maanantai 16. syyskuuta 2013

Miten laihtua (ilman dieettausta tai urheilua) - Laihduttajan ruokavalio joka JÄRKYTTÄÄ "asiantuntijat"

Suomeen on rantautumassa uusi HITTIDIEETTI, josta Iltalehdet eivät tiedä vielä yhtikäs mitään. Löydä tämä "asiantuntijoita" järkyttävä informaatio täältä ennen muita - ennen kuin tämäkin paljastetaan Iltalehdissä (ja ärsyttää margariini kauppiaat).

Mutta ensi alkuun kerron kuinka löysin loistavan videon laihtumisesta. Tämä on kieltämättä "new age" juttua, jonka suhteen olen itse okei, mutta monet eivät tietenkään ole.

Voit silti pistää hippimäisen "new age" teeman syrjään ja nauttia tämän naisen SPOT ON analyysistä ja nähdä miten laihtua nopeasti, ilman älytöntä dieettausta ja urheilua.

Videossa esitetään yksi tärkeimmistä ja aliarvostetuimmista asioista mitä tulee lihomiseen tai laihtumiseen. Itseasiassa tässä näytetään se perusta josta tämän aiheen ympärillä ei puhuta lähes koskaan. Ei ihme, että dieetit eivät toimi.

Katso tämä noin parinkymmenen minuutin pätkä, totally worth it, olitpa laihduttaja tai et. Informaatiota jota kaikkien tulisi tietää mielen toiminnasta ja mielen voimasta...

Aika mielenkiintoista ja yllättävää juttua, eikö?

PS. Videossa ei keskitytä laihduttajan ruokavalioon, mutta se lyhyt parin sekunnin maininta ruokavaliosta sisälsi mielestäni huonoa infoa, kuten kaiken lihan ja voin eliminointi. Muilta osin loistava! Paitsi jos tietysti uskot niiden lihottavan... Mutta minä uskon ja tiedän niiden laihduttavan ;)

What you resist, persists.

Kuten sanoin, jos sinulla on ongelmia asian suhteen, niin pistä new age konseptit syrjään.

Siinä ei ole mitään ongelmaa oppia "oudoista lähteistä", itseasiassa olen löytänyt että oudoista lähteistä saa juuri parasta informaatiota.

Sillä ei ole mitään väliä, että identifoidutko asian opettajan kanssa. Ei mitään väliä. Tärkeintä että OPIT heiltä!

Vaikka videossa olikin jonkin verran ns. "new age" juttua joka ei ole mitään tieteellistä faktaa, vielä, niin silti samoista jutuista puhuu mm. Dr. Maxwell Maltz The Psycho-Cybernetics kirjassaan, joka on yksi maailman myydyin ja menestynein Self-Help kirja.

"While many books have been written about how changing the way you think can transform your results, I believe one stands above all the others." - Hyvä arvostelu kirjasta

Ja Psycho-Cybernetics kirja perustuu juuri tieteelliseen perspektiiviin, kirja ei perustu mihinkään "law of attraction" The Secret juttuihin, joka toki voi olla oikein käytettynä dramaattisen toimivaa. Itseasiassa suosittelen myös lukemaan The Secret kirjan (tai katsomaan DVD).


Mielen voima laihdutuksessa ei toki yksistään riitä...


Jos olet täydellisen hukassa sen suhteen mitä on hyvä terveellinen ruokavalio jolla pysyt terveenä, laihdut, olet aina energinen ja aivotoimintasi on 1000% parempi kuin normaaleilla ihmisillä...

Tehdäkseni asian simppeliksi...

En voi suositella mitään enempää kuin seurata Bulletproof ruokavaliota, josta on tullut älytön hitti - jonka myös yksi suurimmista terveysvaikuttajista, Dr. Mercola, kopioi sivuilleen. Joka jo kertoo paljon.

Jos haluat laihtua tai saada aivotoimintasi aivan seuraavalle tasolle, niin yksinkertaisesti seuraa kyseisen listan ruokia suurin piirtein keskeltä aina vihreään vasemmalle. Ja vältä oikealla punaisella "Avoid" kohdassa olevia ruokia.

Taasko yksi uusi "trendi dieetti"?


Ei, kyseessä ei ole mikään perinteinen "Iltalehtien ylistämä uusi dieetti". (Trendi dieetit ovat kusetuksia, muista aina...) Vaikkakin tämä Bulletproof on jo KAIKKIALLA, ja en yhtään ylläty jos sitä pian näkee Suomenkin mediassa.

Voin jo nähdä Iltalehden otsikon: "Nyt tulee luodinkestävä dieetti" ja lukea kuinka "asiantuntijat" mollaavat ja kertovat kuinka "ei ole terveellistä, kannattaa välttää liiallista rasvan saantia, sydäntaudit nousevat" ja byrokraatit markkinoivat margariinia "vaarallisen voin" sijasta yms :)

Ainakin Bulletproof kahvista tulee Iltalehden uutinen tässä piakkoin, olen varma siitä! Kopioihan he uutisia monesti Daily Mailin kaltaisista sivustoista, lue tämä tuleva uutinen valmiiksi tästä.

Bulletproofia jo pitkään seuranneena ei voi kuin sanoa, että mitään parempaa ei ole toistaiseksi löydetty. Tutkimuksienkin valossa - rakennettu yli 900 tutkimuksesta/referenssistä.

Kannattaa vähintäänkin ottaa jotain vinkkejä ja suuntamaa kyseisestä ruokavaliosta, mutta ei välttämättä kannata seurata sitä täysin tarkasti ja olla kaikesta samaa mieltä - enhän itsekään niin tee.

Kuvia vatsalihaksista: Kaksi vuotta Bulletproof syöntiä ja jopa 4500 kaloria päivittäin (suurimmaksi osin terveellisistä rasvoista) ja ei yhtään urheilua

Impressing, huh?

Aivomme ovat suurimmaksi osin rasvaa, itseasiassa aivot on rasvapitoisin elin koko ihmiskehossa - vähintään 60% rasvaa. Voit vetää sitä herkullista luomu voita vaikka 1/3 paketin verran aamukahvissasi ja se tulee ainoastaan trimmaamaan vatsalinjaasi ja päivittämään aivotoimintasi :)

Suosittelen muutenkin lukemaan kaiken tuolta Dave Aspreyn (siis kuka?) Bulletproof sivuilta, varoituksena että saatat jäädä päiväkausiksi (tai jopa viikoiksi) lukemaan artikkeleita sinne... Mutta jos haluat liikkua ylöspäin elämässä, niin kannattaa opiskella lisää sieltä.

Kuinka aloittaa...


Jos olet hukassa aloituksen suhteen, niin lue: 14 Steps To Eating The Bulletproof Diet

Aika peruskauraa siis, jos olet lukenut ruokavaliosta esim. About -sivuni loppuosasta.

Voit myös ladata The Bulletproof® Diet PDF koneellesi/puhelimeen, sekä Bulletproof® Diet Shopping Guide PDF, jossa on hyvää informaatiota kauppa ostoslistaan.

Ja tutustu myös "Bulletproof kahviin". Huom. ei tarvitse ostaa mykotoksiinitonta Bulletproof kahvia, koska sen tilaamisen postikulut maksavat lähes saman kuin koko tuote. Ja voit muutenkin etsimällä löytää yhtä laadukkaita kahvipapuja Suomestakin.

Alkuun riittää kunhan et käytä massoille tuotettuja huonolaatuisia halvimpia homeisia suodatinkahveja (jotka mykotoksiiniensa kanssa laskevat perfomanssia ja huonontavat aivotoimintaa - antaa dopamiini boostin + homeet ja torjunta-aineet, muttei anna sitä pitkäkestoista energiaa joka kestää väh. 6h).

Kiinnitä huomiota minkälaisen olon kahvisi tekee ja hanki alkuun edes luomukahvia. Kahvi on hyvää terveydelle VAIN jos se on laadukasta kahvia.Puhuen voista kahvin seassa (ylempänä)... Ajattelitko, että mitä ihmettä? Oksettavaa!!? Ei, vaan se on ehkä paras keksintö ikinä... Ja itseasiassa voi kahviin laitettuna tekee herkullisimman kupin kahvia jota olet koskaan juonut.

Itseasiassa surkea laatuiseen kahviin VARSINKIN kannattaa laittaa voita, koska se parantaa ja pehmentää huonolaatuisten kahvipapujen makua. Tämä tajuttiin mm. Singaporessa ja siellä sanotaankin: "Years ago, butter was expensive, so butter coffee became a symbol of wealth.”

Olin itsekkin alkuun skeptinen ja epäileväinen voista kahvin seassa. Mutta menestyjät implementoivat asiat nopeasti ja testaavat itse, jotta näkee nopeasti toimiiko se itsellä.

Tutkimukset osoittavat, että mitä nopeammin otat uuden informaation käyttöön ja testaukseen, sitä paremmin tulet elämässäsi menestymään. Aloita heti...

Testaa itse omatekoista voi kahvia:
-
Iso kuppi kuumaa luomu kahvia kuten vaikkapa CafeCepsiä
- Sekaan reilu 1rkl kookosöljyä (halutessasi 1-3rkl tai enemmän) / tai MCT-öljyä 1-3rkl
- Juustoportin tai Rainbow tai vastaavan luomu voita REILUSTI 1-3rkl (varsinkin näin kesäaikaan Suomalainen voi on suurimmaksi osin grass-fed ja EU:ssa tuotettu voi on suht. laadukasta joka tapauksessa - luomukarjalle syötetään pääasiassa vain nurmea, luomukarjalle ei myöskään saa syöttää mitään gmo-rehua).

Mix it up, voit blendata halutessasi - ei välttämätöntä. Jos et ole kahvin juoja niin voit tehdä saman myös esim. vihreä tai rooibos-teellä. Harkitse myös tekeväsi CafeCeps kahvi pakuriteehen ja siihen lisäät nämä. Tulos = luomu kahvi jossa on kolme lääkinnällistä sientä ja kookosöljy + voi. Mahtavaa.

Vinkki: Käytä "Bulletproof" voi kahvin tekoon maidonvaahdotinta, juuri kuten Dave Asprey tässä videossa. Saat hyvän Cafe Crema maidonvaahdottimen esim. Gigantista tai Sokokselta n. 15e hintaan. Tai jos haluat investoida vähän niin hanki IKEA maidonvaahdotin 1,5e hintaan. Itse aion matkustaa Thaimaahan tämä maidonvaahdotin mukana, ja ostaa paikallisesta marketista saatavaa Kerrygold grass-fed voita ja kookosöljyä - ja tehdä sen CafeCeps kahviin. Täydellinen setti matkustajille.

Juo tälläinen kahvi aamusta ja huomaat olevasi "päivitetyssä olotilassa"...
- Ei mitään himoa ruokaa kohtaan (myös eliminoi sokerihimon aivan täydellisesti)
- Aivot toimii todellakin päivittyneesti
- Kehosi menee rasvaa polttavaan tilaan, joka on hyvä aivotoiminnalle
- Pääset siihen "full hustle moodiin" (olen lukenut viimeaikoina The 50th Law -kirjaa, josta ottanut hustle sanan käyttöön - fantastinen kirjasuositus).

"The caffeine actually opens up dopamine receptors, which lets the effects of the oils hit you harder and faster. My brain is on crack when I have an MCT oil and caffeine."
- Youtube videon kommentti Bulletproof kahvin käyttäjältä

MCT-öljy (Wikipedia) tosiaan olisi parempi tähän kahviin, ja jos haluat sellaisen niin iHerbistä voi tilata MCT öljyä - iHerbin MCT Oil kategoria. Mutta kookosöljy on vielä ihan välttävä kuitenkin, kunhan se on laadukas kylmäpuristettu extra virgin kookosöljy, eikä mikään halpa homeinen kookosöljytuote.

Tälläisen aamukahvin jälkeen (Dave Aspreyn itse tekemässä aamukahvikupissa on jopa 1000 kaloria, hän laittaa 80 grammaa K2-vitamiini rikasta voita per kuppi - omassa on ~500kcal) sinulle tulee nälkä ehkä vasta klo 12 jälkeen, tuskin silloinkaan. Oletuksena, että juot sen aamukuudelta.

Lasketko kaloreita laihdutuksessa?


Luuletko, että ruoka on ruokaa, ihan sama mitä syöt kun vain syöt sen päivittäisen kaloritarpeen? Ja jos syöt sen yli niin lihot? Ja varsinkin jos syöt rasvaa niin lihot? Jos rasvaa tarkoittavaa sanaa ei olisi nimetty rasvaksi, niin ajattelisitkohan eri tavalla?

Fat doesn't make you fat. Täydellinen 3 minuutin selitys kuinka vähärasvainen ruokavalio tekee sinut lihavaksi ja kuinka suuret rasvamäärät ei päde lihomisen suhteen. Voit juurikin vetää vaikkapa älyttömiä 4500 kalorin päiviä terveellisiä rasvoja syöden, ja et tule lihomaan. - Katso video 10 min kohdalta 3 min eteenpäin. Suomen tunnetuimman margariinin markkinoijan olisi syytä katsoa tämä.

Margariinin syöjät TUPLAAVAT sydänkohtausriskinsä. "It's cool, because the guy in the commercial said so"... Tulee vain mieleen tuo sanonta, joka juontuu ihmisistä jotka ovat unessa.

Opin tänään, että vähärasvainen dieetti on yleisempää kuin kuvittelinkaan... Se on itseasiassa "SUOSIKKIDIEETTI". Tutkimusväite: Suosikkidieetistä sydänkohtausriski? ... Oikeasti? Vähärasvainen dieetti on suosikkidieetti? Vielä nykypäivänä kun kaikki informaatio on avoimesti saatavilla... *facepalm*

Kaloreilla ei ole oikeasti mitään väliä, kuten Dave Asprey itse (urheilematta ollenkaan) laihtui 50 kiloa vetämällä 4500 kaloria päivittäin (näe Daven kommentit ruokavaliostaan). Joten unohda koko kalorit tai kauhistelut tuhannen kalorin kahvikupista. Tiedän, se sotii kaikkia normaaleita suosituksia vastaan.

Fat makes you fit. (oikea, terveellinen rasva - kuten voi)

Lihavana Dave söi 1500-1800 kaloria päivittäin ja urheili 9 tuntia viikossa. Mihin se johti? Paino ei tippunut kiloakaan, itseasiassa paino vain kasvoi... Lue lisää tuosta linkistä, että miksi näin tapahtuu.

Lyhyt presentaatio Bulletproof ruokavaliosta. Raskaana olevat naiset saavat pienen vinkin.


Opettele kyseenalaistamaan asioita. Kyseenalaista esimerkiksi tämä postaus, kyseenalaista varsinkin Dave Aspreyn jutut.

Huomautan, että ei kannata täysin seurata mitä Dave tekee, sillä Dave Asprey on käyttänyt testosteronia 30 vuotiaasta lähtien. Sillä myös on osansa tuossa... Hän oli sairaalloisen ylipainoinen (lähes 140 kiloinen) ja hän oli niin estrogeeninen-mies, että lääkärissä suositeltiin aloittamaan testosteronin otto.

Mutta ei kannata alkaa ottamaan testosteronia... Kerran kun sen aloitat niin joudut ottamaan sitä loppuelämäsi. On luontaisiakin tapoja saada testosteroni kuntoon, vaikka sairaalloisen lihavana alku tuleekin olemaan vaikeata, niin silti ennen pitkää se alkaa toimimaan.

Testosteroni tosin ei ole se "taikapilleri" millä hän laihtui ja päivitti kehonsa, sillä hän on ollut testolla huomattavasti pidempään kuin milloin hän kehitti Bulletproof ruokavalion ja kahvin. Voi-kahvi ei tosiaan ole mikään uusi juttu, butter-tea on ikivanha tiibetiläinen teejuoma - josta Bulletproof kahvi idea lähti.

Loppuajatukset...


Bulletproof onkin täydellinen ihmisille jotka haluavat päivittää aivotoimintansa seuraavalle tasolle, hustlaajille jotka eivät halua kesken inspiraation tulla ruokahimojen, nälän tai siitä seuraavan päänsäryn häiritsemäksi... Biohakkereille jotka haluavat kehostaan parhaan perfomanssin ulos.

Jopa ennen koko päivän kestävää lentoa voisin hyvin mennä Bulletproof kahvilla, jossa olisi n. 1000 kaloria, kuin tällä strategialla postauksessani Parhaat lisäravinteet matkustukseen - Kuinka ei sairastua koskaan, mutta käyttäisin silti yhä tuon postauksen menetelmää.

Ei varmasti toimi kaikille, mutta monille tämän tyylinen ruokavalio, "Bulletproof" kahvin kera, on kuin "taivaista lähetetty lahja".

Mutta kuten aina, ei kannata liiaksi mennä mihinkään. Oli se elämäntavan, ruokavalion (tai edes minun ohjeiden), puhumattakaan Dave Aspreyn ohjeiden, tai minkään suhteen.

Pidä silmät auki ja tutki asioita itse, ja jos löydät jotain joka toimii sinulle niin tee sitä. Simppeliä. Ihmiset ovat edelleen erilaisia, kaikki ei toimi kaikilla.

Ei ole olemassa mitään maagista dieettiä joka sopisi kaikille ihmisille, se pitäisi kaikkien ymmärtää. Kuten postauksen ensimmäisessä videossa todettiin, tärkeintä on syödä siten kuten se tuntuu hyvälle itsestä. Se merkkaa enemmän kuin mikään muu.

Se mitä syöt pitää maistua hyvältä sinulle.

"Viikon resurssi"


Lue The Psycho-Cybernetics. Hanki, tai lainaa kirjastosta... Tai kuuntele se audiokirjana ILMAISEKSI youtuben kautta.

Youtubesta saa ja näkee lähes kaiken, jaksaa yllättää...

Lataa tämä yli kuuden tunnin audiobook MP3-muodossa (google: youtube downloader), ja laita vaikkapa kännykkääsi ja kuuntele aina kun on ylimääräistä aikaa.

Vaihtoehtoisesti voit tukea kirjaa ostamalla sen. Kirjasta voit lukea enemmän muiden arvosteluita Amazonin sivuilta."Psycho-Cybernetics is a classic self-help book, written by Maxwell Maltz in 1960.

Maxwell Maltz was an American cosmetic surgeon and author of Psycho-Cybernetics, which was a system of ideas that he claimed could improve one's self-image. In turn, the person would lead a more successful and fulfilling life.

The book defines the mind-body connection as the core in succeeding in attaining personal goals.

Maltz found that his plastic surgery patients often had expectations that were not satisfied by the surgery, so he pursued a means of helping them set the goal of a positive outcome through visualization of that positive outcome. Maltz became interested in why setting goals works. He learned that the power of self-affirmation and mental visualization techniques used the connection between the mind and the body. He specified techniques to develop a positive inner goal as a means of developing a positive outer goal. This concentration on inner attitudes is essential to his approach, as a person's outer success can never rise above the one visualized internally."

"Although the book Psycho-Cybernetics was first published in 1960, as of 2008 the book is one of 50 recommended in the book 50 Self-Help Classics." - Wikipedia

Loistava kirja.

Tässä postauksessa tulikin informaatiota opiskeltavaksi vähintään parin viikon ajaksi. Ehkäpä oikea "information overload", mutta opiskele näitä pikku-askelein ja palaa aina takaisin katsomaan seuraava asia.

Opiskele näitä ja laita käyttöön sekä testaukseen!

Enjoy.


Edellinen postaus: D-Vitamiinilla voit hakkeroida itsellesi suuremmat lihakset ja paremman elämän - Salaisuudet paljastettu (aukeaa samaan ikkunaan)

49 kommenttia:

 1. Dave Aspreylta lisää loistavaa tietoa kaloreista ja kuuluisasta huijauksesta jossa suositellaan alikaloreilla elämistä laihtuakseen...

  "Calories in minus calories out is a mean, fake equation designed to increase the perceived value of crappy low calorie food and hours of cardio on expensive machines.

  As for how I verify my caloric intake, I have a digital scale with gram-level accuracy.

  Yesterday my morning coffee had 90 grams of grass-fed Kerry Gold in it, which is 84% fat, and 90 grams of coconut oil, and 2 Tbs of MCT oil (just the capric and caprylic triglyceride MCT parts…)

  Then I had 5 eggs for lunch with butter, avocado, and jalapenos. Large size, pastured, no grain, orange colored yolks. And 2/3 lb of grass-fed beef, plus asparagus (didn’t bother weighing it) with 3 Tbs of Kerry Gold and 1Tbs MCT oil.

  Dinner was 1.3 lbs of extra-fatty grass fed lamb. Had some coconut-collagen protein powder from http://www.upgradedself.com, 2 raw eggs, a scoop of 20 g whey, and some smoked salmon too.

  You do the math. I don’t weigh every day because after a certain point, it doesn’t add any more useful information. My 27 year old business partner Andrew, who will be blogging here soon, carefully tracks his calories and is on the program – has been for 2+ years. More data and confirmation there."  Myytti "Jos syöt vähemmän kuin kulutat, kilot karisevat väistämättä" on huijaus. Scam josta massat eivät tiedä mitään.

  Huomaa, suuren kalorimäärän dieetti pätee jos ne kalorit tulevat pääosin terveellisistä rasvoista, kuten voista. Se ei tietenkään tarkoita, että voit alkaa syömään karkkia ja sipsipusseja 4000+ kalorin edestä päivittäin... Maalaisjärkeä...  "At 4,000 calories per day (the low end of the range David eats daily) 60% healthy fats is 2,400 calories (not hard to do since the oils are so calorie rich) and protein, at 20% of intake, is 800 calories – a good 12 ounce beefsteak will see to that. But how to I manage 800 calories (the last 20%) in vegetables daily? Eat 2.6 avacados every day? There are 59 calories in a pound of bok choy – if I ate 10 pounds a day I still would’nt reach 800 calories. Any advice?"

  Dave Asprey vastaa:

  "2.6 avocados is perfect! :) Seriously, I do eat 1-2 every day, and I’ve been known to eat a large tub of guacamole for lunch when I’m on the road. It’s also ok to eat less vegetables."

  Tietenkään kenenkään ei tarvitse pyrkiä samaan kuin hän, eli syömään lähes 5000 kaloria päivittäin.. Ei todellakaan. Kerroin nämä vain tehdäkseni esimerkin tuosta yleisestä kalori huijausmyytistä.

  VastaaPoista
 2. "I’m assuming it’s fair to say that we should not be striving to have 4000-5000 calories like you do, but to eat the right kinds of food until we feel satisfied. Everyone’s metabolism is different so there seems to be no need to force extra butter down if you are full of energy without it?"

  Dave Asprey vastaa:

  "Thank you. That is really important and needs to be said. I weigh about 210 lbs (95kg) and I burn more calories because I sleep less (on purpose), travel a lot, and I hacked my body temperature to be slightly higher than it used to be so I could have higher efficiency and performance (yes, I’ll blog on that too – it’s thyroid related).

  But most people aren’t as muscular or as tall as me, and they don’t need 4,000 calories. I eat this way because after careful measurement of how I feel – and my blood chemistry and overall health – this is what works best. I’d eat 1500 calories if that worked better, or I’d eat all insects for that matter – my goal is massive mental performance, immune function, muscle mass maintenance, health, and anti-aging, etc."

  Kaikki nämä otettu kommenteista:

  http://www.bulletproofexec.com/the-complete-illustrated-one-page-bulletproof-diet/

  VastaaPoista
 3. Et tule lihomaan suuresta määrästä rasvaa ja kaloreita, kunhan ne on oikeita rasvoja ja kaloreita.

  Kaikki ne vähärasvaiset ruuat jota olet syönyt elämäsi aikana.. Ne ei tehneet mitään hyvää sinulle. Onneksi nyt tiedät paremmin.

  "So eat until you’re full, and as often as you want. Do not limit calories, but there’s no need to stuff yourself unless you’re on a muscle-building heavy exercise program. (unless you just like the full feeling…you will not get fat from eating a lot of calories, as long as they’re the right calories.)

  The fact that I am alive and thriving in my Bulletproof life on 4,000 calories a day, and have been for years, should be a wake-up call to people on low-calorie diets: The calorie is dead. Scientists focused on them because it’s easy to measure their intake (but not their use). Now we know more. Sorry about all those horrible low-calorie meals. They weren’t good for you."

  VastaaPoista
 4. Jos on pari tuntia aikaa niin katso tämä haastattelu (kestää n. pari tuntia)... Jos et tietäisi mitään ravinnosta saisit juuri oikeanlaista informaatiota jota tarvitset.

  Haastattelun alussa on infoa mm. suolasta ja kuinka sitä EI tule vältellä. Voista, urheilusta, kahvista, terveellisistä rasvoista, ruuasta, yms yms.

  Yksinkertaisesti uskomatonta infoa. Skippaa päivän elokuva ja katso seuraavan haastattelun Part 1 ja part 2, voin myös lupailla haastattelun olevan hauskempi ja viihdyttävämpi kuin päivän leffa:

  Footnotes1: Joe Rogan & Dave Asprey Part 1


  TÄLLÄINEN INFORMAATIO ON TARPEEN. Varsinkin kun valtamedian vinkit terveyteen ja ruokavalioon on mitä on.. Taas tänään sai naureskella Iltalehden "asiantuntijan" vinkkejä ruokavaliosta, luetuimpia uutisia koko päivältä... Tätä kun on mainstream informaatio niin ei sillä pitkälle päästä.

  Päivitä tietosi jo tänään, aloittamalla vaikka tuosta haastattelusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tää on jo täysin mentaalista touhua kun iltapäivälehdissä suositellaan vain kevyttä ja vähärasvaista kaiken suhteen, kevyt ja vähärasvainen on kuin kirosanoja. Oppiiko ne koskaan?

   Bulletproof vaikuttaa olevan jotain johon kannattaa tutustua. Pitääpä katsoa kaikki läpi. Kiitos taas!

   Poista
  2. Tuskin oppii. Valtamedia ja massat menevät todennäköisemmin jatkuvasti vielä syvempään uneen.

   "Dumbing down society" on todellisuutta.
   http://en.wikipedia.org/wiki/Dumbing_down

   Bulletproof ja Dave Asprey on cool, vaikka sillä onkin paljon vihaajia. Mutta menestyjän tunnistaa juurikin siitä, että sillä on paljon myös vihaajia.

   Poista
 5. Kalorien laskeminen laihtumiseen? Alikaloreilla eläminen, vähärasvainen ruokavalio ja pelkkä kasviksien syönti sekä tunnin juoksulenkki jokapäivä?

  Ajattele uudestaan jos haluat oikeasti laihtua, etkä vain lihoa...

  "Counting calories doesn't work. I've eaten 4000-4500 calories a day for 2 years straight, without exercising, and gotten leaner and stronger, and my cortisol dropped and my HDL improved. The "calorie myth" says I should weigh 623 lbs (282 kg) today. I weigh 210 (95 kg)."
  - Dave Asprey

  VastaaPoista
 6. "Calories are a mean prank played on fat people, who actually do eat less calories than thin people. Read Gary Taubes "Good Calories, Bad Calories" for some awesome research.."

  Tämä on täysin totta useimmissa tapauksissa, lihavat ihmiset syövät jatkuvasti vähemmän kaloreita kuin hoikat ihmiset, ja lihavat vain lihovat lisää siitäkin huolimatta.

  Lääkärit ovat jo samaa mieltä:

  "It turns out that a long-used rule of weight loss — reduce 3,500 calories (or burn an extra 3,500) to lose one pound of body fat — is incorrect and can ultimately doom determined dieters."

  - Dr. Kevin D. Hall and his colleagues at the National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases.

  Tiesitkö, että lehmiä lihotetaan mykotoksiineilla? Juuri samalla aineella jota on sinunkin kahvissa.

  "The researchers ignored mycotoxin content of the diet, even though we use those mycotoxins to “stimulate weight gain and improve feed efficiency” in cattle, which the study subjects also ate. In other words, mycotoxins make cows gain more weight per calorie of food consumed (which should be impossible if, as the study claims, “a calorie is a calorie.”) It is simply impossible to claim that calories are responsible for weight gain unless you have accounted for this known food additive"

  Jos kiinnostaa lukea lisää niin tässä pari linkkiä:

  http://www.bulletproofexec.com/nutritional-fundamentalism-why-even-resolute-dieters-often-fail-nytimes-com/

  Suomalainen tutkimus joka osittain aloitti voin syrjimisen, ja margariinin syömisen...

  This discredits on the Finnish Mental Hospital Study, which is often used to "prove" saturated fat is harmful:

  http://wholehealthsource.blogspot.fi/2009/07/finnish-mental-hospital-trial.html

  "have you ever seen margarine go rotten? food goes rotten so marg is not food, it is one molecule away from being plastic. why would you eat anything that remotely resembles plastic, originally it was made with tallow, now just chemistry"

  Ja yhä ihmiset syövät margariinia... Vaikka LUOMU VOI on halvempaa kuin margariini... Se, jos jokin, on hullua.

  VastaaPoista
 7. Voita ja luomukahvia, nams, menee kokeiluun heti huomenna aamulla kun lapsonen ponkaisee luultavasti ylös äidin mielestä liian aikaisin ja on saatava kahvia koneeseen ;) Ennen join kookosöljyn kanssa kahvin, mutta raskauspahoinvoinnin aikana se jäi. Nykyään heitän sekaan puoli purkillista luomukermaa.

  Mä syön voita, sitä juustoportin luomukirnuvoita tai sit mouhijärveä tai jotain, varmaan ööö... yli 600 g viikossa (vai enemmän...?)!!! Paino ei ole noussut. Ei todellakaan. Melkein päinvastoin. Vedän myös levyllisen tai pari (100 g tai 200 g) luomusuklaata päivittäin. Paino ei heilahda minnekään senkään vaikutuksesta. En harrasta liikuntaa. Leikin ulkona lapsen kanssa ja liikutan itseni siinä ohessa.

  Samaistun tuon 20 min videon sanomaan. Paino on ennen kaikkea psyykkinen tila, joka heijastaa sitä mitä mielessä on meneillään. Miten viihtyy nahoissaan jne. Hyvin tämä ajatus nivoutuu myös sellaisen kirjan ajatukseen kuin Paranemisen avain. Sanokaa miksikä newagejutuksi tahansa mutta minulla tuon kirjan harjoitukset toimivat. Onko blogin kirjoittaja kuullut tästä kirjasta ja mitä ajatuksia sinussa herättänyt jos olet lukenut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Juurikin näin. Kehon luontaisia haluja vastaan ei kannata taistella, vaan kannattaa päivittää ne asiat mitä haluaa.

   Luomusuklaata, raakasuklaata, loistavan makuista voita (joka tekee ruuasta mahtavaa), aitoa suolaa. Niin paljon kuin itse haluaa ja tuntuu hyvältä. Jo pelkästään näillä voi "päivittää" elämänsä.

   Lihavat pakottavat itseään (vastentahtoisesti) syömään jotain rehuja, kuvitellen että he laihtuisivat... Vähentäen rasvoja, suolaa ja aloittavat hirmuisen itsensä rääkkäyksen juosten juoksumatolla tunnin päivittäin jne jne. Ei se niin toimi.

   En ole lukenut kyseistä kirjaa, mutta vaikuttaa hyvältä. Ehkä joskus luenkin. Eli Paranemisen avain - ´The healing code' by Alexander Loyd -- kirjasta tietoa kaikille: http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9522601586

   Amazonistakin löytyy melkoisia kommentteja kirjasta:
   http://www.amazon.com/The-Healing-Code-Minutes-Relationship/dp/1455502014

   Poista
  2. + laatu kahvi tuohon listaan. Kahvin päivittämisestä on olemassa niin vakuuttavaa dataa, että ei kannata tuhlata elämäänsä juoden huonoa kahvia. Elämä on liian lyhyt siihen.

   Eli vähintään luomu kahvia. Hinta ero on olematon. 1 laadukas kahvikuppi on parempi kuin 7 kuppia huonolaatuista kahvia. Ennen join väh 5 kuppia huonoa kahvia päivässä (ja olotila oli jatkuvan väsynyt), nyt laadukkaalla kahvilla juon vain 2 kuppia ja (mykotoksiinien aiheuttamaa) väsymystä ei ole.

   Poista
 8. Terve!

  Nyt menee kyllä aiheen ohi, mutta: Tiedätkö keinoja, (venyttely) millä voisi saada lisää pituutta? Oon 19v mies, 177cm. Haluaisin saada 180 cm rajan rikki. Silloin, kun pituuskasvu on vielä käynnissä, mitkä ympäristötekijät vaikuttavat pituuskasvuun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Hyvä kysymys. Helpoin tapa nykypäivänä etsiä tälläistä tietoa on googlata asiasta.

   Urheile ja nuku paljon. Syö ravinnerikasta ruokavaliota. Vältä roskaruokaa, juo paljon vettä mutta vältä muovituotteita ja esim. muovipulloista/mukeista juomista - sekoittavat hormonitoiminnan. Joka voi vaikuttaa tuossa iässä myös pituuskasvuun.

   Samasta syystä vältä soijaa: http://www.mercola.com/article/soy/avoid_soy.htm

   Nykypäivänä kenenkään ei pitäisi syödä soijaa. Poissuljettuna se soija jota aasialaiset ovat syöneet tuhansia vuosia ongelmitta, eli non-gmo fermentoitu soija. Japanilaiset keskimäärin elävät ihmisistä pisimpään, ja he syövät soijaa, jonka takia perustellaan soijan syönnin hyötyjä.. Mutta he syövät erilaista soijaa (eli non-gmo, fermentoitu - joka on hyödyllistä) kuin mitä me täällä länsimaissa.

   www.youtube.com/watch?v=0n7bH8ced0Y --- Soy Protein Makes You Weak & Womanly

   Japanilaiset saavat kaikista ihmisistä maailman eniten astaksantiinia ruokavalionsa kautta - isoja määriä päivittäin. Tätä pidetäänkin nyt suurimpana syynä miksi japanilaiset elävät maailman vanhimmiksi ja ovat terveinä 90++ vuotiaiksi. Ja pidän itsekkin astaksantiinia syynä siihen.

   "Milk drinking is given as the reason why second-generation Japanese in America grow taller than their native ancestors. Some investigators postulate that the reduced phytate content of the American diet - whatever may be its other deficiencies - is the true explanation, pointing out that both Asian and Western children who do not get enough meat and fish products to counteract the effects of a high phytate diet, frequently suffer rickets, stunting and other growth problems."

   -Eli syö enemmän laadukasta lihaa ja kalaa kasvaaksesi pidemmäksi, tälläistä ruokaa pitäisikin saada kasvuiässä paljon.

   Googleta "how to grow taller", "exercises to grow taller" -- mutta älä mene ja osta jotain how to grow taller producteja joita ihmiset markkinoivat... Ne ovat varmasti kusetuksia ja löydät saman informaation ilmaiseksikin kun tarpeeksi netin syövereistä etsit.

   Poista
 9. Moi!

  Tuo urheilu on mielestäni kyseenalainen juttu, koska eikö liika urheilu kasvuiässä voi itseasiassa haitata pituuskasvua ja syödä energiaa pituuskasvulta? Ja raskas puntti on tietysti ihan oma lukunsa. Itehän liikuin ala-asteella ihan kohtuuttomia määriä ja kävin jopa puntilla. Ei olis todellakaan kannattanut. Pituuskasvun suhteen varmaan mieluummin liian vähän urheilua kuin liikaa.

  Tuo muovi on mielenkiintoinen juttu. Onko muovien vaikutuksesta pituuskasvuun tai hormonitoimintaan luotettavia tutkimuksia? Onhan niitä juttuja, että jos vauva tai sikiö altistuu muoveille, niin kivesten kyky tuottaa testosteronia heikkenee pysyvästi, myös aikuisiällä vaikka karsisi kaiken muovin pois. Ja vaikuttaisi peniksen kokoon.

  Kun tuota miettii, niin eikö kohonnut estrogeenitaso itse asiassa auta kasvamaan pidemmäksi, koska testosteroni sulkee luiden päät jolloin luut eivät voi enää kasvaa pituutta. Vähemmän testosteronia -> pidempi kasvuaika, kasvun pysähtyminen tapahtuu myöhemmin. Tuon takia testosteronitasojen kohottaminen tarkoituksella murrosiän loppupuolella ei vissiin ole kauhen fiksua.

  Tuosta englannnin kielisestä tekstistä ymmärsin, että kannattaa juoda maitoa. Maito on kyllä kunnon ravintoa. Mikä on sinun mielestäsi paras maito? Luomu raakamaitoa? Ternimaito? Vuohenmaito?

  Tässä sinun blogissasi ei ole ollut hirveästi juttua gluteeniviljoista. Oon kuullut, että kun ihminen siirty syömään näitä gluteeniviljoja ja kauraa, niin ihmisten keskipituus laski.
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kaikki liikunta tietenkin kohtuullisessa muodossa, kuten kaiken kanssa. Kohtuullisen liikunnan on aina sanottu vauhdittavan pituuskasvua.

   Pullotetun veden on löydetty sisältävän yli 24000 sinne kuulumatonta kemikaalia, sisältäen umpieritysjärjestelmää häiritseviä kemikaaleja - ja tämä tutkimus ei ollut tehty missään kehitysmaassa, vaan Euroopassa, Saksassa.

   http://www.naturalnews.com/042126_bottled_water_endocrine_disruptors_chemical_contamination.html

   Eli se vaikuttaa lähes kaikkiin ihmisen toimintoihin. http://fi.wikipedia.org/wiki/Umpieritysj%C3%A4rjestelm%C3%A4

   Maidosta en ole niinkään varma, siinä tekstissä mainittiin että maidon luultiin auttavan pituuskasvua, mutta se on ennemminkin liha ja kala. Monille on jo yleistä tietoa, että markettien maito ei ole mitään kovin hyvää ravintoa ihmiselle. Markettien maito on käsitelty kuolleeksi "nestemäiseksi roskaruuaksi". Maito voi myös aiheuttaa tulehdusta ihmisissä.

   Joten jos hakee optimaalista terveyttä niin sitä kannattaa vältellä, raakamaitoa voi käyttää mutta sen käyttö on nykypäivänä lähes mahdotonta suurimmalle osalle ihmisistä.

   Maito ei ole mitään ihmeravintoa, ravintoa muun ohella. Jos haluat juoda maitoa niin juo, mutta ihmiset eivät välttämättä tarvitse maitoa. En ole itse juonut maitoa maitona vuosiin. Itse joisin raakamaitoa jos minulla olisi omia lehmiä ja tietäisin niiden syönneen ruohoa... Mutta en todellakaan hakisi Ruohonjuuresta tai muista liikkeistä raakamaitoa, joiden alkuperästä ei ole mitään tietoa.

   Pituuskasvusta... En ole pituuskasvun expertti, ja tiedän hyvin vähän aiheesta. Tiedän, että sinun ikäiset miehet kasvavat vielä, pituuskasvu tulee myöhemmin pojilla. Tulet vielä kasvamaan.

   Ja loppuun jätän ajatuksen, että pituudellahan ei ole oikeasti mitään merkitystä... Ei minkäänlaista merkitystä elämässäsi, ei edes naismarkkinoilla - joten älä aseta itsellesi mitään rajoittavaa uskomusta pituudesta. Pituus on hyvästä jos tavoittelet esim. koripalloilijan uraa. Mutta tuskin kannattaa liikaa stressata jostain ravinnosta ja kuinka kaiken pitää olla pituuskasvua lisäävää, sellainen obsessio aiheuttaa vaan stressiä joka voi vaikuttaa siihen negatiivisesti. Tuntuu, että tiedät asiasta paljon ja suosittelen tekemään niin kuten itsestäsi tuntuu hyvältä! Muu ei paljoa merkkaa :)

   Poista
 10. Olen jo pitkään pätkäpaastonnut lähes päivittäin, intermittent fasting leangains tyyliin. Nyt kun löysin tämän bulletproof kahvin niin on kuin uusi elämä, aivan uskomatonta. Tuollainen kahvi on parasta kahvia jota olen koskaan juonut! Mikä maku ja mikä tuoksu, odotan aamua ja joka kahvihetkeä älyttömällä innolla! Alle viikon käytön jälkeen olen niin myyty tähän kahviin ja olen saanut kymmeniä tuttuja innostumaan tästä "voi kahvista" :) SKEPTIKOT KOKEILKAA TÄTÄ KAHVIRESEPTIÄ! Enpä vielä viikko sitten olisi uskonut laittavani joka päivä voita kahviini.. Mutta se taitaakin olla herkullisin tapa juoda kahvia!

  http://www.bulletproofexec.com/bulletproof-fasting/
  Mikä löytö tämä onkaan, bulletproof coffee fasting... Tästä tulee eittämättä ilmiö. Kiitos kun jaat näitä huippujuttuja, ehdottomasti olen päässyt sanomasi mukaan 'ylöspäin elämässäni'!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hienosta palautteesta :)

   Uskon itsekkin, että aamiaisen skippaamisesta tulee ilmiö. Ja helppo tapa tehdä se, ilman mitään ongelmia, on juuri "bulletproof" fatty-kahvi. Tuollaisen jälkeen ei ole mitään syytä tai halua syödä aamiaista. Tosin ei kannata tehdä tapaa siitäkään, keho kun tottuu pian siihen. Välillä kannattaa syödä aamiainenkin, eikä ikuisesti tehdä intermittent fasting protokollaa.

   Tuolla leangains.com -sivuilla onkin asiaan liittyvä mielenkiintoinen pitkä artikkeli aamiaisen syönnistä:

   http://www.leangains.com/2012/06/why-does-breakfast-make-me-hungry.html

   "breakfast-first-thing-in-the-morning is an artificial habit, manufactured by one of the first and possibly largest giant of the food industry (The Kellogg’s Company), it certainly is a habit we learned very fast."

   Aamiaista toki markkinoidaan vieläkin päivän tärkeimpänä ateriana... Jota se ei välttämättä ole. Mutta, toimii joillekkin.

   Poista
 11. Hi,
  first of all, I want to thank you for this great blog, I am so glad I found it:) Im from Estonia, thats why I write in English, my Finnish is not that good.
  I wanted to ask, do you know if it is ok to put also a little bit of honey into this Bulletproof coffee?Does it still work then?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hey Kati. Thanks for the comment.

   I wouldn't put honey in coffee, as honeys fructose breaks the fasting state. Even the smallest amount of fructose will cancel your benefits of getting human growth hormone boost while fasting.

   If you skip breakfast and only drink "Bulletproof" fatty-coffee, you will get the benefits of intermittent fasting -- human growth hormone boost (up to 2000%), which makes you stay younger, makes your skin look better and also makes your muscles to get in better shape (and many many other benefits) :-)

   "The cool thing is that an all fat breakfast (like Bulletproof Coffee ™ ) doesn’t make your body think it’s broken the fast, so you get the benefits of the fasting anyway. It’s awesome!"

   http://www.bulletproofexec.com/bulletproof-fasting/

   Adding honey to coffee will break your fast. If you like coffee sweetened, try adding vanilla, cinnamon or stevia to your version of Bulletproof coffee.

   Drinking 500-1000 calorie fatty-coffee wont stop fasting state, and for women intermittent fasting with fat-coffee works better than regular fasting. Also its better for people who want to burn more fat. As Dave Asprey says:

   "the overwhelming evidence is that when fat enters the blood without protein and carbs, the body burns more fat. There are multiple lean gains practitioners who broke their plateaus using bulletproof coffee.
   This is called bulletproof intermittent fasting. It is not the same as lean gains IF, in that it better preserves energy levels, it works better for women, it works better for people on less sleep, and it provides for more mental focus. It decimates food cravings and hunger and requires about zero willpower."

   You can read more from: Bulletproof® Coffee Mistakes – Butter Coffee, Fatty Coffee, and More

   And there reads: "Adding cream, milk, nut milk, sugar, or honey WRECKS the affects – The glorious effects of drinking Bulletproof® Coffee, like better brain function, increased energy, and normalized weight, can be canceled out when things like cream, milk, nut milk, sugar, and honey are added to the recipe."

   "Each of these foods change insulin response, stop autophagy, or cause inflammation. These physiological/biochemical changes in your body equals a foggy brain, hunger, and fat gain. No thank you!"

   http://www.bulletproofexec.com/bulletproof-coffee-mistakes-butter-coffee-fatty-coffee-and-more/

   Poista
 12. Bulletproof-kahvia tulee täälläkin juotua lähes joka aamu. Maistuu herkulliselle, pää toimii todella hyvin 3-4 seuraavaa tuntia eikä nälästä ole tietoakaan.

  Mitä tulee Thaimaan-reissuusi, täällä ei ole Kerrygoldia kaupoissa, vaan Anchor-voita Uudesta-Seelannista. Unsalted-varianttiakin saatavilla useimmista hyvistä ruokakaupoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on se mahtava yhdistelmä :)

   Tesco Lotus supermarketissa saattaisi olla Kerrygoldia (Tescon sivujen mukaan), mutta en ole itse tarkistanut vielä, ei välttämättä ole Thaimaan vastaavassa. Mutta Anchor taitaa olla ihan yhtä hyvää tai jopa parempaa, ja sitä taitaa saada esim. Villa Marketeista. Kiitos vinkistä :)

   Dave Aspreyn kommentit Anchor voista: "Anchor Butter: A New Zealand butter produced from 100% grass fed cows 365 days a year (I love this stuff but it’s hard to find in most of the US.)"

   Lisää laadukkaita voi vaihtoehtoja listattuna: http://www.bulletproofexec.com/help-kerrygold-grass-fed-butter-be-more-bulletproof/

   Poista
  2. http://hopecentric.com/why-i-stopped-buying-kerrygold-butter/

   Poista
 13. Moi ,kyselin aiemmin tuosta pituuskasvusta.

  Voiko tuo kahvi&voi nostaa kasvuhormonitasoja? Luin jotain tuommoista tästä blogistasi, mutta nyt en enää löydä sitä.

  "Joten jos hakee optimaalista terveyttä niin sitä kannattaa vältellä, raakamaitoa voi käyttää mutta sen käyttö on nykypäivänä lähes mahdotonta suurimmalle osalle ihmisistä."

  Tähän kaipaisin perusteluja. Millä tavalla mahdotonta?

  Tuo astaksantiini annostus. Kuinka paljon tuota voi ottaa lisäravinteena ilman haittavaikutuksia?

  Voiko tuo astaksantiini muuten auttaa akneen? Itellä on vaikee akne yläselässä, ja toivoisin löytäväni jonkinlaisen "taikapillerin" joka edes hieman helpottaisi, mutta nopeasti. Olisko sulla muuten antaa akneen jotain "pika vinkkejä". Ruokavaliota oon säätänyt jne. mutta se tuntuu niin toivottomalta. Sitten jos hirveen tarkka on ruokavaliossa se vaatii paljon vaivaa ja se tuottaa stressiä joka taas pahentaa aknea.

  Jos miehen pituudella ei ole väliä naismarkkinoilla, niin onko tuo testosteroni "se juttu", joka kääntää naisten päät? Tämmöisen kuvan olen sinun blogistasi saanut.

  Eihän sillä pituudella sillä tavalla ole merkitystä, että mitä tulet elämässäsi saavuttamaan jossei joitakin poikkeuksia lasketa. Esimerkiksi en usko, että Iso Arska olisi ihan niin kuuluisa ja komea (ainakaan livenä) jos kaverilla olisi pituutta 160cm tai 170cm.
  VastaaPoista
 14. Hei taas.

  Kahvi ei itsessään nosta kasvuhormonitasoja, vaan lyhytaikainen pätkä-paastoaminen tutkitusti voi nostaa jopa 1300-2000% kasvuhormoni tuotantoa. Nämä hyödyt tulevat kun olet 18-24h syömättä mitään, vettä tai kahvia voi juoda, mutta ei esim. hunajaa/sokeria tms koko aikana. Paastoamista voi harrastaa myös tuon Bulletproof kahvi reseptin avulla, vaikka siinä on rasvaa ja kaloreita, niin se ei pysäytä paastoa. Mutta on myös hyvä paastota perinteisellä tavalla.

  Mutta sinun iässäsi ei vielä välttämättä tarvitse paastota kasvuhormoni boostin takia, nuorella iällä tuotanto on korkea jokatapauksessa.

  Expertit suosittelevat paastopäiviä niin monta kappaletta vuodessa kuin mitä ikäsi on. Eli jos olet 19v niin 19 paasto päivää vuodessa. Tämä tarkoittaisi keskimäärin 2 paastopäivää kuukaudessa. Ja jos olisit 52vuotias niin se tarkoittaisi yhden paastopäivän viikossa. Tällä saavuttaa pitkäikäisyyttä.

  Kuuluisa sanonta kuuluukin: "Fast, and you will get healthy".

  Raakamaidon saaminen modernissa maailmassa on vaikeata suurimmalle osalle ihmisistä. Ihmiset jotka asuvat kaupungeissa ei yksinkertaisesti saa sitä helposti ja käytännöllisesti. Joten siltä osin se on vaikeaa, tai jopa mahdotonta saada päivittäisessä ruokavaliossa.

  Ja... Ihmiset ovat juoneet maitoa (maito nesteenä) niin vähän aikaa, että se ei yksinkertaisesti ole normaalia ihmiselle. Katso David Wolfen lyhyt video aiheesta: http://www.youtube.com/watch?v=pirLZn3feCk --- Ihmiset ei tarvitse juoda maitoa ravinnokseen, ihan sama onko se raakamaitoa vai ei. Maidosta on aina tehty voita, kermaa, juustoa tai rahkaa... Maidon juonti on uutta.

  Tämä uusi raakamaito juonti ilmiö on myös aika tyhmä asia. Jopa yksi suurin terveys & ravinto expertti, David Wolfe, sanoo että se on todella typerää juoda raakamaitoa. Itse saattaisin juoda raakamaitoa jos olisi oma lehmä josta sitä voisi juoda heti lypsämisen jälkeen. Mutta en siltikään paljoa joisi maitoa maitona. Se on ihmiselle paremmassa muodossa esim. juustona. Ja laadukas heraproteiini on ihmisille sopivammassa muodossa.

  Astaksantiinilla ei oikeastaan ole mitään yliannostus rajaa, ihmiset ovat ottaneet jopa 50mg päivässä ja ainoa "haitta" jota siitä saa on ihon ruskettuminen. Eli suurilla määrillä ihosi voi muuttua niinkuin lohi ja flamingot (jotka saavat suuria määriä astaksantiinia) muuttuu pinkeiksi. Käyttäisin 4-12mg päivässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akne on syvä aihe.. Josta voisi kirjoittaa oman postauksen.. Se voi johtua niin monesta syystä. Ja sitä paitsi se voi olla normaalia tuossa iässä, aika tavallista. Mutta jos se jatkuu pitkänajan niin tottakai taustalla on jokin ongelma.

   Itse tekisin näin aknen suhteen...

   Pysyisin erossa jostain Clearasil akneaineista... Clearasil voi olla juuri luotu siihen, että akne vain pahenee ja että ihmiset ostavat sitä lisää. Ja aknelääkkeet olisi viimeinen mahdollinen vaihtoehto jos kaikki muu on maailmasta kokeiltu.

   Akne johtuu usein tulehduksesta ja siihen auttaa esim. inkivääri, joten hankkisin inkiväärin juurta marketeista ja lisäisin sitä teehen yms. Ja maito, myös raakamaito voi aiheuttaa tulehdusta ja aknea. Maidon juomisen eliminointi on monella auttanut akneen. Rahkakin aiheuttaa samaa, ei kannata vetää paljoa sitäkään.

   Eli ensimmäiseksi poistaisin tulehdusta aiheuttavia ruokia ruokavaliostani, esim. maito, sokeri, vehnä, margariinit, einekset. Esimerkkinä aloittelevat bodaajat aloittavat usein jonkun maltodextriinin käytön, ja sitten se aiheuttaa aknea ja he kuvittelevat bodaamisen vaikuttaneen hormonitasoihin sillä tavalla että aknea alkoi syntymään... Todellisuudessa se oli tuo maltodextriini, joka synteettisessä muodossa on maailman turhin ravinnelisä. Kehonrakentajille voi myydä mitä tahansa paskaa - sen näkee siitä kun bodarit vetää maltoa...

   Eliminoisin siis nämä, ja sitten lisäisin tulehdusta estäviä ruokia kuten inkivääriä. Kannattaa myös laittaa magnesium ja sinkki kuntoon. Söisin myös mustikoita, kurkumaa (joka suuresti vähentää tulehdusta). Mutta jos minulla olisi iho-ongelmia, eliminoisin maidon ensimmäisenä.

   Oletko kokeillut African Black Soap -nimistä saippuaa? Olen lukenut lukuisia palautteita sen parantaneen aknen. Olen monesti puhunut siitä saippuasta näillä sivuilla ja löydät sen vaikka sivupalkista, parin euron saippua investointi voi tehdä parempia tuloksia kuin kalliit aknelääkkeet.

   Yksi hyödyllisimmistä investoinneista kaikilla mittakaavoilla on suihkufiltteri. Suihkusuodattimen hankkiminen maksaa itsensä takaisin todella nopeasti, eikä edes ole pahanhintainen (26e) ja asennus parin minuutin homma. Suodattaa pois kloorin joka kuivattaa ihoa ja aiheuttaa huonolaatuista ihoa, aknea ja mm. "huonoja hiuspäiviä". Suomen hanavesissä on klooria ja se on yksi pahimmista jutuista joissa kylpeä päivittäin. Suihkufiltterin avulla herää kuin uuteen elämään.

   Enkä myöskään aknen aikana pesisi ihoa usein montaa kertaa päivässä, ehkä kerran vain. Se ei tee hyvää, ja sitä itseasiassa suositellaan juuri joidenkin Clearasil tuotteiden toimesta... Akne vaan pahenee tällä tavalla, ja täten käytät paljon kyseistä tuotetta ja ostat myös lisää. Se on loistava "business-model", ja tuo sama käytäntö on monissa muissakin valtavirran ihonhoitotuotteissa.

   Poista
  2. Seuraava kysymyksesi...

   "Jos miehen pituudella ei ole väliä naismarkkinoilla, niin onko tuo testosteroni "se juttu", joka kääntää naisten päät? Tämmöisen kuvan olen sinun blogistasi saanut.

   Eihän sillä pituudella sillä tavalla ole merkitystä, että mitä tulet elämässäsi saavuttamaan jossei joitakin poikkeuksia lasketa. Esimerkiksi en usko, että Iso Arska olisi ihan niin kuuluisa ja komea (ainakaan livenä) jos kaverilla olisi pituutta 160cm tai 170cm."

   Hormoneista testosteronilla on luontaisesti suurin vaikutus siihen, tästä on myös tehty lukuisia tieteellisiä tutkimuksia jotka todistavat asian. Nuorella miehellä testosteronit on kunnossa lähes poikkeuksetta, siitä ei sinänsä tarvitse huolehtia sinun ikäisenä. Monet miehet reportoi villejä tuloksia naisten kanssa kun he ottavat testosteronia. Kadulla kävellessä naiset jopa tulee tarjoamaan seksiä. MUTTA tämä ei tarkoita, että kannattaisi ottaa testosteronia.. Olet kiinni siinä loppuelämän jos piikätät sitä, sen jälkeen kehosi ei pysty tuottamaan sitä enää. On miljoonia luontaisia tapoja nostaa testosteronia yhtä hyvin.

   Mutta ne jutut jotka kääntää naisten pään eivät liity mitenkään pituuteesi tai mihinkään ulkoiseen. Sitä paitsi 177 cm pitkänä olet jo edellä suurinta osaa ihmisistä, joten jos haluat ottaa itsevarmuutta ulkoisista tekijöistä, niin voit ottaa sitä pituudestasi.

   Naisten päät kääntyy läsnäolosta, läsnäolo ja nykyhetkeen immersoitunut ihminen on karismaattinen ja sellainen ihminen huomataan. Eli, niin oudolta kuin se kuulostaakin, niin meditoimalla saat suurimmat hyödyt naisten kanssa.

   Vaikket uskoisi sitä tällä hetkellä, niin meditoi pari viikkoa 20 min päivässä ja ala käymään ulkona -- tulet huomaamaan eron. Ja tässä on paras ilmainen hakkerointi, jolla kuka tahansa ihminen muuttuu paremmaksi. Kysymys vain kuuluu, että jaksatko meditoida 20min päivässä joka päivä?

   Ja jatkaakseni tätä vinkkiä... Menisin kirjastoon, lainaisin kirjan nimeltä "Läsnäolon voima" kirjoittaja Eckhart Tolle. Lukisin kirjan 20 kertaa, että sisäistäisin sen opetuksen. Tämän sisäistäminen on helpoin tapa alkaa saamaan enemmän seksiä, paremmat sosiaaliset taidot, eliminoida hermostuneisuus sosiaalisissa tilanteissa. Saattaa vaan olla, että tämän kirjoituksen jälkeen kyseinen kirja on lainattuna kuukausia eteenpäin.

   Se mitä tunnet sisälläsi on se mitä toiset ihmiset tuntee. Eli jos olet hermostunut, niin nainenkin on hermostunut. Ja jos olet rento ja päässäsi ei ole miljoonaa ajatusta tyyliin "mitä sanon seuraavaksi" niin muutkin ovat rentoja ja ovat läsnä tässä hetkessä, joka on viehättävää -- niin harva ihminen tekee tätä, siksi tulet erottumaan normaaleista ihmisistä meditoimalla, olet heti karismaattisempi.

   Sinun pituudellasi, ulkonäölläsi, kukkarosi paksuudella ei ole MITÄÄN tekemistä sen kanssa kiinnostuuko naiset sinusta. Sillä on väliä kuka olet, tiedätkö itse kuka olet, seuraatko ns. "päämäärääsi" elämässä, eli oletko intohimoinen jostain ja teetkö sitä. Jos sinulla ei ole "purpose" elämässä, niin ei naisetkaan sinusta kiinnostu. Tutustu kirjaan nimeltä David Deida, The way of the superior man... Sen jälkeen et enää ole tavallinen baarissa seisoskeleva mies joka yrittää saada naisia... Jos on naisten kanssa ongelmia, niin eipä ole enää sen jälkeen kun luet David Deidan teoksen. Naisten saaminen tulee olemaan pienin ongelmasi elämässä.

   Iso Arska esimerkkiäsi voisi verrata siihen, että olisiko Danny DeVito niin kuuluisa näyttelijä jos hän ei olisi 152cm lyhyt? Sillä ei ole mitään merkitystä, älä tee rajoittavaa uskomusta mistään. Valtavirta pyrkii asettamaan sinulle uskomuksia, mutta voit luoda omat (paremmat) uskomukset.

   Poista
 15. Kiitos vastauksista! Missä lukemissa tämän sinun blogisi lukijamäärät muuten pyörii?

  VastaaPoista
 16. Moi,
  Tämä on kyllä ihan loistava blogi. Kiitos, kun jaksat ylläpitää. Itse olin ennen vankkumaton kaikkien pillerimuodossa olevien lisäravinteiden vastustaja. Mielestäni kaikki tarvittava piti saada ruosta. Karppausta olen toteuttanut elmässäni reilun pari vuotta. Puolisen vuotta sitten aloin kiinnostumaan enemmän hyvinvoinnista ja lisäämään liikuntaa. Tässä yhteydessä kiinnostuin myös erilaisista "superfoodeista" ja lisäravinteista. Olen ollut jo aiemmin kiinnostunut luonnonkosmetiikasta ja sitä kautta halusin myös kaikki lisäravinteet luonnollisena. Nyt entisestä pillereidenkarttajasta on tullut melkoinen purkkimaakari... Tosin en ole myöskään ikinä voinut näin hyvin kuin nyt. Jotenkin vain vähän huvittaa välillä tuo eri pillereiden määrä. Mitä sanot tästä kombinaatiosta: Astaksantaani, D-vitamiini, K2-vitamiini, biotiini, sinkki, kalaöljy, maca, msm, reishi, magnesium. Kaikki on Iherbistä ja lähes kaikki suosituksiesi mukaan tilattu :) Kiitos vinkeistäsi. Mutta voiko näin suurella pillerimäärällä olla jotain haittavaikutuksia pidemmän päälle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, kiitos palautteesta :)

   Ravinnerikkaissa superfoodeissa on se hieno puoli, että ne eivät ole lisäravinteita vaan ruokaa. Kun miettii esim. macaa, chia siemeniä tai 100% raaka kaakaomassaa, niin näistä saa lähes kaikkia tarvittavia ravinteita, erityisesti magnesiumia joka on yksi tärkeimmistä mineraaleista (jonka hyödyistä ja puutoksesta puhutaan ihan liian vähän).

   Jos kaikenmaailman pillerilisäravinteita joku vastustaa, niin en voisi kuin suositella lisäämään ruokavalioon chia siemeniä, macaa yms. Näiden kanssa ei välttämättä erikseen tarvitse investoida magnesiumiin, sinkkiin tai mihinkään yksittäiseen mineraalituotteeseen. Näin tekemällä voi investoida ennemmin vaikkapa c-vitamiiniin, jonka tärkeydestä myös puhutaan aika vähän.

   Jos esimerkiksi söisi paljon chia siemeniä ja 100% aitoa kaakaota missä tahansa muodossa, niin ei tarvitse magnesium lisäravinnetta erikseen ja näin se on myös optimaalisempaa. Monet magnesiumpillerit ei imeydy edes kovin hyvin, ja expertit sanovatkin magnesiumsitraattijauheen olevan yksi parhaista magnesiumin imeytymiseen.

   Tuo kombinaatio kuulostaa erittäin hyvältä! Varmuudella on keho ravittu aivan eri leveleille jos vertaa normaaliin tallaajaan ja tätä myötä olotila ja elämässä menestyminen myös on ihan eri tasolla :) Huomiona sanon, että kannattaa myös opiskella eri ravintoaineiden maksimaalisesta biosaatavuudesta, eli miten saada ne imeytymään parhaiten - jos tämän unohtaa niin lisäravinteista ei välttämättä saa niin älytöntä hyötyä.

   Esimerkkinä vaikka kurkuman/kurkumiinin syönnissä kannattaa lisätä sekään mustapippuria (piperiinin takia), niin se imeytyy huomattavasti paremmin. Ja riittävä rasvansaanti on eittämättä erittäin tärkeä, harva vitamiini/mineraali saati ruoka toimii tarkoitetulla tavallaan mikäli ruokavaliossa ei ole tarpeeksi hyvää rasvaa... Ja jos se arveluttaa, niin on hyvä tietää että hyviä tyydyttyneitä rasvahappoja saa syödä - ja paljon - se on hyvästä ihmisille: www.youtube.com/watch?v=vRe9z32NZHY -- Enjoy Eating Saturated Fats: They're Good for You <--- suosittelen opiskelemaan "rasvahuijauksesta".

   Tietenkin tuon pillerimäärän kanssa jaksottaisin aikoja joilloin en käyttäisi niitä lähes ollenkaan. On hyvä pitää taukoja kaikista lisäravinteista, keho tottuu niihin ja sitten niiden hyötyjä ei välttämättä edes huomaa. Vaikka normaalisti itsekkin syön älyttömän määrän pillereitä/superfoodeja, monien mielestä liikaa laadukasta suolaa ja tyydyttyneitä rasvoja... Niin pidän tästä kaikesta "nollauksen" matkustelemalla vähintään pari kuukautta vuosittain, jolloin en käytä lähes mitään lisäravinteita ja syön täysin erilaista ruokaa kuin normaalisti. Tälläinen on mielestäni todella hyvä asia kehon systeemille, ja kaikilla pitäisi olla jonkunlainen "nollaus" tai vaihtelevuus tämän asian suhteen.

   Esimerkiksi Suomen kesän tullessa voi tiputtaa lähes kaikki lisäravinteet ja nauttia "aurinkoenergiasta", saada d-vitamiinit ja melatoniinin tuotanto kuntoon olemalla päivällä auringossa. Syödä vihreitä, yrttejä ja marjoja jotka kasvavat luonnossa, hakea metsästä pakuria ja korvata sillä reishi lisäravinne, ostaa villiä kalaa tai kalastaa itse ja korvata kalaöljy.. jne jne. Sitten syksyn/talven tullessa kun aloitat taas kaikki lisäravinteet niin huomaat talvesi alkavan ihan eri tyylillä kuin muiden, jotka valittavat flunssasta ja masennuksesta... Sinulla niitä ei ole, koska ravinnepuutokset on korjattu. Flunssa ja masennus johtuu ravinnepuutoksista.

   Poista
  2. Sinulla on loistavassa kuosissa nuo lisäravinteet, eikä varmasti tule puutoksia vaikka noita jaksottaisikin hyvän ruokavalion kanssa. Yksi mitä laittaisin vielä kuntoon olisi riittävä jodin saanti, eli investoisin parin dollarin kelp-sirottimeen iherbistä.. Hiljaisesta jodin puutoksesta voi tulla oikea epidemia piakkoin, jodi on aliarvostetuimpia puutoksia, varsinkin kun maailma on muuttumassa entistä säteilevämmäksi näin Fukushiman aikana.

   Toisena juttuna lisäisin seleenin saantia ruokavalioon, nykyisestä maaperästä ei paljoa seleeniä ruokaamme tule. Virallista seleenin saantisuositusta myös nostettiin äskettäin. Ratkaisu? Söisin yhden parapähkinän päivässä saadakseni riittävästi seleeniä. Seleenin puutos johtaa mm. seksuaaliseen haluttomuuteen ja tutkitusti vaarantaa monille syöpätyypeille. Kannattaa opiskella näiden molempien ravinteiden hyödyistä.. Harva näistä puhuu, vaikka kuuluvatkin tärkeimpien ravinteiden joukkoon.

   Hienous näissä ratkaisuissa on se, että molemmat ovat aitoa ruokaa eikä lisäravinteita. Tämä on tietenkin se optimaalisin tapa. Mutta tälläisten superfoodien ohella nykyisessä maailmassa tarvitsee tiettyjä lisäravinteita kuten D, K2 ja eläinperäisiä omega-3'sia (ja ehkä b12) -- joita harva saa tarpeeksi ruuastaan... Ja on hyvä muistaa kuinka maailman viisaimmat tutkijat (kuten 2-kertainen Nobel palkittu Linus Pauling, joka piti C-vitamiinia yhtenä tärkeimmistä) ovat sanoneet kaikkien sairauksien alkavan ravinnepuutoksista - ja kuinka kaikki sairaudet voidaan ennaltaehkäistä pitämällä keho hyvin ravittuna.

   Poista
 17. "Astaksantiinilla ei oikeastaan ole mitään yliannostus rajaa, ihmiset ovat ottaneet jopa 50mg päivässä ja ainoa "haitta" jota siitä saa on ihon ruskettuminen. Eli suurilla määrillä ihosi voi muuttua niinkuin lohi ja flamingot (jotka saavat suuria määriä astaksantiinia) muuttuu pinkeiksi. Käyttäisin 4-12mg päivässä."

  Miksi muuten ottaa noin pieniä annoksia? Jos toi on niin kova juttu. kun täällä hehkutat niin eikö kannattaisi ottaa tuosta kaikki hyödyt irti ja ottaa mahdollisimman suuria annoksia? Tuo astaksantiinin aiheuttama ihon ruskettuminen, onko se ihan luonnollisen, terveen näköistä ruskettumista vai pinkinsävyistä ja ruskettuuko iho koko kropasta yhtä paljon, vai ruskettuuko esim. kasvot eniten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annoksen voi toki jokainen improvisoida itselleen sopivaksi, jotkut saa hyötyjä pienemmällä määrällä jotkut suuremmalla määrällä.

   Käyttömäärä myös toki riippuu ihmisen budjetista, jos tuotakin alkaa enemmän ottamaan niin siihen pitää investoida ja paljon.

   Ammattiurheilijana ottaisin väh 16mg päivässä, jolloin näkee huomattavan eron palautumisessa ja kestävyydessä sekä voiman kasvamisessa, jotka on myös ihmistutkimuksilla todistettu, ei siis mitään huuhaa markkinointia vain.

   Mutta toisaalta taas, onko sekään normaalia että ihmiskeho saa yhtäkkiä älyttömästi astaksantiinia? Vaikka sitä on aina saatu ruuan kautta, niin ei se välttämättä ole hyvä idea ottaa sitä suuria annoksia säännöllisesti. Joten tuonkin ajatuksen perusteella on hyvä pysyttäytyä experttien suosituksissa, jotka ovat juurikin noita suht pieniä annoksia.

   On hyvä myös mainita, että jos joku on budjetilla, eikä kärsi syödä laadukasta lohta niin usein... Niin pärjäät varmasti hyvin halvemmallakin vaihtoehdolla, eli syömällä kalaöljykapselin tai pari päivässä + ottamalla yhden 4mg kapselin astaksantiinia päivässä. Lohi on maailman parasta terveysruokaa juuri sen rasvahappojen ja suuren astaksantiinimäärän takia (astaksantiinin takia lohi on myös älyttömän voimakas ja kestävä), ja tutkimukset kertovatkin molempien auttavan suuresti terveyden suhteen pitkällä tähtäimellä - enkä olisi ilman jos pitkäaikainen terveys ja esim. näön kunnossa pysyminen (johon astaksantiini eniten kaikesta auttaa) kiinnostaa.

   Tuosta ruskettumisesta ei ole omakohtaista kokemusta muuta kuin astaksantiinin käytöstä + auringonotosta, jolloin toki ruskettuu kivasti, ehkä hiukan paremmin kuin ilman astaksantiinia. Mutta pelkällä astaksantiinilla ruskettumisesta en ole kuin kuullut sen antavan terveen kauniin rusketuksen, mutta dokumentoidusti vain massiivisilla annoksilla. Tämän huomasi mm. astaksantiinia tuottavissa firmoissa työskentelevät ihmiset, joilla on saatavilla suuria määriä astaksantiinia (kenties ilmaiseksi työsuhde-etuna?), ja epänormaalien 40-50mg päiväannoksien käytön jälkeen he huomasivat sen ruskettaneen ihoa - josta tietenkin vedettiin johtopäätös kuinka kyseessä on sama ilmiö kuin lohella ja flamingoilla, jotka saavat syömisistään paljon astaksantiinia ja muuttuvat tästä pinkeiksi (flamingot syntyy valkoisena, btw). Astaksantiini kuuluu karotenoideihin, joten se ruskettaa samaan tyyliiin kuin porkkanoiden beetakaroteeni --- ja uskon että koko kroppa ruskettuu sitä myöten, vai näkyykö lohen lihassa muuta kuin oranssia väriä? Flamingotkin on yleensä täysin pinkihköjä kaikkialta, tai no kun google kuvahakuun laittaa flamingo, niin ei ne täysin pinkkejä ole kaikkialta :) Mutta testaamalla selviää! En kuitenkaan olisi huolissani astaksantiinin ruskettavan tai muuttavan ihon väriä mihinkään, ellet käytä tähtitieteellisiä määriä :)

   Poista
 18. Mahtava blogi, kiitos!! Bulletproofkahvista tulee mun pelastut kiireisiin aamuisin!! Mutta onko ok laittaa kahviin maitoa? Käytän vain raakamaitoa, ja sehän on lähinnä rasvaa, mutta ei tietty yksinomaan sitä. Onko ajatusta tästä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos kommentista :) Se tosiaan on aamujen pelastus, harva ihminen haluaa ruokaa kun juo aamulla rasvaisen kahvin. Ja tällä voi mennä jopa pitkälle lounaaseen saakkakin.

   En itse laittaisi maitoa kahviin, en vaikka se olisi raakamaitoa. Maidossa on proteiinia joka oikeastaan kumoaa tämän kahvin hyödyt, pienikin määrä proteiinia voi herättää nälän ja et saa sitä tasaista energiaa ja aivotoimintasi ei pysy täysillä tehoilla, koska nälän tunne häiritsee sitä.. Saat "sumuisen aivon" mielenkirkkauden sijasta, ja pysäytät myös rasvanpolttotilan.

   Ja proteiinin saanti maidosta keskeyttää paastoefektinkin, et saa enää niitä isoja paaston hyötyjä, kuten kohonnutta kasvuhormonin tuotantoa joka mm. uusii soluja ja pitää ihmisen nuorempana. Pelkkä rasva ei pysäytä tätä, mutta pienikin määrä hiilareita tai proteiinia pysäyttää sen.

   Kommentoin ylempänä Katille englanninkielellä, että miksi "Bulletproof" kahvireseptiin ei tule lisätä esim. hunajaa ja maitoa yms. näe myös tuo kommentti ylempää :)

   Poista
  2. Okei, kiitos! Pelkäsinkin, että siinä on jokin tällainen jjippo :D Pari aamua olen nyt kokeillut maidon kera, ja kyllä siitä aika pian nälkä on tullut, eli maito pois, ei auta :) Kaippa siihen äkkiä tottuu ;)

   Poista
  3. Kun maidonvaahdottimen kanssa vaahdotat kahvisi, niin voin kanssa siitä tulee maitomainen lattekahvi. Joten ei pitäisi olla vaikea siirtyä pois maitokahvin juonnista :) Ja voissa ei ole proteiinia, voissa ei myöskään ole niitä tiettyjä maidon asioita jotka voivat neutralisoida kahvin hyödyt.

   Kahvihan on mustana terveellisin, maidon sekaan laittaminen voi neutralisoida monia hyötyjä. Onhan se opittu tapa, maitokahvia koko elämänsä juoneen voi olla vaikea aloittaa juomaan kahvi mustana... Mutta tein itsekkin sen muutoksen aikanaan, eikä se liian vaikeata ollut.

   Nyt se tosin on vielä helpompaa kun kahvin voi tehdä herkullisemmaksi (ja aivotoimintaa sekä rasvanpolttoa edistäväksi) laadukkaan voin ja kookosöljyn (tai MCT-öljyn) kanssa.

   Poista
 19. Ei tämä syyttä ole ilmiö...

  Bulletproof coffee valloittaa maailmaa sillä tavalla, että se on jo doctor approved - eli yksi internetin tunnetuimmista lääkäreistä ja hänen kollegansakin jo nauttivat ja suosittelevat kyseistä kahvia.

  Kokeile jos et vielä ole kokeillut. Kokeile vaikka olisit miten skeptinen voista kahvissa... Ja sijoita halpaan maidonvaahdottimeen - ilman sitä et saa tästä kahvista niin hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkärin kommentti: "morning dose of almost pure fat may help stimulate the body's fat-burning potential, leading to easier weight loss."

   Et kuule tälläistä informaatiota iltalehdistä, saati lääkäreiltäsi. He kun kertovat päinvastaista.. He pitäisivät sinua mielisairaana jos kertoisit laihtuvasi juomalla rasvakahvia aamuisin.

   Kertoo vain miten tiedostamattomia nykyiset auktoriteetit on. Valtamedian ja monien lääkäreiden ravintotietämys lähentelee nollaa, eikä heillä ole aikomustakaan päivittää tietojaan.. Mutta onneksi suuri osa ihmisistä jo käsittää sen.

   Poista
 20. >Juustoportin tai Rainbow tai vastaavan luomu voita REILUSTI 1-3rkl

  Ei ollut Kerry Goldiakaan hyllyssä, valitsin Valion suolattoman luomuvoin. Kuinkas se pärjää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä tahansa suomalainen voi kuten Valion luomuvoi on varmasti ihan OK. Ainoa pullonkaula tässä Bulletproof kahvin teossa Suomessa on juuri voi, jos voi ei tule nurmella syötetystä lähteestä niin se ei ole niin "Bulletproof". Jos voi tulee soijalla ja maissilla syötetystä lähteestä niin se voi jopa aiheuttaa tulehdusta kehossa.

   Mutta yleisesti luomuvoi on suhteellisen laadukasta näin EU-alueella. Ainakin 60% grass-fed, ei gmo rehuja... Joten sinänsä ei surkeaa mutta ei myös älyttömän hyvääkään. Täten ei kannata hirveästi alkaa mättämään tätä suomalaista voita, jos tietäisi että voi olisi lähes 100% grass-fed niin sitten sitä voisi nauttia enemmän, lähes miten paljon huvittaa.

   Mutta, EU:n alueella tuotettu luomuvoi on jokatapauksessa lähes poikkeuksetta ok silti. On se enemmän "Bulletproof" kuin lähes mikään muu rasva.

   http://www.bulletproofexec.com/butter-infographic/ <-- grass fed voin hyötyjä

   Ulkomailla on parempaa voita tarjolla, kuten Kerrygold ja Anchor. Jälkimmäinen on 365/päivää eli 100% grass-fed voita. Kerrygold taas on jotain 90%, aina parempi kuin mitä meidän 60% ajasta grass-fed.

   Valiolla ja muilla olisi nyt hyvä markkinarako tämän Bulletproof kahvin takia alkaa kertomaan miten grass-fed heidän voinsa on... Bulletproof kahvi tulee jatkuvasti kasvamaan ja kasvamaan, siitä muodostuu piakkoin suurin kahvi-ilmiö mitä voi syntyä, kahvilatkin alkaa markkinoimaan sitä...

   Jos tuottajan sivulta löytyisi FAQ tietoa minkälaisesta lähteestä voi tulee niin myynti ehdottomasti kasvaisi - kuten amerikassa Kerrygold voi on jatkuvasti lopussa Bulletproof kahvin tekemän tarpeen takia, siitä on ihan facebook protesteja. Tämä Bulletproof voi kahvi ilmiö on siellä valtava, ja sitä se on pian Suomessakin.

   Poista
 21. "MUTTA tämä ei tarkoita, että kannattaisi ottaa testosteronia.. Olet kiinni siinä loppuelämän jos piikätät sitä, sen jälkeen kehosi ei pysty tuottamaan sitä enää. On miljoonia luontaisia tapoja nostaa testosteronia yhtä hyvin."

  Tuo ei taida pitää paikkaansa. Kyllä oma tuotanto käynnistyy pikku hiljaa testosteronin oton jälkeen. Ainakin useimmilla. En ole asiantuntija enkä tietenkään suosittele kenellekkään testosteronin ottoa. Mutta ei tuo todellakaan mikään ehdoton totuus ole, ettei keho pysty tuottamaan testoa jos sitä ottaa ulkoisesti. Tiedän kyllä, että sen tuotanto lakkaa siksi aikaa kun sitä käyttää, mutta lopettamisen jälkeen tuotanto alkaa uudestaan pikku hiljaa.

  Onko sinulla muuten tuohon testosteronin nostamiseen antaa jotain uusia vinkkejä? Aiemmin täällä oletkin kirjoittanut d- ja k- vitamineista, sinkistä, jne.

  Ja tuosta pituudesta vielä, ehkä voi olla ihan totta ettei suurimmalle osalle naisista sillä miehen pituudella ole väliä. Mutta kyllä löytyy naisia, jotka nimenomaan haluavat pitkän miehen. Ja kyllä ne lihaksetkin näyttää loppueen lopuksi paremmalta pitkässä +190cm ja raamikkaassa kropassa kuin 160 senttisellä. Toki voidaan sanoa, että mitä väliä sillä on vaikka näyttääkin? Tekeekö se ihmisestä onnellisemman? Mitä lihaksilla tai paremmalla ulkonäöllä tekee miehenä, jos sillä ei ole naisille mitään väliä? Vaikuttaako se siihen, miten muut miehet suhtautuvat häneen? Tässä blogissa puhutaan paljon lihaksista, mutta mitä niillä sitten loppupeleissä tekee?

  Voitko väittää, että suhtaudut livenä 160 cm bodariin samalla tavalla kuin suhtautuisit 196- senttiseen Dwayne Johnsoniin: http://www.imnotobsessed.com/wp-content/uploads/FFN_JohnsonDwayne_FilmSet_EXCL_MiamiPIXX_040912_8965078.jpg

  Jos mies on 160 cm ja hän yrittää mennä baarissa iskemään tanssilattialta 180 senttistä naista korkokengissä, niin voitko väittää ettei tuon miehen itsetunnolla kävisi tuo pituusero? Eli tilanne on ihan sama kahta päätä lyhyemmällä 160 senttisellä, kuin vaikka jollain kaksimetrisellä?

  Onko se kivaa, kun lyhyenä joudut aina katsomaan aina muita alaviistosta, häviäjän, heikomman roolista?


  VastaaPoista
 22. Kiitos jälleen kirjoituksistasi!
  Olen matkustamassa Thaimaahan ensi kuussa ja mietin, että miten olet valmistanut voikahvin matkoillasi? Kun haet voin kaupasta, kirkastatko sen jollakin tavalla vai laitatko ihan sellaisenaan kahvin sekaan ja sitten surautat sen maidonvaahdottimen kanssa?
  Löytyykö sieltä kookosöljyä samassa muodossa kuin sitä saa Suomesta lasipurkissa? Kiitos jälleen kullanarvoisista vastauksista!

  VastaaPoista
 23. Jatkoa edelliseen viestiini... tutkittuani asiaa, huomasin että voita ei ole pakko kirkastaa vaan sen voi laittaa sellaisenaankin kahviin :) Onko voi jotenkin parempaa, jos sen kirkastaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, pahoittelut hitaasti vastauksesta.

   Käy Thaimaassa esim. Foodland marketeista Anchor voita (New Zealand), se on 100% ruoholla syötettyä voita ja myös aika halpaa.

   Voita ei tarvitse kirkastaa, tuo Anchor voi on 100 kertaa parempaa voita kuin mitään mitä Suomesta saa. Siitä vaan kahvin sekaan. Kirkastettu ghee voi on ihan hyvää, jotkut väittää että se on parempaa tai terveellisempää kuin normaali voi. Maun puolesta ghee ei ole parempaa ja ei myöskään aiheuta sellaista lattemaista vaahtoa.

   Kookosöljyä saa siellä lasipurkeissakin, mutta saatavuus on aika huonoa. Muovipulloissa löytyy paremmin myös Foodland marketeista. Tai Villa Market yms isommat. Ja on niitä natural shoppeja joissa on superfoodejakin, mutta ehkä järkevämpää pitää taukoa niistä matkalla - ellet asu siellä pitkiä aikoja.

   Maidonvaahdotin voi kulkea mukana ja esim. verkkokauppa.com löytyy sellaisia travel maidonvaahdottimia.

   Mutta... Jos normaalisti juot kotona Bulletproof-tyylistä kahvia niin ehkä on myös fiksua pitää taukoa siitä kun lähtee toiselle puolelle maailmaa. Ei sitä voi kahvia aina kannata nauttia :) Tauot ovat hyvin fiksuja. Yksi hyvä syy lähteä toiselle puolelle maailmaa on se, että silloin voi syödä aivan eri tavalla ja saada vaihtelua ruokavalioon. Sitten kun tulet takaisin himoitset taas "normaalia ruokaa".

   Vaihtelun myötä ihmiset eivät tule hulluiksi, joku on joskus noin sanonut :) Se on suositeltavaa!

   Poista
  2. Tai vaihtoehtoisesti IKEAsta saa ihan parilla eurolla sellaisen pattereilla toimivan maidonvaahdottimen, sellainen on kätevä ja toimii hyvin Bulletproof kahvin tekoon.

   Poista
 24. Kiitos vastauksestasi ja hyvistä vinkeistä! Tosi hyvä kun sanoit, että näistä jutuista kannattaa pitää välillä taukoa! Voisin alussa pitääkin, ollaan siellä kuitenkin 3 kk, joten ihan koko ajaksi en halua voikahvista luopua ;) Minulla on tuo travel maidonvaahdotin, mutta siitä ei tule niin hyvää kuin sauvasekoittimella :D
  Pidän muista superfoodeista taukoa, mutta ajattelin ottaa mukaan purkilliset astaxanthinia 12mg, super K (sis. K2), Omega 3+D, probiootit ja multivitamiinia (suosittelemiasi tuotteita). Näitä tabletteja ei riitä ihan koko ajaksi, mutta se ei varmaan haittaa? Vai kannattaisko jotain näistä olla koko kolmeksi kuukaudeksi?
  Mutta ihanaa päästä pian syömään thaimaalaisia herkkuja... Ja valkoinen riisihän oli ihan hyvää ruokaa. Nuudelit taas ei taida oikein olla? Mutta sekään ei taida haittaa, vaikka sitäkin joskus syö. Natriumglutamaattia taidetaan vaan siellä tunkea joka paikkaan, mutta siitä voi tietenkin koittaa jotain sanoa...
  Palaan lukemaan blogiasi reissun päälläkin, joten palaamisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 3 kuukautta on toki pitkä aika, jolloin voi toki harrastaa arkipäiväisiä juttuja :) Koko reissun ajaksi niitä ei toki tarvitse olla mukana ja onhan niistä fiksua myös saada taukoa.

   Vitamiinien tai minkä tahansa pillereiden/jauhojen kanssa matkustelu voi olla joskus pulmallista. Kukaan ei varmasti halua ongelmiin, kun ihmetellään, että mitäs pillereitä olet tuomassa tänne. Joten liikaa eri tuotteita en ainakaan itse veisi, ja kaikki tuotteet avaamattomina.

   Nuudelit on ok silloin tällöin, mutta sisältää useimmiten vehnää, joten jos on gluteeniherkkyyttä niin silloin se on ongelma.. Muuten ei toki ole syytä vältellä niitä. Jotkut herkullisimmat thairuuat ovat nuudelipohjaisia ja niitä ehdottomasti kannattaa maistella.

   Natriumglutamaattia käytetään Thaimaassa varsinkin katukeittiöissä. Monet sanoo, että katukeittiöistä saa sitä aidointa thairuokaa. Asia ei välttämättä ole niin, sillä katukeittiöissä käytetään halvinta mahdollista öljyä (tod.näk gmo-soija öljyä) ja kaikkea halvinta mahdollista, ja länsimaalaiselle hygienia on todella huonolla tasolla ja täten ruokamyrkytys on todennäköinen (olen itse saanut ruokamyrkytyksen thaimaalaisesta katukeittiöistä). Joten en nyt kovin innolla menisi katukeittiöihin syömään, jos siis laatua haluaa. Riippuu myös toki katukeittiöistä. Jos voi niin kannattaa valita sellainen johon virtaa ihmisiä ns. paremmista työpaikoista, kuten pankkien/hotellien/virastojen yms työntekijöitä..

   Natriumglutamaatti ei muuten ole aivan älytön ongelma, normaaleissa (ja paremmissa) ravintoloissa ei niin yleistä. Halvemmissa paikoissa ongelma, jossa aidot makua tuovat mausteet/yrtit voi olla korvattu monosodiumglutamaatilla. Keittoruuissa sitä on myös todennäköisemmin.

   Loppuun totean, että se merkkaa mitä teet 90% ajasta, 10% ajasta voit syödä melkein mitä tahansa... Joten reissussa tai ulkomailla väliaikaisesti asuessa voi mielestäni höllätä ja syödä eri tavalla.

   Poista
  2. Unohtui mainita: Inkivääri voi suojata natriumglutamaatin vaaroja vastaan. Lisäksi inkivääri parantaa ruuansulatusta. Onneksi Thaimaassa inkivääriä käytetään monien ruokien teossa. Sen lisäksi on ehkä järkevää hankkia jotain inkivääriteetä kaupasta (jotkut paikalliset brändit sisältää aspartaamia joten kannattaa tarkistaa) plus raaka hunajaa jota löytyy yleisesti marketeista (Foodland marketista Healthy Mate raw organic honey).

   Artikkeli kuinka inkivääri suojaa natriumglutamaattia vastaan:
   http://www.naturalnews.com/042171_ginger_MSG_toxicity_brain_protection.html

   Ja tosiaan 10% ajasta voit tehdä mitä tahansa, kuten nauttia vaikka suklaabuffetista Bangkokissa (The Sukhothai Chocolate Buffet). Selaa kuvia alaspäin linkeistä ja saatat motivoitua lähtemään tuonne:

   http://topicstock.pantip.com/food/topicstock/2012/09/D12595857/D12595857.html
   http://www.lastminute.com.au/blog/bangkok-chocoholic-heaven/
   http://www.bangkok.com/magazine/sukhothai-hotel-chocolate-buffet.htm
   http://www.sukhothai.com/Dining/Salon --tietoja

   Poista
 25. Moi! Minua kiinnostaisi kovasti kokeilla tätä kahvia ja mitä vaikutusta siitä olisi painooni mutta ongelmani on että olen raskaana ja minulla on todettu raskausajan diabetes: Paastoarvoni ovat jatkuvasti hieman koholla. Ruokasuositukset kieltävät eläinperäisen rasvan arvojen kohottajana sekä kahvin juonnin sekä suosittelevat minua syömään parin tunnin välein jotain. Tavoitteeni olisi saada ylimääräistä painoa itseltäni pois mutta samalla turvata lapsen turvallinen kasvu ja kehitys. Mitä mietteitä tai suosituksia ruuan ja tämän kahvin suhteen sinulla olisi?

  VastaaPoista

Pyrin vastaamaan kommentteihin nopeasti, mutta joskus vastaamisessa voi kestää jopa 2 kuukautta.