maanantai 25. kesäkuuta 2012

Lisää energiaa ja parempi olo funktionaalisilla juomilla

Funktionaaliset juomat ovat sekoituksia erilaisista luomulaatuisista laadukkaista yrteistä/superfoodeista. Näistä voi mm. tehdä kuumaa juomaa tai sekoittaa vaikka smoothieihin ja tehdä ainutlaatuinen energiaboosteri sekoitus.

Suosittelen kaikkia kokeilemaan näitä, omasta kokemuksestani mikään muu ei lisää energiatasoja näin hyvin ja tee parempaa olotilaa kuin nämä - välittömästi ja helposti käytettävässä muodossa.

Seuraavassa käyn läpi 3 erilaista funktionaalista juomaa joista olen saanut eniten irti oikeita hyötyjä.


CafeCeps


Luomu pikakahvi yksinään ei kuulosta kovin hienolta.. Mutta sen ohella tämä sisältää mm. ammattiurheilijoiden palvomat Reishi ja Cordyceps lääkinnälliset sienet mikronisoituna seassa.

Kahvia hehkutetaan nykyisin joka mediassa, viimeaikaiset tutkimukset on antanut yllättäviä tuloksia kahvin ja kofeiinin terveellisyydestä. Enää kahvin ei pitäisi olla lähes kenenkään "välttely" listalla.

Monet kahvia vastaan puhuvat ovat jopa jo muuttaneet mielipiteitään, yksi niistä on maailman tunnetuin luonnollisen terveyden puolestapuhuja Dr. Mercola.

Lue mm. tämä Mercolan artikkeli kahvin ja kofeiinin terveyshyödyistä. Kahvi tarjoaa todella yllättäviä terveyshyötyjä. Tosin Mercolakin mainitsee kahvinlaatu kysymyksen, kahvin olisi hyvä olla vähintäänkin luomua että siitä paljoakaan hyötyjä saisi. Kahvissa reportoidaan olevan kaikista ruoka-aineista eniten torjunta-ainejäämiä, joten en tiedä miten hyvä juttu on juoda luomutonta kahvia pitkässä juoksussa...

Henkilökohtaisesti olen korvannut kaikki normaalit kahvit CafeCepsillä. Omasta mielestäni paras ja parhaanmakuinen kahvi jota ikinä olen juonut, enkä varmaan voisi enää jatkaa kahvin juontia ilman tätä.

Olenkin sanonut CafeCepsistä: "Once you go CafeCeps, you go never back". Melkein huvittaa vieläkin sanoa näin PIKAKAHVISTA! Normaalisti pikakahvit ei todellakaan ole maistuvia, CafeCeps sen sijaan yllättää maullaan ja lyö jopa normaalit kahvit maullaan. Puhumattakaan näistä muista hyödyistä.

Lukemani mukaan kahvi pitäisi juoda mustana, maidon lisääminen saattaa jopa tuhota kahvin hyvät vaikutukset.

"Fresh coffee from organic, whole beans that are pesticide-free can help keep your brain and muscle tissue young. Adding commercial milk or creamer, and worse yet sugar, will tend to diminish the value you receive from coffee."

CafeCepsin hieno puoli on siinä, että en ikinä ole edes tullut ajatelleeksi lisätä siihen maitoa.. Normaalia kahvia join useimmiten maidon kanssa. CafeCeps itseasiassa maistuu loistavalta täysin mustana, ei mitään tarvetta lisätä maitoa saati makeutusta.

Teinkin postauksen aiemmin jossa kerron CafeCepsistä syvempää analyysiä.

Cordyceps sieni on laajasti ammattiurheilijoiden käytössä saadakseen extra energiaa pärjätäkseen paremmin. Cordyceps on tutkitusti yksi parhaista ravintolisistä urheilijoille. Cordyceps sieni antaa huomattavaa lisäenergiaa ja kestävyyttä. Juon tätä aina ennen urheilua ja siitä todellakin näkee eron miten hyvin jaksaa.

Sienien maku ei ole millään tavalla huomattavissa tässä kahvissa, mutta vaikutukset taas on nähtävissä suuremman energiamäärän muodossa ja myös siinä, että sienet pehmentää kahvin makua eikä täten kahvi ole enää millään lailla huono vatsalle.. Joka tekeekin tästä CafeCeps kahvista oivan vaihtoehdon kaikille joille normaali kahvi tekee vatsaoireita.

Eikä muuten enää kahvi energiapiikkiä jota seuraa pikainen lasku... Tämän sieni kahvin olen huomannut antavan tasaista ja pitkäkestoista energiaa suorittaa loppuilta paremmin.

Cordyceps-Reishi luomukahvi vai sokerinen energiajuoma iltapäivän piristykseksi? Henkilökohtaiseti valinta on suhteellisen helppo...

Ja hintakin on ällistyttävän halpa jos verrataan kahvilaketjujen hintoihin ja varsinkin jos verrataan siihen mitä tämä kahvi sisältää. Kulkee myös kätevästi mukana työpaikoille ja aina on herkullinen piristyksen lähde kädenulottuvilla.

CafeCepsistä tulee eniten positiivista palautetta kaikilta joille sitä olen suositellut, kaikki ihastuu niihin energioihin mitä tästä saa ja ei voisi kuvitellakkaan palaavan takaisin normaaleihin kahveihin.

Madre Labs, CafeCeps, Instant Organic Coffee Beverage, 3.52 oz (100 g), Stay Fresh Re-Sealable Pak!
CocoCeps


Sama kuin CafeCeps - mutta kahvi on korvattu luomu raaka kaakaolla. CocoCeps on eittämättä laadukkaimpia kaakaojuomia johon olen ikinä törmännyt.

Henkilökohtaisesti teen tästä aina silloin tällöin kuumaa kaakaota, teelusikka tai pari hunajaa sekaan ja maku on aivan taivaallisen hyvä! Jos olet makean ystävä niin suosittelen makeuttamaan, sillä aitoaltaan tämä ei kaikille kenties ole niin hyvänmakuinen vaan hyvin rikkaan kaakaomainen.

Mutta useammin käytän tätä smoothieiden seassa kun haluan suklaa smoothien johon saan tästä lisäksi super terveellisiä lääkinnällisiä sieniä tuomaan lisäenergiaa.

Suosittelen tätä kovasti kaikille jotka tykkää kaakaosta ja heille jotka ei juo kahvia, tämä voi olla ehkä paras kahvin korvaaja mitä on saatavilla.

Madre Labs, CocoCeps, Instant Organic Dark Cocoa Beverage, 7.93 oz (225 g), Stay-Fresh Re-Sealable Pak!
CocoCardio


CocoCardio sisältää raakaa kaakao jauhetta, punajuurijauhetta ja hibiscus ekstraktia. En ole mistään ikinä saanut näin kovia energiatasoja mitä tästä...

Jos haluat enemmän energiaa, tämä on se "taikapilleri" siihen.

Oikea serotoniini mood-lifter drinkki joka antaa pitkäkestoista lisäenergiaa. Kaakao itsessään sisältää serotoniinia ja punajuuri edistää luontaisesti aivojen serotoniinin tuotantoa, serotoniini on siis ns. hyvänolontuottaja.

Vaikkei tämä ehkä maistukkaan alkuun kovin taivaalliselta, niin tähän tottuu sen huippuhyötyjen vuoksi. Teelusikka tai pari hunajaa sekaan ja maistuu paremmin makean ystäville.

Sekoitan tätä aina silloin tällöin myös smoothiehin. Antaa todella pitkäkestoista energiaa. Ja punajuuresta saa lukuisia huimia terveyshyötyjä, itse en sitä kovin usein normaalisti syö joten hyvä saada sitä tästä lähes huomaamattomassa muodossa.

Jos haluat jotain jossa on todella rikas maku ja aromi niin tee tästä kuumaa kaakaojuomaa. Väri on itseasiassa punertavan ruskea punajuuren ja hibiscuksen myötä. Todella upea kombinaatio, yksi hienoimmista juomasekoituksista johon olen törmännyt.

Madre Labs, CocoCardio, 7.93 oz (225 g), Stay Fresh Re-Sealable Pak!
Kaikki nämä tuotteet myy iHerb.com nettikauppa ja Madre Labs on itseasiassa iHerbin oma sisaryhtiö. Jos olet uusi asiakas iHerbissä, niin saat $5 alennuksen iHerb alennuskoodillani: IVI723, jos käytät koodiani niin hyödyn siitä seuraavassa tilauksessani joten olen kiitollinen :)

Kaikki nämä kolme CafeCeps, CocoCeps, CocoCardio kuuluu minun ehdottomiin iHerb lempituotteisiini.

Näiden käyttöön oikein addiktoituu, kun kerran näkee sen energiatason mitä nämä funktionaaliset juomat antaa... Ei ole takaisin tulemista :) Onneksi kyseessä on kuitenkin terveellinen addiktio, addiktoituneena johonkin tälläisiin juttuihin itseasiassa kohentaa terveyttä ja elämänlaatua jos verrataan esim. johonkin sokeri/aspartaami energiajuomiin...

Ja nykyisin jopa matkustan nämä mukana. Antaa hyvää extra immuniteettia, kaikki nämä sisältää lähes täydellisen sekoituksen sairastumisen/flunssan ennaltaehkäisemiseen. Enkä edes muista ikinä sairastuneeni kun nämä on olleet käytössäni, ja siitä on jo reippaat pari vuotta.

Nämä sekoitukset sisältää huikean määrän antioksidantteja ja lääkinnälliset sienet ovat todella kuuluisia immuunijärjestelmää tukevina. Ei reishiäkään suotta kutsuta "Mushroom of Immortality" nimellä.

Kokeile jotain näistä mikä kuulosti parhaalta sinulle, tai kokeile kaikkia ja näe mistä tykkäät eniten!

CafeCeps
CocoCeps
CocoCardio

Oma lempparini on CocoCeps sekoitettuna CafeCepsillä josta syntyy herkullinen kaakaokahvi!

2 kommenttia:

 1. Cococeps maistuu ihan karmeelta.. Ainakin ilman hunajaa.

  Oisko sulla antaa joku resepti miten tästä saa hyvänmakuista suklaajuomaa lapsille?

  Haluisin korvata kaupan kaakaolitkut tällä, kun niissä on kaikenlaista sokerimoskaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, en tykkää yhtään CocoCepsistä ilman hunajaa tai makeutusta. Toisaalta taas hunajan kanssa, ylläolevassa kuvassa Thai hunajan kanssa se oli aivan taivaallista!!

   Jotkut saattaa kokeilla CocoCepsiä kylmän maidon kanssa.. Ja se jos mikä ei maistu hyvältä. CocoCepsistä tulisi valmistaa vain kuumaa kaakaota. Sama CocoCardiosta.

   Paras kaakaosuklaajuoma jota olen kokeillut on Emerald Balance viherjauheen suklaaversio X-Balance iHerbistä. Tätä voi juoda jopa kylmänä esim veden seassa.

   Tuo X-Balance on suunniteltu juuri lapsille. Hyvä suklaamaisen kuohkea maku, vaikka siinä onkin vihreitä seassa. Kyllä lapset tätä juo ja saavat samalla vihreitä "superfoodejakin" :)

   Hyvä että olet vastuullinen vanhempi ja yrität olla syöttämättä kaupan myrkkyjä lapsillesi.

   Poista

Pyrin vastaamaan kommentteihin nopeasti, mutta joskus vastaamisessa voi kestää jopa 2 kuukautta.