. Would definitely try it." - Lääkäri Joseph Mercola


Hyvä heraproteiini on


- Peräisin ruoholla syötetyn lehmän pastöroimattomasta luomuRAAKAmaidosta (certified "grass-fed" tai "pasture-raised")
- Lehmiä ei ole "hoideltu" kasvuhormoneilla, antibiooteilla, kemikaaleilla, torjunta-aineilla tai syötetty geenimanipuloidulla ruuilla
- Gluteeni, vehnä, hiiva, maissi, soija vapaa
- Ei säilöntäaineita, ei keinotekoisia makuja/värejä/maketusta, ei sokeria

- Vapaa raskasmetalleista ja muista epäpuhtauksista (ja tarjoaa kolmannen osapuolen todisteet siitä - jos ei tarjoa niin älä osta, koskat saat jauhoa jossa on mm. arsenikkia, lyijyä ja jopa elohopeaa)

- Hera konsentraatti, ei kuten isolaatti josta on stripattu pois kaikki tärkeimmät asiat jotka tekevät heraproteiinista "käsittämättömän" terveysruuan ja lihasten kasvattajan. Ihmiskeho ei pysty assimiloimaan proteiineja jotka ovat isoloidussa muodossa, joten sellaisen käyttö olisi rahan heittoa vessanpönttöön. Hera konsentraatti on "whole food" - juuri niinkuin se pitää ollakkin

- Sen on oltava denaturoimaton, kylmäpuristettu heraproteiini, sitä ei saa olla lämpökäsitelty - säilyttäen täten kaikki ravinteensa. Tästä syystä korkealla lämmöllä tuhotut markettiherat ei aiheuta sitä kuuluisaa "olotilaa kuin olisi pilvessä"


Parhaat heraproteiinit järjestyksessä


Dr. Mercola, Miracle Whey Protein Powder, Original - Maustamaton hera

Mercola Whey Proteiini konsentraatti, banaani - Sis. lisätyt probiootit + chia siemenet

Suosikkini eli luonnollisen banaani maun lisäksi: suklaa, vanilja, mansikka vaihtoehdot. Näe lisää makuvaihtoehtoja tästä.

Nämä Mercolan maustetut heratuotteet ovat makeutettu luo han guo hedelmäekstraktilla, joka on mielestäni maailman parhaita luonnollisia makeuttajia - voittaa maussa stevian ylivoimaisesti. "Nearly 300 times sweeter than sugar and has been used in China as a natural low-calorie sweetener for cooling drinks, and in traditional Chinese medicine to treat diabetes and obesity" -Wikipedia

Ylläolevien heraproteiinien lisäksi halvemmaksi vaihtoehdoksi listaan: Source Naturals True Whey Premium Protein Powder - vanilja maku + stevia

Source Naturals tarjoaa vain tuota vanilja hera makua, ja ikäväksi se on makeutettu stevialla. Henk.koht vanilja+stevia ei ole hyvänmakuinen. Tämän takia Source Naturalsia en kovinkaan paljoa suosittele, mutta voi olla hyvä vaniljasta pitäville.

Mercolan tai tarkemmin Defense Nutritionilta peräisin olevat heratuotteet ovat valovuosia edellä, kaikessa. He tarjoavat jopa kolmannen osapuolen todisteet ja laboratoriotutkimukset sen puhtaudesta. Tiedäthän, että tutkimukset kertovat lähes kaikissa markkinoiden proteiinijauhoissa olevan vaarallisen paljon mm. alumiinia, arsenikkia, lyijyä, kadmiumia, elohopeaa. Ja jos firma ei tarjoa todisteita niin nyt saatat tietää miksi ei...

Suosittelen lukemaan lisää Mercola whey proteiinin alkuperästä: http://www.defensenutrition.com/faq.html --- Ja jos laatu vielä epäilyttää niin lue firman tuore kommentti täältä.

Laadukas hera konsentraatti on aitoaltaan niin hyvänmakuista, että SUOSI maustamatonta versiota - Näin saat myös enemmän arvoa rahoillesi. Maustetuissa versioissa saat vähemmän sitä aitoa tavaraa ja maksat luonnollisista makeuttajista ym.

Maustamaton hyvänmakuinen heraproteiini

Saat aina huonomman diilin jos otat maustetun/makeutetun version.

Toki tuo probiootti / chia siemen herakonsentraatti on aivan täysin seuraavan asteen tuote, kuten ylläolevasta videohaastattelusta selviää, nuo ainesosat yhdessä tekee täydellisen synergian ja eittämättä kenties parhaan heratuotteen maailmassa.

Jos ei ole budjettiongelmia niin en investoisi mihinkään muuhun. Ja jos on budjettiongelmia, niin sitten taas en investoisi mihinkään proteiinituotteeseen OLLENKAAN.

Jokaisen bodaajan ja kuntolijan kannattaa tutustua macaan, ja varsinkin TESTOtuotteeseen nimeltä Maca Velvet - löydät siitä kattavan arvostelun klikkaamalla tästä.

Vaihtoehto heraproteiinille: Victoria's Secret supermallin käyttämä proteiini lisäravinne


Jos haluat heralle vaihtoehtoa, niin tämä on mielestäni parhaita vaihtoehtoja.

Olen moneen otteeseen kirjoittanut Victoria's Secret supermalleista ja kuinka he syövät. Otetaan taas katsaus aiheeseen.

Pidän Miranda Kerristä - lukuisia kertoja valittu maailman kauneimmaksi naiseksi ja erikseen myös maailman seksikkäimmäksi naiseksi. Mitä tämä Victoria's Secret supermalli tekee eri tavalla kuin muut?

Ensinnäkin hän käyttää superfoodeja kuten macaa. Ruokavalio on kunnossa. Hän harrastaa meditointia ja joogaa.

Victoria's Secret supermalli Miranda Kerr käyttää Sun Warrior proteiinia (kuvalähde)

Yllätyksenä huomasin, että yksi suosikki proteiineistani on myös Miranda Kerrin suosikki. Vaikka ei kai kukaan kuvitellutkaan, että hänen kaltainen nainen käyttäisikään muuta kuin maailman parasta, eikä suinkaan mitään huonolaatuista kemikaali-soija-aspartaami proteiinia - jotka koreilee Suomen markettien hyllyillä, joita ihmiset unessa ostavat...

Kannattaakin vähän miettiä... Jos on käyttänyt sellaisia tuotteita, eikä ole saanut niistä mitään SUURTA hyötyä... Niin miksi jatkaa niiden käyttöä? Mikset hankkisi niitä samaisia tuotteita joilla ne kehonrakentajatkin oikeasti lihakset ovat saaneet tai niitä tuotteita joita maailman kaunein & seksikkäin nainenkin käyttää.

Supermallin proteiini ja ruokavalio


Miranda Kerrin suosikki proteiinituote onkin Sun Warrior proteiinit, joista löytyy monta vaihtoehtoa linkistä.

Miranda kertoo tiputtaneensa raskauden jälkeiset painot pois Sun Warrior proteiinia käyttäen, joka eittämättä on maailman laadukkaimpia proteiineja saatavilla. Miranda myös sanoo, että hän ei suinkaan saa (tai tarvitse) rahaa Sun Warriorin markkinoinnista, hän vain suosittelee laatutuotteita eteenpäin. Jopa Sun Warriorin sivusto otti markkinointi käyttöön Mirandan kommentin.

Näe haastattelu jossa Miranda mainitsee Sun Warrior proteiinin ja minkälaisia smoothieita hän juo sekä millaisella ruokavaliolla hän synnytyksen jälkeen palasi takaisin catwalkeille vain muutamassa kuukaudessa.

Sun Warrior proteiinit ovat eittämättä maailman laadukkaimpia proteiinituotteita
Oma suosikki Sun Warrior proteiinituote on mielestäni Warrior Blend (sekoitus joka koostuu herne, karpalo ja hamppu proteiinista), josta voit lukea hyvää lisäinfoa heidän sivultaan.

Edelleen, suosin maustamatonta versiota, josta saa eniten arvoa rahoilleen. Sun Warrior proteiineissa maustamattoman ja maustetun rahanarvon ero on heraa huomattavasti suurempi. Joten ellet oikeasti tarvitse jotain maustetta ja makeutusta niin osta vain maustamaton versio.

Sun Warrior makeuttaa proteiininsa stevialla ja esim. tuo Sun Warrior Suklaanmaku on erittäin loistava suklaasmoothieihin. Tämä firma käyttää steviaa oikeassa suhteessa, tai eri metoodeilla käsiteltyä steviaa koska maku on huomattavasti parempi kuin muissa stevialla makeutetuissa proteiini brändeissä.

HUOMAA: Nämä Sun Warrior proteiinit ovat tajuttoman kalliita Suomessa... Tämä kyseinen tuote on 51-71 euroa Suomessa, mutta iHerbissä alle 30 euroa... Tässä erityisesti näkee iHerbin edullisuuden.

Vaikka nämä maailman laadukkaimmat proteiinit ovatkin vähän hintavampia kuin ne kuumennetut markettiherat jotka tulee antibioottilehmistä, jätettä joka aiheuttaa lähinnä ilmavaivoja... Niin silti hintaero on loppupeleissä aika pieni, varsinkin jos tilaa niitä verovapaasti ulkomailta, kuten iHerbistä.


Jos käytät proteiini lisäravinnetta - käytä vain parasta


Jos lähtisin tilaamaan nämä proteiinit suoraan kotiini verovapaasti, niin voin luoda tähän muutaman tilauspaketti esimerkin.

Mainitsen arvokkaan tarjouksen iHerbistä:

Nyt lyhyen aikaa voit saada ilmaisen D-vitamiinituotteen tulevaksi talveksi.

- 120 kapselia sisältäen 5000IU (125 mikrogrammaa) D3-vitamiinia - ILMAISEKSI.**

http://www.iherb.com/Vitamin-D

- Noista kahdesta ottaisin tuon iHerbin oman D-vitamiinituotteen. iHerbin tuotteessa on kolmannen osapuolen laatutestaus josta ilmenee siinä olevan vähintään tuo 5000IU D3:sta per kapseli.

Tässä hieman luettavaa D-vitamiinista ja sen hyödyistä.

Kannattaa nyt tehdä tilaus kun kerrankin saa ilmaiseksi näin paljon D-vitamiinia.
**Tarjous loppunut toistaiseksi.

"Seuraavan asteen" proteiinituotteiden kirjoa - Kokeile kunnes löydät suosikkisi

VEROVAPAA PROTEIINIPAKETTI 1
Sis. Supermallin suosikkiproteiini, todella maukas Egyptian Licorice Mint tee, ilmainen D-vitamiinituote*

VEROVAPAA PROTEIINIPAKETTI 2
Sis. Mercola maustamaton hera, loistavasti ihoa puhdistava African Black Soap, metallinen kielenpuhdistaja, luomu minttukarkkeja suunraikastamiseen, ilmainen D-vitamiinituote*

Huom. voit ottaa kyseisen ilmaistuotteen vain kerran, sen jälkeen se ei ole enää ilmainen - jos tilaat 2 erillistä pakettia valitse toiseen pakettiin toinen ilmaistuote iHerbin freebie kategoriasta, jossa on nyt mielenkiintoisia tuotteita!

*Ilmainen D-vitamiini tarjous on toistaiseksi päättynyt, joten kannattaa poistaa tuote kyseisistä paketti esimerkeistä.

Paketit on luotu esimerkki mielessä, voit avata linkin ja muokata tai lisätä tuotteita ostoskorista mielesi mukaan.

Molemmat esimerkki paketit tulisi suoraan kotiovelle verovapaasti. Valitse neljän dollarin rahti "Global Priority Mail by DHL" ja paketti tulee reilussa viikossa Suomeen.


Viikon "resurssi"


Tähän loppuun tämän viikon resurssi. Ällistyttävä video modernista tuotannosta joka myös sopii hyvin aiheeseen, videossa kun näytetään myös modernia tapaa lypsää lehmiä...

Videon lopussa on jotain sellaista... Johon et halua päätyä:

Holy Sh-t! Without Saying a Word This 6 Minute Short Film Will Make You Speechless

Mikäli haluat ylöspäin elämässä, niin muista katsoa myös Työkalut Menestykseen & Hyvinvointiin, josta löydät uusimmat suositukset aivojen ja elämän päivittämiseen. On jo vuosi 2014 ja näitä resursseja ei kannata jättää käyttämättä. Kun muilla elämänlaatu vain huonenee vanhetessaan, niin sinulla taas elämä vain paranee. Enemmän seksiä, enemmän rahaa, unelmakeho, nuorempi minä, parempi aivotoiminta jolloin osaat tehdä oikeita päätöksiä elämässäsi. Kirjaimellisesti sinulle tapahtuu kuin siinä elokuvassa, jossa päähenkilö sai koko aivokapasiteettinsa käyttöön - lue lisää täältä.

Lähteitä ja luettavaa:

http://en.wikipedia.org/wiki/Whey_protein

http://proteinpowder.mercola.com/Miracle-Whey-Protein.html

http://fitness.mercola.com/sites/fitness/archive/2012/07/20/whey-protein-on-resistance-exercise.aspx

http://fitness.mercola.com/sites/fitness/archive/2012/12/07/teens-whey-protein.aspx

 http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=t2ECjD-Bi8Y#t=485s --- Pharmacist Ben Fuchs: The Immune System, Nature's Perfect Machine 2/4

http://www.youtube.com/watch?v=WMzUf94ypKU&feature=c4-overview-vl&list=PLziaRl-YdJjer_-560VK1F-ZU879r-YRN --- Dr. Mercola Interviews Ori Hofmekler on Whey Protein

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/01/13/mercury-detoxification-protocol.aspx

http://www.bulletproofexec.com/upgraded-whey/

http://defensenutritionlabs.com/our_products.html

http://www.defensenutrition.com/faq.html

36 kommenttia:

 1. http://www.nutritionj.com/content/12/1/103

  Tutkimus maidosta.

  VastaaPoista
 2. www.anti-agingfirewalls.com/2013/08/18/health-through-stressing-fruit

  Juttu ruuanvalmistuksesta

  VastaaPoista
 3. Kiitos jaosta. Mielenkiintoista dataa ja infoa.

  Kannattaa lukea kohdasta "Preliminary evidence for the hypothesis: On food preparation and stress-induced impacts relating to healthfulness" eteenpäin ja nähdä optimaalisia tapoja syödä mm. valkosipulia, parsakaalia.

  Mustikoista tuossa sanotaan:
  “Cooked blueberries, believe it or not, have greater antioxidant levels than fresh berries."

  Ja muita kikkoja saada enemmän fytoravinteita ruuasta.

  VastaaPoista
 4. Koomista, whey proteiini on turhaa, koska eiväthän luonnonkansatkaan niitä käytä. Ja heraproteiiniako sitten käyttävät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mainitsinkin asian myös tästä perspektiivistä. Ihminen ei tosiaan tarvitse heraproteiinia.

   Mutta joillekkin se siitä huolimatta on yksi parhaista lisäravinteista, kuten esim. bodaajille. Ja jos haluaa käyttää heraa kuntosaliharrastuksensa ohella, niin silloin kannattaakin käyttää vain sitä parasta mahdollista - mahdollisimman luonnollista laadukasta heraa, josta tässä postauksessa puhutaan.

   Ei sitä välttämättä tarvitse, mutta tiedän sanoa tuon heraproteiinin 100x paremmaksi (myös paremman makuiseksi) ja tuloksia antavammaksi kuin yksikään Suomen marketeista löytyvä surkealaatuinen herapussukka. Ihmettelen suuresti jos joku vielä käyttää niitä, varsinkin kun lähes samalla hinnalla saa maailman parasta, oikeasti tuloksia antavaa heraproteiinia... Blows my mind.

   Poista
  2. Tähänpä on hyvä myös mainita se, että jos joku vielä on muodikkaalla mutta hyvin typerällä low-fat dieetillä, rasvattomalla ruokavaliolla... Niin et saa mitään hyötyä proteiinista.

   Totuus proteiinista on se, että keho ei pysty käyttämään proteiinia rasvan puutteessa. Tarvitset aina rasvaa proteiinin kanssa, ajattele sitä kuin rasva aktivoisi proteiinin imeytymisen, ilman sitä proteiini ei imeydy eikä toimi tarkoitetulla tavallaan.

   Maailman parhaat proteiinin lähteet, kuten kananmuna tulee rasvan kera. Niin se on tarkoitettukin. Kananmunalla ei tee mitään jos poistat siitä "rasvaisen" keltuaisen, eli tärkeimmän ja myös terveellisimmän osan. Fanaattiset vähärasvaisen dieetin seuraajat heittävät kananmunan keltuaisetkin pois, ja luulevat tekevän oikein, koska he uskovat rasvan lihottavan ja olevan kaikin tavoin paha. Todellisuus on, että harva ruoka toimii kehossasi tarkoitetulla tavalla ilman rasvaa. Ja sama on myös proteiinijauheiden kanssa - joita (ironisesti) vähärasvaisella dieetillä olevat paljon kuluttavat.

   Eli jos olet laihduttaja tai kuka tahansa, ja nautiskelet proteiinijauheita vähärasvaisella dieetilläsi... Et saa yhtikäs mitään hyötyä. Onkin aika herätä myytistä kuinka rasva tekee lihavaksi. Rasva ei millään muotoa tee lihavaksi. Rasva itseasiassa laihduttaa osaltaan siksi, että se laittaa syömäsi ruuan toimimaan tarkoitetulla tavalla.

   Lisää reilusti terveellistä rasvaa esim. proteiinipirtelöidesi sekaan, jos haluat saada ruuastasi jotain hyötyä. Syö suuria määriä helposti syötävää terveellistä rasvaa, kuten voita, kookosöljyä, oliviiöljyä, avokadoja.

   Tämä ei ole itsestäänselvyys aikana jolloin ihmiset on aivopesty virallisilla rasvaa demonisoivilla suosituksilla.

   Rasva tai suuret kalorimäärät eivät tee ihmisestä lihavaa ja sairasta, (väärät) hiilihydraatit tekevät. Muisteleppa sitä.. Rasvojen suurta kalorimäärää ei tarvitse pelätä, koska rasva toimii kehossa täysin eri tavalla ja sitä paitsi kalorimyytti on jo busted kauan aikaa sitten. Mainstream media, vuosia perässä, ei toki muusta puhukkaan kuin kaloreista ja niiden vähentämisestä...

   Poista
  3. Elliott Hulse, joka varmasti tietää treenaamisesta ja ravinnosta valovuosia enemmän kuin normaali jamppa, myös toteaa kuinka proteiini ei toimi/aktivoidu ilman rasvaa: "your body does not break protein down in absence of fat".

   Poista
 5. Osaatko sanoa, että mistä voisi johtue se, että tuo Mercolan heraproteiini aiheuttaa minulle finnejä leukaan? En uskalla ottaa sitä enää, koska leuka alkaa kukkia. Voinko saada liikaa proteiinia ruokavaliossani, mikä vaikuttaa hormonitoimintaan? Leukaan tulevat finnit viittaavat ilmeisesti juuri johonkin hormonaaliseen muutoksen. Harmittaa, kun on kallis purkki kaapissa, mutta se jää nyt syömättä koska en halua muuttua teini-ikäiseksi. Treenaan kuntosalilla 3-5 kertaa viikossa ja olen ottanut palkkarijuomassa tuon heran. Voiko olla, että tuo heraprotsu ei vain sovi minulle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ainoa muutoksesi normaaliin on se, että lisäsit laadukkaan heraproteiinin käyttöösi... Niin toki se voi tehdä sinulle jotain. Oletko ennen käyttänyt jotain muuta heraa (joka ei välttämättä ole aitoa laadukasta ja tehokasta heraa)? Voihan se olla niinkin, että saat ekaa kertaa elämässä aitoa heramaitotuotetta, ja et kenties ole tottunut siihen. Joten siihen pitää totutella. On hyvä myös muistaa, että kaikille heraproteiini ei välttämättä sovi.

   Finnien tulo on myös yhteydessä testosteronin nousuun. Tutkimukset osoittaa aminohappojen ja erityisesti leusiinin nostavan testosteroitasoa huomattavaissa määrin kun sitä otetaan treenauksen yhteydessä, ja aito hera tarjoaa ylivoimaisesti rikkaimman määrän näitä lihaksia ja testosteronia kasvattavia aminohappoja. Näitä tärkeitä aminohappoja keho ei pysty itse tuottamaan, ja saatat olla ollut aina puutoksessa.

   http://www.livestrong.com/article/542816-do-amino-acids-affect-testosterone/

   Joten vetäisin tästä yhteyden, että treenauksen ohella laadukas heraproteiini on nostanut testosteronitasoasi huomattavasti. Korkea testosteronitaso voi aiheuttaa finnejä ja mm. aknea. Onhan se unelma tilanne treenaajalle saada korkeampi testosteroni heralla, mutta jos se haittaa elämää siitä tulevien iho-ongelmien vuoksi, etkä kestä finnejä niin ehkä on parempi olla käyttämättä tai käyttää vähemmän, ellet nyt totu siihen ajan kanssa, jolloin finnejä ei enää tulisikaan.

   Kaikki ihmiset eivät toimi samalla tavalla, joten joillain korkeampi testosteroni ei aiheuta mitään iho-ongelmia, ja toisille taas se aiheuttaa suuria iho-ongelmia. Sinulla se taitaa aiheuttaa. Joten käytä kenties vähemmän ja käy saunassa (auttaa avaamalla ihohuokoset, ja et saa samalla tavalla finnejä), käytä D-vitamiinia - auringonvalo tutkitusti auttaa ihon kuntoon.. Käy treenin jälkeen aina suihkussa, hiki aiheuttaa finnejä. Plus syö korkeita määriä terveellistä rasvaa. Ihmiset reportoivat high fat dieetin johtavan siihen, että iho paranee ja finnit, akne yms väistyy. Monet syövätkin jopa 70% päivän kaloreista hyvistä terveellisistä rasvoista(kuten kananmunan keltuainen, rasvainen laadukas liha ja kala, avokado, kookosöljy, oliiviöljy, voi yms), ja se myös on optimaalista - ihosi tulee kiittämään.

   Perus juttuja joita varmasti saatat tehdä, mutta ehkä sait tästä jotain hyödyllisiä vinkkejä. Kerro miten tilanne etenee.

   Poista
  2. "Research suggests that BCAAs result in higher testosterone levels, particularly when taken along with resistance training.9 While BCAAs are available in supplement form, you'll find the highest concentrations of BCAAs like leucine in dairy products – especially quality cheeses and whey protein.

   Even when getting leucine from your natural food supply, it's often wasted or used as a building block instead of an anabolic agent. So to create the correct anabolic environment, you need to boost leucine consumption way beyond mere maintenance levels.

   That said, keep in mind that using leucine as a free form amino acid can be highly counterproductive as when free form amino acids are artificially administrated, they rapidly enter your circulation while disrupting insulin function, and impairing your body's glycemic control. Food-based leucine is really the ideal form that can benefit your muscles without side effects."

   http://fitness.mercola.com/sites/fitness/archive/2012/07/27/increase-testosterone-levels.aspx

   Pelkästä ruuasta saatu leusiini harvoin riittää muuhun kuin ylläpitoon.. Joten jos haluat kasvattaa testosteronitasoja sekä lihaksia, niin sitä pitäisi saada lisää juuri asioista kuten laadukas heraproteiini.

   Huomaa tuosta tekstistä, että leusiinia ei kannata käyttää yksistään eristettynä lisäravinteena. Tekee enemmän haittaa kuin hyötyä. Laadukas hera on aina parempi kuin yksittäiset aminohapot ja BCAA tuotteet.

   Poista
  3. Kiitos taas! Oli pakko jättää heraprotsu pois. Ihon kukkiminen loppui siihen, joten en uskalla kokeilla uudestaan. En ole ennen syönyt proteiinijauheita. Jospa se vain on niin, että tuo hera ei sovi minulle. Täytyypä kokeilla Sun Warrioria, jos se kävisi vai mitä tuumaat? Noudatan Bullet proof -ruokavaliota tällä hetkellä. Rasvaa saan tällä hetkellä noin 60%, protskut 30% ja hiilarit 10%. Ruokavalio on toiminut tosi hyvin minulla. Välillä kyllä hirvittää edelleen tuo rasvan määrä. :) Sitä on vain vaikea uskoa, että ne eivät kerry kroppaan. Hiilarit tulee pääsääntöisesti kasviksista ja marjoista ja grammoissa syön niitä päivässä 20g-70g. Viljoja en syö. Välillä treenien jälkeen kylläkin iskee hiilarinhimo ja silloin sitä on vaikeaa saada sammutettua edes runsaalla rasvamäärällä. Löytyiskö sinulta jotain vinkkiä tällaiseen tilanteeseen vai onko tuolloin vain hyvä antaa palaa ja syödä vähän enemmän hiilareita?

   Poista
  4. Joo, hera ei välttämättä ole kaikkien juttu. Ja sama lähes kaiken kanssa. Sun Warrior voi sopia sinulle paremmin.

   Sun Warrior on sopiva myös vegaaneillekkin ja Sun Warrior on myös monen supermallin ja ammattiurheilijan suosikki. Aminohappokoostumus on myös yhtä vakuuttava kuin heraproteiinilla. Brändinä yksi laadukkaimmista mitä markkinoilla tällä hetkellä on, tarjoaa vain huipputuotteita jotka ovat gmo-vapaita.

   Jos tuotteessa ei ole mitään ainesta jolle olet allerginen, niin sen pitäisi sopia.

   Nykyisen tutkimustiedon perusteella Bulletproof tyylinen high fat ruokavalio on kaikkein optimaalisin ihmisille. Mutta ei silti kannata ajatella sitä ainoana totuutena jota seuraat loppuikäsi aina, kannattaa tutkia ja kehittyä aina lisää. Ja kaikki ihmiset ovat erilaisia... Joillekin voi jopa toimia laadukas raw-vegan tyylinen ruokavalio... Jos kuitenkin haluat elää normaalia elämää pysyen säkenöivän terveenä niin Bulletproof tyylinen ruokavalio on optimaalinen.

   Ja ainahan sitä voi testata kuukauden ja sen jälkeen vaikka palata takaisin vanhaan, ja tarkkailla olotilaa... Olotilasta sen huomaa mikä itselle sopii parhaiten. Aina voi myös käydä lääkärissä mittauttamassa veriarvot, kolesterolit ym. ja nähdä näistä johtopäätöksiä. Yleensä ne vain paranee high fat dieetillä, tästä on todella laajaa tutkimustietoa ja myös ihmisten palautteita.

   Bulletproof ruokavalio perustuu täysin tieteeseen ja tutkimuksiin, eikä mihinkään markkinointi mutu tietoon, kuten margariinitehtailijoiden tyyliin... Tutkimuksiin ei tosin aina kannata luottaa, kannattaa luottaa myös omaan olotilaan, se kertoo paljon. Dave Asprey oli multimiljonääri jo 26 vuotiaana, joten rahan takia tuskin hän informaatiotaan jakaa.

   Aika harva on edes yrittänyt debunkata Dave Aspreyn "bulletproof elämäntyyliä", koska takana on niin paljon sitä tukevia tutkimuksia, että on vaikea edes yrittää puhua siitä pahaa. Ja monet lääkärit ja ravintoammattilaiset ovat myös alkaneet suositella sitä. Ihmiset menettää lähinnä maineensa kun yrittää debunkata sitä..

   Esimerkki yhdestä joka on yrittänyt debunkata Dave Asprey Bulletproof elämäntyylin.. Osittain väärällä informaatiolla, ajaakseen omia etuja:

   http://butterbeliever.com/better-than-bulletproof-coffee/

   Joka tosin debunkattiin vielä isommin Bulletproof foorumeilla:

   http://forum.bulletproofexec.com/index.php?/topic/4204-a-not-so-friendly-article-about-bulletproof-coffee/

   Tuollaiset postaukset on lähinnä säälittäviä yrityksiä saada liikennettä googlesta, varsinkin kun Bulletproof on kokoajan nouseva trendi. Mutta tuo sivu lähinnä menetti mainetta tuon artikkelin takia, vaikka muuten onkin ihan hyvä sivu. Monet ihmiset ovat ilmoittaneet tuon sivuston nyt "epäluotettavaksi".

   Treenatessa en yhtään pelkäisi hiilareita. Ja söisin Dave Aspreynkin suosittelemaa riisiä, se kuuluukin Bulletproof ruokavalioon. Ihmiset tarvitsee jonkun verran hiilareita polttoaineeksi, ja varsinkin jos treenaat niin voi olla ettet edes saa paljoa tuloksia treenaamisesta jos et saa hiilareita tarpeeksi.

   Söisin riisiä, tummaa ja valkoista. Riisissä ei ole oikeastaan mitään pahaa suurimmalle osalle ihmisistä, itseasiassa voi tulla jopa ongelmia jos sen jättää pois. Söisin myös bataatteja. Näitä suositellaan myös Bulletproof ruokavaliossa. Joten suosittelen treenien jälkeen lisäämään aterioihin riisiä tai bataattia.

   Poista
  5. Nyt on ollut hetken kokeilussa tuo sun warriorin riisiproteiini ja olen tykästynyt kyllä siihen kovin. Makukin on mielestäni parempi kuin heraproteiinin. Tai eipä tuo oikeastaan maistu miltään. Tein eilen ihan loistavan palautusjuoman. Laitetaan resepti jakoon tässä: Sekoitin pari ruokalusikallista chia-siemeniä veteen ja tein chia-geeliä, jota käytin palkkarin pohjana. Tuo plenderiin ja lisäksi vadelmia, mustikoista, sun warrior protskua, pari tippaa luo han guota, mehiläisen siitepölyä 1tl, 1rkl hampunsiemeniä, mitta amazing meal pomegranate/mago infusion -jauhetta. Kaikki sekaisin ja nam :)

   Poista
  6. Hei. Sun Warriorin proteiinituotteet ovat tosiaan korkealaatuisia, ei voi olla suosittelematta, oikea edelläkävijöiden proteiinilisä.

   Kiitos reseptistä, kuulostaa maukkaalta ja erittäin ravitsevalta :)

   Poista
 6. Mistä tietää onko heraproteiini laadukasta?

  "The most reliable way to check the quality of your whey is through an organoleptic test which includes smell, taste and solubility. If the whey is non-soluble in its non-instantized form, or if it smells bad and has a funky aftertaste, return or discard it regardless of label claims. Poor solubility, bad smell and a funky aftertaste may indicate rancidity, possibly with high levels of broken proteins and peroxidation. Note that rancid proteins can be toxic and should be avoided regardless of what the label claims."

  http://defensenutrition.com/blog/2013/04/grass-fed-cows-whey/

  Eli heran maku ja tuoksu täytyy olla kohdallaan, sekä nesteeseen liukenemisen pitäisi tapahtua ilman mitään ongelmia. Kaikki näistä kohtaa tämän tuottajan huippulaadukkaassa heraproteiinissa. Maku ja tuoksu ovat järkyttävän hyviä, maustamaton hera maistuu jopa hyvältä sellaisenaan!

  Jos hera ei automaattisesti liukene veteen ilman mitään ongelmia, eli jos tarvitset jotain shaker pulloa... Niin se on roskis tavaraa... Silloin saat pilaantunutta proteiinia, härskiintynyttä toksista proteiinia.

  Esim. Mercolan heraproteiini tulee juuri Defense Nutritionilta, samoin kuin myös "Bulletproof" Dave Aspreyn Upgraded Whey tulee myös samasta lähteestä, jälkimmäistä myös pidetään maailman laadukkaimpana whey proteiinina. Samaa tavaraa kuin Mercolan mutta hiukan tyyriimpää.

  Eli jos haluat maailman parasta (laadukkainta, real deal tavaraa) heraproteiinia niin sijoita esim. Mercolan heraproteiinin.

  VastaaPoista
 7. "Though WPCs will contain less protein on a gram for gram basis than an isolate, a high quality WPC contains all sorts of interesting compounds not found in the isolates."

  "Good concentrates contain far higher levels of growth factors, such as IGF-1, TGF-1, and TGF-2. They contain much higher levels of various phospholipids, and various bioactive lipids, such as conjugated linoleic acid (CLA), and they often contain higher levels of immunoglobulins and lactoferrin."

  Hyvä artikkeli herasta: http://www.bodybuilding.com/fun/willbrink3.htm

  Dave Asprey suositteli alkuun isolaattia mutta vaihtoi konsentraattiin paremman imeytymisen takia.

  "You know this is a really tough question to sort through biochemically. The first version of the bulletproof diet actually recommended whey protein isolate over concentrate and we made that decision because isolate has none of the allergic milk proteins like the casein in it that are normally present."

  "Whey protein concentrate does have some parts of milk in it that help you to digest the rest of the things in it and whey protein concentrate tends to digest better and it tends to make you feel better when you eat it."

  Herakonsentraatti näyttää olevan parempaa ainakin terveyttä ja lihaskasvua edistävien tekijöiden puolesta.

  Isolaateista kannattaa valita CFM® prosessoinnilla valmistetut.

  "CFM® is a natural non-chemical process which employs high tech ceramic filters, unlike ion exchange, which involves the use of chemical regents such as hydrochloric acid and sodium hydroxide. CFM® whey isolate also contains high amounts of calcium and low amounts of sodium."

  Raskasmetalleista: http://www.consumerreports.org/cro/2012/04/protein-drinks/index.htm

  VastaaPoista
 8. Punttiksen pukukopissa ohikuulin arviolta 100 kiloisten kehonrakentajien puhuvan kuinka "Mercolan hera on ainut hera jota käytän enää" ja että tulokset on toiselta planeetalta verrattuna Fastin heraan. Joten sen perusteella kiinnostuin tästä herasta ja onneksi löysin tänne googlehaulla. Mielenkiintoista tietoa luin kaiken. Selittää aika hyvin miksi en ole koskaan saanut Fastin heralla mitään tuloksia. Eli Mercolan heraa pari purkkia tulemaan? Iherb tilaaminen on tietenkin jo tuttua näin kuntosaliharrastajana mutta en tiennyt että Iherbissä on luontaista grass fed heraa saatavilla. Onhan grass fed lihasta ja herasta kohistu paljon foorumeilla, mutta mistään ei näytä saavan. Menee kokeiluun

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kun tulit kertomaan tämän. Tuo ei tule minulle yhtään yllätyksenä, että suuret bodaajat todellakin käyttävät juuri laadukkaimpia proteiineja, eivätkä suinkaan mitään halvinta massa markettikamaa.

   Näkeehän sen jo heidän kehoistaan, että ei sitä normaalilla tavaralla saa. Kaikki käyttää valtavirran lisäravinteita, mutta alle prosentilla on näyttää siitä vaikuttavia tuloksia. Tämä 1 prosentti tekeekin usein jotain erilaista, kuten käyttävät täysin eri ulottuvuudesta olevia tuotteita, jotka toimivat vähän eri tyyliin. Esimerkki tälläisestä voi olla laadukas proteiinituote.

   Kyllähän grass fed hera tekee huomattavan eron normaaliin verrattuna. Mutta ei minulla Fastin tuotteista ole mitään huonoa sanottavaa, voit käyttää myös niitä jos haluat - mutta ne ei tosiaankaan ole grass fed heraa vaan normaali proteiinituote joita kaupat ovat pullollaan.

   Edelläkävijät toki käyttää aina parasta laatua, joten kyseiset kehonrakentajat ovatkin edelläkävijöinä näyttämässä suuntaa. Suosittelen kokeilemaan edes kerran laadukkainta mahdollista grass-fed heraproteiinia, mutta ei se yksinään toki mikään taikapilleri ole - mutta huomattava apuväline jos haluaa todellisia tuloksia.

   Poista
 9. Hei, ajattelin tilata ensimmäistä kertaa heraa ja tämä Dr. Mercola, Miracle Whey, Protein Powder, Original kuullosti hyvältä, mutta laktoosi ei sovi minulle, tiedätkö onko tässä kuinka paljon laktoosia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Q: What are the lactose levels?
   A: There are about 2g per 40g serving.

   http://proteinpowder.mercola.com/Miracle-Whey-Protein-faq.html#36

   Poista
 10. Olen nainen, joka käy kuntosalilla kiinteytymisen ja voiman lisäämisen vuoksi, en siis mitenkään erityisesti "bodaa". Painoa pitäisi saada alaspäin 5-8kg myös. Turhia hiilareita olen vähentänyt ruokavaliosta jo vuosia sitten, ja koittanut lisätä hyvää rasvaa ja proteiinia. Aloitin muutama viikko sitten Fastin heraproteiinin käytön smoothieissa, ja jäin heti koukkuun, niin hyvää! Tosin ostin makeutettua versiota.. Näyttäis olevan tuota heraproteiinikonsentraattia. Onko kaikki markettituotteet siis hukkaan heitettyä rahaa, tämäkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän tulee vastaus myöhässä, koska jostain syystä kommentti meni roskapostiksi...

   Olen edelleen sitä mieltä, että heraproteiini ei ole tarpeellista, ja jos ostan sitä valitsen parhaan mahdollisen tuotteen. Mutta se on vain oma mieltymys ja kaikillahan ei ole rahaa sijoittaa aina parhaaseen mahdolliseen tuotteeseen.

   Jos tykkäät kyseisestä tuotteesta ja se maistuu hyvälle ja antaa hyvän olon, niin se ei todellakaan silloin ole hukkaan heitettyä rahaa.

   Poista
 11. Aivan mahtava blogi, kiitos! Keep up the good work!

  VastaaPoista
 12. Proteiinista....

  Minun mielestä sinun suositukset ovat hämmentävät.
  Siis sinun mukaan paras proteiini on
  Dr. Mercola, Miracle Whey Protein Powder, Original - Maustamaton hera
  Ja sitten:
  'Yllätyksenä huomasin, että yksi suosikki proteiineistani on myös Miranda Kerrin suosikki - Sun Warrior proteiinit'.
  ’Näe haastattelu jossa Miranda mainitsee Sun Warrior proteiinin ja minkälaisia smoothieita hän juo’ - VIDEO EI LÖYDY.

  Miranda käyttää myös spinulina, jossa protsku on 71%.

  Sinun pitää ehdottomasti kertoa kuinka paljon proteiinia ja MITÄ proteiini pitäisi käyttää päivässä, eikö niin?

  Ja sitten rahasta ja provisiosta:

  'Miranda myös sanoo, että hän ei suinkaan saa (tai tarvitse) rahaa Sun Warriorin markkinoinnista, hän vain suosittelee laatutuotteita eteenpäin'

  Common, se on aika naurettava. Erittäin rikkaatkin käyttää joka ikinen mahdollisuus rikastua vielä enemmän, se on fakta, eikö mitenkään negatiivinen asia.

  Voisitko myös kertoa meille miten paljon provisiota saat IHERB:sta?


  VastaaPoista
 13. Well Wisdom Whey ja One World Whey eivät löydy sun suosikeista, oletko kokeillut? Nämä ovat niitä joita voisi syödä suoraan purkista, koostumus ja tuoksukin valovuosien päästä Mercolan tuotteista. Hintakin on, mutta ovatpa myös sen arvoisiakin. Kokeilin noita Mercoloita ja haisivat aivan härskiintyneille, eipä todellakaan tehnyt mieli syödä suoraan purkista. Ja tämä yllätti: https://www.urheilutuote.fi/product/210/foodin-heraproteiini-80-1kg Melkeinpä menee noiden kahden ensimainitun ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina kaikkea ei kannata uskoa:

   http://www.naturalnews.com/043617_one_world_whey_clean_protein_heavy_metals_lab_tests.html

   Nyt laabelit vaihdettu ja vain 5g proteiinia annoksessa :)

   http://www.aggressivehealthshop.com/one-world-whey-5lbs-2-27kg-chocolate.html

   Poista
  2. Hyvä linkki. One World Wheytä ei ole tullut käytettyä, saatavuus aika huono Suomeen.

   Poista
 14. Moi! Olen yrittänyt Suomesta etsiä Mercolan pure power proteiinia vaan en löydä. Onko tietoa kuka myisi?
  Koutsi

  VastaaPoista
 15. Mitä sanot suomalaisista Mannisen proteiineista? Ja tarkoitatko että kaikki bcaa-jauheet ja muut aminohapot ovat turhia jos käyttää laadukasta heraa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. BCAA-jauheet ovat todella turhia jos käytät mitä tahansa heraa. 25-30% heran painosta on BCAA:ta (aminohappoja) ja ihan kaikki proteiinit sisältävät paljon näitä aminohappoja, varsinkin eläinproteiinit ja kananmunan valkuaiset, mutteivat ihan niin paljon kuin hera. Jos otat kauhan tai pari heraa päivässä, tai syöt muutamia kananmunia niin jo siitä saat enemmän BCAA:ta kuin normaalin BCAA lisäravinteen yhdestä annoksesta. Joten lisäravinne on turhaa.

   Mutta tähän tulee POIKKEUS jos treenaat kuntosalilla paastotussa tilassa.... Silloin voi olla fiksua käyttää BCAA-tuotteita ennen treeniä. Monet treenaavat nykyisin paastotussa tilassa, ja jos sinulla ei ole silloin näitä aminohappoja kehosi saatavilla, niin saatat saada hitaampia tuloksia treenaamisestasi ja jopa lihasvaurioita: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12750588

   Sinun täytyy syödä proteiinia reilusti ennen treeniäsi saadaksesi näitä lihaksen rakennuspalikoiksi kutsuttuja aminohappoja (leucine, isoleucine, valine) lihaskudoksiisi - mutta se lopettaa paastotilan, jossa on hyvin suosittua treenata nykypäivänä, koska tutkimukset kertovat (24h) paastoamisen nostavan kasvuhormonitasoa jopa 2000%: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC329619/

   Joten ainoa tapa treenata paastotussa tilassa ja saada proteiinin (aminohappojen) hyödyt ( http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22569039 ) on ottaa BCAA-lisäravinnetta ennen treeniä. Paasto ei katkea jos pidättäydyt syömästä yli 30 kalorin edestä, ja BCAA-lisäravinteet ei sisällä niin paljoa kaloreita.

   Hyvä BCAA-jauhe:
   Optimum Nutrition, BCAA 5000 Powder, Instantized, Unflavored, 12.15 oz (345 g)
   Tai kapselit

   Kun olen treenannut paastottuna niin olen itse käyttänyt noita. Optimum Nutrition on myös erittäin luotettava ja tunnettu brändi.

   Jos treenaat paastotilassa niin ohjeet on käyttää 5-10 grammaa BCAA-jauhetta ennen treeniä, saman verran treenin aikana ja myös jälkeen.

   Jos et treenaa paastottuna niin älä käytä rahojasi BCAA-jauheisiin, sillä et hyödy niistä silloin. BCAA tutkimuksia löytyy lisää täältä. Kuten Examinen Sol Orwell sanoo BCAA:sta: "I only use them during a fast, usually before a workout."

   Lisää luettavaa paastottuna tai tyhjin vatsoin treenaamisesta: Exercising On an Empty Stomach: The Surprising Benefits

   Poista
 16. Mainio artikkeli heraproteiinista:

  Only Whey, Not Soy Works 'Wheytloss Wonders': Add. 60g+ Protein 30 Min Before Ad-Lib Meal Decreases Appetite & Energy Intake, Cuts 9% Body & Adds 18% Muscle in 12 Wks

  http://suppversity.blogspot.fi/2014/09/only-whey-not-soy-works-wheytloss.html

  "Please remember: The weight loss and increases in lean mass occured in the absence of a deliberate energy restriction (all subjects still ate "ad libitum", i.e. as much as they wanted) and without the need to train. It was "just" the addition of high quality protein in form of the ~60g of whey protein concentrate (again there is no reason to buy isolates, unless you are lactose intolerant) that did the trick!"

  Jos sinulla ei ole laktoosi-intoleranssia niin hera konsentraatti on ainoa järkevä valinta, mutta jos saat hera konsentraatista intoleranssi oireita (moni saa), niin silloin heraisolaatti voi soveltua sinulle paremmin.

  VastaaPoista
 17. Victorias Secret mallit käyttävät sitä mitä parhaiten maksava sponsori heille suosittelee. Tai ainakin sanovat käyttävänsä. Ja totuus on että kehonrakennuskisoissa ei testata. Joten vaikka heraakin tarvitaan, saattaa maailmanluokan tuloskunto olla hankittu myös ns. epätervein menetelmin.

  Eniten kuitenkin etsin täältä tietoa MIKSI isolaatti on niin paljon huonompi. En löytänyt mitään lähdetietoa väitteillesi. Muuta kuin että tulee fiilis "kuin olisi pilvessä". Onko marihuanan polttaminen sitten parempi kuin Hera-isolaatti? Tulee nimittäin olo "kuin olisi pilvessä".
  Imeytyykö isolaatista yhtään prosenttia ja mitä haittavaikutuksia siitä aiheutuu elimistölle? Jos imeytymisprosentti on vaikka 50% niin se on silti halvempaa kuin tuo Doctor mendelen purkittama aine. Ja tällöin sitä voi syödä tuplamäärään ja silti säästää.

  Toivoisin hieman enemmän perusteluja ja olisi hyvä jos mainitsisit lähteetkin. Ja olisi hyvä jos tiivistäisit videolinkkien sisällön ja linkit englanninkielisille sivuille koska ei kukaan jaksa katsella minuuttien pituisia videoita ja yrittää etsiä mainospuheista sitä ASIAA jota on lähtenyt selvittämään. Sama juttu näiden tekstilinkkien kanssa. Paljon mainospuhetta mutta itse asia on vaikea löytää.

  VastaaPoista
 18. "Suurin osa maitoallergikoista on herkkiä maidon laktoosille ja kaseiinille - EI heralle", maitoallergikko ei ole allerginen laktoosille, vaan maitoproteiinille.

  VastaaPoista
 19. Tilasin tätä Dr. Mercola proteiini-tuotetta ja mietin että tämähän vois tieten ajaa samanasian kuin nämä *rahkamehu*-sekoitukset? Pari mitallista turkkilaiseen ja siinä on hyvä aamu/iltapala annos?
  T:Meniskös oikein :)

  VastaaPoista

Pyrin vastaamaan kommentteihin nopeasti, mutta joskus vastaamisessa voi kestää jopa 2 kuukautta.