tiistai 12. maaliskuuta 2013

Parhaat lisäravinteet matkustukseen - Kuinka ei sairastua koskaan

Matkustelen paljon ulkomailla ja mikään ei harmita enempää kuin sairastua lyhyellä lomalla tai asuessaan pidemmän aikaa ulkomailla....

Kuka haluaa viettää kahden viikon lomasta puolitoista viikkoa ripuli kuumeessa jossa olo on suoraan kuin helvetistä? Luota minuun - ei kukaan.

Itse näitä kokeneena ja reissussa sairastelun jälkeen (joka oli motivaattorini tälläisen informaation etsimiseen) aloin tutkimaan asioita ja loin itselleni "ekosysteemin" jonka myötä en ole koskaan enää sairastunut reissun päällä tai muutenkaan.

Tiedän, otsikossa on kova väitös... Mutta se on vain minun kokemus ja jaan sitä eteenpäin jos joku muukin voisi saada apua ja hyötyä tästä informaatiosta.

Kirjoitan tässä postauksessa matkustajan perspektiivistä, kuinka ei sairastua reissussa... Mutta tämän "ekosysteemin" voi myös poimia normaaliin arkielämään. Koska jos tämä toimii ulkomailla matkustaessa, jolloin keho saa enemmän stressiä ja uusia bakteereita, niin silloin tämä toimii arkielämässä sitäkin paremmin.

Viimeisin sairastumiseni(flunssa, kuume, nuha, yskä jne) on 2009 vuodelta... Jonka jälkeen olen seuraavilla jutuilla luonut itselleni systeemin jolla en ole millään muotoa sairastellut enää. Tämä on tapauskohtaista mutta uskon että kuka tahansa voi poimia tästä dramaattisen hyödyllisiä juttuja.Strategioita luoda "ekosysteemi" jonka myötä et sairastu koskaan reissussa


Ensinnäkin jokainen joka on eksynyt näille sivuille tietää, että hehkutan astaksantiinia erittäin paljon(syystäkin). Ja tämän voisi nostaa parhaimmaksi matkustus lisäravinteeksi.

Vasta löydetty tietämätön halpa ravinneaine josta aurinkorasva yhtiöt ei halua sinun tietävän?

Tutkimukset kertovat astaksantiinin, maailman vahvimpana tunnettuna antioksidanttina, tekevän immuniteetin auringossa palamiselle. Ammattiurheilijat kuten maratonjuoksijat jotka treenaa päivät auringossa ovatkin mullistaneet elämänsä astaksantiinin hyödyillä, enää ei tarvitse pelätä aurinkoa niin paljon jos olet pitkään ulkona.

Jos olen lähdössä ulkomaille lämpimään maahan... Aloitan astaksantiini kuurin 3 vkoa ennen lähtöä, joka rakentaa immuniteetin auringossa palamiseen. Tämä immuniteetti on todellinen juttu ainakin henkilökohtaisesti, olen todistanut tämän ulkomaan helteessä jo kolmesti(esim. Thaimaassa jossa palaa sormia napsauttamalla jos verrataan Suomeen).

Kirjaimellisesti hyödyillään lähes kuin taikapilleri, ehdottomasti hyödyllisimpiä lisäravinne löytöjä koskaan.


Astaksantiinia ei ole pakko ottaa mukaan ulkomaille mutta olisihan se hyvä olla mukana jos mahdollista.

Toinen strategia on aloittaa probioottikuuri ennen reissuun lähtöä. Tapaustutkimukset kertoo probioottien ennaltaehkäisevän vatsataudin, ripulin ja olevan hyvin tehokas estämään tunnetuimmat pöpöt jotka voivat jopa olla tappavia, kuten salmonella ja kolibakteeri.

Probiootit voi myös ennaltaehkäistä allergioiden puhkeamiset ja taistelee allergiat pois. Pieni tutkimus kertoo probioottien auttavan painonpudotuksessa ja erityisesti polttavan vatsarasvaa, probiootit saattaa olla se lopullinen avain saadakseen viimeiset tiukassa olevat rasvaihrat pois vatsasta, mutta toki enemmän tutkimusta tarvitaan.

Pari viikkoa probioottituotteen käyttöä ennen lähtöä laajentaa suolistosi bakteerikantaa ja täten tutkitusti todennäköisesti et sairastu niin helposti ripuleihin ja et saa jotain ihme kuumetta tai ruokamyrkytystä heti. Tässä hyvä ja suht halpa Healthy Origins probioottituote jossa on 30billion CFU's(colony-forming units). En pitäisi jatkuvassa käytössä vaan kuuriluontoisesti.

Probioottikuuri ennen lomamatkaa saataa olla paras mahdollinen sijoitus


Peliliikkeitä lentokoneessa sairastumiselta välttymiseen


Lentokoneessa sairastuu ehkä helpoiten kuin missään muualla maan päällä, huonon ilmanlaadun ja kosmisen säteilyn vuoksi. Lähes jokainen joka matkustaa lentokoneella pitkän lennon saa jotain oireita. Ihmiset saa vähintäänkin nuhan/kurkkukivun pitkillä lennoilla.

Tähän muutamia ennaltaehkäiseviä strategioita jotka itselläni toimii kuin unelma:

1. Ennen lentoa syön ravitsevan aterian, yleensä smoothien jossa on paljon ravinteita ja kaloreita joilla yksinään pärjään vaikka koko tulevan päivän syömättä mitään.

Smoothieni voi sisältää esim:

Banaani
Mustikoita
Chia siemeniä
Kaurahiutaleita 100g
Viherjauhetta
Maca jauhetta 2 rkl
Oliviiöljyä 3rkl
Kookosöljyä pari rkl
Kreatiinia reilu teelusikka
MSM jauhetta teelusikka
Hyppysellinen puhdistamatonta merisuolaa
C-vitamiinijauhetta suuri annos
Kelp merilevä-jauhetta paljon saadakseen suuri jodiannos

Tästä tulee litran smoothie.

Tälläisessä smoothiessa on yli 1000 kaloria ja tätä voi juoda esim. aamupäivän mittaan pikkuhiljaa ennen lähtöä. Sisältää niin paljon ravinteita ettet tarvitse syödä mitään saati edes tunne nälkää lähes koko päivän aikana. Pitää energiat kunnossa ja on kaikinpuolin vatsalle hyvä.

Chia siemen geeli on myös loistava tapa nesteyttää itseään, chia sitoo 10x määrän vettä itseensä.

Tuo smoothie sisältää säteilyä vastaan loistavaksi todettuja suojaruokia: erityisesti C-vitamiini, Kelp(jodi) ja kookosöljy(optimaaliseen kilpirauhasen toimintaan).

On tehty tutkimus jonka mukaan ihmisiltä mitattiin C-vitamiinitasot ennen lentoa ja lennon jälkeisessä mittauksessa kaikki C-vitamiini oli kulutettu loppuun kehosta. Se näyttää sen kuinka lennoilla saamme todella paljon säteilyaltistusta ja kuinka vahvat antioksidantit taistelemaan vapaita radikaaleja vastaan ovat ERITTÄIN TÄRKEITÄ kun lähdemme lennolle.

Muita "peliliikkeitä" sairastumiselta välttymiseen:

2. D3-vitamiinia vähintään 10,000IU

3. Astaksantiinia vähintään 16mg

4. Kalaöljyä tai Krill Oilia kapseli tai pari

Näillä dramaattisesti vähennetään sitä säteilyvaurion määrää jonka saat lentokoneessa istumalla.

Monet lentotyöntekijät käyttääkin erityisesti astaksantiinia, joka on maailman vahvin tunnettu luonnollinen antioksidantti(550 kertaa vahvempi kuin E-vit, 6000 kertaa vahvempi kuin C-vit). Tällä vähentää huomattavasti sitä DNA vauriota jota saa reilussa kymmenessätuhannessa metrissä taivaalla, joka myös on suuri syy miksi lentokoneessa sairastuu niin superhelposti.

Astaksantiini LOKSAUTTAA LEUKOJA hyödyillään - Huh huh, kannattaako enää olla ilman?


Tähän voi vielä halutessaan juoda CafeCeps kahvit pakuriteehen tehtynä ja saada kolmen lääkinnällisen sienen(Reishi+Cordyceps+Pakurikääpä) luomukahvi tuomaan immuniteettia ennen lähtöä.

Tähän päälle harvemmin syön lentokoneessa mitään. Lentokone ruoka on niin MSG(natriumglutamaatti) pitoista ja muutenkin itselleni lähes etovaa einesruokaa, että monesti juon vain vedet ja teen. Lentokoneessa istumisaika antaa hyvän tekosyyn paastota. Nukkua/kuunnella hyvää audiobookkia samalla kun silmillä on luonnollisesta materiaalista tuotettu sleep mask.

Ekologinen luonnollisesta materiaalista tehty yömaski ei ärsytä ihoa

Strategioita perillä kohteessa joilla en enää ole sairastunut


Ennen sairastuin lähes aina kun olin reissussa... Eri bakteerikanta (jonka myötä keho ottaa aivan uudenlaista stimulaatiota) voi johtaa usein sairastumiseen.

Ensimmäisiä asioita joita menen ostamaan lomalla/asuessa ulkomailla:

1. Raaka luomuhunaja
2. Neitsytkookosöljy
3. Normaali oliiviöljy (älä käytä extra virgin oliiviöljyä - näe syy miksi ei ja artikkeli)
(itsekkin laitan astaksantiinia aina oliviiöljyn sekaan, sama kannattaa tehdä esim. kalaöljy nesteen kanssa)

Omien kokemuksien perusteella on lähes mahdotonta sairastua jos otat kaikkea noita päivittäin. Kaikki nuo ovat todella antiviraalisia ja tuhoaa kaikki epähalutut bakteerit.

Tiesitkö, että kookosöljy voi tappaa jopa salmonellan ja paljon pahempia bakteereita/viruksia... Uskomaton aines.

"Coconut oil is antiviral, antifungal (kills yeast too) and antibacterial. It attacks and kills viruses that have a lipid (fatty) coating, such as herpes, HIV, hepatitis C, the flu, and mononucleosis. It kills the bacteria that cause pneumonia, sore throats, dental cavities, urinary tract infections, meningitis, gonorrhea, food poisoning, pneumonia, and many, many more bacterial infections. It kills the fungus/yeast infections that cause candida, ringworm, athletes foot, thrush, jock itch, diaper rash and more." -Lähde

Kookosöljy on todellakin yksi parhaista matkustus lisäravinteista. Oliiviöljy myös on todella hyvä suojaamaan eri taudeilta.

Aidosta raakahunajasta puhumattakaan..

Ruokamyrkytystä on vaikeaa saada jos otat joka aterian päälle hunajaa tai kookosöljyä, tai jos juo esim. vihreää teetä joka myös voi tappaa kaikki ruokamyrkytysbakteerit. Myös murskattu valkosipuli on loistava koska sen sisältämä allisiini tappaa salmonellan, kolibakteerin, streptokokin yms. Ennen syömistä valkosipuli tulee murskata/leikata ja antaa istua n. 10min jolloin allisiini aktivoituu.

Huippulaadukas vihreä tee testosteronitasoa nostavilla yrteillä

Vihreää teetä vien yleensä mukanani aina CafeCeps kahvin tavoin. CafeCepshän on yksi parhaista matkustus lisäravinteista. Voit tehdä hotelleilla tuosta vaan luomukahvit lääkinnällisillä sienillä, jotka edesauttaa sitä ettet sairastu uudessa ympäristössä. Et tarvitse mitään muuta kuin water boilerin joka on lähes kaikissa hotelleissa automaattisesti. Täydellistä!

Otan mukaan myös puhdistamattoman merisuolan joka tarjoaa lähes 90 eri mineraalia joiden myötä olotila on ihan eritasoinen kuin jollei tuo olisi käytössä. Helteessä menetämme niin paljon mineraaleja ja olen väsynyt enkä jaksa käydä missään.. Mineralisaatio, joka on yksi tärkeimmistä asioista, muuttaa asian päälaelleen. Veden sekaan aina laatusuolaa. Matkalaukkuun välttämätön asia. Dramaattiset hyödyt, couldn't live without. PS. Mineraaleista raffinoitu merisuola ei ole sama asia, sellainen tekee enemmän haittaa kuin hyötyä.

Tähän päälle esim. Thaimaassa matkailevien kannattaa ostaa marketeista halpoja kookospähkinöitä(maksaa alle 0,5€) ja iso veitsi jolla pätkäistä pähkinät auki. Juoda kookosvedet ja syödä kookosliha, mitään parempaa ei ole olemassakaan! Ja saa kaikki tarvittavat mineraalit ja varsinkin jos juot kookosvettä ruuan kanssa niin voit olla 99.9% varma ettet tule saamaan mitään ruokamyrkytystä kun kookoksen antiviraaliset ominaisuudet tappaa epähalutut bakteerit.

Toimii krapulan estäjänä...?

Syömisen ohella aito kookosvesi+kookosliha on yksi parhaista krapulan estäjistä mielestäni. Tähän päälle reilu teelusikka raakaa hunajaa(ehkä parhaiten toimiva krapulan estäjä - hunajan fruktoosi tekee ihmeitä krapulaa vastaan!) ja puhdistamattomalla merisuolalla terästettyä vettä niin saadaan mineralisaatio kuntoon... Ja voila... Tuskin on krapulan oireita seuraavana aamuna. Testaa ensi kerralla itse tätä helppoa neuvoa niin ei tarvitse tuhlata lomapäiviä krapulan kourissa. Toimii itselläni.

Loppusummauksena...

Nämä jutut voivat rakentaa luonnollisesti vahvan immuunijärjestelmän joka on omiaan estämään ja taistelemaan sairaudet pois nopeasti jos niitä sattuu saamaan.

En ole koskaan sairastunut millään muotoa näillä aineksilla joista kirjoitin tässä postauksessa, ei ruokamyrkytyksiä eikä mitään... Joita ennen koin montakin kappaletta, jotka myös olivat helvetillistä aikaa lomalla ollessa. Kaikkia näitä ei tarvitse käyttää, mutta näistä voi poimia käyttöön pari loistavasti toimivaa juttua kuten vaikkapa aidon C-vitamiinin ja astaksantiinin sekä CafeCeps kahvin.

iHerbin huipputuotteiden tarjontaa

Kuulostaa kenties aikamoiselta säätämiseltä, mutta maksaa itsensä takaisin siinä ettei sairastu ja tuhoa ulkomaan lomaansa vain sen takia kun piti tälläistä "turhapäiväisenä säätämisenä".

Se kuitenkaan ei ole yhtään epätavallista, että ihmiset viettää suurimman osan lomastaan sairaana. Nyt lukiessa tätä tuumaat ehkä että tuo ei ole oma kokemuksesi.. Mutta on paljon ihmisiä joiden kokemus on juurikin tuo, ja johon he haluaisivat saada ratkaisun. Jos olet sellainen.. Toivottavasti saat tästä postauksesta jotain hyötyä.

3 kommenttia:

 1. Oliiviöljyn ystävänä extra virginin huonous asia tuli ihan täysin uutena juttuna. Taidan kokeilla sitten normaalia oliviiöljyä.

  Vakuutit myös minut tilaamaan astaksantiinia :)

  VastaaPoista
 2. Kotiuduin juuri kahden viikon aurinkolomalta ja, kiitos, en sairastunut, mies sairastui. Noudatin jonkin verran näitä ohjeita, en ihan kaikkea. Mulle Antaxanthiini antoi kauniin värin, ehkä hieman oranssin, mutta värin. Normaalisti olen punakan kirjava vaikka otan kuinka aurinkoa eli pigmenttiä ei juurikaan ole. Täysin en voinut sen suojaan luottaa, sen verran herkkä iho on, mutta väriä lisäsi kauniisti kyllä.

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Matkustan lentokoneella työkseni, melkeimpä siis joka päivä. Ja en ole huomannut mitään eroa terveydessäni tai sairastunut :)

  VastaaPoista

Pyrin vastaamaan kommentteihin nopeasti, mutta joskus vastaamisessa voi kestää jopa 2 kuukautta.