sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Vastustuskyvyn ja immuunijärjestelmän parantaminen - Kuinka sairastua harvemmin (tai ei koskaan)

Jos sairastut useammin kuin arviolta kerran kahdeksassa (8) vuodessa, saatat tehdä jotain väärin.

Toisaalta nykypäivänä on paljon ihmisiä jotka toivovat sairastuvansa, saadakseen sairaslomaa tylsästä työstä johon ei ole intohimoa. Mutta ylöspäin menevillä ihmisillä ei ole aikaa sellaiseen.

Artikkelista opit...
 • Jos lenkkeilet näin, saatat päätyä pyörätuoliin loppuelämäksesi
 • Personal trainereiden häpeällinen salaisuus kunnossa pysymiseen paljastettu
 • Helpoin universaali vinkki vastustuskyvyn parantamiseen...
 • Vastustuskyvyn parantaminen vitamiineilla ja lisäravinteilla - mitä kannattaa ottaa?
 • Yllättävä ravinnepuutos joka tekee sinut sairaaksi, monet eivät tiedosta olevansa tämän puutoksessa
 • Tärkein vitamiini jos et halua flunssaa? Et tule sairastumaan 96% varmuudella?!
 • ++Paljon muuta ja kuukauden resurssi salatuista ravintomyyteistä joihin saatat uskoa


Järkkymätön immuunijärjestelmä on jotain josta jokaisen täytyy olla kiinnostunut, varsinkin nyt, kun ebola-virus on lähtenyt liikkeelle. Vaikkei ebolasta toistaiseksi kannatakaan huolehtia, sillä on olemassa monia länsimaiselle ihmiselle vaarallisempia asioita, joista ei mediassa vouhkata.

Nyt on tärkeää pysyä terveenä, sillä et halua päätyä sairaalaan nyt jonkin pikkuasian vuoksi. Jos ebola tulee Suomeen, sairaalat ovat parhaita paikkoja saada ebola. Toisaalta, koko "ebola ilmiö" voi olla tarkoituksen mukainen rokotteiden myyntikampanja. Nyt ollaan luotu hysteria ja tarve - kohta ihmiset tappelevat jonoissa saadakseen ebolarokotteen, jota ei edes ole testattu ebolaa vastaan toimivaksi.

Foliohattujen mielestä kenties alunperinkin koko homma (virus) laitettiin liikkeelle suurimpien rokotefirmojen toimesta, koska rokote on tulossa ja jotain lääkkeitäkin on kehitetty, esim. ZMapp. Kuka tietää: Ebola - Another Round For The Propaganda Matrix. Don't Be Fooled Yet Again

Joka tapauksessa, tämän artikkelin vastustuskyvyn parantamistavat ovat ajattomia ja hyödyt näistä ikuisesti.

Kuinka tehostaa immuunijärjestelmää


Järkkymättömän immuunijärjestelmän ylläpitämisessä isoa roolia näyttelee mm. Elintavat ja ruokavalio (+vitamiinit ja lisäravinteet).

1. Elintavat merkitsevät eniten.


Jo se, että saa veren liikkeelle päivittäin merkitsee paljon immuunijärjestelmällesi. Eli liikunta on yksi niistä elintavoista johon sinun täytyy kiinnittää huomiota.

Mikä tahansa liikunta riittää, ei välttämättä tarvitse mennä kuntosalille. Vaikka painojen kanssa harjoittelu on asiantuntevien lääkäreiden mukaan ainoa tapa ennaltaehkäistä ja parantua osteoporoosista, mikään ruoka tai vitamiini ei voimista luitasi niin hyvin kuin painoharjoittelu. Joten jo sen takia painoharjoittelun pitäisi kuulua jokaisen elämään – ja mitä vanhempi olet niin sitä suuremmalla syyllä.

Itseasiassa ihminen kasvattaa lihasta samalla nopeudella minkä ikäisenä hyvänsä, mutta ainoa ero on se, että vanhempana lihaksien pitäminen vaikeutuu. Jos et treenaa niin menetät lihaksesi nopeasti vanhana, ja päädyt kyyryssä käveleväksi mummoksi. Tämän takia on fiksua treenata aina vain yhä enemmän mitä vanhemmaksi tulee. Saatat tietää kypsässä iässä olevia (80+) ihmisiä jotka ovat superterveitä, ja heidän rutiineihin kuuluu lähes poikkeuksetta päivittäinen käveleminen tai hiihtäminen.

Päivittäiseksi liikunnaksi riittää alkuun vaikka kävely, kävely on tehokkaampaa liikuntaa kuin monet uskokaan. Plus kapua ne portaat useammin, lähes kaikissa paikoissa portaiden ja hissin ottamisen välillä ei ole melkeinpä mitään aikaeroa, ja portaiden ottaminen voi itseasiassa säästää sinut tulevaisuuden sairastumisilta.

Joka päivä tulee saada veret liikkeelle jotenkin, oli se kuntosali, kävely, seksin harrastaminen (lue: Seksi on yhtä hyödyllistä kuin kuntoilu ja Seksi parantaa terveyttä)

Mikä tahansa urheilu on hyvästä, kunhan et lenkkeile asfaltilla – ellet halua päätyä pyörätuoliin loppuelämäksi. Katso: How Running and Cardio Can Lead to Life in a Wheelchair

Käy järkeen, ihmiset eivät ole koskaan evoluutionsa aikana raiskanneet jalkojaan juoksemalla vapaaehtoisesti asfaltilla. Miksi sitä pitäisi tehdä nytkään.

Muutaman viime artikkelin tapaan, ei voi liikaa painottaa fiksun urheilemisen tärkeyttä. Ns. High-impact lenkkeily, asfaltilla juokseminen, on yksi kamalimmista asioista jota voit tehdä, ja myöhemmin se voi johtaa pyörätuolissa elämiseen. Tunnetko montakin vannoutunutta juoksijaa jolla ei ole mitään jalkaongelmia myöhäisessä iässä? Aika harva tuntee. Juoksijat tulevat varmasti vihaamaan tätä postausta, mutta joka tapauksessa, jos aiot jatkaa asfaltilla juoksua niin vähintä mitä voit tehdä on ottaa MSM jauhe käyttöön.

Hyvä tapa pysyä kunnossa? Ainakin väärin syövien personal trainereiden mielestä...

Elintapoihin voi myös mainita tupakoinnin haitallisuuden. Tupakointi heikentää keuhkojen toimintaa ja täten vaikeuttaa haitallisia bakteereja ja pöpöjä vastaan taistelemista. Puhumattakaan savukkeen sisältämistä raskasmetalleista, jotka kehoosi tullessa luovat kaaosta immuunijärjestelmällesi ja kokonaisvaltaiselle terveydellesi.

Puhdas nikotiini ei edes ole mitenkään paha asia terveydelle (voi olla jopa positiivinen), lähinnä ne savukkeet ja niiden sisältämät raskasmetallit ovat syynä tupakoinnin epäterveellisyyteen. Sähkötupakat ovat joidenkin asiantuntijoiden mukaan normaalia tupakkaa HAITALLISEMPIA terveydelle, joten niitä varsinkaan ei kannata sauhutella. Savukkeet olivat alunperin jopa lääkemäisiä ja alkukantaiset ihmiset sauhutteli niitä siinä tarkoituksessa, nyt taas vedetään sähkösavukkeita - huh, se ei ainakaan kuulosta ihmiselle luontaiselta.

Nikotiini voi myös laihduttaa/polttaa rasvaa, joka onkin yksi syistä miksi ei koskaan kannattaisi kuunnella personal traineria joka polttaa. Polttava personal trainer on joskus yrittänyt lopettaa tupakoinnin, mutta on välittömästi lihonut ja heidän polttaminen onkin tarkoituksellinen keino rasvanpolttoon ja täten kunnossa pysymiseen (he tietävät että nikotiini auttaa rasvanpolttoon ja polttavat varta vasten sen takia, vaikka tietävätkin tupakoinnin olevan pahasta). Fiksumpaa kuitenkin olisi korjata ruokavalio sellaiseksi, jolla ei liho. Tämän takia ketä tahansa personal traineria ei kannata sokeasti kuunnella.

Huom. Vaikka nikotiini on mieto ja turvallinen stimulantti sekä voi tarjota jopa älylääkemäisiä ominaisuuksia (mm. Dave Asprey kehui nikotiinilaastaria hyvänä älylääkkeenä), en kuitenkaan suosittele nikotiinia. On helpompiakin tapoja polttaa rasvaa, kuin ottaa stimulanttia varta vasten sitä varten. Jos on vaikeuksia pysyä kunnossa, mikset yrittäisi vaikka jotain ilmaista ja varmuudella toimivaa.

Yllättävä tieto: Meditointi parantaa tutkitusti immuunijärjestelmää: Meditation improves the immune system, reduces blood pressure and even sharpens the mind, according to research.

Tämä voi olla yksi syistä miksi päivittäin meditoivat ihmiset eivät sairastu usein. Lue lisää: Meditointi - Yllättävät hyödyt: Saat enemmän seksiä?

2. Ruokavalion suuri merkitys terveenä pysymiseen


“Let food be thy medicine and medicine be thy food.” ― Hippocrates

Jokainen syö itselleen ominaisella tavalla, mikä toimii toisella ei välttämättä toimi toisella. Mutta se on universaali fakta, että prosessoidut ruuat ja liika sokeri eivät tee vastustuskyvylle hyvää.

Ruokavalio on helppo puhdistaa karsimalla pahimmat prosessoidut ruuat pois ja lopettamalla limujen ja mehujen juominen.

Mehujen? Eikös mehut ole terveellisiä? Jotkut ovat mutta suurin osa ei. Kun juot appelsiinimehua niin se on aivan sama kuin joisit kokista. Toki aito appelsiinimehu hedelmälihalla on parempi vaihtoehto kuin tiivisteet, ja toisaalta esim. granaattiomenamehu on sellaista mehua jota kannattaa juoda.

Helpoin universaali vinkki vastustuskyvyn parantamiseen...

80% ihmisen immuunijärjestelmästä sijaitsee suolistossa, sitä kannattaa hoivata ja pitää sen kukoistamista yllä. Antiobiootit yleensä tuhoavat suolistoflooran, joten tämä on erityisen tärkeä pointti heille, jotka ovat kokeneet antibioottikuurin viimeisen kahden vuoden aikana. Probiootit tai maitohappobakteerit ovat välttämätön lisä antibioottikuurin käyneelle.

Arkielämässä et kuitenkaan välttämättä tarvitse mitään probiootteja lisäravinteena, mutta on erittäin fiksua käyttää maitohappokäymisellä hapatettuja ruokia päivittäin.

Lautaselle (ja ostoslistalle) kannattaa laittaa:

- maitohappokäymisellä tehtyä pastoroimatonta hapankaalia (esim. Rasilaisen hapankaali)
- maitohappokäymisellä hapatettuja suolakurkkuja (esim. Venäläinen suolakurkku markettien venäjäosastoilta)
- hapatettuja maustamattomia jugurtteja (Bulgarian jugurtti on mainio)
- hunaja (prebiootti joka tukee hyvän suolistoflooran syntymistä - osta suomalaista, älä osta marketin halvinta ulkomaalaista sokeriliemihunajaa joka tekee sinut vain läskiksi)
- omenaviinietikka* (aito versio "with mother" joita saa lähinnä nettikaupoista tai luontaistuotekaupoista. Normimarkettien omenaviinietikat ovat vain kirkastettua etikkaa)

*Paljon hehkutettua omenaviinietikkaa ei kuitenkaan kannata laittaa minkään ruuan sekaan - se voi tuhota ruuan entsyymit ja täten vaikeuttaa ruuan imeytymistä. Ota erikseen veden tai teen kanssa, laimenna se aina niin se ei tee haittaa hampaille ja suulle.

Vastustuskyvyn parantaminen vitamiineilla ja lisäravinteilla - mitä kannattaa ottaa?


Tässä vaiheessa käyn läpi tehokkaimmat vitamiinit ja lisäravinteet terveenä pysymiseen.

Olen kirjoittanut aiheesta postauksen aiemminkin: Parhaat lisäravinteet matkustukseen - Kuinka ei sairastua koskaan, jossa on joitain samantyylisiä asioita.

Harvard School of Public Health kutsuu vitamiineja "ravitsemus vakuutukseksi" kokonaisvaltaiselle terveydellesi. Jokainen joka on kokeillut näitä juttuja saattaa yhtyä tuohon, ja ei ole todennäköisesti sairastanut flunssia viiteen vuoteen.

Yllättävä ravinnepuutos joka tekee sinut sairaaksi, monet eivät tiedosta olevansa tämän puutoksessa


En käsittele näitä asioita tässä postauksessa, mutta kaikki tietävät, että mm. auringonhattu-uute ja auringonhattutee, antibioottimaisten ominaisuuksien valkosipuli (Why You Must Make Garlic a Daily Super Food), antiviraaliset sipulit ja inkivääri ovat hyviä terveenä pysymiseen. Se on totta, ja kuka tahansa sairastelee vähemmän jos pitää noita päivittäisessä ruokavaliossaan.

Lääkinnälliset sienet kuten pakurikääpä, reishi ja cordyceps ovat myös valtavan hyviä. Metsästä löydetystä pakurista ja CafeCeps kahvista (joka sis. reishi+cordyceps kahvin kanssa) saan näitä päivittäin.

Harva kuitenkaan tietää, että sinkki on yksi tärkeimmistä mineraaleista immuunijärjestelmän järkkymättömyyteen.

Sinkki on voimakas "isäntä", joka antaa resistanssia (vastustuskykyä) infektioille. Sinkki on myös voimakas soluja suojaava antioksidantti. Tässä on hyvä tiedepaperi sinkin tärkeydestä immuunijärjestelmälle: Zinc and immune function: the biological basis of altered resistance to infection

Sinkki voi tutkimuksien mukaan auttaa jo siinä pisteessä, kun olet sairastunut. Eli voi nopeuttaa flunssasta parantumista - "Sinkin on osoitettu lievittävän nuhakuumetta ihmisillä ja mahdollisesti lyhentää sen kestoa." Zinc 'keeps immune system in check'

Yksi syy miksi sairastut usein voi olla juurikin sinkki ja sen puutos. Jos olet sinkin puutoksessa, niin immuunijärjestelmäsi "masentuu".

Jos sinulla on ylhäällä luetellut elintavat kunnossa, niin se aiheuttaa vastapallona suuren ongelman joka entisestään pahentaa tätä puutosta....

Urheiletko usein, harrastatko seksiä usein tai käytkö saunassa usein? Jos teet näin, niin hikoilet. Jokainen meistä hikoilee päivittäin. Sinkki poistuu ihmiskehosta hikoilemalla. Tämän takia sinkin puutos on epidemia urheilijoiden joukossa, jonka takia nykyisin ei ole yhtäkään säännöllisesti urheilevaa joka ei söisi sinkkiä lisäravinteena.

Mutta et edes tarvitse urheilla hikoillaksesi itsesi sinkin puutokseen, se voi tulla jo pelkästä saunomisesta tai säännöllisestä seksin harrastamisesta. Miehillä sinkin puutos tulee seksin harrastamisesta entistä todennäköisemmin, koska siemennesteensä mukana menettää suuren osan sinkkivarastostansa, ja keho tarvitsee jälleen entistä enemmän sinkkiä uuden siemennesteen muodostamiseen.

Tuon tietää todeksi myös maalaisjärjellä. Jokaisella on mielikuva sellaisesta kroonisesta masturboijasta. Hän näyttää alhaisen testosteronitason omaavalta nörtiltä, jolla ei ole kovin montaa miehistä piirrettä. Ja se on kirjaimellisesti totta. Tämä mies ampuu sinkkinsä ulos päivittäin, eikä korjaa sitä hyvällä ruokavaliolla tai lisäravinteella. Jos elää läpi elämänsä kroonisessa sinkin puutoksessa, elämänlaatu ei voi olla kovin hyvä. Missä testosteronin tuoma elämän draivi (sinkki pelaa yhtä suurinta roolia testosteronin tuotannossa)? Sitä ei ole, ja täten elämä menee ohi pornovideoiden ääressä ja pelaten videopelejä.

Sinkin puutos on luultavasti suurempaa kuin kuvitellaankaan, ja jos miehesi ei harrasta usein seksiä kanssasi, hän on varmuudella sinkin puutoksessa. Ellet vietä joka ilta osteri-juhlia, niin tässä on yksi tärkeimmistä lisäravinteista jota kannattaa harkita.

Vielä vuosia sitten käytin whole food sinkkituotteita, mutta viime aikaisten kokeilujeni perusteella nykyisin mielestäni paras sinkki on L-OptiZinc, joka imeytyy erinomaisesti ja sillä olen nähnyt näkyviä tuloksia verrattuna muihin sinkkituotteisiin.

Suuri sinkin saanti aiheuttaa tutkitusti kuparin puutosta kehossa (joka ei ole hyvä asia sekään), sen takia L-OptiZinc tuotteessa on pieni määrä kuparia, jonka myötä kyseinen tuote on fiksuin sinkkilisäravinne jota suositella. Tällä hetkellä en hankkisi mitään muuta, varsinkin kun reilun kolmen kuukauden satsi kustantaa yhden jauhelihapaketin verran.

Ruokavalio josta ei saa riittävästi kuparia vaarantaa ihmisen immuunijärjestelmän, heikentää bakteereita vastaan hyökkäävien solujen aktiivisuutta. Kupari lisäravinnetta ei kannata ottaa, mutta pieni määrä sinkkilisäravinteen kanssa on kuin immuunijärjestelmän unelma.

Tärkein vitamiini jos et halua flunssaa? Et tule sairastumaan 96% varmuudella?!


Seuraava ja ehkä tärkein juttu on riittävä veren D-vitamiinitaso. Aurinkoa emme enää nyt talvella paljoa näe täällä Suomessa, eikä auringosta saa niin paljoa D-vitamiinia enää talvella kuin mitä kesällä. Eli vaikka joku pystyisi nyt makoilemaan tuolla vähissä vaatteissa, niin siitä ei silti saisi paljoakaan D-vitamiinia. (Kesällä riittäisi 15 minuuttia auringossa ilman paitaa ja housuja maksimaalisen D-vitamiiniannoksen saantiin)

"if you live north of New York or Madrid you're unlikely to have enough vitamin D in your system. You can improve that somewhat with diet, but with supplements you can probably make almost 100% certain (96% in fact) that you don't get flu. How much vitamin D? At least 5,000 IU for an adult, and 10,000 is completely safe." - D-vitamiini parempi kuin rokotteet?

"why ignore a gift of nature such as vitamin D?" Totta.

Tutkimuksetkin jo sanoo, että D-vitamiini lisäravinteella voi estää sairastumiset lähes sataprosenttisesti (itseasiassa 96% varmuudella).

D-vitamiinin tärkeydestä ei ole enää kysymysmerkkiäkään. Ota vähintään 5,000IU eli 125 mikrogrammaa päivässä. 1,000IU per 10 painokiloa on tieteellisen Vitamin D Council sivuston suositus.

Lisää tutkimuspapereita D-vitamiinista:
Vitamin D Boosts Health, Cuts Cancer Risk in Half

Suomen viralliset suositukset ovat myös liian alhaiset: "People consuming only government-recommended levels of 200-400 IU/day often have blood levels considerably below 50 ng/ml. This means the government’s recommendations are too low, and should be raised immediately."

Top Vitamin D Papers of 2011
Top 20 Vitamin D Papers for 2013

Yksi hieno syy ottaa D-vitamiinia: Tiesitkö? D-vitamiinin puute vaikuttaa myös seksielämään

D-vitamiinista tällä sivulla on pari postausta:

D-Vitamiinilla voit hakkeroida itsellesi suuremmat lihakset ja paremman elämän - Salaisuudet paljastettu

Parhaat D-vitamiini tuotteet, mistä D-vitamiini halvalla? D-vitamiini suositus

D-vitamiinituotteet joita tällä hetkellä suosittelen:
Doctor's Best, Best Vitamin D3, 5000 IU, 360 Softgels – tällä hetkellä kaikkein halvin vuoden vahva D
Carlson Labs, Solar D Gems, 4,000 IU, 360 Softgels - vähän laadukkaampi ja hintavampi, sis. kalaöljyä samassa kapselissa
Thorne Research, Vitamin D/K2, 1 fl oz (30 ml) - nestemäinen D ja K2-vitamiini samassa, helppo annostella riittävästi painokilojen mukaan

D-vitamiinin kanssa on hyvä saada K2-vitamiinia, jota kutsutaan D-vitamiinin jälkeen kaikken tärkeimmäksi vitamiiniksi. Lisää tietoa ja tuotesuosituksia edellisestä postauksesta:
Seksuaalinen markkina-arvo ja sen salat paljastettu - Nämä asiat kertovat terveydestä

Kalaöljy


Nothing fishy about it: Fish oil can boost the immune system

Hyvä kalaöljy toimii terveyden ja vastustuskyvyn parantamiseen. Tämä tuskin tuli yllätyksenä. Lisää luettavaa kalaöljyn hyödyistä.

Tuotesuosituksia:
Jarrow Formulas, Max DHA, 180 Softgels - laadukas kalaöljy, suuri määrä DHA:ta
Now Foods, Ultra Omega-3, 180 Softgels - yhdessä kapselissa suuri määrä EPA/DHA
Madre Labs, Omega-3 Premium Fish Oil, 180 mg EPA/120 mg DHA, 100 Softgels - mainio heille jotka ovat budjetilla


Magnesium


Mihinkäpä magnesium ei toimisi. Ehdottomasti yksi tärkeimmistä ravinteista. Ei oikeastaan ole asiaa johon magnesium ei olisi hyväksi.

Magnesium varsinkin auttaa immuunijärjestelmää muodostamaan vasta-aineita, joiden avulla elimistö tunnistaa vieraita organismeja. Magnesium tekee myös soluista vahvempia ja se auttaa suojautumaan virusten, bakteerien ja mikrobien hyökkäyksiltä.

Lue seuraava postaus ja löydät sieltä myös monia tuotesuosituksia: Magnesiumöljy Moneen Vaivaan

Magnesiumsitraattijauhe on hyvä ja halpa tuote päivittäiseen käyttöön.

B12-vitamiini


Tämän vitamiinin puutos vaarantaa immuunijärjestelmäsi, alentaa energia tasojasi ja potentiaalisesti tekee sinusta masentuneen. Yleinen B12-vitamiinin puutoksen merkki on se, kun et pysty ajattelemaan selkeästi.

B12-vitamiinilla on keskeinen vaikutus immuunijärjestelmän prosesseissa, koska se säätelee solujen jakautumista ja kasvua. Ilman riittävää B12 saantia valkosolut, jotka auttavat elimistöä torjumaan tartuntatauteja osana immuunijärjestelmää, eivät pysty kypsymään ja lisääntymään.

B12-vitamiinista on kokonaan oma artikkeli: Melatoniinia voi tilata ulkomailta mutta hanki ennemmin B12-vitamiinisuihke - Näe miksi

Suosittelen yhä samaa B12-suihketta. Tämä on mainio tuote ja kestää päivittäisessä käytössä aina sen puoli vuotta ja kustantaa 1,5e/kk, eli todella hyvä sijoitus.

Kielen alta suihkeena imeytyminen on myös jotain sellaista, joka toimii kaikilla. Osalla ihmisistä B12-vitamiini ei imeydy lainkaan vatsalaukun kautta, moni on tietämättään tällainen ja voi saada herätyksen elämään, kun saa kerrankin elämässä B12-tasot kuntoon. Kasvissyöjille must have.

C-vitamiini


C-vitamiini on tunnetuimpia "flunssalääkkeitä". Päivittäin riittävästi saatuna se on flunssaa ennaltaehkäisevä, onhan C-vitamiini vahva antioksidantti. (Supervahvat antioksidantit kuten astaksantiini toimii hyvin terveenä pysymiseen.)

C-vitamiinin flunssan oireita lyhentävästä vaikutuksesta on olemassa tutkimusnäyttöä. Sitä täytyy kuitenkin syödä erittäin paljon, (jopa 5 grammaa päivässä) jotta siitä on hyötyä.

Tähän fiksuin tapa on halpa GMO-vapaa askorbiinihappojauhe, jota voi laittaa veden sekaan. En välttämättä söisi älyttömiä määriä päivittäin, 5 grammaa aiheuttaa varmasti vessaan juoksemista. Gramma päivässä on ok määrä. (Teelusikalinen on 5 grammaa joten siitä on helppo miettiä annostusta 100% c-vitamiinijauhetuotteiden kanssa.)

Mielenkiintoinen tieto C-vitamiinista: Junk food less fattening with vitamin C

Tuotesuosituksia:
NutriBiotic, Ascorbic Acid, Crystalline Powder, 16 oz (454 g) - gmo-vapaa askorbiinihappojauhe, riittää normikäytössä vuodeksi
Nature's Way, Vitamin C-1000, With Rose Hips, 250 Capsules - kapselina gramma päivässä on hyvä ennaltaehkäisijä monille
Madre-C - luonnollisten C-vitamiinien paras tuote, lähinnä vauraiden lisäravinne - jos aiot saada yli gramman C:ta päivässä niin joudut melkein käyttämään näitä purkkeja kaksi kuukaudessa

Seleeni


Seleenillä on tärkeä rooli immuunijärjestelmän tukijana. Siitä kertoo jo paljon se, kuinka seleeniä kutsutaan tärkeimmäksi ravinteeksi AIDS potilaiden selviytymiseen.

Tutkijoiden mukaan seleenin puutos antaa viruksille väylän mutatoitua entistä vaarallisimmiksi patogeeneiksi.

Seleeni on tärkeä "master antioksidantti" glutatanionin tuotannossa, joka selittää suuren osan seleenin suurista hyödyistä.

Seleenin saantiin paras väylä on parapähkinät. Syö 1-3 kpl päivittäin ja pidät seleenitasot terveinä. Pitkäkestoisesti ei kannata syödä kolmea enempää päivässä tai alat jo saamaan liikaa seleeniä, joka voi vaikuttaa ihoon huonosti ja aiheuttaa hiusten lähtöä.

Jodi


Jodi on mineraali jota ihmiskehon jokainen solu tarvitsee, oikeastaan mikään ei toimi ilman sitä. Yllätykseksi, jokainen on enemmän tai vähemmän sen puutoksessa. Jodi on myös erittäin tärkeä vastustuskyvyn parantamiseen. Alhainen jodin saanti johtaa kilpirauhasen ongelmiin, joka sääntelee mm. hormonitoimintaa ja sen huono toiminta voi aiheuttaa ylimääräisiä sairasteluja.

"The ovaries, breasts, prostate and the brain contain high concentrations of iodine, and virtually every cell in the body is dependant on this important element. When a deficiency exists, the thyroid competes with other storage sites and all become depleted. An unmet deficit puts one at risk for a variety of conditions and illnesses, including cancer." - Iodine Deficiency and Its Link to Diseases in the Body

Käytän usein kelp-sirotinta, jolla maustaa ruuan hyvin. Ainoa miinus tässä tuotteessa (ja kaikissa kelp-merilevätuotteissa) on se, että Natural News sivuston Mike Adamsin eri tuotteiden raskasmetallitutkimuksien mukaan tämän tuotteen kelp sisältää raskasmetalleja (lähinnä alumiinia). Mutta samalla Mike Adamsin kehittämä löydös paljastaa, että kelpin sisältämä kuitu sitoo raskasmetallit itseensä ja ne eivät missään vaiheessa päädy ihmiskehoon. Ihan ok tuote lähes päivittäiseen käyttöön.

Lue huomautus*. Käytän toisinaan myös tätä nestemäistä jodituotetta, jota voi välillä ottaa tipan (ei joka päivä, 2-3 kertaa viikossa). Kestää yhdellä ihmisellä reilusti yli 2 vuotta käytössä.

1 tippa tuota tuotetta antaa kymmenenkertaisesti Suomen ravintosuositusten suositteleman määrän jodia.

(*HUOM. Tuotteen jodi on uutettu kelp merilevästä, mutta tulli voi mielivaltaisesti tuomita sen esim. kaliumjodidiksi, joka on Suomessa lääkeainelistalla. Joten en sinänsä suosittele tilaamaan mahdollisen sakkouhan tai lääkeainerikkomuksen takia. Lääkeainerikkomus voi olla haitallinen monelle esim. työnhaussa, ja harmittaahan sakkojen maksu aina. Lääkeainelistalla näkyminen kertoo myös paljon jodin tehosta - onneksi järkyttävän jodi rikas kelp ei kuitenkaan ole sillä listalla. Mielestäni on kuitenkin hyvin outoa, että yksi ihmiselämälle tärkeimmistä mineraaleista luokitellaan lääkkeeksi täällä Suomessa.)

Ruokavalio ja erinäiset ravinteet ovat luultavasti tärkein asia kokonaisvaltaiseen terveyteen ja kukaan ei voi kiistää sitä.

Täydellisessä maailmassa kaiken saisi ruuasta, ja ehkä joskus on saanutkin. Nykypäivänä maaperä ei tarjoa ravintoa samaan tyyliin kuin 50 vuotta sitten, nykypäivän parsakaalissa ei ole yhtä paljon ravinteita kuin 50 vuotta sitten kasvaneessa parsakaalissa.

Lisäksi esim. Jodia ei edes ole maaperässä täällä päin maailmaa. Jodioitu suola ei ole mikään ratkaisu, jokainen voi katsoa Finelistä kuinka jodioitu suola sisältää saman määrän jodia kuin normaali merisuola. Edes jodioidusta suolasta ei saa millään tavalla riittävästi jodia - lähinnä sen verran, että elossa pysyy. Pelkkä elossa pysyminen ei kuitenkaan kiinnosta ylöspäin elämässä pyrkiviä ihmisiä - toden teolla kukoistaminen kiinnostaa.

Jos uutena lukijana ihmettelet mikä tämä paikka on josta suosittelen tilaamaan näitä lisäravinteita, näe iHerb suositukset.

P.S. Nyt kun talven tullessa huulet ovat rohtuneena, parasta on käyttää kaakaovoi huulirasvapuikkoa aina ennen nukkumaanmenoa. Säilytä sitä yöpöydällä ja hanki tällaisia päiväkäyttöön. Tämä auttaa pitämään huulet pehmeinä ilman ylimääräisiä kemikaaleja.

Tuossa kaakaovoi huulirasvassa on vain yksi (1) ainesosa! Sekin on syötävää ja vieläpä hyvin terveellistä. Juuri näin sen pitäisikin olla kaiken kanssa mitä ihollesi pistät :)

Kuukauden resurssi


Simppeli artikkeli ravinnosta luettavaksi:

10 Awful Nutrition Myths Perpetuated by the Media

Jännä nähdä kuinka useimmat terveysmyytit ei pidä paikkaansa, varsinkaan ne myytit joita hippien terveyspiirit valistaa kovaan ääneen.

Useimmat näissä piireissä vuosia olleet ovatkin tulleet ns. "full circle" ja nykyisin he eivät ole enää niin hardcore karppaajia saati ei enää niin vannoutuneesti välttele leipää.

Jos sinulla ei ole gluteeniherkkyttä, voit hyvin syödä silloin tällöin hapatettua ruisleipää ja se todennäköisesti vain parantaa terveyttäsi. Monet tutkimuksetkin puoltaa sitä.

Itseasiassa hapatetussa ruisleivässä gluteenin huonot vaikutukset eivät ole niin pahoja, vaikka olisitkin herkkä sille: "A classic sourdough rye bread, for example, can be consumed by celiac patients without side effects (Di Cagno. 2010) and its fiber content will have highly beneficial effects on the gut health of gluten-insensitive individuals (McIntosh. 2003)."

Tuskin kenenkään kannattaa koostaa ruokavaliotaan minkäänlaisista leivistä, mutta silloin tällöin pieni määrä tuskin tekee haittaa terveille ihmisille.

Monet ovat varmasti tulleet läpi "täyden kierroksen" näiden terveysjuttujen kanssa ja huomanneet kuinka tosiaankin voit syödä mitä vain silloin tällöin. Se mitä teet (tai syöt) 90% ajasta merkkaa. 10% ajasta voit tehdä mitä huvittaa. Se on myös terve lähestymistapa oikeastaan kaikkeen.

Se antaa myös hyvän referenssi pisteen. Kun välillä syöt esimerkiksi irtokarkkeja tai sipsejä, silloin huomaat kuinka paljon paremmin asiat on ja kuinka paljon parempi suorituskyky on kun syöt kunnolla puhtaasti. Se motivoi jatkossakin syömään ja elämään paremmin. Ilman referenssi pointtia et tiedä miltä toinen tuntuu. Jos ei olisi pitkää kylmää talvea, et arvostaisi lämmintä kesää niin paljoa.

Näihin ajatuksiin. Until next time.

14 kommenttia:

 1. hei mahtavaa kun tuli näin nopeesti uus postaus!:) olisi kiva tietää enempi susta itestä vaikka toki ymmärrän että blogin idea on eri. olisi vaan mielenkiintoista tietää asutko pääkaupunkiseudulla vai missä ja ikäsi ja onko perhettä ym:)

  VastaaPoista
 2. Loistavaa tekstiä jälleen! Oot ykkönen!!
  Hain Ruohojuuresta omenasiiderietikkaa, mikä pitäisi olla samaa kuin omenaviinietikka, saksalaiset ja ranskalaiset nimeää sen vaan kuulemma siideriksi. Toivottavsti se on hyvää eikä mitään huonoa.

  VastaaPoista
 3. jos ostaa tota d vitamiinnia jossa on samassa kalaöljyä tartteeko kalaöljyä ostaa erikseen??

  VastaaPoista
 4. Kiitos taas hyvästä kirjoituksesta! Olen tilannut iHerbistä paljon suosittelemiasi vitamiineja ja lisäravinteita, mutta nyt niitä on niin paljon, etten enää jaksa syödä niitä kaikkia! :D Miten niitä kannattaisi jaotella ja mistä tuotteista täytyy pitää välillä taukoa? Tällä hetkellä käytän vit.D, K2, C, E, B12, Q10, kalaöljy+omega3, lugolin jodi, sinkki, magnesium, astaxanthin, alfalinoleenihappo, glukosamiini, MSM. Lisäksi käytän Regulat-entsyymivalmistetta päivittäin. Puuttuuko tästä jotain tärkeetä (seleeni? spiruliina?) vai onko jo liikaa? Olen 53v nainen ja karpannut 7 vuotta. Kärsin ajoittan migreenistä, joka tosin on vähentynyt huomattavasti karppauksen myötä. Kiitos jo etukäteen, jos ehdit vastata! :)

  VastaaPoista
 5. Oho, juuri tällaiset postaukset ovat mielenkiintoisia. Odotan lisää mahtavan laadukasta sisältöä kuten kaikki viime postaukset ovat olleet. Ihmettelen joskus miten joku voi tietää näin paljon mielenkiintoisia juttuja jota tämä blogi on täynnä, olet selkeästi erikoistunut tämän blogin aiheisiin etkä pelkästään vain harrastuksena. Jännä juttu muuten, luulin että olen ainoa joka käy jatkuvasti hakemassa uusia iherb suosituksia tästä blogista, mutta omista piireistäni huomaan, että jokainen käy täällä tekemässä samaa. Hieno blogi, tänne täytyy tulla aina katsomaan suosituksia ennen jokaista iherb tilausta :)

  VastaaPoista
 6. Moi!

  Eilen blogiisi törmäsin ja innostuin lukemaan useammankin artikkelin putkeen :) Hienoa, mutta samalla kovaa tekstiä, kun esimerkiksi vertaa virallisiin saantisuosituksiin mitä meille joka tuutista pusketaan. Mutta ei siinä, vain totuudella on väliä, olipa totuus sitten minkälainen tahansa. Jo ennestään tiesin suurimman osan noista terveys ja kuntosaliaiheisista teksteistäsi, mutta uutta tietoa tuli myös paljon. Salia olen harrastanut noin 7 vuotta ja nyt 24-vuotiaana olen elämäni kunnossa (olen mies 182/78, rasva% 7-8). Treenejä tulee se 4-6 viikossa. Tuloksia ei naturaalina tietenkään tule ilman tasapainoista ruokavaliota ja muutamia lisäravinteitakin käytössä.

  Olisin todella kiitollinen, jos pystyisit ensikertalaiselle iherb -tilaajalle (salihullulle) suunnitelemaan/neuvomaan oman paketin, jolla tuloksia ja hyvinvointia saataisiin entisestään kohennettua? Ne vanhaa samaa paskaa huutavat "asiantuntijat", kun eivät oikeastaan mistään mitään tiedä, niin haluaisin nyt sinulta maanläheisemmän ja luonnonmukaisemman mielipiteen :)

  Joitakin linkkejä olen ottanut ylös teksteistäsi ja voin ne tähän laittaa. Lisää toki mielipiteitäsi ja kerro rehellisesti jos luulet että tuotteesta saattaisi olla hyötyä natu-kehonrakennukseen ja hyvin vointiin.

  Proteiinilisä: http://www.iherb.com/Dr-Mercola-Miracle-Whey-Protein-Powder-Original-1-lb-454-g/41915#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=dr%20mercola%20whey&rc=160&sr=null&ic=1 (onko tästä myös maustetut vaihtoehdot puhtaita ja terveellisiä vaihtoehtoja?)

  Toinen protku: http://www.iherb.com/Sun-Warrior-Warrior-Blend-Raw-Vegan-Protein-Natural-35-2-oz-1-kg/39132#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=warrior%20blend&rc=31&sr=null&ic=2 (sama homma - natural vai maustettu?)

  Luonnon hormoni maca: https://www.hyvinvoinnin.fi/puhdistamo-premium-maca?utm_source=tradetracker&utm_medium=affiliate_network&utm_content=CPA&utm_campaign=tradetracker

  Boori: http://www.iherb.com/Now-Foods-Boron-3-mg-250-Capsules/428#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=boron&rc=1074&sr=null&ic=1 (itselle uusi! sinkkiä/magnesim vetänyt...tällä vähintään samat tehot?)

  Astasantiini: http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Astaxanthin-4-mg-150-Softgels/30648?at=0 (TODELLA mielenkiintoinen. Tietoa niukasti, varsinkin suomeksi. Käyttääköhän tätä suomessa monikaan huippu-urheilija)

  K-vitamiini: http://www.iherb.com/Life-Extension-Super-K-with-Advanced-K2-Complex-90-Softgels/46675?at=0 (ehdottomasti tämäkin kiinnostaa)

  Siinä siis listaa näin alkuun :) Miltä näyttää?


  Ps. Bonuskysymyksenä - mikä avuksi aknen jälkeiseen ihon punoitukseen/epätasaisuuteen ja ajoittaiseen poskien kuumentumiseen/lehahteluun? Punastumista vastaava reaktio ulospäin, vaikkei se ole kyseessä, ärsyttävää.


  Terveisin Ville

  VastaaPoista
 7. apua..... tilasin emmerald balance viherjauhetta ja se sisältää aloeveraa jonka olen kuullut aiheuttavan syöpää :( nyt potuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloe veraa yleensä yhdistetään juuri syöpää vastaan auttavaksi, kuten monia aitoja ruokia, kasveja ja yrttejä. En usko, että aloe vera aiheuttaisi syöpää. Emerald Balancen kaltaisissa viherjauheissa ne määrät ovat myös hyvin alhaisia. Suuresti käytettynä, ekstrakteina yms, mikä tahansa voi olla syöpää aiheuttava.

   Toisaalta, hengittäminenkin voi aiheuttaa syöpää. Se ei tarkoita sitä, että hengittäminen kannattaisi lopettaa.

   Poista
 8. Eipä tarvitse tilata enään iherbistä, koska nykyään joutuu maksamaan vähintään 19e tullivakuupalkiion myös kuluttajana. Tuli aika yllätyksenä kun tilasin 40 e paketin ja postista tuli parin päivän päästä tommonen lasku. Oisko mitään saman tapaista kauppaa euroopassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lisämaksu tulee vain jos tilaat DHL rahdilla. Suosittelen tilaamaan lentorahdilla, joka maksaa $4 ja tulee ilman mitään muita lisämaksuja.

   Kun DHL ottaa yhteyttä, että paketti on saapumassa... Vastaa tähän viestiin: haluan tullata tilauksen itse ja email osoitteesi. He lähettävät tullaustiedot sähköpostiin, jolloin voit tehdä itse nettitullauksen. Tämän jälkeen lähetä tullauspäätös osoitteeseen fiennakko@dhl.com. Näin pitäisi säästää nuo kulut, jos tilaa DHL rahdilla.

   Mutta en suosittele enää tilaamaan muulla kuin halvimmalla international airmail ($4) tilauksella, itse tilaan kokoajan tällä rahdilla ja paketit tulevat ongelmitta 1-2 viikon sisällä.

   Poista
 9. Hei! Olen jo pitkään seurannut blogiasi ja halunnut tietää sinusta itsestäsi vähän enemmän:). Kuten minkä ikäinen olet jne. Olisi hienoa, jos voisit julkaista vaikka itsestäsi kuvia tai kuvan.

  -Mietiskeliä

  VastaaPoista
 10. Moi. Luin suosittelemasi kirjan 4 tunnin kehon ja siinä Tim Ferris suosittelee makadamiaöljyä. Haluaisin ostaa sitä, mutta kaupassa se maksaa maltaita, ei oikein sovi opiskelijan budjettiin. Katselin iherbistä ja löysin tämän
  http://www.iherb.com/Now-Foods-Healthy-Foods-Organic-Macadamia-Nut-Oil-16-fl-oz-473-ml/2479#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=macadamia%20oil&rc=297&sr=null&ic=4

  En oikeen tiedä onko tämä hyvä, kylmäpuristettu tai muuta. Saisinko mielipiteesi?
  Oikein paljon kiitoksia vaivannäöstä!

  Ps. Navitas Naturalsin macan hinta on pompahtanut pilviin iherbissä! Toivottavasti on väliaikaista.. Vai olisiko siihen toista halpaa suositusta..?

  Hyvää Joulun odotusta! =)

  VastaaPoista
 11. Hiljaista on, niin hiljaista...

  VastaaPoista
 12. Tää oli hyvä teksti tyrnistä ja varsinki tyrnien lehdistä, joilla vaikutusta syöpään (flavonoidi; Isorhamnet). Tässä ois yks tärkee aihe, info paketiks.
  http://www.satakunnantyrniseura.fi/tyrni.html

  VastaaPoista

Pyrin vastaamaan kommentteihin nopeasti, mutta joskus vastaamisessa voi kestää jopa 2 kuukautta.