torstai 24. lokakuuta 2013

Gluteeni tuhoaa lihaskasvun? - Ruokapyramidi päälaelleen (+Sosiaaliset taidot ja Scarlett Johanssonin kroppa)

Gluteeni tuhoaa salitulokset? Käytkö salilla ja mietit missä tulokset? Ehkä luulit että geenisi ovat sinua vastaan. Olit väärässä.

Ruokapyramidi olikin oikeassa - mutta se on esitetty väärinpäin. Voiko kääntämällä ruokapyramidin päälaelleen saada terveellisen ruokavalion?

+Kuinka herätä varjoista ja tiedottomuuden tilasta käymällä baareissa ja discoissa sekä saavuttaa tämän myötä kurvikkaan unelmakropan kuten Scarlett Johanssonilla?!

Tämä postaus painottuu näihin teemoihin.Tunnetko halua painaa naamaasi paistopisteiden hyvätuoksuisia gluteeni margariini mykotoksiini croisantteja? Aika monet tuntee tätä kontrolloimatonta halua kun kulkee ohi kaupan paistopisteen, onhan kyseessä evolutionäärisesti juuri niistä kolmesta asiasta jota ihmiskeho himoitsee ja tarvitsee: Rasva + Sokeri + Suola.

Siinä ei toki ole mitään pahaa syödä noita asioita, syönhän itsekkin noita päivittäin, mutta täysin erilaisena laadukkaana muotona, jotain toista mitä paistopisteiden valmispakastetut margariinituotteet ovat. Voihan niitä syödä aina toisinaan, mutta jos haluat liikkua ylöspäin elämässä... Noh, voit vain kysyä että mitä maailman paras jalkapalloilija tekisi? (lisää tästä alempana).

Empiirisen tutkimuksen vuoksi kävin hakemassa Lidlista croissantin, ja täytin sen voilla sekä hapankaalilla.. Syönnin jälkeen ei mennyt pitkään kun huomaa tässä margariini vehnäpallerossa olleiden mykotoksiinien tehot ja kuinka ne laskee perfomanssia ja varastaa energiat. (Ja jotkut ihmiset ostavat näitä ruokatunnillaan lounaaksi.) Kaikessa vehnässä on paljon mykotoksiinia, eli homemyrkkyä. Ja aina kun syöt jotain, tutki itseäsi ja jos se tekee sinut väsyneeksi - siinä oli mykotoksiineja.

(Vinkkinä ihmisille jotka haluavat välillä syödä roskaruokaa ja saada vähemmän haittaa siitä: Laita ruokaan hapankaalia tai syö hapankaalia ennen tälläisten ruokien syöntiä. Hapankaali on mahtava ruuansulatukselle ja täten otat surkean ruuan "paremmin vastaan". Vinkki täältä + lisää hyötyjä hapankaalista.)

Ruoka joka tuhoaa lihaskasvun - Gluteeni?


Näet hyvin mitä gluteenin eliminointi teki urheilijoille kuten Novad Djokovic, piakkoin sen jälkeen hän muuttui TÄYSIN VOITTAMATTOMAKSI, voittaen kaikki suurimmat turnaukset ja nousi maailmanlistan ykköseksi miesten tenniksessä - gluteenin eliminointi oli oikea "game changer".

Mitä gluteenin poistaminen teki Elliott Hulselle? No sen näkee hänen kehostaan ja kuinka hän silti oli isommat miehet voimassa voittava Professional Strongman, vaikkei puputakkaan olevinaan miehistävää gluteeniruokaa kuten ruisleipää. Et siis päädy ituhipin näköiseksi jos ryhdyt jollekkin oudolle ituhippi hifistely ruokavaliolle.

Mitä gluteenittomat expertit syövät?


Joku saattaa kysyä, että mitä ihmettä syön jos en voi syödä ruisleipää ja pastaa(vehnää)? Syö sitä mitä lääkärit kuten Dr. Mercola ja biohakkeri expertit kuten Dave Asprey ja vaikkapa kehonrakennuksen puolelta Elliott Hulse suosittelee. Eli syö riisiä, erityisesti valkoista riisiä. Ja välillä myös tummaa riisiä, mutta valkoinen on parempaa.

Huh? Kuulostaako tämä hiukan epätavalliselta? Eikös riisi ja varsinkin valkoinen riisi ollut kamalaa ruokaa?

Voit nähdä miksi ihmiset kuten Dr. Mercola ja koko ajan mainettaan sekä seuraaja (ja vihaaja) kuntaansa kasvattava biohakkeri Dave Asprey syö ja suosittelee kaikkein eniten valkoista riisiä. Voit myös kysyä mielipiteitä valkoisen riisin syönnistä vaikkapa japanilaisilta, jotka tutkitusti elävät maailman pisimpään ja syövät myös päivittäin paljon valkoista riisiä. Valkoinen riisi on mainettaan parempaa ruokaa, ei kuitenkaan mitään mahtavaa ravintoa vaan neutraalia ja se on vähiten tai ei ollenkaan haittaa tekevä vilja. Valkoinen tekee vähemmän haittaa kuin tumma riisi.

Ja jos olet huolissaan arsenikista riisissä, josta viimeaikoina on tullut uutisia, niin tämänkin suhteen valkoinen riisi on puhtaampaa kuin tumma riisi. Dave Aspreykin sanoo valkoisen riisin olevan enemmän Bulletproof® kuin tumma riisi, ja hän suosittelee sitä asiakkailleen ja se on myös osana Bulletproof ruokavaliota. (Ne harvat jotka ovat yrittäneet debunkata Bulletproof tyylistä ruokavaliota ovat lähinnä menettäneet maineensa.. Harvassa on lääkärit ja ravintoammattilaiset jotka eivät suosittelisi tuota ruokavaliota.)

Voit myös halutessasi syödä kaurahiuleita, mutta monissa kaurahiutaleissa on gluteenia seassa peräisin samalla hihnalla valmistetuista gluteeniviljoista. Ainoa varma tapa on sijoittaa hintavampaan gluteenittomiin kaurahiutaleisiin.

Syö bataatteja (sweet potatoes) - ravintoguru David Wolfe kertoo bataattien olevan oikeata testoruokaa. Salilla kävijät saavat lihaksensa kasvamaan bataateilla. Baatatit ovat kieltämättä superfoodia - tämän tietää myös maailman nopein mies Usain Bolt. Hänen isältään kysyttiin mikä on Usainin ruokavaliossa tärkein asia, ja vastaus kuului että hän syö bataatin päivässä. Mielenkiintoista eikö? Jos käyt salilla, varasta tämä salaisuus. Kokeile David Wolfen suosittelemaa raakaa bataattia smoothien seassa, maistuu hyvältä ja tekee smoothiesta kermaisemman.

(Huom. jos et ole tottunut baatteihin, niin saatat saada alkuun kipeän mahan niistä. Kannattanee aloittaa pienistä määristä.)

Mielenkiintoista juttua bataatista, ja maininta macan sekä ashwagandhan suurista hyödyistä


Ei näitä toki tule syödä pääruokanasi, vaan sivuannoksena... No mitä kannattaisi syödä pääruokana? Katsotaanpa mitä eläinkunnan kuningas, oikea viidakon alfa-naaras / alfa-uros syö?

Leijonat syövät saaliistaan vain sisäelimet ja rasvaisimmat osat, mutta vähärasvaisen lihan, eli juuri sen jota markettien hyllyt pursuaa, ja juuri se liha jota ihmiset haluavat ostaa... Tämän lihan leijona jättää haaskalinnuille ja muille roskaruokailijoille. Leijona ei ole kiinnostunut tästä "roskalihasta". Tämä kertoo paljon. Et varmasti koskaan tule näkemään lihavaa leijonaa, vaikka ne syövätkin suurimmaksi osiksi sitä median mukaan kammottavaa rasvaa, eikä he syö gluteeni ruisleipää ja pastaa - jota meidän ihmisten tulisi suositusten mukaan syödä...

Emme ole leijonia, mutta niiltä voi silti oppia. Me ihmiset emme toki ole puhtaita lihansyöjiä, vaan kaikkiruokaisia, mutta iso osa evoluutiostamme ihmisinä ja meidän suuret mahtavat aivomme - molemmat näistä laskee eläinperäisen rasvan ja lihan syönnin varaan, joka on elintärkeää tärkeimpien rasvaliukoisten vitamiinien saantiin ja imeytymiseen, kuten A, D, E, K.

En väitä että kaikkien tulisi syödä lihaa ja vegaanius ei olisi optimaalinen joillekkin, mutta on myös hyvä katsoa asiaa muista perspektiiveistä, kuten Angelina Jolie kertoo kokemuksistaan vegaanina:

"I was a vegan for a long time, and it nearly killed me. I found I was not getting enough nutrition.” - Sitä on hyvä miettiä itse kukin, vegaanit kun ei useimmiten saa juuri niitä kaikkein tärkeimpiä ravinteita.

Ruokapyramidi tulisi kääntää päälaelleen?


Ihmiset jotka osaavat tulkita tutkimustiedot oikein, ovatkin ehdottaneet RUOKAPYRAMIDIN päälaelleen kääntämistä.

Infograph KUVA KÄÄNTEISESTÄ RUOKAPYRAMIDISTA - erittäin mahtava idea joka kannattaa adoptoida käyttöön.

Aiheeseen liittyvä artikkeli: How Turning the Food Pyramid on Its Head Can Help You “Slim Down Without Trying”

Järkyttävää eikö? Ettäkö rasvat olisi suurin osa ruokavaliosta ja se pienin alle 10% olisi niitä viljoja yms jotka ovat nyt siinä suurimmassa pääosasssa? Hmmm.. No sen ei pitäisi tulla yllätyksenä, että viljoja kannattaa vähentää jos haluaa optimaalista terveyttä. Mutta entäpä proteiinin saanti...?

Suuri proteiinin tarve on illuusio, markkinoinnilla luotu "scam". Proteiinijauho ja lisäravinneteollisuus kyllä tykkää rahoittaa tutkimuksia kuinka hyödyllistä proteiini on sinulle, kuinka tarvitset syödä proteiinia väh. 2g per painokilo kohden, ja he tykkäävät kertoa kuinka et saa mitään tuloksia salilla jos et käytä satoja grammoja proteiinijauhojamme päivittäin.

Todellisuus on kuitenkin, että pärjäät hyvin syömällä ruokavaliota jonka päivittäiset kalorit tulevat 60-70% rasvasta (pääasiassa tyydyttyneestä rasvasta), 15-20% proteiinista ja 15-20% hiilihydraateista. Jos olet paljon urheileva, treenaat kovaa kuntosalilla, niin toki sinun tulee syödä enemmän proteiinia (ja saatat haluta käyttää heraproteiinia), sama jos olet raskaana.. Mutta yleisesti ihmiset eivät tarvitse mitään mega-annoksia proteiinia päivittäisellä tasolla.

Dave Aspreykin toteaa: "High healthy fat intake is optimal. General ranges are 50-80 percent fat, 5-30 percent carbohydrate, and 10-30 percent protein."

Tässä nykyisessä proteiinin ylistys illuusiossa tuotteet joissa hehkutetaan proteiinipitoisuutta myyvät. Ja myykin todella hyvin. Suurin osa ihmisistä tekee puhtaasti proteiinipitoisuuden perusteella ostopäätöksen.

Ja jos tuotteessa on paljon rasvaa niin sitä automaattisesti karsastetaan, ja sen "tiedetään" lähes fanaattisella tavalla olevan epäterveellinen ja ennenkaikkea lihottava. Meidät on aivopesty yhdistämään ruuan rasva samaan rasvaan kuin esim. vatsan rasva (läski, ylipaino), ja jos syön rasvaa saan rasvaa kehooni... Joka taas on täysin mielisairas ajatus, kun samaan aikaan tälläinen ihminen uskoo kuinka limpparit ei lihota, he uskovat että juotu limppari vain tulee virtsana ulos kehostani... Mutta silti uskotaan kuinka rasva kyllä automaattisesti jää kehoon läskinä jos syön rasvaa.

Tähän mielipuolisuuteen ei ole edes vaikea olla uskomatta jos kyseenalaistamatta uskoo valtamedian ravintosuosituksia. Jos olisin vielä syvässä unessa, saattaisin itsekkin uskoa tähän.

Vähärasvaiset tuotteet ja proteiinihuijaus


Katsokaapa huviksenne kaupoissa, vaikkapa maustamattoman jugurtin kohdalla.. Rasvainen versio ei myy hyvin, mutta vähärasvainen myy. Näet jatkuvasti ihmisiä jotka automaattisesti poimii vähärasvaisen version. Vähärasvaisessa on myös enemmän proteiinia joten se on luontainen valinta tietenkin! Rasvaisimpia jugurtteja, kuten esim. 17% rasvaa sisältävä venäläinen jugurtti on sellaista kamaa, että ikävä kyllä sellaista ei edes hankita normikauppojen hyllyille, kun tiedetään että vain mielisairas (eli ei kukaan) ostaisi sellaista kun 2% rasvaa sisältävä jugurtti on tarjolla vieressä.

Sama tapahtuu myös maito- ja juusto hyllyillä - ihmiset ottavat rasvattoman maidon, juuston tai jugurtin vaikka rasvainen versio olisi HALVEMPI. Itseasiassa monet vähärasvaiset tuotteet ovatkin kalliimpia kuin rasvainen versio, koska kaupat tietää että ihmiset ostavat hypnoosi unessaan sen rasvattoman version, eihän he halua lihoa rasvaisesta versiosta... Joten he hinnoittelevat tuotteet sen mukaisesti, vaikka todellisuudessa se rasvaton versio on arvottomampi, ja sen pitäisi olla halvempi kuin rasvainen.

Toisaalta taas rasvattoman version korkeampi proteiinipitoisuus on myyntivaltti joka nostaa hintaa, proteiini uskovaiset kun fanaattisesti ostavat sen tuotteen jossa on enemmän proteiinia, koska "tiedetään" proteiinin olevan se suuri ylijumala.

Mutta todellisuus on, että mitä rasvaisempi jugurtti on, sitä terveellisempää ja aidompaa se on. Ja mikäli pelkäät lihomista niin sitä parempi se rasvainen versio on myös linjoillesi. Tarvitset sitä rasvaa (lähes kaikki kehon toiminnat alkaen hormonijärjestelmästä vaatii rasvaa toimiakseen, ja ilman sitä yksinkertaisesti lihot), proteiinia et niinkään tarvitse älyttömiä määriä

High protein dieetti on itseasiassa hyvin epäterveellinen pitkässä juoksussa. High fat dieetti on ihmiselle optimaalinen. Ja luit oikein ylempänä - jopa 70% päivän kalorijakaumasta voi tulla rasvasta, ja se itseasiassa olisi pelkästään hyvää tekevää (kunhan nyt et ala vetämään jotain margariinia tai rypsiöljyä, kuten Dave Asprey sanoisi: totally not Bulletproof)...

High fat ruokavalio on myös hyvä ihollesi. Ihosi kauneus tulee kukoistamaan. Tämän hyödyn raportoi lähes kaikki jotka alkavat syömään suuria määriä terveellisiä rasvoja (kuten kananmunan keltuainen, rasvainen laadukas liha ja kala, avokado, kookosöljy, oliiviöljy, voi yms).

Paska lentää jos et ole "fat adapted"


Huomaa tosin, että jos et ole tottunut rasvaan, et ole ns. "fat adapted", niin silloin suuren rasvamäärän syönti voi alkuun aiheuttaa sitä että kirjaimellisesti paskat lentää...

Joten jos päätät nostaa rasvan saantiasi, aloita pienemmillä määrillä ja nosta portaittain kunnes olet enemmän fat adapted.

Jos joku innostui kokeilemaan Bulletproof-kahvia, eikä ollut nauttinut paljoa rasvaa aiemmin... Niin luulen että sinulla on tullut vetelät pariin otteeseen ja olet miettinyt että "huh huh mitä paskaa, tää ei sovi mulle"...

(Bulletproof coffee valloittaa maailmaa sillä tavalla, että se on jo doctor approved - eli yksi internetin tunnetuimmista lääkäreistä ja hänen kollegansakin jo nauttivat ja suosittelevat kyseistä kahvia. Kokeile jos et vielä ole kokeillut...)

Nyt tiedät aloittaa pienistä määristä. Ja pidä myös taukoja ja vaihda välillä rutiineja. Ei pitäisi syödä kuukausia saati vuosia putkeen samoja ruokia päivittäin. Syötpä vaikka esimerkkinä kananmunia joka päivä, niin siinä tavassa on vaarana että kehität allergian kananmunille.

Joten pidä välillä taukoja, vaikka kananmunat ovatkin lähes parasta ravintoa mitä voisit syödä - erityisesti keltuainen. Vaikka tietyt lähteet yhä demonisoi nekin, ja ne tykkäävätkin suositella kananmunien rajoittamista.. Mutta aika harvassa ovat ihmiset jotka eivät nykypäivänä lähinnä naura noillekkin pelotteluille. Kunhan et syö yli 30 kananmunaa päivässä niin olet varmasti okei.

Mutta katso asioita myös monesta eri perspektiivistä, näe asian molemmat puolet äläkä fanaattisesti usko vain toiseen.

Esimerkiksi puhumastani Bulletproof dieetistä voi nähdä kuinka siitä on korjattu tietyt puutteelliset ja ongelmalliset asiat Paleo-dieetistä, siksi Bulletproof diettiä kutsutaankin nimellä "Upgraded Paleo". Onhan normaali paleo dieetti jo busted, enemmän tai vähemmän..

Bulletproof ei tosin ole kehitetty paleon pohjalta, eikä perustu siihen. Paleo dieetti käsitettä ei ollut vielä olemassakaan kun Dave Asprey kehitti Bulletproof "dieetin". Ja Bulletproof keskittyy eliminoimaan mykotoksiinit ruokavaliosta. Mykotoksiinit ovat suurin syy surkeaan olotilaan, lihavaan kehoon, sumuiseen aivoon joka ei toimi, surkeaan perfomanssiin ja energioihin. Kaikkien tulisi pyrkiä eliminoimaan / minimoimaan mykotoksiinit ruokavaliostaan.

Mutta älä ole fanaattinen tämänkään suhteen, vaan pysy skeptisenä aina, ja jos löydät että olit väärässä niin myönnä se itsellesi - move on ja opi jatkuvasti.

Mitäpä tästä voi päätellä? Syö ruokasi rasvaisena (+Onko nitraatit vaarallisia?)


Syö rasvaista lihaa kuten pekonia, kananmunia, laadukasta villikalaa ja lisää annoksiisi riisiä, bataattia, paljon vihanneksia kuten parsakaalia. Laita päälle paljon voita ja oliiviöljyä(joka on pimpattu astaksantiinilla, kirjoitin siitä täällä) - tehty, syöt paremmin kuin 99.9% ihmisistä. Vedä välillä David Wolfemaisia smoothieita, joita näet videosta ylempää.

(Älä unohda käyttää reilusti laatusuolaa kuten Celtic Sea Salt tai himalajansuolaa, käytä niin paljon kuin haluat - eli kunnes ruokasi maistuu mielestäsi hyvältä. +Käytä paljon mausteita kuten kurkumaa, inkivääriä ja myös tulisia mausteita.)

Ja vaikka ylempänä jo linkkasin, linkkaan uudestaan niin näet tutkimuksia aiheesta: Enjoy Eating Saturated Fats: They're Good for You. Donald W. Miller, Jr., M.D. - Tutkimuksia ja faktatietoa "kovista rasvoista", älä enää luota median mutu-tietoon vaan ota tieto omiin käsiisi.

Jos syöt näin et tule kokemaan halua mennä Lidlin paistopisteelle hakemaan margariini-croisantteja, saatika Makuuniin hakemaan irtokarkkeja illan leffan seuraksi. Aivosi alkaa toimimaan paremmin, ja ehkä ennen pitkää saatat päivittää illan leffan johonkin parempaan aktiviteettiin. Kuten vaikkapa seksiin, meditointiin, kirjojen lukemiseen, menestyjien opiskeluun, opiskelemaan uusi kieli, opiskella oikeita treenaustekniikoita ja esim. kuinka muuttua lihavasta revityksi, tekemään enemmän rahaa, hankkimaan paremmat sosiaaliset taidot ja ennen kaikkea pääset eteenpäin elämässä ja teet enemmän niitä asioita mistä olet intohimoinen.

Loppuhuomio... Jos joku pelkää prosessoiduissa lihatuotteissa, kuten vaikkapa laadukkaissakin pekonituotteissa olevaa nitraattia (E250).. Niin se ei välttämättä ole niin paha juttu kuin jotkut antaa uskotella. Lue nämä linkit:

Nitraatit ovat terveellisiä. Mitäh?

Fear of Nitrites - jos olet vegaani, saatat oppia paljon lukemalla tämän artikkelin kommenteista muiden kokemuksia veganiudesta - saattaa avata silmät loppuelämäksi.

Tämä onkin taas yksi esimerkki aiheesta kuinka asioita tulee katsoa monesta eri perspektiivistä ja nähdä aina myös "vastapuolen" kanta. Tuskin nitraatteja kannattaa alkaa kauhomaan suuhun tämänkään jälkeen, mutta ei se mikään paholainenkaan näillä näkymin ole jos järkevissä määrissä syödyn rasvaisen pekonisi kera saat nitraatteja. Ei ongelmia varsinkaan jos lisäät ruokavalioosi paljon voimakkaita antioksidantteja kuten C-vitamiinia, astaksantiinia yms.

(PS. On hyvä kysymys kannattaako treenata ilman astaksantiinia... Sillä astaksantiini tutkitusti vauhdittaa voiman ja kestävyyden kehittymisen kolminkertaiseksi verrattuna placeboryhmään. Ruotsalaisesta 1998 tehdystä ihmistutkimuksesta voi vetää johtopäätöksen, että 4mg / pvä astaksantiinia käyttävät kehittävät voimaa, kestävyyttä ja lihaksia 5 kertaa nopeammin kuin ihmiset jotka eivä edes ole tietoisia astaksantiinin olemassaolosta. Joten voidaan ajatella, että se voi olla ajantuhlausta käydä salilla ilman astaksantiinia. PPS. Huhutut gojimarjat ja porkkanat eivät sisällä astaksantiinia, eikä niillä ole mitään tekemistä astaksantiinin kanssa.)

Liha ja kaikki proteiini on kaikkein optimaalisimmillaan rasvaisena ja rasvan kera - tälläistä lihaa leijonatkin vain syövät. Haluatko olla alfa-leijona vai haaskalintu? Ja proteiini ei yksinkertaisesti "aktivoidu" tai toimi kehossasi (eli ei imeydy) jollet syö sitä rasvan kera. Joka on huono uutinen kaikille low fat dieetillä oleville proteiinihiirille, yllä kuvailemani maustamaton rasvaton jugurtti esimerkki sopiikin tähän täydellisesti - sehän on kirjaimellisesti hyödytöntä tavaraa.

Nouse varjoista kehittämällä sosiaalisia taitojasi (Varoitus: saatat saada Scarlett Johanssonin kropan)


Sosiaaliset taidot on eittämättä yksi tärkeimmistä taidoista elämässä menestymiseen. Kotiläksynä: ole sosiaalinen kaikissa mahdollisissa tilanteissa - riko kiusallinen hiljaisuus hississä, lose your ego äläkä välitä mitä ihmiset ajattelevat sinusta. Sadan vuoden päästä ketään ei kiinnosta sinun nolot tilanteesi, ei vaikka ne olisi maailman noloimpia.

Jos elämässäsi ei ole suuntaa, olet lihava masennuslääkkeiden syöjä... Niin olen lähes varma siitä että et koskaan puhu tuntemattomille ja et ole uusissa sosiaalisissa tilanteissa ja koe uusia seikkailuja. Ilman sosiaalisuutta vajoat masennukseen.

Helpoin tapa nousta varjoista ja alkaa olla "real life badass" on lähteä hyvään yökerhoon, ja voin taata että sen johdosta pääset sykliin jossa alat parantamaan itseäsi, kenties huomaat kuinka luuseriksi olet muuttunut - täten heräät unestasi ja alat kehittämään itseäsi.

Yökerhossa käynti voi sysätä sinut kohti unelmakroppaasi

Jos antaisin vinkkejä unessa oleville ihmisille jotka ovat kyllästyneitä elämäänsä, masentuneita ja junnaavat elämässä paikoillaan... Niin ensimmäiseksi asiaksi lähettäisin heidät ulos olemaan sosiaalinen, esim. yökerhoihin. Aika harvassa ovat ihmiset jotka eivät saa siitä herätystä ja saa ideaa, että ehkä pitäisi alkaa liikkumaan ylöspäin elämässä®, päästä pois yli-stimulaatio twitter/facebook huuruista, investoida oikeaan ravintoon kuten vaikkapa kananmuniin ja parsakaaliin ja uittaa ne voissa, jättää ne croissantit ja limut kaupan hyllylle, alkaa käymään salilla, meditoimaan, lukemaan kirjoja, opiskelemaan asioita, matkustelemaan.

Ja senkin pitäisi motivoida, että jos alat lihavasta laihduttamaan, voit olla iloinen rasvasta joka sinulle on siunaantunut - sillä kun olet vihdoin kunnossa, niin sinulla on todennäköisesti The Avengers -leffassa nähty Scarlett Johanssonin kaltainen muodokas kroppa - jota miehet ja sekä naiset kuolaavat ja uneksivat. Maca-jauhe myös vois auttaa tässä.

Miksi teen näin suuren pointin näistä sosiaalisista taidoista ja ulkona käymisestä...

Muistan tarinan oliko se Richard Bandlerin kirjasta (en muista nimeä, ehkä Get The Life You Want), jossa lihava nainen kyseli neuvoja tai taikapilleriä laihtumiseen. Tästä seurasi kysymys, että milloin viimeksi sait seksiä? Tähän nainen vastasi "yli 3 vuotta sitten". Tästä Bandler veti suoran johtopäätöksen, että tämän naisen lihavuus johtuu siitä ettei hän ole saanut seksiä, ja hän neuvoi naista kirjaimellisesti "lähtemään hankkimaan munaa yökerhoon". Yllättävä seuraus: Kului pari kuukautta tästä ja tämä sama nainen oli täysin muuttunut. Hän oli hoikka ja huomattavasti kauniimpi kuin ennen.

Ilmiö jossa lihava nainen saa yökerhosta seksiä ja kuinka se yleensä johtaa siihen, että ei mene kovin pitkään kun tämä sama nainen on hoikka ja huomattavasti kauniimpi kuin ennen... Selityksenä tälle oli se, että se miehen taso jota sai oli niin surkea, ja se seksi oli niin säälittävää että mitäpä tässä voi muuta tehdä kuin alkaa kehittämään itseänsä että saisi parempaa seuraa - alfa-uroksia jotka ovat hyviä sängyssä, ja niitähän ei tietenkään saa jollei itsekkin ole alfa-naaras - joten tämä kokemus johti siihen että oikeasti motivoituu laittamaan elämänsä kuntoon. Kenestäkään tuskin tulee jo toista kertaa maailman seksikkäimmäksi naiseksi valittua Scarlett Johanssonia tai Pussycat Nicolen kaltaista alfa-naista saati "maailman mielenkiintoisinta miestä" jollei jatkuvasti kehitä itseään.

Tuskin lapsestasikaan tulee seuraavaa Messiä juomalla Pepsiä jonka kyljessä komeilee Leo Messi juomassa Pepsiä, tottakai Pepsi on saanut häneltä "allekirjoituksen" parilla kymmenellä miljoonalla... Samaan aikaan kun tämä maailman paras jalkapalloilija itse karppaa ja välttelee vehnää.

Maailman mielenkiintoisimmaksi ihmiseksi ei pääse syömällä margariini-croissantteja


Masennuslääkkeistä puhuminen on ajankohtaista, sillä Suomessa käyttäjiä on jopa lähes miljoonaa (väh 700k, eli 13% kansastamme) ja suuri osa on naisia - on siis suuri mahdollisuus että tätä postausta lukee masennuslääkkeiden käyttäjä, joka kenties herää tästä ja alkaa etsimään vaihtoehtoisia ratkaisuja ja ainakin tutustuu niiden haittavaikutuksiin.

Oikeasti toimiva ratkaisu masennukseen on tehdä sitä joka kuuluu ihmisen perustarpeisiin, eli käydä ulkona sosialisoimassa ihmisten kanssa, käydä kuntosalilla, saada aurinkoa, syödä terveellistä ruokaa jotta saat mineraalipuutokset kuriin (ei, sinulla ei ole puutos SSRI-lääkkeistä). Ja muista että ihmiselle on normaalia olla välillä masentunut, et tarvitse heti jotain pilleriä siihen. Tätä lääkärit eivät vain aio ikinä kertoa sinulle, sillä muuten lääkärit eivät saa masennuslääkefirmoilta ilmaisia "koulutusmatkoja" Phuketiin tai vastaavaan - mutta tämäkin onneksi muuttuu 2016 vuonna.

Lääkäreille ei makseta tälläisistä neuvoista, siksi he laittavat sinut masennuslääkkeille

Älä vajoa taas yhdeksi masentuneeksi tiedostomattomaksi lihavaksi masennuslääkkeiden käyttäjäksi joka etsii taikapilleri laihdutustabletteja tai uusia helppoja dieettejä, eläen elämänsä tiedostomattomana facebook ja twitter yli-stimulaatiossa, katsellen TV:tä eli "tell-lie-vision":ia - sulje elämästäsi pois tämä nykyisen yhteiskunnan hulluus ja yli-stimulaatio, ala etsiä parempaa energiaa ympärillesi, jolloin ehkä pääset eroon masennuslääkkeistä, fruktoosisiirappi-kemikaaliähkystä ja suunnattomasta elämästä.

Kuten soittolistojen kovimmassa hitissä todetaan: "Life will pass you by if you don't open up your eyes."

Jos olet syvässä unessa, herättele itsesi katsomalla alkuun vaikkapa Brad Pittin tähdittämä Fight Club, tai lue se kirjana. Opit yhteiskunnan sairaudesta ja siitä mitä se on tehnyt sinulle. Miten kukaan ei voisi olla motivoitumatta siitä sanomasta. Voit tuosta vain katsoa Fight Clubin ja kirjaimellisesti muuttaa elämäsi, jos vain ymmärrät sanoman ja teet sen. Leffa on syystäkin #10 sijalla IMDB:ssä.

Mutta se ällistyttää, että ihmiset eivät vain ole tälläisen perään, tälläisten totuuksien kuuleminen on vaikeata hyväksyä, on helpompaa jatkaa elämäänsä yhteiskuntahypnoosissa ja jatkaa elämäänsä fruktoosiähkyssä, kenties aivot jo niin tuhotussa tilassa että on vaikeuksia ymmärtää edes elokuvan sanomaakaan...


BONUS: Jos syysmasennus ja väsymys on iskenyt...


Niin kokeile Rhodiolaa, eli ruusujuurta. Yksi parhaista asioista masennukseen. Ja tämä on kliinisesti tutkittua. Lue mm. Fox News uutinen Rhodiola rosea: Nature’s antidepressant.

Tuotesuosituksia: Rhodiola kapselit ja rhodiola ekstrakti

Suomestakin saa hankittua esim. Puhdistamon ruusujuuriuutetta

Ota ruusujuurta aamulla tyhjään mahaan. Jos hankit ekstraktin niin ota parikymmentä tippaa kielen alle ja juo vettä tai sekoita vain veteen. Aloita myös pienistä määristä!

Rhodiola ei ole lääkeainelistalla joten ei ole mitään ongelmia tilata iHerbistä Suomeen, hiljattain tilasin itsekkin. Mahtava ja hyvin tutkittu yrtti, loistava suositus lisäravinteeksi. Rhodiola on adaptogeeni-yrtti, joten kuten macan kanssa pidä vähintään 1 viikko taukoa kuukaudessa.

Kokeile väsymykseen, piristykseksi, aivotoiminnan tehostamiseen ja vaikkapa meditointiin. Jos olet lääkkeillä, niin kannattaa toki kysyä lääkäriltäsi tai etsiä netistä miten vaikuttaa, sama muidenkin lisäravinteiden kanssa. Oletan aina että ihmiset eivät käytä mitään lääkkeitä.

Jos aiot investoida talven lisäravinteisiin


Suosittelen nyt hankkimaan vitamiinit ja ravinnelisät talveksi, iHerbissä on halpa ($4) Global Mail by DHL lentorahti joka kuljettaa tilauspaketit Suomeen noin viikossa.

Pari iHerb pakettia on hyvä laittaa tulemaan ja tehdä tulevasta talvesta elinvoimaisempi. Katsasta iHerb Suositukset löytääkseesi tuotesuosituksia.

Talven tullessa luontaisesti kannattaa laittaa D-vitamiinin saanti kuntoon (jos ei jo ole) - näe D-Vitamiinilla voit hakkeroida itsellesi suuremmat lihakset ja paremman elämän - Salaisuudet paljastettu ja toinen postaus joka keskittyy D-vitamiini tuotesuosituksiin.

Muita suosituksia on mm. suihkufiltterin hankkiminen, ei enää sitä klooriväsymystä ja huonoja hiuspäiviä. Hinta-hyötysuhteeltaan yksi parhaita investointeja joita voit tehdä. Muutaman minuutin asennus. Passiivinen hyöty jopa vuosiksi.

Ehdottomasti tutustu myös näihin...
- Maca superfoodiin (joka voi yllättäen auttaa mm. saavuttamaan seksikkäämmät kurvit)
- Treenauksen mullistavaan astaksantiiniin
- K2-vitamiiniin joka voi jopa olla tärkeämpi kuin D-vitamiini - varsinkin jos käytät D-vitamiinia lisäravinteena!

Ja suosittelen myös hankkimaan B12-vitamiinisuihkeen joka vaikuttaa dramaattisesti illalla nukahtamiseen, unen syvyyteen ja täten herää aamulla mahtavassa olotilassa. Et tarvitse melatoniinia, B12 hoitaa sen puolen kuntoon.

Laita myös suurin mykotoksiinien tarjoaja, ja pahin torjunta-ainepesäke kuntoon.. Eli päivitä kahvisi energioita varastavasta litkusta tasaiseen aivotoimintaa ja perfomanssia parantavaan luomukahviin joka on pimpattu supersienillä - ei enää hermostunutta "sykkivää" olotilaa kahvista, jota surkean kahvin mykotoksiinit aiheuttavat.

Katsasta myös jos löydät jotain mielenkiintoista huippu-urheilijoiden suosimista viherjauheista ja näe myös suosituksia maailman parhaista proteiinituotteista - joita voi ottaa käyttöön mikäli treenaa kovaa.

Ja suosittelen tutustumaan parempilaatuisiin hammashygieniatuotteisiin.

Hanki myös hyvänmakuiset & tuoksuiset LUOMUHUULIRASVAT talveksi, kelläpä ei näin kylmyyden viimassa huulet rohdu. iHerbin oman sisaryhtiön laadukkaat luomuhuulirasvat ovat ILMAISIA iHerb tilaajille. Voit ottaa yhden ilmaisen huulirasvan per tilauspaketti. Jos otat enemmän kuin yhden niin se kustantaa silti vain $0.85. Itse tykkään erityisesti mintusta ja granaattiomenasta. Kokeile - hanki kaikki ja saa vaihtelua huuliesi tuoksuun ja makuun.

Monet tarvitsevat myös käsirasvaa talviaikaan. Kokeile kemikaalivapaampaa Argan Nut Oil käsirasvaa tai Manuka Honey käsirasvaa hyviä ja turvallisempia valintoja - ei parabeeneja, sulfiitteja, väriaineita ym. vaan enemmän aitoja öljyjä ja ravinteita joita iho tarvitsee.

Suosittelen myös hankkimaan jojobaöljyä jos luonnollinen ihonhoito kiinnostaa. Jotkut hehkuttavat sitä jopa "taikapillerinä" akneen ja huonoon ihoon. Tarjoa kumppanillesi tai treffiseurallesi kuuma jojobaöljyhieronta - saanti on taattu (ja sinua ei unohdeta). Jojobaöljy on yksi parhaista hierontaöljyistä - sopii kaikille, ei allergioita ja se ei tuoksu millekkään eikä tahraa ja rasvaa paikkoja. Perfect! Jojobaöljy ravitsee ja parantaa ihoa... Seuralaisesi jää koukkuun, ja pyytää uudestaan...

Esimerkki...

Kokeile vaikka tämänkaltaista iHerb tilauspakettia. Paketti on verovapaa iHerbin ensitilaajille jotka saavat $10 alennuksen linkeistäni.

Paketti sis. muun muassa magnesiumia. Lähes kaikki terveyttä ja ravintoa tutkivat ihmiset tulee samoihin loppupäätelmiin, että magnesium on yksi tärkeimmistä asioista ihmiselle. Jopa paljon tärkeämpi kuin koskaan kuviteltiinkaan. Monet tutkijat palaa tähän yksittäiseen asiaan. Ja ei voi muuta sanoa kuin että laita magnesiumin saanti kuntoon. Jotkut expertit jopa sanovat magnesiumin puutoksen tarkoittavan suoranaisesti hedelmättömyyttä. Monet myös sanovat, että magnesiumsitraattijauhe on yksi parhaiten imeytyvistä magnesiumin muodoista.

Et tarvitse testiä - olet lähes TAATUSTI puutoksessa - 95% ihmisistä on


Näe myös magnesium postaukseni jossa tuotesuosituksia ja juttua magnesiumöjystä. Aiempaan liittyen, magnesiumin puutos on yksi suurimmista syistä depressioon. Magnesiumin puutoksen epäillään myös olevan lihavuus-epidemian takana. Laihduttajana laittaisin magnesiumin saannin kuntoon - helpontaa matkaa kohti vatsamakkaratonta minää.

Tilaamalla linkkieni kautta tuet tätä blogia joka taas johtaa terveempään Suomeen - tämä taas johtaa terveellisempiin ja hyvinvoiviin ihmisiin - josta johtuen tutustut seksikkäämpiin miehiin ja naisiin - ja se taas johtaa siihen että saat enemmän seksiä seksikkäämmiltä miehiltä ja naisilta - ja samalla koko Suomi menee enemmän ja enemmän ylöspäin ja tästä tulee vielä parempi hyvinvointivaltio joka vie koko maailman ylöspäin (jonka jälkeen valloitamme avaruuden ja koko universumin) - kiitos :)

(failed attempt at humour)

“That's one small step for [a] man, one giant leap for mankind.” -Neil Armstrong

Talvi on iloinen asia. Ei ole mitään syytä masentua, vaan mennä parempiin olotiloihin ja päästä ylöspäin elämässä!


Viikon resurssi, gluteeniin liittyen...


Kuuntele Bulletproof Executive sivuilta gluteeniin liittyvä Dave Aspreyn podcast, jossa on äärimmäisen mielenkiintoista ja opettavaa tietoa gluteenista.

#61 Gluten Sensitivity, Celiacs & Bulletproofing Your Gut, with Dr. Tom O’Bryan – Podcast

Haastattelu sisältää juttua suomalaisesta gluteeni tutkimuksesta: 17:33 Finland 20 year study on gluten and cardio vascular disease

Podcastin lopussa Dr. Tom O'Bryan ja Dave Asprey tekevät colostrum eli ternimaito suosituksen.

Tutkaile ja selvitä oletko gluteeniherkkä, voit tietämättäsi ollakkin. Voit myös kokeilla eliminoida gluteenin kuukauden ajaksi ja nähdä saatko parempia tuloksia salilla.

Jos taas et ole gluteeniherkkä, niin gluteenin eliminointi tuskin tekee mitään eroa salituloksiisi. Mutta harva edes tietää olevansa gluteeniherkkä, varsinkin jos on kokoajan kemikaalifruktoosiähkyssä. Ja sinulle voi muodostua gluteeniherkkyys milloin tahansa, vaikkei sinulla aiemmin ollutkaan ongelmaa sen suhteen.

Yhtäkkiä ravinto jota syöt ei imeydykkään, sinulle tulee "leaky-gut" ja ruoka kirjaimellisesti menee lävitsesi ja tulee ulos. Näin et enää saa ravinteita ja olosi tulee olemaan surkea ja etkä kyllä saa mitään tuloksia salillakaan saati missään.

Dave Aspreyn kaltaiset biohakkerit suosittelevat aivan kaikille gluteenin täydellistä eliminointia. Kuten tuossa podcastissa mainittiin tutkimuksilla hyvin perustellen: et voi syödä vähän gluteenia aina silloin tällöin - jos haluat saada hyötyjä niin se pitää eliminoida kokonaan.

Gluteenin eliminointia kannattaa harkita, mikäli siis haluat päästä ylöspäin elämässä... Mutta tee mitä ikinä haluat tehdä.

Päätän tämän ajatuksia herättävällä videolla... VAROITUS: Muuntaa käsityksesi elämästä."If every kid could watch and understand this as early as 10 there wouldn't be any unhappy or unfulfilled people in the world."

Muista: "The best things in life aren't things."

Enjoy.

7 kommenttia:

 1. Kiitos kun otit esille tämän erittäin tärkeän gluteiiniasian! Itse olen lukenut valtavasti asiaa koskevia tiedostoja. Yksi parhaista on amerikkalainen Dr. Osborne ja hänen Gluten Free Society. Olen itse viettänyt gluteiinitonta elämää jo n. 2 v. Suvussamme on useita autoimmuunisairauksia sairastavia ja myös keliaakikkoja. Lisäksi suvussamme on myös paljon Alzheimerin tautia ja Dr. Osbornen sivuilla mainittiin että gluteiini tuhoaa aivosoluja gluteiinisensitiivisillä ja aiheuttaa dementiaa ja aivosumua. Kaupalliset gluteiinittomat tuotteet ovat hölynpölyä suurelta osin! Monissa meikki- ja ihonhoitotuotteissa on myös gluteiinia jossain muodossa.
  Kiitos mahtavasta blogistasi, seuraan säännöllisesti postauksia ja olen täysin samoilla linjoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kommentista :)

   En ole gluteeni expertti, mutta yritin lähestyä sitä mielenkiintoisesta kulmasta.

   Ehkä tämä postaus motivoi ihmisiä kokeilemaan gluteenitonta elämäntyyliä, ainakin vähän aikaa... Jopa ne skeptikot jotka pitävät tätä hölynpöly "trendi dieettinä". Jotkut eivät välttämättä edes tiedä mitä se aiheuttaa kehossa, kun eivät koskaan ole kokeilleet olla ilman. Se voi aiheuttaa mitä mystisimpiä sairauksia, joihin sitten väärin diagnosoituna aletaan syömään lääkkeitä ja tätenpä alkuperäinen ongelma jää taustalle. Tämä voi mahdollisesti lopullisesti tuhota terveyden.

   Yksi esimerkki voi olla astma.. Ja jos astman oireita esiintyy, niin kannattaa kokeilla voiko ongelma olla gluteenissa.. Et olisi ensimmäinen ihminen joka parantui astman oireista sillä.

   Joillain ihmisillä gluteenin eliminointi voi johtaa lähes taikapillerimäisiin tuloksiin, kuten tennisässä Djokovicilla (jolla myös luultiin olevan astma). Toisilla se voi johtaa parantuneisiin salituloksiin ja helpompaan lihasten kasvatukseen.

   Poista
 2. Huipputekstiä taas. Tällä infolla on helppo parantaa omaa elämää. Oma mielenkiintoni on juurikin tässä puhumassasi 'elämässä ylöspäin' ilmiössä, joten toivottavasti kirjoitat lisää asian tiimoilta.

  Ja sanon että astaksantiini on kyllä yksi parhaista treenaajien lisäravinteista mitä tarjolla on, mutta en sanoisi treenaamista koskaan ajantuhlaukseksi!

  VastaaPoista
 3. Dave Asprey on todella vakuuttava kun hän puhuu veganismista. Voiko olla että veganismi ei edes ole eettistä verrattuna lihansyöntiin?

  Olen ollut vegaani pitkään, mutta kaikkea tätä infoa katsellessa olen alkanut epäilemään vegaaniutta. Voiko siinä ollakaan järkeä? Eettisistä tai terveydellisistä puolista katsottuna. Näkeehän tuon miten se toimi Angelina Joliellekkin, joka menetti rintansa syöpäpelossa. Vaikka en tiedä oliko sillä tekemistä vegaaniuden kanssa. Itse en ole ryhtynyt vegaaniksi eettisyyden takia, vaan olen luullut sen olevan terveellisempi valinta. Mutta ehkä se ei sitä ole?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Veganism Can be Deadly"

   articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/04/11/how-moms-vegan-diet-unintentionally-killed-her-innocent-child.aspx

   Poista
  2. Katsastamisen arvoinen linkki veganismi myyteistä:

   http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2000/04/02/vegetarian-myths.aspx

   Poista
 4. Hei! Kerron kuinka olen lähes "valaistunut" nyt kun tiedän mykotoksiineista. Olen poistellut noita ruokavaliosta ja seuraillut Bulletproof periaatteita. Nyt tuntuu kuin olisin aivan eri ihminen. Kaikki ongelmani kuten väsymys ja yleinen elämänhaluttomuus taisi johtua noista mykotoksiineista joita sain päivittäin normaaleista ruuista. Minkähän takia missään muualla ei kerrota tästä ongelmasta? Tuntuu vaikuttavan laajalla skaalalla ja heti kun noita potentiaalisesti homemyrkkyisiä ruokia vähentää niin olo muuttuu paremmaksi ja vain kokoajan paremmaksi. Kiitän suuresti tästä tiedosta, sait myös monta uutta seuraajaa! :)

  VastaaPoista

Pyrin vastaamaan kommentteihin nopeasti, mutta joskus vastaamisessa voi kestää jopa 2 kuukautta.