keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

"Tyydyttynyt rasva on demoni jota tulee vältellä" - Onko tämä historian suurin ruokahuijaus?

Olet kuullut seuraavaa mantraa tyydyttyneistä rasvoista niin paljon, että alat väistämättä uskomaan siihen - mikäli siis et kyseenalaista valtamedian antamia ravintovinkkejä.

"Tyydyttyneet eli kovat rasvat ovat huonoa rasvaa. Liian suuri huonojen rasvojen saanti on yksi suurimmista kohonneen kolesterolin syistä."

- Ylläoleva sitaatti on margariini firmojen myyntipuhe, lauseessa ei ole paljoa tieteellistä ihmisillä todistettua faktaa. Kyllä, kuten alla oleva tieteellinen esitelmä kertoo, tyydyttyneet rasvat aiheuttaa ateroskleroosia eli valtimonrasvoittumistautia puhtaalla kasvissyöjällä, kuten jäniksellä - mutta ei kaikkiruokaisilla kuten rotilla tai koirilla - ja ihminen on edellä mainittujen ohella myös kaikkiruokainen.Tyydyttyneiden rasvojen hyödyt - Onko tämä historian suurin ruokahuijaus?


Suosittelen katsomaan tämän alla olevan esitelmän. Esitelmässä todistetaan tyydyttyneiden rasvojen olevan yksi hyödyllisimmistä ja terveyttä tukevimmista asioista joita voit suuhusi laittaa. Kaikki väitteet ovat backed up by science.

Video on hauska, opettava. Silmäsi avautuu ja todistat kenties historian suurinta ruokahuijausta, jonka myytti alkaa jo tosin olla murtumassa. Kuten Time to end the war against saturated fat? -artikkeli toteaa: "Virtually all the truths about preventing heart attacks that physicians and patients have held dear for more than a generation are wrong and need to be abandoned"

Aika muuntaa nämä alunperäisinkin väärät uskomukset.

Enjoy Eating Saturated Fats: They're Good for You. Donald W. Miller, Jr., M.D.


Muutamia kuvapoimintoja tästä esitelmästä. En omista kuvia saati oikeuksia niihin, ne ovat kuvakaappauksia kyseisestä videosta.


Kolesteroli ja tyydyttynyt rasva onkin hyvästä? Edelläkävijät eivät välttele niitä enää.


Hiilareiden kulutus kasvaa, lihavuus kasvaa. Simppeliä ja odotettavaa?


Experttien mukaan kolesterolin sijasta syitä sydäntauteihin ovat muun muassa D-vitamiinin puutos, K2-vitamiinin puutos, B12-vitamiinin puutos, magnesiumin puutos. (linkeistä löytyy postaukseni jokaisesta aiheesta)


Tyydyttyneillä rasvoilla saa ennen näkemättömiä hyötyjä? Kehomme tarvitsee sitä. Älä välttele.


Eri kansojen (joissa on on vähiten sydänsairauksia) ruokavalioita. Tuleeko se yllätyksenä kun heidän ruokavaliot ovat pääasiassa tyydyttynyttä rasvaa - eikä sydänsairauksia? Muualla maailmassa asiat ovat päinvastoin - tyydyttynyttä rasvaa vältellään TÄYSIN, ja sydänsairauksiin kuolleisuus on kirjaimellisesti taivaissa?

Tuumaatko, että mitä ihmettä? Ja valtiot suosittelee tämän rasvan välttelyä juurikin sydänsairauksilla pelottelemalla? Niin, eikö olekin outoa?


Nauti tyydyttyneitä rasvoja, ne ovat terveellisiä ja hyväksi sinulle.

Woody Allen's 1973 film "Sleeper" may accurately portray healthy eating in the future


Laita tyydyttyneiden rasvojen saantisi kuntoon, ja tulet pääsemään ylöspäin elämässä. Toki ei niitä kannata syödä kuin eläin, mutta ei niitä kannata missään nimessä vältelläkään.

Tyydyttyneillä rasvoilla saat aivosi pelaamaan paremmin, saat hormonisi kuntoon, seksihormonin tuotannonkin saat kuntoon eli saat enemmän seksiä. Aivosi menee "päälle" kuin elokuvassa Limitless. Saatatpa jopa menettää hermostuneisuutesi (onko sinulla on social anxiety?) syömällä riittävästi tyydyttyneitä rasvoja.

Ehdottomasti yksi "ylöspäin elämässä" -hakkeroinneista.

Aloita vaikka syömällä valtiomme ravintoexperttien mukaan yhtä maailman epäterveellisimmistä rasvoista, eli kookosöljyä. Ja syö enemmän laadukasta voita, luomua tai parempaa - 100% grass-fed voita ei Suomesta ikävä kyllä saa... Mutta jos asut esim. Thaimaassa niin sieltä kyllä saat 100% niittysyötettyä voita - eikö olekin outoa, että Suomen kaltaisesta maasta ei saa kunnon voita?

Oletko koskaan syönyt aitoa voita? Hyvin harva on.

Suomalainen luomuvoi on kuitenkin n. 60% grass-fed ja GMO-vapaa, se on vielä OK käyttää järkevissä määrissä. Jos pystyt käyttämään 100% grass-fed voita, niin sitten sitä voi käyttää surutta vaikka kuinka paljon. Surkea viljalla syötetty voi aiheuttaa kehossa tulehdusta, joten halvan surkean voin kanssa ei kannata pelleillä, vaikka se onkin kymmeniä kertoja terveellisempää kuin margariini.

Itseasiassa jollain voisi olla hyvä bisnesrako alkaa tuomaan Suomen markkinoille 100% grass-fed voita. Kauppa kävisi kuin häkä tämän uuden Bulletproof kahvi ilmiön ansiosta. 100% grass-fed voin tuottaminen on Suomessa talven takia lähes mahdotonta, mutta tuonnin takia esim. juuri Thaimaassa saa sellaista voita. Odotan päivää kun Suomen joka marketista löytyy 100% grass-fed Anchor voita. (tuollainen voi menisi täällä kaupaksi jopa 10e per paketti, kauppojen kannattaisi herätä!)

Voin kulutuksen vähentäminen on lisännyt sairauksia. Syöpä ja sepelvaltimotauti(CHD) ovat lähteneet huimaan nousuun voin demonisoinnin jälkeen. Tilalle tullut margariini onkin se demoni?

Ja tietenkin, syö paljon kananmunia ja pekonia (kunhan kokkaat ne alhaisilla lämpötiloilla niin ne on mitä parhainta superfoodia - esim. pekoni muuttuu epäterveelliseksi jos poltat sitä korkealla lämpötilalla, mutta jos pidät sitä pannulla ykkösellä puoli tuntia, niin se on kenties maailman terveellisintä ruokaa - täysin sama kananmunien suhteen).

(Aiheeseen liittyen - pekoni on pitkän iän salaisuus? Tämä on lähes uskomatonta: Pekoni ja kahvi ovat pitkän iän salaisuus – nämä "vanhukset" todistavat sen)

Tottakai syö myös valtavasti erilaisia vihanneksia ja marjoja, riisiä (valkoinen riisi on terveellisempää kuin kuvitteletkaan, mainiota "Bulletproof" -ruokaa), max. pari hedelmää päivässä (liika sokeripitoisten hedelmien syönti ei ole hyvästä - rajoita mm. omenat, banaanit, appelsiinit vain pariin päivässä). Done, syöt lähes Bulletproofisti.

Aiheeseen liittyen lue Pekka Puska: Karppaus ohimenevä trendi - näkee jo kommenteista kuinka ihmiset ovat heräämässä, mutu-ravintomyytit alkaa olla jo murrettu, ja palataan siihen millä ihmiset ovat kukoistaneet jo pidempään ennen näitä moderneja margariini tehdasruokia. Kuten yllä olevista käyristä nähdään, nykyruokavaliolla ihmisten terveys alkaa olla huonompana kuin koskaan aiemmin.

Ja kuten yllä olevassa videossa todettiin, nykyajan vähärasvainen+hiilihydraattipitoinen ruokavalio on yksi human made DISASTER. Se on katastrofi joka uhkaa ihmiselämän olemassaoloa - samalla tavalla kuin tyrannia, sodat, ydinpommit, Fukushima ja vastaavat.

Kannattaakin siis tehdä omat tutkimukset, eikä sokeasti uskoa valtion suosituksia, saati edes näitä suosituksia. Opetankin kaikkia olemaan kriittinen ajattelija, olemaan epäileväinen kaikesta. Vain niin pystyt menestymään elämässäsi.

Kuukauden resurssi - "huikein juttu ikinä"


Jos joku ei ole vielä nähnyt tätä, niin nyt vielä ehtii...

Tiededokumentti: Paastoaminen
11 pv jäljellä* (Kesto: 56 min) -- (*23.03.14 saakka katsottavissa)

"Länsimaissa podetaan yhä enemmän liikalihavuutta, diabetesta ja korkeaa verenpainetta ja lääketeollisuuden voitot kasvavat. Mutta mikä on tieteen näkemys vanhasta parannuskeinosta, paastoamisesta?"

Opit paljon paastoamisen tieteestä. Opit mitä paasto voi tehdä terveydellesi. Opit ennaltaehkäisemään sairauksia paastoamisella. Opit kuinka tulla nuoremmaksi ja saada paremman ihon paastoamisella.

Katso Yle Areenasta, vielä kun ehdit. Tämä dokumentti voi SÄÄSTÄÄ HENKESI. Katso se. Välittömästi. Huomenna voit olla jo unohtanut sen. Viikon päästä voi olla jo liian myöhäistä.
Tee se nyt.

Lue myös oma postaukseni aiheesta: Paastoa päivä viikossa ja nosta kasvuhormonin tuotantoa jopa 2000% - Näytä ikäistäsi nuoremmalta ja säästä rahaa

Paastoamisen hieno juttu on se, että se on ILMAISTA. Et tule koskaan näkemään lääkeyhtiöiden hehkuttavan paastoamista huipputerveyden saavuttamiseen ja terveysongelmiin, yleistyessä paastoaminen veisi lääkeyhtiöiltä lähes kaiken bisneksen. Tuonkin dokumentin tieteelliset tutkimukset ovat suurimmaksi osiksi pimitetyt, harva tietää noista faktoista.

Paastoaminen kuuluukin "huikeimpiin juttuihin ikinä". Käytä muiden ilmaisten resurssien kuten meditoinnin ja kasvojumpan ohella.

Paastoa kerran viikossa. Tulet kiittämään itseäsi vuosien saatossa, ja tulet huomaamaan sen olleen paras hakkerointi jota ikinä omaksuit. Tulet saamaan paastoamisen avulla suuremmat lihakset, kasvuhormoni boostin takia tulet näyttämään nuoremmalta kuin sinun pitäisi (ja muut kyselevät sinulta "mitä teet eri tavalla?").

Yllä olevassa paastoamisen tiededokumentissa onkin kypsempi rouva, jonka meikitön iho näyttää paastoamisen jäljiltä kuin parikymppisen naisen iholta.

Kaikki tämä tulee ilmaiseksi. Et tarvitse tuhlata rahaa kalliisiin hyvin markkinoituihin voiteisiin, voit paastoamalla saavuttaa lähes 2000% kasvuhormonituotannon boostin, jolloin solusi uudistuu aivan eri lailla. Tämän myötä et joudu tuhlaamaan rahaa yhteiskuntahypnoosiin, vaan voit käyttää säästetyt rahasi esim. maailmalla matkustamiseen - tai mihin ikinä haluat.

Se missä olet 12 kuukauden päässä riippuu siitä mitä kirjoja olet lukenut, minkälaisia ihmisiä olet tavannut ja valinnoista jota teet.

Valitse oikein - SALAISUUDET PALJASTETTU: Menestyvien ihmisten 5 päivittäistä tapaa


Kuten jo legendan aseman saavuttanut Elliott Hulse yllä olevassa videossa mainitsee, tärkeimpiä menestymisen ja onnistumisen rituaaleja on mm. meditointi ja kirjojen lukeminen.

- Jos nämä eivät vieläkään kuulu sinun päivittäisiin tapoihin, niin eikö nyt olisi aika aloittaa - kun vielä pystyt?

P.S. Jos et ole vielä nähnyt tätä, niin nyt on aika pistää uusimmat työkalut käyttöösi:
Työkalut Menestykseen & Hyvinvointiin

11 kommenttia:

 1. Suomesta ei tosiaan kunnon voita saa mutta onneksi iHerbistä saa kotiin tilattua grass-fed Gheetä (kirkastettua voita). Gheehän on muuten ihan tavallista voita mutta siitä on kuorittu kaseiini ja laktoosi eli se sopii periaattessa ihmisille vielä paremmin kuin tavallinen voi. Ghee myös säilyy kuukausikaupalla vaikka huoneenlämmössä jonka takia sitä voi tilata sitten vaikka maailman ääristä :)

  Eikä maksa paljoa:

  http://www.iherb.com/Purity-Farms-Organic-Ghee-Clarified-Butter-13-oz-368-g/26860#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=ghee&rc=8&sr=null&ic=1

  Purity Farms Ghee is made in harmony with nature, from organic sweet cream butter from pastured cows on small, certified organic family farms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio ja muistutus, tuo onkin ollut jo kauan aikaa tuolla sivupalkkini suosituksissa. Siinä onkin hyvä idea laittaa iherbistä DHL tilaus jossa on mm. MCT-öljyä, grass-fed gheetä ja jotain muuta painavaa mutta halpaa, kuten vaikka Bragg, Organic, Apple Cider Vinegar.

   Tähän myös erittäin hyvä aiheeseen liittyvä linkki:

   http://www.bulletproofexec.com/podcast-16-everything-you-need-to-know-about-saturated-fat-cholesterol-with-chris-masterjohn/

   Tuosta podcastista opit kaiken jota sinun tarvitsee tietää tyydyttyneestä rasvasta ja kolesterolista. Muuntaa ihmisten käsitykset koko asiasta.

   Opit mm. "If cholesterol doesn’t cause heart disease, what should people be paying attention to?"

   En tiedä miten kauan valtion ravintosuosittelijat voivat pitää tyydyttynyttä rasvaa kaiken pahan alkuna. Muualla maailmassa sen suhteen ollaan jo alettu heräilemään... Onneksi kaikki pystyvät ottamaan terveytensä omiin käsiinsä, jos vain kyseenalaistaa asioita.

   Poista
 2. Mihin/miten työ käytätte tuota ghee:tä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muun muassa paistamiseen ja Bulletproof kahviin. Ghee ei tuo kahviin blendattuna samanlaista kermaisuutta kuin voi, mutta hyvä vaihtoehto jos haluaa täysin "grass fed" lehmistä tullutta ghee voita.

   Lisää tietoa grass fed voista ja kuinka monet hehkuttaa juuri tuota Purity Farms luomu ghee voita.

   http://www.marksdailyapple.com/grass-fed-butter/

   Poista
 3. Hei,

  Mistä sait tuon luvun, että kotimainen luomuvoi olis 60% grassfed? Valio vastas Twitterissä näin: "Karjan ka. säilörehunkulutus on 48% kuiva-aineesta (v.2011). Luomukoht. eritt. ei valitettavasti ole." (https://twitter.com/ValioFi/status/454227781216661504)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tämä tieto löytyy googlettamalla "luomulehmän ravinto".

   Heti ensimmäisenä pdf:
   http://www.luomuliitto.fi/luentomateriaalit/Luomulehm%E4n%20ruokinta.pdf

   "*Karkearehut
   Nurmi eri muodossa korjattuna on lypsylehmän perusrehu, jonka osuus on 60–70 prosenttia
   vuotuisesta rehunkulutuksesta. Lypsylehmän päiväannoksesta vähintään 60 prosenttia on oltava
   karkearehua."

   Tuo on kirjoitettu 2006 vuonna, ja ei ole tietoa onko asiat vieläkin noin. Evirahan ne säätää, lisää luettavaa täältä: http://www.evira.fi/portal/fi/tietoa+evirasta/lomakkeet+ja+ohjeet/luomu/

   Poista
 4. Toimiiko toi Bulletproof Coffee menetelmä ilman kahvia? kofeiini ei oikein sovi minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimii. Voit tehdä vaikka vihreään teehen, tai ihan mihin huvittaa. Teen sitä joskus esim. pakuriteehen.

   Poista
 5. Olin kuuntelemassa ravitsemusluentoa ja siellä puhuttiin, että rasva hidastaa aineenvaihduntaa, onko mahdollista? Ja että ketoosi olisi huono juttu, muistaakseni kirjotit jossain, että ketoosi on tila missä elimistö polttaa vain rasvaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista. Olisit kysynyt lähteitä ja linkittänyt ne tähän niin voisin tutkia.

   Ketoosista en muistaakseeni ole kirjoittanut paljoa mitään, lähinnä paastoamisesta olen kirjoittanut. Ketoosissa aivot alkaa käyttämään ketooneja ravinnokseen, ja keho alkaa luomaan niitä rasvavarastosta. Lisää luettavaa: http://fi.wikipedia.org/wiki/Ketoosi_%28tila%29

   Ketoosi on hyvä ainakin laihduttamiseen. Mutta jos olet ns. unelmapainossasi ja haluat kehittää lihaksia ja käyt ahkeraan kuntosalilla, niin sitten ketoosi ei ehkä ole niin järkevää vaan silloin on järkevää saada jonkin verran hiilihydraatteja jostain hyvästä lähteestä. Toki ihmisillä voi olla eri kokemuksia.

   Poista
  2. Hän oli Christer Sundqvist. Hänen tekemässä kirjassakin luki siitä: Lepää-liiku-syö terveydeksi.
   Tossa blogi: http://blogit.iltalehti.fi/christer-sundqvist/

   Kiitos sinulle! =)

   Poista

Pyrin vastaamaan kommentteihin nopeasti, mutta joskus vastaamisessa voi kestää jopa 2 kuukautta.