tiistai 24. syyskuuta 2013

TV:ssä katsottavaa: Docventures esittää Food INC. dokumentin - "Järkyttäviä paljastuksia ruuastasi"

Huomenna Keskiviikkoiltana 25.09 klo 22:10 Madventures herrojen Docventures ohjelmassa YLE2 kanavalla näytetään järkyttävä dokumentti ruokateollisuudesta.

Filmi tulee muuttamaan käsityksesi ruuasta jota massat syövät. "Viikon dokumentti Food Inc. paljastaa ruokateollisuuden epämiellyttävät salat."

GMO-ruoka (joka on jo täyttä todellisuutta Suomessakin) tulee tekemään jotain näin järkyttävää, näe nämä KUVAT:

(EI HEIKKOHERMOISILLE - ÄLÄ AVAA LINKKIÄ JOS ET OLE VALMIS JÄRKYTTYMÄÄN KUVISTA)Shock findings in new GMO study: Rats fed lifetime of GM corn grow horrifying tumors, 70% of females die early

GMO feed turns pig stomachs to mush! Shocking photos reveal severe damage caused by GM soy and corn

Suosittelen, että katsot kyseisen Food Inc. pätkän TV:stä suomenkielisellä tekstityksellä tai Yle Areenasta. Laitan silti tähän Youtube linkin, jos joku haluaa katsoa sen myöhemmin tulevaisuudessa.

"This powerful film changed the way millions of Americans eat. Find out why." Food Inc. IMDB-linkki.Olen psyykkaantunut puolestasi. Nyt tiedät enemmän ruuasta ja olet jo matkalla ylöspäin elämässä, paljon pidemmällä kuin normaalit ihmiset, jotka eivät tiedä mitään tälläisistä asioista.

Dokumentin katsomisen jälkeen joillain ihmisillä saattaa tulla reaktio alkaa vegetaristiksi... Halvinta mahdollista nautaa ja kanaa / broileria ei enää dokumentin jälkeen saata huvittaa syödä...

Vegetaristiksi rupeaminen ei tosin ole mikään ratkaisu. Yksinkertaisesti syö vähemmän huonolaatuista prosessoitua lihaa. Panosta sen sijaan laatuun ja osta laadukkaita liha- ja eläintuotteita.

Tämä Food Inc dokumentti itseasiassa motivoi syömään laadukasta grass-fed lihaa, joka on täynnä nykyruuastamme kadonnutta, lähes tuntematonta "mysteerivitamiinia" -- eli K2-vitamiinia, eli sama asia kuin kuuluisa Dr. Weston A. Pricen löytämä leukoja loksauttava "Activator X", jota sanotaan salatuksi vitamiiniksi, sen puutoksesta et todennäköisesti tiedä mitään.

Luo ostopäätöksilläsi suurempi kysyntä laadukkaalle lihalle, täten ennen pitkää alkaa ilmaantumaan firmoja jotka tekevät laatua ja se on hyväksi kaikille - alkaen eläimistä.

Esimerkki laadukkaammasta pekonista... Ja tässä esimerkki laadukkaammasta broilerista...

Kuinka monta tuhatta prosenttia nämä ovat parempia kuin pekoni joka tulee gmo-soija/maissi possuista jotka elävät elämänsä stressaantuneena, eivätkä pääse tekemään lajilleen ominaisia asioita? Haluatko laittaa sellaista kehoosi - stressaantuneen eläimen gmo-torjunta-aine-estrogeeni-lihaa?

Kanan elämä taas on lihatuotannon oksettavimpia ja alhaisimpia, josta näet pätkää aiemmin viikon resurssina olleesta Samsara -leffasta, tai myös tästä lyhyempänä versiona. Luomubroileri taas on aivan erilaista tavaraa, joiden elämä on kaukana siitä kärsimyksestä jota se on "normaalilla" broilerilla.

Se kertoo paljon kun einesjätit kuten Atria ei päästä ketään kuvaamaan eines-tehtailleen... Kukaan ei enää ostaisi niitä tuotteita kun näkisi sen kaiken. Vai "äitien tekemää ruokaa"...

Investoi siis laadukkaaseen lihaan, jonka alkuperästä tiedät jotain, josta saa myös huomattavasti enemmän ravinteita, ja näin et edes tarvitse syödä lihaa niin paljoa. Pidä sitä siis INVESTOINTINA. Sinun ei tarvitse syödä eläimiä jotka ovat kärsineet koko elämänsä, älä tue sellaista.

Kuten viime aikojen kuumin nimi, Dave Asprey, sanoo: "Eat happy things that ate healthy things." Lue lisää "Bulletproof" Dave Aspreystä edellisestä, "asiantuntijoita" järkyttävästä postauksestani.

Katso Docventures joka Keskiviikko, jos haluat liikkua ylöspäin elämässä - avata mieltäsi ja oppia maailmanmenosta.

Keskiviikkoisin klo 22:10.

Kannattaa tsekata myös menneet jaksot Yle Areenasta, varsinkin talous -jakso.

Food INC. dokumentin jälkeen: Jos ajattelit ruveta vegaaniksi...


Veganismin ja kasvissyönnin takana on yleensä hyvä aate (terveys, eläinten hyvinvointi jne), joka jo osoittaa korkeampaa älykkyyttä kuin geneerisillä massoilla... Ja maailmassa onkin paljon menestyviä vegaaneja, alkaen huippu-urheilijoista poliitikkoihin ja valtavan menestyneisiin toimitusjohtajiin.

Mutta onko veganismi ratkaisu? Jos olet, tai ajattelit ruveta vegaaniksi, niin kannattaa tutkia monesta perspektiivistä onko vegaanius milläänlailla ihmiselle ja sen terveydelle optimaalista...

Tutki kokeneiden veganismia yrittäneiden, älykkäiden ihmisten tekstejä. Lue alkuun Chris Masterjohn, PhD - kirjoittama My Experience With Vegetarianism — Updated With New Reflections

Enpä haluaisi elää vegaanin elämää LUKEMATTA tuota artikkelia. Jos olet vegaani tai ryhtymässä vegaaniksi... Lue tuo, saat valtavasti hyödyllistä tietoa.

Lue myös Bulletproof Executive sivuilta: The Steve Jobs Diet, Dr. Dean Ornish, and Vegetarian Cancer

Ja seuraava artikkelin aloituslause tulee puistattamaan vegaaneja... "Kasvissyönti on vaarallista harhaoppia, sanoo kirjailija Joonas Konstig. Siksi hän luopui siitä." -- Lihan ilot -artikkeli

Lihan ilot on harvinaisen loistava kirjoitus - tietoa täynnä. Suosittelen kaikkia lukemaan.

Liha ja kolesteroli pysäyttää sydämen? Itseasiassa ei... A Vegetarian or Vegan Diet Puts You at Risk of Heart Disease

Asiasta intohimoinen ja haluat opiskella lisää? Näe lisää... Do you have ‪#‎vegan‬ or ‪#‎vegetarian‬ friends that you can see getting weaker? Raw Vegan to Bulletproof Meat Eater – a beneficial transformation, with Kristen ‘Raw’ Suzanne – Podcast

Jos jatkat tai aiot ruveta vegaaniksi, oli mikä oli... Niin seuraavassa tulee vähin mitä voit tehdä pitkäaikaista terveyttäsi ajatellen... Haluathan olla terveenä aina etkä vain seuraavan vuoden ajan, haluat olla tervenä myös yli 70++ vuotiaanakin... Oletko samaa mieltä?

Tiedän itsekin vegaanina aikoinaan olleena, että normaalit vegaani ihmiset syövät niin kaukana terveydelle optimaalisesta kuin vain voi syödä... Mutta ei toki kaikki. Ja toki normaalinkin vegaanin ruokavalio on usein kilometrejä edellä eines-limppari-juustonaksu massojen ruokavaliota. Mutta se ei siltikään ole "optimaalista" kaikille, varsinkin jos tietyt jutut puuttuu...

Onkin jo yleistä tietoa, kuinka näiden tiettyjen puutteiden takia vegaanien hampaat rappeutuu ja mätänee yllättävällä vauhdilla... Vaikka yleisesti luullaankin, että eikö vegaanius juuri tee hyvät hampaat? Ikävä kyllä ei... Ja hampaat ovat suora peili siihen, mitä kehon sisällä tapahtuu.

Vegaaneille (ja kaikille muillekin) elintärkeät suositukset


Tärkeimmät ravinteet, joista lähes meillä kaikilla on puute - ja ERITYSESTI vegaaneilla...

B12-vitamiini: Pure Advantage, B-12, 500 mcg Spray

- Paras mahdollinen B12-vitamiinisuihke, jonka hinta on niin alhainen, ettei ilman kannata olla päivääkään. Näe artikkelini B12-vitamiinista, kuka sitä tarvitsee ja miksi -- näet myös yllättävän asian kuinka jos sinulla on eräs suomalaisille yleinen päivittäinen tapa, olemmehan maailman ykkösiä siinä... Niin tarvitset B12-vitamiinilisän.

B12-vitamiini on olennainen osa pitkäaikaiseen huipputerveyteen. B12 vastaa eritoten aivojen toiminnasta ja ilman riittävää saantia aivotoiminta voi olla täysin sekaisin, aiheuttaa alzheimeria, masennusta ja jopa sokeutumisen.

- B12-vitamiinilisässä on tärkeä kiinnittää huomiota, että se on turvallista methylcobalamin muotoa. B12-suihke on ainoa järkevä vaihtoehto kenties vaarallisiin b12-vitamiini-injektioihin tai muihin lisäravinteisiin. Methylcobalamin eli metyylikobalamiini on kaikkein imeytyvin B12-muoto, aktiivinen B12-muoto - valmiiksi siinä muodossa missä se on luonnollisesti ihmiskehossakin.


K2-vitamiini: Thorne Research, Vitamin D/K2 tai Life Extension, Super K Advanced K2 Complex

- Dr. Weston Pricen löytämän alkuperäiskansoille huimat voimat ja lihakset sekä mm. täydelliset hampaat antava "Activator X", joka vähän aikaa sitten tunnistettiin K2-vitamiinin MK-4 muodoksi - tätä saa käytännössä vain eläinperäisistä lähteistä, kuten voista ja lihasta. Tämä on jotain jonka kaikki vegaanit ja oikeastaan kaikki muutkin tarvitsevat kuntoon. Lisäravinne on hyvä idea.

Tästä kadonneesta "mysteerivitamiinista" ihmisillä ei ole paljoakaan tietoa, ja nykyisin sitä uumoillaan jopa D-vitamiiniakin suuremmaksi löydöksi. Opiskele K2-vitamiinista lisää. Expertit sanovat, että jopa modernien kuntosalien keksijä, terveysikoni Jack LaLanne (joka oli vegaani suurimman osan elämästään), olisi voinut elää reilusti yli 100 vuotiaaksi jos hänellä olisi ollut K2-vitamiinin saanti kunnossa.

- Thorne Research K2-vitamiinituote sisältää MK-4 muotoa tippapullossa + sis. D3-vitamiinia samassa tuotteessa. Life Extension K2-vitamiinituote sisältää kaikki K-vitamiinit samassa, eli K1, K2-MK-4 ja myös K2-MK-7 (joka on ekstraktoitu fermentoidusta natto soijapavusta). Molemmat loistavia K2-vitamiinituotteita, kokeile molempia. Ja opiskele lisää K2-vitamiini (Activator X) artikkelistani.

Monilla vegaaneillahan on jo paras hinta-laatusuhteeltaan oleva kalaöljy käytössä, joten sitä ei tarvitse erikseen mainita. Toimiakseen hyvin, aivomme tarvitsevat aivan VÄLTTÄMÄTTÄ omega-3 EPA ja DHA rasvahappoja, joita saa käytännössä vain kalasta. Jos tämä ei ole kunnossa niin pitkänajan vaikutukset voi olla musertavan tuhoavat.

"Small doses of high quality fish oil reduce inflammation, improve brain function, and even enhance muscle growth." (Tässä tuleekin suuri ongelma jos vegaanina kieltäytyy jopa kalaöljystä...)

(+MSM-jauhe on todella huomioon otettava ja hankinnan arvoinen lisäravinne vegaaneille...)

Hanki kuitenkin yllämainitut elintärkeät vitamiinit käyttöön. Tässä suositukseni iHerb tilauspaketiksi, jolla masentavan syksyn ja talven olotila pysyy korkeampana ja menee itseasiassa vain ylöspäin.

Näe myös lisää iHerb suosituksia ja vinkkejä.

"Viikon resurssi" -- Järkyttää soijan syöjät


Soijan ystävätkään eivät varmaan aio syödä soijaa enää koskaan, kun valaistuvat Food Inc dokumentista. Mutta jos epähuomiossa ajattelit dokumentin jälkeen rupeavan vegaaniksi ja aloittavasi soijan mättämisen... Think again.

Katsoin Food Inc kauan kauan aikaa sitten, joten en tarkalleen muista mitä siinä sanottiin soijasta... Mutta ainakin se on fakta tietoa, että väh. 90% maailman soijasta (ja maissista) on geenimanipuloitua, ja kaikki se soija jota täällä Suomessa on saatavalla on lähes sata prosenttisesti GMO-soijaa.

Yhteiskunnassamme on syväänjuurtunut ajatusmalli, jossa luullaan soijan olevan terveysruokaa... Se ei ole sitä, se on tutkimustiedon valossa terveysruuan täysi vastakohta. Mutta kuten alempana selitän, voit vielä ilolla mennä syömään japanilaisiin ravintoloihin ja saada sieltä ehkä parasta ruokaa mitä voisit syödä (on syitä miksi se on maailman parasta ruokaa), mukaanlaskettuna soijaa ja esim. misokeittoa.

"If soy lovers actually knew how soy milk, tofu burgers, and similar Frankenfoods were made in chemical factories, they would be horrified. For those that can't wait for the movie, read "The Whole Soy Story" by Kaayla Daniel. I have yet to meet a client that has read this book and continued to eat soy. I don't eat soy."

(Poissuljettuna tietysti ei-GMO fermentoitu soija, jota aasialaiset ainoastaan syö - joka on OK ja jota syön itsekkin, kuten misoa, nattoa - ehdotonta superfoodia, jota monet maailman super-atleetit myös syövät. Länsimaailma ja sen lihavat sekä sairaat taas syö ainoastaan fermentoimatonta GMO-soijaa...)

"Soy is present in many modern foods. Find out the dangers of soy and how to avoid it.""Soija kutistaa aivoja. Säännöllisesti soijaa syövät VANHENEVAT VAUHDILLA." - Videossa mainittu tutkimustieto faktaa soijan haitoista, harvalla jutulla ikääntyy nopeammin.

Jos haluat summauksen, mediaseksikkäämmässä muodossa, niin katso tämä lyhyt video:
Soy Protein Makes You Weak & Womanly --- (Mahtavaa infoa!)

Nykypäivänä on mahdotonta olla saamatta soijaa ollenkaan, sitä tulee saatua mitä yllättävimmistä lähteistä. Soijan eliminointi on mahdotonta, mutta pyri minimoimaan sen saanti.

Nauttikaa (mutta älkää nauttiko fermentoimatonta soijaa, tai pyrkikää vähentämään)... Ja jakakaa informaatiota soijasta eteenpäin tutuille joiden tiedät syövän soijaa.


Edellinen postaus: Miten laihtua (ilman dieettausta tai urheilua) - Laihduttajan ruokavalio joka JÄRKYTTÄÄ "asiantuntijat" (aukeaa samaan ikkunaan)

4 kommenttia:

 1. "Nykypäivänä on mahdotonta olla saamatta soijaa ollenkaan, sitä tulee saatua mitä yllättävimmistä lähteistä. Soijan eliminointi on mahdotonta, mutta pyri minimoimaan sen saanti."

  Mistä tuota piilosoijaa muuten saa? Kouluruuasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteessa voit saada soijan haittoja kaikesta jolle on syötetty soijaa, esim. lehmän maito.. Lihatuotteet ja vaikkapa farmi-kasvatetusta lohesta jolle syötetään soijaa.

   Nykyisin lähes kaikkea karjaa ja lihateollisuutta syötetään soijalla/maissilla, koska ne ovat halvimpia rehuruoka-aineita ja ne myös tekevät eläimet nopeasti isoiksi ja lihaviksi (kuten myös niitä syövät ihmiset).

   Poikkeuksia toki on esim. nuo Pajuniemen tuotteet... Jotka muuten ovat näemmä alkaneet loppumaan kaupoista heti tämän postauksen jälkeen. Normaalisti hyvänkokoinen Pajuniemen pekonitarjonta oli vajonnut yhteen pakettiin.
   Ja varmasti tuo Docventures jaksokin herätteli ihmisiä ajattelemaan lähdettä mistä liha jota he ostavat tuleekaan.

   Toki onhan noissa Pajuniemenkin tuotteissa kyseenalaisia E-koodeja yms, eli ei ne nyt suorilta käsin sanottuna ole mitään maailman parasta.. Mutta silti se on päivitys parempaan, jos verrataan huonolaatuisempiin halpislihoihin. "You get what you pay for" pätee lähes kaikessa... Mutta toki silti voi tehdä hinta-laatukompromisseja, varsinkin budjetilla.

   Ja saa soijaa myös esim. monista lisäravinteistakin. Muutamissa lisäravinteissa joita käytän ja myös suosittelen mainitaan: contains non-gmo soy. Mutta luontaisesti, minimaalisessa määrässä soijan saanti ei tee mitään eroa kehoosi. Mutta eri asia jos jotain saa säännöllisesti SUURIA määriä.

   Kyllähän kouluruokailusta varmasti soijaa saa, varsinkin kun kasvissyönti on yleistynyt Suomen kouluissa, täten tarjontakin on muuttunut. Mutta luultavasti kaikissa ruuissa on maininta, jos ne sisältää soijaa, ja kaikki voivat tehdä oman päätöksen syödäkkö soijaa vai ei.

   Mutta... Ei kannata liikaa stressata soijasta, tai mistään. Se stressi jonka siitä saa vaikuttaa negatiivisemmin kuin soijan syönti.

   "Minimize it, but dont feel bad about it".

   Esim. jos tykkäät aasialaisen keittiön ruuista, tulet syömään natriumglutamaattia.. Mutta ei siitä kannata liikaa stressata. Ja yleensä tälläisien ruokien seassa on myös inkivääriä, joka tutkitusti ehkäisee natriumglutamaatin negatiivisia vaikutuksia.

   Toinen MSG:n haittavaikutuksia suuresti ehkäisevä juttu on punaviinin sisältämä Resveratroli -- jos syöt paljon MSG pitoista ruokaa, niin nauti pari resveratrol kapselia, käyttämiäni tuotesuosituksia löytyy esim. oikealta sivupalkista.

   Siinäpä vinkiksi: jos syöt natriumglutamaatti (msg, hiivauute, maunvahvenne yms) sipsejä, ja haluat minimoida MSG:stä tulevan aivovaurion... Niin laita dippikastikkeeseen inkivääriä sekaan, ja juo vaikkapa samalla pakuriteetä jossa on inkivääriä seassa. Ja voit myös ottaa resveratrol kapseleita.

   Tekee eron.

   Poista
 2. Alpro Soya juomat ovat Suomessa 100% GMO-vapaita.
  "Käytämme sertifioituja geenimuuntelemattomia soijapapuja, jotka tulevat jäljitettävistä lähteistä ja luotettavilta viljelijöiltä. Geenimuunneltujen raaka-aineiden vaikutuksista ei vielä ole täyttä varmuutta, ja niiden viljelyssä on omat ympäristöriskinsä. Meidän soijamme on juuri sellaista kuin luonto on sen alunperin tarkoittanutkin."

  Tämä näkyy tuotteiden hinnassa, mutta itse ainakin maksan laadusta, mutta toisaalta empä paljoa noita juomia juokaan, silloin tällöin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Hyvä tieto soijan kuluttajille. http://en.wikipedia.org/wiki/Alpro

   Tuo luomu ja luomu makeuttamaton versio jossa ei ole muuta kuin soijamaitoa on ihan hyvä juoma jos haluaa juoda soijaa.

   Mutta äkkiseltään katsottuna jotkut muut noista tuotteista ovat mitä ovat... esim. kevyt soijajuomassa on fruktoosisiirappia... http://www.alpro.com/fi/maustamaton-soija

   Jos tuon esimerkin tapauksessa haluaa juoda soijavettä (joka ei muutenkaan ole kovin hyvää ravintoa ihmiselle) miksattuna, fruktoosisiirappiin ja lisäaineisiin niin onhan tuo tuote ihan hyvä siihen.

   Voisin kuluttajana kuvitella, että soijajuomassa ei ole muuta kuin soijamaitoa... Mutta siinä onkin vähän soijaa, jotta voidaan sanoa sen olevan soijajuomaa, samalla kun 90% juoman sisällöstä on vettä+fruktoosisiirappia ja lisäaineita. Mutta näin kuluttajia viilataan silmään prosessoitujen tuotteiden myynnissä, ei mitään uutta - mutta harva kuluttaja tiedostaa tätä. Purkin kaunis design antaa mielikuvan tuotteesta, ja harva kyseenalaistaa sitä lukemalla ainesosalistaa... Ja tämä myy hyvin. Nykypäivänä ei edes näemmä tarvitse panostaa laatuun myydäkseen hyvin.

   En tosin ymmärrä miksi ihmiset eivät tee juomiaan itse. Esim. nykyisin on helppo tehdä itse oikeasti ravitseva smoothie ja sellainen kulkee myös mukana vaikka käsilaukussa työpaikallekkin. Smoothiehen voi laittaa sekaan reilusti rasvaa kuten kookosöljyä, oliviiöljyä jotka pitävät kylläisenä läpi päivän.

   En ymmärrä mikä olisi tuollaisen soijajuoman tarkoitus.. Ei soijamaitoa voi kehua proteiininkaan lähteenä... Maistuuko se edes hyvälle? Tuskinpa ainakaan yhtä hyvältä kuin itse tehty, oman maun mukaan luotu smoothie jonka tekee parissa minuutissa ja kuljettaa myös mukana käytännössä minne tahansa -- ja tälläisen smoothien tekoon menee about max 1e vaikka siihen lisäisi monia superfoodeja sekaan. Paljon soijajuoma maksaa? Näemmä yleisesti 2-3e purkki.

   Joten en tiedä milloin tulisi eteen tilanne jossa pitäisi tai kannattaisi ostaa tuollainen soija-sokeri-juoma - jota markkinoidaan light, kevyt sanoilla. Kevyt tai rasvaton tarkoittaa sitä, että siinä on sokeria/fruktoosisiirappia. Ja jos se on sokeriton niin sitten siinä on aspartaamia, sukraloosia yms haitallisia mm. migreeniä aiheuttavia makeutusaineita.

   Tämä oli nopea observaatio vain. Mutta tuo luomu makeuttamaton on ihan hyvä tuote tuolta yhtiöltä, mikäli haluaa juoda soijamaitoa.

   Poista

Pyrin vastaamaan kommentteihin nopeasti, mutta joskus vastaamisessa voi kestää jopa 2 kuukautta.