lauantai 9. kesäkuuta 2012

Astaksantiini päivitystä

Astaksantiini kokemuksia. Olin 3 viikon lomalla Thaimaassa ja siellä tulikin testattua aiemmin hehkuttamani Astaksantiinin voima.

Astaksantiini on ylivoimaisesti paras lisäravinne mitä olen koskaan löytänyt, mikään ei pärjää tälle. Harvoin törmää tälläiseen mikä on näin hyvin tutkittu luonnollinen lisäravinne jolla on leukoja loksauttavat hyödyt. Tästä tulee tulevaisuudessa "se iso juttu". Uumoillaan seuraavaksi "kalaöljyksi" ja jopa suuremmaksikin jutuksi.

"Antioksidanttien kuningas - 800 kertaa vahvempi kuin CoQ10. 550 kertaa vahvempi kuin E-vitamiini. Yli 6000 kertaa vahvempi kuin C-vitamiini."

Hyvin tehty placebo tutkimus paljasti astaksantiini lisäravinteen tekevän ihmiskehon 62% voimakkaammaksi. Tällä kasvattaakin todella helposti salituloksia.

Samaisella asialla lohikalakin ui viikkokausia ylävirtaan ilman taukoa tai ravintoa - astaksantiinin voimalla. Lohen pinkki väri tulee astaksantiinista ja koska se on rakentunut lohen kehoon koko elämän läpi - täten lohi on hyvin voimakas ja kestävä. Voit saavuttaa samaisen itse n. 3-6 viikon tankkauksella ja nähdä vaikuttavat uudet voimat, jonka jälkeen palautuminenkin on paljon nopeampaa, yhden yön juttu.

Mutta älä huolestu, ihminen ei muutu pinkiksi astaksantiinista (suurella annoksella voi vähän ruskettua). Saat ainoastaan kauniin ja terveen ihon, kuolettavan kauniin ihon, voisin sanoa. #1 asia kauniille iholle, ehdottomasti. Aknesta ja finneistä kärsivät saattaa nähdä parempia tuloksia kuin lääkkeistä.

Aasialaiset naiset ja mm. Japanilaiset naiset ovat käyttäneet astaksantiinia lisäravinteena vuosikaudet, siellä se huomattiin ajoissa sen ihoa parantavien "anti-aging" hyötyjen vuoksi. Plus Aasiassa sitä saa ruokavaliostakin enemmän. Ja tämä on osasyynä siihen miksi aasialaiset naiset ovat niin nuoren näköisiä vielä 40+ ikäisenäkin ja omaavat loistavan ihon. Jokainen Aasiassa matkustellut tietää sen yleisen ihmetyksen aiheen kun parikymppiseltä näyttävä nainen voikin olla 40+ vuotias. Heillä ei ole/tule ryppyjä. Varasta tämä salaisuus käyttöösi.

Astaksantiini laihduttaa? Tutkimuksessa lihaville hiirille syötettiin astaksantiinia ja se johti painonpudotukseen ja rasvamäärän vähentymiseen. Tarvitaan kuitenkin enemmän tutkimuksia tietääkseen onko se tehokas laihdutukseen, jokatapauksessa lupaavaa.

TUTKIMUS: Astaxanthin nostaa veren HDL-kolesterolipitoisuutta, eli nostaa hyvää kolesterolia, joka on yksi tärkeimmistä avaimista pitkäikäisyyteen ja kestävään terveyteen - sydäntautien estämisen muodossa.

Tämä artikkeli on kirjoitettu omista astaksantiini kokemuksista ja hyödyistä plus virallisista kliinisistä tutkimuksista joiden lähteet voit nähdä täältä.

Astaksantiini on myös aivan loistava kaikille jotka työskentelee tietokoneella tai istuu koneen ääressä monta tuntia päivässä, koska se harvinaisena silmät tavoittavana antioksidanttina dramaattisesti estää sitä vahinkoa jonka silmät saa pitkäaikaisesta monitorin katselemisesta. Tämä käytössä voi työskennellä tietokoneella kymmeniä tunteja päivässä ilman mitään negatiivista silmille, ei silmien väsymistä tai kuivumista, ei päänsärkyjä eikä mitään. Paras silmien suojelija, suojelee silmiä myös UV-säteilyltä.

Ei ole ihme että tästä kuhistaan maailmalla kun hyödyt ovat tälläiset


Tiesitkö että astaksantiini on hyvin harvinainen antioksidantti, täysin omaa laatuansa. Astaksantiini ohittaa jopa veri-aivoesteen ja täten tavoittaa aivot sekä silmät ja koko ihmisen kehon. Tämän takia astaksantiinilla on huikea vaikutus aivoihin ja näön paranemiseen. Mikään lisäravinne ei ole astaksantiinin tasolla mitä toimivuuteen tulee, hyötyjä on kirjaimellisesti miljoonia.

Tutustu ja opiskele tästä enemmän artikkelin lopussa olevasta videosta ja lähteistä!

Jos missasit aiemman juttuni niin tsekkaa tästä: Astaksantiini Auttaa Estämään Palamisen Ja Mahdollisesti Myös Sairastumisen

Jos haluat vielä enemmän astaksantiini kokemuksia niin lue ylläolevan videon farmaseutin astaksantiini kokemukset Huffington Post uutissivulta, hän käyttää 12mg / päiväannosta. Astaksantiinin hyödyt ovat huomattavat erityisesti ihon kauneuteen ja urheilulliseen kestävyyteen.

Thaimaassa lähes joka päivä tuli otettua väh. 30min aurinkoa + muu ulkona olo auringon paahteessa.

Huom. en käyttänyt aurinkorasvaa tippaakaan kokoaikana. Montako kertaa ihoni paloi?

Iho paloi 0 kertaa. Josta annankin krediitit Astaksantiinille.

En myöskään sairastunut matkalla millään muotoa, jota yleensä kyllä tapahtuu matkustellessa. Maailman vahvin tunnettu antioksidantti astaksantiini varmaan näytteli suurta osaa siinäkin.

Katso artikkeli: The World's Top Five Superfoods for Silky Smooth Skin

Ylläolevassa Astaksantiini listataan #1 parhaaksi superfoodiksi silkkisen hyvän ihon saavuttamiseen. Olen nähnyt samoja viitteitä itsekkin, astaksantiini onkin ällistyttävä löytö edelleen.
Ihmettelet varmaan miksi en käytä aurinkorasvaa?


Henkilökohtaisesti aurinkorasvan haitat on ollut minulle yleistietoa jo pitkään, eikä normaaleja aurinkorasvoja pitäisi lähes ikinä erehtyä pistämään iholleen.

Aurinkorasvojen haitoista voi kuka tahansa tutkia enemmän tekemällä google hakuja aiheesta.

Jos asia kiinnostaa, suosittelen kovasti katsomaan tämän kahden minuutin videon:
The Sun Doesn't Cause Cancer, It Prevents It


Se summaakin sen täydellisesti miksi ei käyttää aurinkorasvoja.

"Do not use sun block. This is one of the greatest frauds in history. The sun does not cause cancer. Sun block has been shown to cause cancer. The ingredients in sun block are now strongly believed to be the number one cause of skin cancer. There is no skin cancer in Africa. People stay in the sun all day long with no sunscreen. It is not the pigment in the skin, as some suggest. People with African heritage living in America have the highest rate of skin cancer, and they stay in the sun the least. You don't want to get a sunburn, so wear a hat or cover your body with light clothing. The sun is healthy for you and the sun should be on your skin. Statistics show that the people who use the most amounts of sun block have the highest skin cancer rates. This goes for tanning lotions as well. Remember, whatever you put on your skin is going in your body. If you can't eat it, don't put it on your skin."
-Kirjasta -suosittelen lukemaan kaikille jotka ovat aidosta terveydestä kiinnostuneita

Jos silti välttämättä haluaa käyttää aurinkorasvoja, kenties ihosi palaa hyvin helposti auringossa... Niin sitten suosittelen katsomaan luonnollisia aurinkorasvoja.

Luonnollisia luomuainesosista tehtyjä aurinkorasvoja ilman mitään karsinogeenisia myrkkyjä on hyvin saatavilla, eikä hintakaan eroa paljoa siitä "normaalista".

Esim. iHerbin tarjonnasta löytyy Healthy Skin Organic kategoria josta löytyy luonnollisia aurinkorasvoja jopa 50 suojakertoimella! Todella vaikuttavaa ns. luonnolliselta turvalliselta aurinkorasvalta.

Esimerkkejä:
Natural Sunscreen with Astaxanthin, SPF 30
Natural Sunscreen with Green Tea, SPF 50


Astaksantiini EI estä d-vitamiinin muodostumista iholle vaikka niin voisikin kuvitella koska se estää palamista. Se vain estää vaurion - astaksantiini on vahvin antioksidantti, ei aurinkorasva. Normaalit aurinkorasvat estää d-vitamiinin muodostumisen iholle. Tämän takia aurinkorasvan kanssa auringonotto ei ole järkevää, saat vain auringon negatiiviset haitat ja jäät paitsi auringon positiivisilta hyödyiltä. Astaksantiinin kanssa kuitenkin autat estämään palamisen sekä saat samalla d-vitamiinia. Tämä ei muuten ole huuhaataa vaan tutkittua tietoa josta myös lääkärit varoittelee ja suosittelee astaksantiinia sen sijasta.

Vaihtoehdoksi suosittelen laittamaan kookosöljyä aurinkorasvaksi. Kookosöljy on se paras luonnollisin terveellinen asia jonka todellakin haluat imeytyvän kehoosi. Kookosöljy tarjoaa pienen suojakertoimen aurinkoa vastaan.

Lue lisää aurinkorasvojen haitoista ja arguementteja aurinkorasvan käyttöä vastaan sekä vaihtoehtoja aurinkorasvoille.


Mutta takaisin Astaksantiini aiheeseen...


Astaksantiini onkin yksi parhaista uusista tuttavuuksista minulle. Eikä ole yhtään yllätys, että lähes kaikki terveys gurut ja lääkärit pitävät astaksantiinia välttämättömänä, jotkut nostaa astaksantiinin jopa D-vitamiinia kovemmaksi jutuksi. Joka kertookin jo paljon!

"Astaxanthin is on my list as one of the top three most important nutrients for human health (along with vitamin D and omega-3 fats)." - Mike Adams, maailmalla tunnettu terveys expertti.

Tämä on minunkin top suositus varsinkin näin kesälle, vielä ehtii hankkimaan kuumimman kesän ajalle laadukkaat astaksantiini kapselit.

Astaksantiinin myötä voit saada immuniteetin auringossa palamiselle, tässä menee experttien mukaan 20 päivää tankatessa itseesi astaksantiinia(katso video) ja sitten saatat olla immuuni palamiselle, omat kokemukset yhtyy tähän. Huomaa siis 3 viikon tankkausaika... Et saa hyötyä aurinkoa vastaan ottaessasi astaksantiinia ensimmäistä kertaa ja menemällä aurinkoon, sen pitää rakentua pitkässä käytössä.

Astaksantiini annostus


Itse käytän 1-4 kapselia päivittäin, riippuen siitä mitä aion tehdä. Jos urheilen ja olen paljon auringossa niin otan enemmän.. Riittävä astaksantiini annostus on tärkeä tekijä jos haluat nähdä konkreettisia tuloksia siitä.

Mike Adams itse sanoo:

"Are you taking enough astaxanthin? I took astaxanthin on and off for a couple of years at a very low dosage: 2mg or 4mg. And I never really noticed much of an effect. The reality of astaxanthin's health benefits didn't kick in for me until I started taking significantly higher doses like 16mg per day. At that level (which is just four tiny gelcaps per day, they're the size of BBs), all kinds of benefits started to kick in. I was able to run farther, exercise with greater intensity, and yet wake up the next morning with surprisingly little soreness. It was like my body was suddenly functioning at a fitness level way beyond what I was used to."

Et välttämättä näe heti alkuun tuloksia astaksantiinista, yleisesti ottaen tuloksia alkaa näkemään 2 viikon tai jopa kuukauden käytön jälkeen. Joten älä odota, että astaksantiini olisi kuin joku lääke joka välittömästi antaisi tuloksia.

Kuten lääkäri Mercola sanoo: "Astaxanthin can effectively relieve symptoms when taken consistently over several weeks (effects are usually noticeable after about two to four weeks). And in many cases it can do so more effectively than far more expensive and potentially toxic prescription anti-inflammatories and over-the-counter pain killers."

Jos et välittömästi näe tuloksia niin älä luovuta, astaksantiini on kuin D-vitamiini jolla on miljoonia hyötyjä, näkymätöntä pinnan alla tapahtuvaa hyötyä. Kaikki ihmiset ei tietenkään näe niitä konkreettisia näkyviä hyötyjä samalla tavalla. Mutta muilta osin lisäravinteena se on yhtä hyvä pitkässä juoksussa kuin D-vitamiini - ja jos nämä molemmat on käytössä niin asiat on enemmän kuin hyvin.

Jos jo kokeilit astaksantiinia etkä innostunut siitä niinkuin minä tai et kenties nähnyt sellaisia tuloksia mitä tästä kaikkialla hehkutetaan... Niin epäilen imeytymisongelmaa sekä brändiä ja kenties myös jokaisen omaa kehoa, kaikkihan on erilaisia. Healthy Origins -brändi on "real deal" mielestäni ja parhaaseen imeytymiseen ottaisin yhden 4mg kapselin kahdesti tai kolmesti eri aikoihin päivästä aina suuren rasvamäärän/aterian kanssa. Jos et siltikään näe näkyviä tuloksia olotilassa/palautumisessa/näössä 2vko-kuukauden käytön jälkeen niin kenties se ei toimi sinulle kovin hyvin, ravinnekokemukset ovat yksittäisiä eikä kaikilla kaikki toimi samalla tavalla.

Astaxanthin kuuluu karotenoidien perheeseen, ja jodi voi auttaa karotenoideja imeytymään paremmin. Jodipuutos on todella yleistä ja itse käytänkin paljon kelp-merileväjauhetta, joka on maailman jodipitoisin ruoka-aines. Suosittelenkin kaikille hankkimaan tämän halvan kelp tuotteen ja sirotella hieman suolaista kelppiä esim. munakkaaseen, herkullista! Ja vaikka astaksantiini kuuluukin karotenoidien perheeseen niin se ei muutu A-vitamiiniksi kehossa eikä sitä silti löydy mistään vihanneksesta. Villi lohi on käytännössä ainoa lähde siihen ja siitäkin sitä saa hyvin vähäisiä määriä.

Lue kattavasti lisää: this nutrient may be the most powerful natural medicine you've never heard about!

Joku jossain kyseli, että korvaako astaksantiini C-vitamiinin käytön. Astaksantiini ei korvaa C-vitamiinia vaikka onkin huomattavasti C-vitamiinia vahvempi. C-vitamiini on välttämätön ihmiselle, astaksantiini taas ei ole välttämätön vaikka onkin yksi uskomattomista jutuista. Vanhaan aikaan uumoiltiinkiin merestä löytyvän tulevaisuuden parannus sairauksiin. Se varmasti voi olla niin.

Astaksantiini ja raskaus / sivuoireet. Ei suositella raskaana oleville naisille saati naiselle joka yrittää tulla raskaaksi. Lue lisää mahdollisista sivutekijöistä lääkitysten ym kanssa. Muilta osin astaksantiini haittavaikutuksia ei ole olemassa - ainoa tunnettu "haittavaikutus" on se, että suurissa annoksissa(40-50mg/pv) astaksantiini voi ruskettaa ihoa ja muuttaa ihoa pinkiksi tai oranssiksi kuten lohilla ja flamingoilla. Päivettynyt iho yhdistetään viehättävyyteen joten se ei taida olla haittavaikutus :) Tämä on erittäin tutkittu aines ja kliinisiä ihmistestejä on jo tehty sadottain ja yhä ällistyttävämpiä löytöjä astaksantiinin hyödyistä tulee jatkuvasti. Ei pitkään mene kun tämäkin juttu iskee valtamediaan(esim. D-vitamiinin tavoin).

Astaksantiini on tutkimuksien mukaan todella tehokas parannus/ennaltaehkäisijä kaihi näköön, josta lähes kaikki tulevat kärsimään jossain pisteessä elämäänsä. Silmäpohjan rappeumaan astaksantiini on todella hyvä ja sitä suositellaan terapeuttisena lisäravinteena siihen. Myös sokeuden ennaltaehkäisijänä erittäin tunnettu. Omat kokemukset näön parantumisessa on huomattava, mietinkin jopa että miten hyväksi näkö voikaan parantua tällä, jää nähtäväksi pidemmässä käytössä. Netissä on paljon kommentteja joiden mukaan jotkut ovat lemmikkikoirilta parantaneet kaihinäön astaksantiinilla. Osteoporoosiin tämä myös on erittäin loistava juttu, monien mukaan dramaattinen hyöty. Muita hyötyjä ovat mm. ylävatsakivun ja närästyksen potentiaalisena parantajana.

Kaikki laadukas astaksantiini tehdään Hawaijilla, joka on paras paikka sen kasvatukseen jatkuvan auringon paisteen saatavuuden vuoksi ja myös puhtauden takia - kaukana kaupunkien saasteesta. Sitä kasvatetaan suurissa altaissa suodatetussa vedessä, ei meressä, joten mitään ongelmia ei ole mitä puhtauteen tulee. Ravinnottomuus ja intensiivinen auringonpaiste aiheuttaa Haematococcus pluvialis -mikrolevän yliaktiivisesti kehittämään astaksantiinia puolustusmekanismiksi UV-säteilylle ja näin siitä tulee älyttömän potentiaalinen antioksidantti joka voi elää jopa 40+ vuotta ilman ravintoa ja olla immuuni tappavan kuumalle auringonpaahteelle(ilman astaksantiinin tuottamista mikrolevä kuolisi), ja tätä myötä se voi myös tarjota saman aurinkosuojan ihmiselle joka syö astaksantiinia. Opit tästä lisää katsomalla postauksen lopussa olevan videon joka kannattaa katsoa!

Lisää astaksantiini hyötyjä ja kokemuksia näet tämän artikkelin alussa olevasta linkistä omaan artikkeliini aiheesta.

Dr. Mercolan videohaastettelu Astaksantiinin voimasta

Katso koko video ja olet todennäköisesti ihmetyksen vallassa - voiko tämä olla totta?

“People consuming astaxanthin actually have an improvement in the way they look. It’s beauty from within.”

Mainitsen kuitenkin parhaaksi hyödyksi sen pirteyden jota näkee kun herää aamulla. Olotila on aivan mahtava heti herättyään, enkä koe sellaista minulle normaalia ns. aamukoomaa.

Puhumattakaan yleisestä energiatasosta ja mielen kirkkaudesta jota astaksantiinit käytössä näkee.

Tosiaan Mike Adamsin sanoin, jos ei mitään muuta aio hankkia niin D-vitamiini(jota saa nyt kesällä ilmaiseksi auringosta), omega-3'sia kala-öljystä/chia siemenistä ja astaksantiini.

Nämä 3 kuntoon laittamalla jo näkee eron ja tuloksia omassa terveydessä sekä olotilassaan. Mutta muista että nämä ovat loistojuttuja mutta ei kuitenkaan taikapillereitä... Mikään ei korvaa hyvää ruokavaliota, säännöllistä liikuntaa, laadukasta yöunta ja positiviista ajattelua!

Astaksantiinit siis iHerbistä:


Astaksantiinin tilaan netistä ja iHerb nettikaupasta josta näet lisää tietoa yläpalkkisivultani.

Healthy Origins, Astaxanthin, 4 mg, 150 Softgels
Healthy Origins, Astaxanthin, 4 mg, 60 Softgels -vaihtoehdoksi pienempi pakkaus

Astavita, AstaReal 60 kapselia voi myös olla hyvä brändi - en henk.koht ole testannut tätä. Tämä on Suomalaisille varmaan tunnetuin brändi koska taitoluistelija Kiira Korpi mainostaa Astavitaa. iHerbistä Astavitaa saa huomattavasti halvemmalla kuin Suomesta.

Doctor's Best Astaxanthin 180 Softgels on myös ihan hyvän oloinen, ok hinta ja ainakin on BioAstin.

Päivityksenä lisään tähän uusimman Healthy Origins Astaxanthin 12 mg, Triple Strength tuotteen. Kolmen kapselin voima yhdessä. Mutta en suosittele tätä enää kaikista eniten... Käyttökokemuksien myötä tämä ei anna niin hyviä vaikutuksia kuin 4mg kapselit. Seuraavalla erillisellä reissullani 12mg myös toimi Thaimaassa "sisäisenä aurinkorasvana" eikä palanut mutta muut tulokset ei ole niin vaikuttavia kuin samaisen brändin astaksantiini 4mg kapselilla.

Lisää vaihtoehtoja voit katsoa iHerbin Astaxanthin kategoriasta.

Nutrex -brändin astaksantiini on myös laadukasta, mm. terveysexpertti Mike Adams suosittelee Nutrexin astaksantiinia ja hänellä on erittäin suuret laatustandardit lisäravinteiden suhteen.

Olen testannut Nutrex brändiä ja tulokset näkyy mutta tällä hetkellä suosin Healthy Origins tuotetta koska se tarjoaa rahoille paremman arvon ja sisältää samaa Hawaijilaista aitoa Cyanotech yhtiön BioAstin astaksantiinia joka on maailman suurin ja luotettavin tuottaja. Healthy Origins tuotteessa on vieläpä luteiinia joka suojaa silmiä ikääntymiseltä.

"BioAstin Natural Astaxanthin is clinically validated to support eye health in a variety of ways."

Ja iHerbistä saa vieläkin Madre Labsin raskasmetalli puhdasta sekä villeistä kaloista tulevaa kalaöljyä 100 kapselia 3e hintaan. Tähän tarjoukseen kannattaa tarttua kun se vielä on tarjolla:

Madre Labs, Omega-3 Premium Fish Oil, 100 Softgels -59% jälleenmyyntihinnasta

Kalaöljy imeytyy paremmin astaksantiinin kanssa, tämän takia Krill oil onkin hyvä ja estää kalaöljyn pilaantumista. Mutta Krill Oilia en suosittele kuin vain heille joilla on paksu kukkaro. Budjetilla olevien ei kannata vaivautua ylihypetettyyn hyvin markkinoituun krilliöljyyn. Toki jos ei ole budjettiongelmia niin krill oil on parasta mitä voisit hankkia, itse käytän tällä hetkellä kalaöljyä ja astaksantiinia joka on hyvä menetelmä.


Modernin ajan "miracle food"?


iHerb suosituksiini sain uuden arvion laadukkaasta whey eli heraproteiinista, löydät sen toiseksi ylimpänä kohdasta josta tuotesuositukseni alkavat, josta löydät aika yllättävää juttua whey proteiinista. Tämä whey proteiini on yllättävän hyvän makuinen koska se on makeutettu 300 kertaa sokeria makeammalla terveellisellä vähäkalorisella hedelmällä(ei kuitenkaan stevialla!), sisältää myös sekaan lisättyjä probiootteja ja chia siemeniä jotka edistää heraproteiinin imeytymistä.

Whey proteiinia en suinkaan pitäisi minään urheilulisäravinteena pelkästään.. Vaan ihan jokaiselle ihmiselle sopivana päivittäisenä ruokana, olitpa urheilija tai et. Siitä uskaltaisi sanoa jopa, että se on lähes modernin ajan taikapilleri. Suosittelen KAIKILLE suuresti hankkimaan laadukkaan heraproteiinin päivittäiseen käyttöön, erityisesti laihduttajille.


Opiskele lisää astaxanthinista, katso tämä video ja opit uskomattoman tietotulvan aiheesta - paras tietovideo aiheesta, opit myös valmistuksesta ja mistä se tulee


Mikäli haluat ylöspäin elämässä, niin muista katsoa myös Työkalut Menestykseen & Hyvinvointiin, josta löydät uusimmat suositukset aivojen ja elämän päivittämiseen.

Lähteitä ja lisää infoa Astaxanthinista sekä aurinkorasvoista:

Help Make Your Body 62% Stronger - Flood it With This Inexpensive Nutrient
Better than Vitamin E: One of the Easiest Ways to Reduce the Appearance of Wrinkles
Want to Look Younger? Take This Simple Supplement Every Day for 2 Weeks
Astaxanthin Part 3 - Dr. Lange Interview
Dr. Rudi Moerck on the Benefits of Astaxanthin
Vaikuttava videohaastattelu astaksantiini kokemuksista, hyödyistä --- ehdottomasti katso tämä! Leuka loksahtaa kuunnellessa astaksantiinin hyötyjä
How Much Astaxanthin Should You Take?
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wMa9cvRwZRU Dr. Mercola Interviews Dr. Robert Corish on Astaxanthin - 1 hour interview - loistavaa infoa!
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/02/10/cysewki-discloses-astaxanthin-benefits.aspx
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/06/15/benefits-of-astaxanthin-to-your-health.aspx
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/11/23/astaxanthin-the-eye-antioxidant-550-times-more-powerful-than-vitamin-e.aspx
http://en.wikipedia.org/wiki/Astaxanthin
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/05/25/sunscreen-and-wrinkle-prevention-in-a-pill.aspx
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2008/07/01/four-out-of-five-sunscreens-may-be-hazardous-to-your-health.aspx

27 kommenttia:

 1. Erittäin hyvä kirjotus!

  VastaaPoista
 2. Tärkeä pointti, jonka muokkasin jo tekstiin mutta laitan myös tänne, että ihmiset varmasti huomaa:

  Astaksantiinin myötä voit saada immuniteetin auringossa palamiselle, tässä menee experttien mukaan 20 päivää tankatessa astaksantiinia(katso tämä video) ja sitten voit olla immuuni palamiselle, omat kokemukset yhtyy tähän.

  Kaikki ei välttämättä saa täyttä immuniteettia palamiselle, mutta massiivisen hyödyn ainakin!

  Huomaa siis 3 viikon astaksantiinin tankkausaika...

  Ilman tätä "rakennusaikaa" et saa hyötyä aurinkoa vastaan. Eli esim. 3 vkoa ennen ulkomaanmatkaa on hyvä alkaa ottamaan astaksantiinia reilusti, 8-12mg / pvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saako Astaxantinia antaa lapsille? (Suurkiitos blogistasi!!)

   Poista
  2. Hei, kiitos kommentista :)

   Alempana kommenteissa olikin jo astaksantiinia lapsille juttua:

   Astaksantiinia ei suositella alle 10 vuotiaille lapsille tai raskaana oleville naisille, vaikkei sillä mitään varsinaista haittaa olisikaan.

   "Dr. Corish doesn’t recommend Astaxanthin for children under 10, even though he mentioned that he started giving it to his children at age 8 with absolutely no harmful effects. If I had a 10-year-old child, I would give him or her 4 mg daily."

   http://shannonmillerlifestyle.com/health-and-nutrition/the-skinny-on-the-antioxidant-astaxanthin-part-4

   Poista
 3. Näe video testistä jossa kilpailee vihreä tee, C-vitamiini ja astaksantiini.

  Mikä voittaa antioksidantti voimassaan, mikä pitää parhaiten nuorena, millä on parhaat anti-aging vaikutukset?

  Katso tämä lyhyt video, erittäin vaikuttavaa.

  Astaxanthin Apple Experiment

  VastaaPoista
 4. Astaksantiinin käytön hyödyt alkavat yleisesti näkymään vasta 20 päivän jälkeen suuresti. Jotkut reportoi 30 päivän jälkeen aivan massiivisia hyötyjä, silloin se on ehtinyt rakentua systeemiin.

  Tämä on aina hyvä muistuttaa jos joku on aloittanut astaksantiinin käytön ja käyttänyt vain 2 vkoa ja lopettanut ja ihmetellyt ettei paljoa tuloksia näy...

  Astaksantiini tulisi aloittaa erittäin nuorena, lääkärit suosittelee. Täten hyödyt siitä huomattavasti vanhempana, ei kannata odottaa liian myöhäksi näin kovan huippujutun käyttöön ottoa.

  When Should You Start Supplementing Astaxanthin?

  Monille kauneushyödyt on varmasti ne parhaat astaksantiinin hyödyt, pidänkin tätä ylivoimaisesti parhaana kauneus- ja karisma ravinteena, helposti.

  Joillekkin urheilulliset kestävyys hyödyt on se ällistyttävin puoli mitä tämä aine tarjoaa. Tupla placebo tutkimus paljasti astaksantiini lisäravinteen tekevän kehon 62% voimakkaammaksi. Tällä kasvattaakin helposti salituloksia.

  Vieläkin kerrassaan ällistyttävä löytö tämä astaxanthin, wouldn't want to live without! :)

  VastaaPoista
 5. Mitä tapahtuu kananmunalle joka tulee kanasta jolle on syötetty astaksantiinia?

  Huh huh mikä testi.

  Astaxanthin Egg Experiment

  Astaksantiini on kyllä aivan uskomaton asia!

  Ei kannata olla ilman. Harva juttu vakuuttaa näin kovalla kädellä.

  VastaaPoista
 6. Hei!

  Osaatko kertoa mistä tämän tuotteen astaksantiini on peräisin: onko viljeltyä vai merestä haalittua? Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tietääkseeni kaikki astaksantiini tuotteet ovat viljeltyjä. Merestä haaliminen ei ole kovin käytännöllistä lisäravinteiden valmistukseen.

   Viljeltyä voi muutenkin sanoa lähes paremmaksi, koska täten se valmistetaan suurissa altaissa suodatettuun veteen ja täten meren epäpuhtauksista ei ole harmia.

   Jos haluaa parhaan ja luotettavimman astaksantiini tuotteen niin Nutrex brändi on se kaikkein paras tällä hetkellä, varmuudella tarjoaa BioAstin astaksantiinia jonka on kliinisesti testattu tarjoavan niitä hyötyjä joista tässä artikkelissa kirjoitan. Mutta se on myös pari dollaria kalliimpi kuin muut.. Ajan myötä eri brändejä kannattaa myös kokeilla.

   Poista
 7. Hei! Nyt on Iherbissä Nutrex-tuotteet -20% ja tilasin tämän mahtavan astaxanthin-juttusi innoittamana Nutrexin sekä myös Healthy Originsin 4mg astaxanthinia. Tilasin myös Nutrexin jauhemaista spirulinaa. Mitä luulet onko ihan ok nauttia sekä spirulinaa että astaxanthinia päivittäin? Ajattelin aloittaa 1tl spirulinaa aamuisin ja 2x4mg astaxanthinia päivässä. Kiitos mahtavasta sivustosta! Olen tilannut lukuisia tuotteita vinkkiesi perusteella.

  VastaaPoista
 8. Hei! Kiitos palautteesta :)

  On ok nauttia molempia päivittäin ja se varmasti tekee hyvää keholle pitkässäjuoksussa.

  Spirulinaa sanotaan täydelliseksi ruuaksi, siinä ei tosin ole astaksantiinia, kuten olen monen kuullut luulevan.

  Astaksantiini annostus saattaa kannattaa nostaa 12mg per päivä, monet "expertit" jotka ovat tutkineet asiaa enemmän ottaa juurikin 12mg, jolla hyvin todennäköisesti näkee parempia tuloksia. Toki pienempikin annostus on ok, riippuen minkälaisia hyötyjä hakee.

  Kaikkien astaksantiinia ottavien kannattaa myös tutkia asiasta lisää ja opiskella mitä hyötyjä se tarjoaa. Tässä on yksi hyvä video joka kannattaa katsoa - yli tunnin haastattelu josta löytyy mielenkiintoista tietoa: http://www.youtube.com/watch?v=wMa9cvRwZRU

  VastaaPoista
 9. Hei ! Sulla on ihan huippu blogi :)
  Sopiiko sitten astaksantiini myös lapsille? Paljonko olisi lasten päiväannos?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos paljon palautteesta :)

   Astaksantiinia ei suositella alle 10 vuotiaille lapsille tai raskaana oleville naisille, vaikkei sillä mitään harmia olisikaan.

   "Dr. Corish doesn’t recommend Astaxanthin for children under 10, even though he mentioned that he started giving it to his children at age 8 with absolutely no harmful effects. If I had a 10-year-old child, I would give him or her 4 mg daily."

   Lisää voi lukea linkistä ja kohdasta - Is Astaxanthin safe to give to children and pregnant women?

   http://shannonmillerlifestyle.com/health-and-nutrition/the-skinny-on-the-antioxidant-astaxanthin-part-4

   Poista
 10. Hei! Minua mietityttää voikohan astaksantiinia alkaa syömään jos imettää?

  Ja kiitos blogistasi, oon todella inspiroitunut jutuistasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei :)

   Mielestäni kysymys on sama kuin kysyisi "voiko syödä lohta tai rapuja imettäessä?"

   Vaikkakaan virallisissa lähteissä ei suositella astaksantiinia raskaana tai imettäessä.

   "Astaxanthin is not recommended for use during pregnancy or breastfeeding. Astaxanthin may be unsafe in pregnant women, as it may affect reproductive hormones."

   "Use cautiously in women who are pregnant or might become pregnant, as astaxanthin may inhibit 5-alpha reductase. Astaxanthin is not suggested in breastfeeding women, due to a lack of safety data."

   Voit hakea lisää infoa googlesta hakusanalla: astaxanthin safe while breastfeeding

   Monista asioista on aina varoitus raskaana tai imettäville naisille, vaikkei mitään oikeata vaaraa olisiaan... Ihan vain sen takia koska ei ole olemassa mitään dataa sen käytöstä raskaana olevilla naisilla.

   Eli käyttäisin maalaisjärkeä ja noudattaisin kaikkia noita neuvoja joita lääkärit netissä antavat, eli ei.. Tai hyvin vähän satunnaisesti.

   Poista
  2. Mitä tulee astaksantiinin käyttöön raskaana, imettäessä tai pienille lapsille... Niin aina kannattaa miettiä tätä:

   "Nutritional supplement manufacturers are required by insurance companies to put statements concerning use during pregnancy on products, whenever there have been no studies. No one is going to fund a study about the safety of basic food items and supplements that are already present in foods we've been eating for thousands of years. That said, you should work with your physician and follow all label warnings in order to remain compliant with the requirements."

   Täysin sama myös lääkärien varoitteluissa, jos niillä ei ole dataa asiasta niin ainoa vaihtoehto mitä he voivat sanoa on kieltäytyä suosittelemasta sitä.

   Ja mitä astaksantiiniin tulee, niin sen kieltäminen olisi periaatteessa sama kuin kieltäisi villin lohen syömistä. Harvassa tapauksessa sitä ei saisi syödä..

   Jotkut vetää aspartaamia, soijaa, fruktoosisiirappia ja geenimanipuloituja ruokia raskaana/imettäessä ollessaan, ja sitten miettii saako ottaa luonnollista astaksantiinia... Siihen perspektiiviin kun asiat pistää niin huvittaa lähinnä. Mutta edelleen, on hyvä myös noudattaa tuotteen etiketin ohjeita ja muita suosituksia :)

   Poista
 11. Tutkimuksien mukaan astaksantiini voi olla hyödyllinen miehen hedelmättömyyteen.

  "The total and per cycle pregnancy rates among the placebo cases (10.5 % and 3.6 %) were lower compared with 54.5 % and 23.1 % respectively in the Astaxanthin group"

  Tutkimuslinkki: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16110353

  VastaaPoista
 12. Astaksantiini palamisen estäjänä ja aurinkorasvana -aiheeseen liittyvä uutinen:

  "Could this pill cure sunburn?

  Scientists have developed the sun-lover's dream - a tablet that can help protect against sunburn and the risk of skin cancer.

  Researchers found that the pill, specially formulated to protect the digestive tract from cancer, also prevents the skin from burning."

  http://www.dailymail.co.uk/health/article-111243/Could-pill-cure-sunburn.html

  VastaaPoista
 13. Eräässä videossa kerrottiin, että planeetan mahtavimmat urheilijat käyttävät astaksantiinia. Nimeltä mainittiin mm. David Beckhamin käyttäneen astaksantiinia parhaina vuosinaan.

  Huippu-urheilijoillahan tämä on ollut pitkään käytössä, ei se ole mikään salaisuus. Nykyisinhän kaikki parhaat urheiljat luultavasti käyttävät astaksantiinia, jos ei käytä niin olisi muita jäljessä. Mutta käyttääkö Suomen huippu-urheiljat? Jos olet huippu-urheilija ja luet tätä postausta, etkä käytä astaksantiinia... Saattaisit hyötyä siitä valtavasti.

  VastaaPoista
 14. Voisin tähän päivittää joskus noin puoli vuotta sitten saaneeni tiedon Healthy Origins Astaksantiinin nykytilasta...

  Kyseisen brändin tuote oli ninjamaisesti muuttunut yhtäkkiä, ei ollut enää sitä laadukkaimmaksi tituleerattua Cyanotech "BioAstin" astaksantiinia ja tuotteeseen oli myös ilmaantunut soija ainesosalistaan...

  Kysyin itse henkilökohtaisesti tuotteen nykylaadusta Healthy Origins asiakaspalvelusta ja tässä heidän vastaus:

  "Thank you for your interest in our products. I wish I could tell you that we
  still purchase Cyanotech "BioAstin" Astaxanthin but that is no longer the
  case. We used to purchase BioAstin raw material up until about a year ago
  when we received a letter from Cyanotech stating that they were no longer
  able to supply us with their raw material due to a global shortage among
  other issues (to my knowledge Cyanotech no longer supplies other brands with
  the BioAstin raw material-only their own Nutrex brand). Upon receipt of the
  letter we had to scramble to find another source of comparable quality (CO2
  extraction, proper analytical testing..ect). Fortunately, we were able to
  find a South American source that uses very similar methods of production to
  that of Cyanotech. This source is not branded like BioAstin, but is still of
  very high quality and is a comparable finished product.

  There is soy in our new formula but it is completely Non-GMO.


  If you have any further questions, please do not hesitate to contact me.


  Best Regards,


  Matthew
  Healthy Origins"

  Vastaus on reilun puolen vuoden takaa, jonka unohdin päivittää tänne.

  Eli yksikään muu astaksantiinia myyvä yhtiö kuin Nutrex ei käytä enää "BioAstin" astaksantiinia, jolla siis on tehty lähes kaikki kliiniset tutkimukset astaksantiinin hyödyistä...

  Mutta olen silti käyttänyt vielä Healthy Originsin astaksantiinia ja kyllä se yhä vaikuttaa olevan hyvää ja toimivaa tavaraa. Ja vastauksen perusteella näyttävät tekevän astaksantiniaan jotakuinkin samoilla metodeilla.

  Silti kannattanee kokeilla myös Nutrexin astaksantiinia jotka olen linkannut tämän artikkelin tuotesuositus kohtaan, voi antaa parempia tuloksia ja saattaa olla laadukkaampi.

  Mutta ei Healthy Originsistakaan ole mitään pahaa sanottavaa, minimaalinen määrä gmo-vapaata soijaakaan tuskin muuttaa tuotetta surkeaksi, vaikka täytyy ihmetellä miksi sitä alettiin laittamaan tuoteeseen... Ei sitä edellisessä formulassa tarvinnut...

  Kannattanee testata molempia ja tehdä päätös käytöstä sitten, tuotteiden hintaero ei loppupeleissä ole kovin suuri.

  VastaaPoista
 15. En tiedä onko antaksantiini ainakaan Japanissa erityisen tunnettu lisäravinne/kauneudenhoitotuote. Ei viitaten tähän vaan yleensä tuotearvosteluihin, ettei innostuksesta huolimatta kaikkea kannata esittää suorana faktana. Etsimällä ja etsimällä löysin japanilaisen antaksantiini-valmisteen (kuulu norm. valikoimiin?), jossa on 9mg/pilleri. 1kk satsi maksoi noin 10€, brändin muut tuotteet on siellä ainakin hyviä ja tunnettja, mutten näiden lisäravinteista tiedä vielä. ;)

  Kiitos tästä vinkistä, odottelen innolla millaisia tuloksia syntyy! Jos ei mitään, kokeilen iHerbiä.

  VastaaPoista
 16. Tällä hetkellä näyttäisi tuo nutexin purkki tulevan halvemmaksi.
  Healthy orgins 0,0365€/mg
  Nutrex bioastin 0,0341€/mg

  VastaaPoista
 17. Hei!
  Oletko jo päässyt itse testaamaan, että onko Nutrexin ja Healthy Originsin astaksantiinien välillä eroja, muuta kuin tuo että toinen on bioastinin astaksantiinia?

  Itse olen käyttänyt pari kuukautta Healthy Originsin vastaavaa ja näkö on parantunut kyllä selvästi. Mietin purkin pohjan lähentyessä, että tilatako sitten Nutrexia, jos se on laadukkaampaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen käyttänyt molempia, ja en huomaa suurta eroa niiden välillä.

   Tällä hetkellä käytössäni on:
   http://www.iherb.com/Nutrex-BioAstin-Hawaiian-Astaxanthin-4-mg-120-Gel-Caps/22408

   Jos käyttää 4mg päivässä, niin tuo purkki kestää 4kk käytössä. Ja pari kymppiä 4kk satsista ei ole yhtään paha noin hyödylliselle lisäravinteelle. Jos Healthy Origins brändi toimii sinulla hyvin, niin kenties kannattaa jatkaa sillä. Luultavasti tilaan itsekin Healthy Originsia vaihteeksi kunhan tuo Nutrexin purkki loppuu. Kuten aiemmin sanoin, Healthy Originsin astaksantiinissa tuskin on mitään vikaa, laadukas tuote mielestäni.

   Aiemmista jutuista poiketen, liika astaksantiinikaan ei ole aina parempi vaihtoehto:

   Astaxanthin Dosing: More Is NOT Always Better!
   https://www.youtube.com/watch?v=vnQo6Qoi89E

   4mg astaksantiinia päivässä on ihan hyvä määrä kaikille. Överiannoksia ei välttämättä kannata ottaa, vaikka 12mg+ päivittäisellä annoksella näkeekin huomattavasti parempia tuloksia.

   Mukava kuulla hyödyistä :) Ja nyt kesän tullessa astaksantiini onkin todella hyödyllinen lisäravinne kaikille jotka aikovat olla paljon ulkona kesällä, ja varsinkin auringonottajille todella järkevä lisäravinne. Aika tilata kesän astaksantiinit siis.

   Poista
 18. Olen juurikin saamassa ensimmäisen purkin loppuun. Tosin pari viikkoa olen jakanut sisältöä kahdelle muullekin. Itselläni en ole mainittavia parannuksia vielä huomannut, mutta, mutta. Koirani onkin toinen juttu. 9 vuotias cocerspaniel rouva on saanut jo parissa viikossa uuden elämän. Intoa piisaa jopa riesaksi asti, kun oltiin jo totuttu, että makoilee nurkissa kaiket päivät. Nyt jaksaa juosta ja lenkit pitenee kokoajan. Nuoremmalle vilperille ei edes uskalla ajatella antavansa. Annos on ollut 4 mg, mutta luultavasti jatkossa taitaa olla liikaa. Että kiitos vaan hyvästä vinkistä!!!

  VastaaPoista
 19. Onko sinulla tietoa saako astaksantiinia viedä Thaimaahan? Siis onko jollain kieltolistalla tms. Tekisi mieli ottaa purkki mukaan, mutta vähän mietityttääkö tuleeko siitä ongelmia.

  VastaaPoista
 20. Onko Life-myymälän astaksantiini 4 mg jotenkin huonompi vaihtoehto? http://www.life.fi/Astacaps

  VastaaPoista

Pyrin vastaamaan kommentteihin nopeasti, mutta joskus vastaamisessa voi kestää jopa 2 kuukautta.