torstai 18. syyskuuta 2014

Parhaat luontaiset shampoot ja saippuat - Puhdistaudu ilman kemikaaleja ja pysy kauniina pidempään

Kun katsotaan normaalin ihmisen tietoisuustasoa, niin hänelle ei tulisi mieleenkään asiat joita tässäkin artikkelissa aion käydä läpi.

Artikkelista opit...

 • Kuinka vaihtaa karkit ja muut makeat maailman terveellisimpiin ruokiin?
 • Miksi joka 10:llä 30 vuotta täyttäneellä suomalaisella ei ole lainkaan omia hampaita?!
 • Lisäravinne joka nostaa vapaata testosteronia jopa 30% ja laskee estrogeenia 39% - MIEHET HUOMIO.
 • Maailman paras ostoslista
 • Parhaat luontaiset shampoot ja saippuat
 • Kuukauden resurssi - "Voitko oikeasti laihtua yli 3 kiloa viikossa tekemällä näin?" 
 • Bulletproof beibin vinkitNormaalin perusihmisen tietoisuustasoa voit nähdä seuraavan uutisen ensimmäisestä kommentista: Suomalaislapset syövät liikaa sokeria – suositukset ylittyvät jo 2-vuotiailla

Heti ensimmäinen kommentti uutisesta oli "Niin mitä sitten?" - kertoo paljon perus ihmisten tietoisuustasosta. Niin mitä sitten? Diabetes, ylipaino, lukuisat terveysongelmat. Nämä kaikki laskevat aikuisikään mennessä seksuaalista arvoa niin paljon, ettei tämä ihminen tule todenäköisesti löytämään hyvää kumppania, ainakaan sellaista kumppania jota hän haluaisi. Pitää tyytyä johonkin huonompaan kakkosvaihtoehtoon sen ykkösvaihtonsa sijasta. Haluatko sitä itsellesi tai lapsillesi?

(Ihmisessä on tiettyjä ulkoisia asioita jotka kertovat terveydestä, ja ne samalla nostavat seksuaalista arvoasi. Tästä aiheesta voin kirjoittaa oman artikkelin, josta kummatkin sukupuolet oppivat maksimoimaan seksuaalisen arvonsa. Joten muista tulla katsomaan se lähiaikoina tai tilaa tuosta vasemmalta päivitykset uusista postauksista sähköpostiisi.)

Ei ole helppoa muuttaa sitä syvään juurtunutta elämäntyyliä, joka sinulla on ollut koko elämäsi ajan. Se on sama kuin menisi sanomaan sairaalloisen ylipainoiselle, "Laihduta itsesi normaalipainoiseksi, se on super helppoa!".

Mutta ei ole helppoa tuosta vain muuttaa sitä kuka olet, koska se on prosessi. Se on kuitenkin tehtävissä, jos sinulla on pitkäjänteisyyttä.

Entisenä lihavana ihmisenä voin sanoa, että se (laihtuminen) on super helppoa, mutta se tosiaan on prosessi eikä välitön tulos.

Jos annat maksimaalisten ravintosuositusten nimissä 7 vuotiaalle lapsellesi (tai itsellesi) 40 grammaa sokeria päivässä, niin lapsella on diabetes jo ennen kuin hän täyttää kymmenen. Yksi limpparitölkki jo antaa enemmän kuin 40 grammaa sokeria. Helpoin tapa välttää diabetes ja ylipainon saaminen, on yksinkertaisesti olla juomatta limpparia.

Kuinka vaihtaa karkit ja muut makeat maailman terveellisimpiin ruokiin?


Tiesitkö? THL:n mukaan joka 10:llä 30 vuotta täyttäneellä suomalaisella ei ole lainkaan omia hampaita... Suureksi syyksi laittaisin karkin/limun ja K2-vitamiinin puutoksen. Se on järkyttävää - länsimaisilla ihmisillä voi olla huonommat hampaat kuin kehitysmaiden ihmisillä? Itseasiassa olen huomannut, että kehitysmaiden ihmisillä on uskomattoman hyvät ja valkoiset hampaat verrattuna meihin. Siellä ei yksinkertaisesti vedetä limpparia ja karkkia, vaan sokerit otetaan aidoista ruuista.

Voit tehdä itse samoin. Kun olet ollut pari kuukautta ilman lisättyä sokeria tai limuja, niin "luonnon karkit" alkavat oikeasti maistumaan kuin karkilta - kuten esim. rusinat.

Karkkien ja makeiden sijasta voi siis helposti syödä vaikka rusinoita, joita kutsutaan nimellä “nature’s candy”. Rusinat ovat sentään aitoa luontaista sokeria.

Mikä oudointa, nämä luonnon karkit ovat jopa luomuna kilohinnaltaan halvempia kuin fruktoosisiirappi lisä-väriainesekoitukset. Jos rusinat ei mielestäsi maistu kuin karkilta, niin olet luultavasti pilannut makuaistisi teollisilla fruktoosisiirappimätöillä ja muilla keinotekoisilla makeutuksilla, jotka ovat tarkoituksella luotu stimuloimaan aistejasi... Mutta luopuessasi niistä makuaistisi palaa noin kahdessa kuukaudessa, ja sen jälkeen luonnon karkit yllättäen maistuvat jopa paremmalta kuin sokeri-fruktoosi-väriaine namut.

Rusinat sisältävät myös mineraalia nimeltä boori. Boori tutkitusti parantaa postmenopausaalisten naisten luustoa ja boori pelaakin tärkeää roolia osteoporoosin ehkäisyssä. Boori on myös tunnettu D-vitamiinitason nostaja, joka on yllättävää.

Kiikarissa testosteronitason nostaminen?


Boori on muuten tärkeä mineraali testosteronin tuotantoon, ja nykyisessä estrogeenimaailmassa on tärkeää saada enemmän testosteronia - naisilla se tuo hormonitasapainoa ja miehille ei tarvitse edes muistuttaa miksi saada enemmän testosteronia. Testosteroni auttaa pitämään vatsan litteänä, myös - tai varsinkin naisilla.

Lukuisat ihmistutkimukset vahvistavat boorin nostavan vapaan testosteronin määrää.

Aina on paras ottaa ravinto kuten boori ruuasta. Mutta jos et syö paljoa booririkkaita ruokia tai haluat erityisesti nostaa testosteronitasoasi (tutkimuksien mukaan boori nostaa vapaata testosteronia jopa 30% ja laskee estrogeenia 39%), niin siihen tarkoitukseen boori lisäravinne on paras vaihtoehto: Now Foods, Boron, 3 mg, 250 Capsules on yksi tuotteista jota miehet kehuvat. Naisten ei välttämättä kannata ottaa pitkäaikaisesti suuria annoksia boori lisäravinnetta.

Minimaalinen 3mg booria päivässä on ihan hyvä, ja miehille jopa 12mg kuten tuossa tutkimuksessa - mikäli siis et syö paljoa booria sisältäviä ruokia, kuten rusinat, avokado, manteli, saksanpähkinä, hasselpähkinä - rusinat on paras lähde sisältäen 4.51mg/100g.

Rusinat on myös yksi ruoka joka löytyy 150 maailman terveellisimmän ruuan listalta, otettu suoraan kirjasta The 150 Healthiest Foods on Earth, The Surprising, Unbiased Truth About What You Should Eat and Why, joka on mielestäni yksi parhaista ravintokirjoista jota on ikinä kirjoitettu. Kaikkien terveydestään kiinnostuneiden tulisi lukea kyseinen kirja.

Maailman paras ostoslista?


Kirjan terveellisimpien ruokien listalta ei muuten löydy esim. soijaa tai margariinia, jotka ovat päinvastoin laitettu maailman epäterveellisimpien ruokien listalle. Mutta esimerkiksi voi ja kananmunat (kirjailija kutsuu munia luonnon täydellisimmäksi ruuaksi) löytyy maailman terveellisimpien ruokien listalta, oikeutetusti - jo tästä tietää, että kirja on puolueeton ja tutkimukset/taustatyö on tehty. The 150 Healthiest Foods kirja on ylivoimaisesti paras "ostoslista" jonka tiedän, kun pääset tällä tiedolla ruokaostoksille niin kroppasi ei voi olla olematta kunnossa ja kirjan opeilla tulet pysymään terveenä.

Kirja ei näytä pelkkää listaa 150 eri ruuasta, vaan opettaa ravinnosta kaiken: opit rasvoista, kuidusta, antioksidanteista, kolesterolista (ja kuinka on tärkeää syödä sitä), tuleeko tietyt ruuat ostaa luomuna vai ei, mitä vihannekset tekevät jne. Kirja myös kertoo hyvin sen eron kuinka lohihan on terveellistä, jos se on villiä lohta - ja jos se on farmikasvatettua synteettisellä astaksantiinilla ja gmo-soijalla syötettyä lohta, niin sitten se lohi ei ole niin terveellistä (villi ei aina tarkoita hyvää, esim. Itämeren lohi on saastunutta moskaa)... Marketeista harvoin saa hyvää villilohta, ratkaisu on syödä sardiineja. Kirjailijan sitaatti sardiineista: "Sardines are a health food in a can".

Tai kuten marketin halpis unkarilainen pastoroitu hunaja on käytännössä sokeria verrattuna superterveelliseen suomalaiseen raakahunajaan (kaikki suomalaiset hunajat ovat raakahunajaa, joten tue paikallisia hunajatuottajia ja saa hunajasta terveyshyötyjä). Monet laihduttajat myös välttelee banaaneja, kirja paljastaa hyvin kuinka banaanit ei sittenkään ole kovin sokerisia pommeja.

Naudanliha on naudanlihaa ja porkkanat ovat porkkanoita, tämä uskomus ei pidä nykypäivänä enää paikkaansa. Marketin gmo-soijalla syötetty halpis naudanjauheliha on yleisesti ottaen todella surkeaa ruokaa, ja toisaalta ruoholla syötetty naudanliha voi olla yksi maailman terveellisimpiä ruokia.

Ravinnon perusoppi alkaa The 150 Healthiest Foods on Earth, The Surprising, Unbiased Truth About What You Should Eat and Why kirjasta - suosittelen tätä kaikkien kirjahyllyyn ja palata aina katsomaan mitä tämäkin ruoka jonka ostit tänään tekee sinulle, kirja kertoo lähes joka ruuasta mielenkiintoisia tutkimuksilla vahvistettuja hyötyjä. Jos kaikki valtamediassa näkemyksiään jakavat ravitsemuksen professorit ja personal trainerit olisivat lukeneet tämän kirjan, niin kansakunnan terveys ja ulkonäkö olisi ihan eri tilanteessa.

Kirjan alkutekstissä onkin oikein hyvä sitaatti:

“If you are what you eat
and you don’t know
what you’re eating,
do you know who you are?”

—Claude Fischler

Ja sitten otsikon aiheeseen...

Parhaat luontaiset shampoot ja saippuat


Naisten tulisi säilyttää nuoren ulkonäkönsä mahdollisimman kauan, mutta useimmat naiset tekevät asiat päinvastoin ja itseasiassa vanhentavat itseänsä kaupallisilla meikeillä ja ihonhoitotuotteilla, ja käyttävät vieläpä vanhentavia kemikaali shampooita suihkussa.

Jos haluat pysyä nuorena, niin eikö se käy järkeen, että pysyt nuorempana kun hierot petrokemikaalien sijasta aitoja mineraaleja ja yrttejä ihoosi... Näin tekee mm. seuraava nainen, ja sen kyllä huomaa.

Puhdistaudu ilman kemikaaleja ja pysy kauniina pidempään.

Annabella Daily jakaa hyvää sisältöä kauneustuotteista Youtube kanavallaan. Kutsun laittaamaan seurantaan - voit saada hyviä kauneusvinkkejä.

Nämä vinkit selkeästi toimii, katsokaa häntä.


Annabellan suosikit videosta:
1. Olivella, Face & Body Bar, (100 g)
2. Nubian Heritage, African Black Soap, Body Wash, (384 ml)
3. Kiss My Face, Anti-Stress Relaxing Bath & Shower Gel, Woodland Pine & Ginseng, (473 ml)
4. Olivella, Face and Body Soap, (500 ml)

Videon ensimmäistä en ikävä kyllä löytänyt mistään, vaikka olisin halunnut kokeilla. Video kannattaa katsoa, tuotteiden ohella näet hyvää tietoa ilkeistä kemikaaleista joita pistät ihollesi joka päivä.

Noiden lisäksi alla muutamia hyväksi havaittuja tuotesuosituksia shampooille, hoitoaineiksi, meikkivoiteeksi/puuteriksi ja saippuapaloille:

Shampoo ja body wash tuotteita:
1. Beauty Without Cruelty, Moisture Plus Shampoo, 16 fl oz (450 ml)
2. Nubian Heritage, Body Wash, Mango Butter, 13 fl oz (384 ml)

Hoitoaine tuotteita:
1. Nature's Gate, Conditioner, Strengthening, Biotin, 18 fl oz (532 ml)
2. Nature's Gate, Conditioner, Shine Enhancing, Henna, 18 fl oz (532 ml)

Meikkivoide/puuteri:
1. Greensations, Youthful Trends, Caffeinated Makeup Primer, 2 oz (60 ml)
2. Ecco Bella Fair, Light tai Pale (eri ihonsävyille omansa)
Ecco Bellan tuotteet ovat laadukkaita ellei jopa luksusta, ja ovat mahdollisimman luonnollisia
Meikkipuutereita lisää täältä

Tässä suosikkejani saippuapaloista...

Saippua paloja:
1. Upgraded Skin podcastissa suositeltiin paljon probioottista saippuaa, ja se on myös kokemuksestani yksi parhaista saippuoista (ei tuhoa ihon bakteerikantaa, vaan vahvistaa sitä): Dr. Ohhira's, Essential Formulas Inc., Probiotic, Kampuku Beauty Bar
Muita hyviä saippuoita...
2. At Last Naturals, MSM Soap, Herbal Moisturizing Bar, 3 oz (85 g) -Harvinaisen HYVÄ!
3. Nubian Heritage, Shea Butter Soap, With Lavender & Wildflowers, 5 oz (141 g)

Tuo MSM saippua on tosiaankin harvinaisen hyvä! MSM jauhe on muutenkin yksi parhaista asioista iholle, auttaa mm. tuottamaan kollageenia, joten eikö olisikin fiksua hieroa sitä myös kasvoihin? Ajattelin juuri noin katsellessani tuota saippuaa iHerbistä, ja se onkin osottautunut yhdeksi parhaaksi saippuaksi, joka pitää ihon loistavassa kunnossa.

Parhaita luontaisia saippuapaloja: MSM saippua, Ohhiran probioottinen saippua, Honey & Black Seed saippua aprikoosiöljyllä, Sheavoi laventeli villikukka saippua

Noilla ainakin pääsee alkuun :)


Kuukauden resurssi


JJ Virgin jakaa Bulletproof podcastissa yleisesti ylikatsotun lähestymistavan laihtumiseen.

Voitko oikeasti laihtua yli 3 kiloa viikossa tekemällä näin?JJ Virgin neuvoo selvittämään oletko herkkä tai onko sinulla intoleranssia tietyille ruuille, alla ruuat jotka hänen mielestään pitää eliminoida kolmeksi viikoksi ja sitten ottaa ne takaisin käyttöön - yksitellen - ja nähdä oletko herkkä joillekin näistä ruoka-aineista:

1. Soija
2. Maissi (myös maissi-fruktoosisiirappi)
3. Gluteeni
4. Maitotuotteet
5. Sokeri ja keinotekoiset makeutusaineet
6. Kananmunat
7. Maapähkinät

Suurin osa näkee jo valtavia tuloksia jos pelkästään karsii sokerin, makeutusaineet ja gluteenin pois.

Jos oikeasti lähdet kokeilemaan tätä, niin varmasti laihdut yli 3 kiloa ensimmäisen viikon aikana jos olet nyt suuresti ylipainoinen. Tämä on hyvä tapa selvittää jos olet herkkä jollekin näistä, mutta vaatii suurta ruokaremonttia päästäksesi tämän läpi. Jos kuitenkin olet herkkä tai sinulla on intoleranssia joitain näitä ruokia kohtaan, se tekee kehollesi niin paljon haittaa, että se on myös osasyynä lihomisen takana.

Eliminoidessasi nuo ruuat tuon kolmen viikon testauksen ajaksi, voit syödä mitä? Lähinnä lihaa, kalaa ja vihanneksia tai elää riisiproteiinilla, muun muuassa... Joten luontaisesti aika hankalaa monille. Mutta onnistuessaan voi olla arvokas prosessi.

Vaikka kananmunat ovat kenties yksi luonnon parhaista ruuista, ne silti voivat tehdä enemmän haittaa jos sinulla on allergia tai herkkyyttä kananmuniin - silloin ne aiheuttavat tulehdusta kehoosi, jolloin et voi tuntea oloasi niin sanotusti "Bulletproof" ja tämä kehon tulehdustila voi johtaa myös lihomiseen.

Katso tuo loistavaa infoa sisältävä podcast ja opi lisää. JJ Virginin vinkit selkeästi toimii hänellä itsellään, harva näyttää noin hyvältä tuon (51v) ikäisenä! Hän seuraa läheisesti Bulletproof ruokavaliota ja hän on oikea Bulletproof Babe.

JJ Virginillä on myös pari mielenkiintoisen oloista kirjaa (joita en ole vielä itse lukenut). The Virgin Diet kirjassa uppoudutaan syvemmin noihin seitsemään ruokaan joita eliminoida ja kerrotaan miksi ne voivat olla huonoja

The Virgin Diet: Drop 7 Foods to Lose 7 Pounds in 7 Days, Why Food Intolerance is the Real Cause of Weight Gain

The Virgin Diet Cookbook: 150 Easy and Delicious Recipes to Lose Weight and Feel Better Fast

Ennen hankkimista kannattaa lukea Amazonista arvioita Virgin diet ja Virgin kokkikirjasta.

Nyt syksyllä tulee tiheämmin uusia postauksia, joten stay tuned ja until next time :)

11 kommenttia:

 1. kiitos paljon nuista meikkisuosituksista ja shampoo myös! kerkesin malttamattomana tilata jo iherbistä meikkivoiteen benecosin bb:n. lisäksi tilasin shikai shampoon ja jonkin hoitoaineen(en nyt muista nimeä) mutta pistän nuo sun suosittelemat korvan taakse ensitilausta varten kun nuo loppuvat;)

  VastaaPoista
 2. kiitos paljon nuista meikkisuosituksista ja shampoo myös! kerkesin malttamattomana tilata jo iherbistä meikkivoiteen benecosin bb:n. lisäksi tilasin shikai shampoon ja jonkin hoitoaineen(en nyt muista nimeä) mutta pistän nuo sun suosittelemat korvan taakse ensitilausta varten kun nuo loppuvat;)

  VastaaPoista
 3. moi! mahtava teksti:) mulla on ongelma,nimittäin oon tilannut iherbistä ja rakastunut kyseiseen kauppaan.. mutta ongelma on se että haluan sieltä vaan kokoajan lisää.kaikkeen ei ole rahaa mutta aina kun joku suosittelee jotain niin haluan sen.. mulla on nyt kaapissa d vitamiini,sinkki, kalaöljy tai no epa tabletit,maitohappobakteerit,jodi... mercolan sienitableteita. nyt tilasin shampoot,magnesiumin,propoliksen ja msm:män.. haluaisin vielä riisiprotskun,spiruliinan,macan, b vitamiinin ja c vitamiinin.. ja paljon muuta! mutta enhän minä nyt kaikkea voi ostaa eikä riitä raha

  VastaaPoista
 4. Hei! Toi sun kirja suositus oli tosi houkutteleva ja mielenkiintoinen, mutta siihen liittyy ongelma mun englanninkieli taittuu niin huonosti... olisiko sitä jo käännettynä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyhyen etsimisen jälkeen näyttää siltä, että Jonny Bowdenin The 150 Healthiest Foods on Earth -kirjaa ei ilmeisesti ole vielä käännetty suomen kielelle, joka on kyllä aika outoa, se on kuitenkin julkaistu jo 2007 vuonna... Kenties se vielä jonain päivänä ilmaantuu suomen kielelle.

   Tähän voin vielä ohimennen mainita, että voin, kookosöljyn ja kananmunien ohella kahvi, tumma suklaa ja punaviini löytyy tuosta kirjasta - ne ovat siis hyviä meille, vaikka joidenkin mielestä nuo ovat paheita.

   Poista
  2. Harmi:( Eikä just ehdi opiskelemaan englantiakaan;) Mä tykkään kovin sun blogistasi ja palaan tänne aina uudelleen, olen myös ekan vierailun jälkeen, vajaa vuosi sitten muuttanut ruokavaliotani hurjasti ja vähän muitakin elintapoja.
   Mut nälkä kasvaa syödessä ja nyt yli 15kg hoikempana haluaa aina vaan tietää lisää. Miten esim. rusinat vaikkuttaa D vitamiini tasoihin? Hyvin niistä tuli energiaa kun eilen ennen salia söin kohtuullisen määrän.

   Poista
 5. onko creeens+berries viherjauhe iherbissä laadukas?? en ole varma nimen kanssa... kaisa jaakkola mainitsee jossain postauksessaan siitä. siinä lukee jotain multivitamin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhut varmaan tästä:

   Greens Plus, Advanced Multi, Wild Berry Superfood, 9.4 oz (267 g) Greens Powder

   Mielestäni tuo näyttää oikein hyvältä viher-marjajauheelta (en ole itse vielä kokeillut mutta voisin kokeilla). On kuulemma myös tosi makea. GMO-vapaa, gluteeniton, soijaton. On kaikkea royal jellystä alkaen, mielenkiintoista.

   Mielenkiintoista, koska Royal jelly on hyvin lääkinnällinen ja tarjoaa mm. apua naisen hedelmättömyyteen, testosteronin nostoon, olen juuri ajatellut kirjoittaa postauksen siitä. Tässä yksi loistava royal jelly tuote jota käytän, jos joku haluaa suosituksen jo nyt.

   Samasta viherjauheesta on muuten myös puhdas viherjauhe versio:
   Greens Plus, Advanced Multi Raw Superfood, 9.4 oz (276 g) Greens Powder

   Näyttää oikein hyviltä viherjauheilta, tosin on suht hintaviakin. Voisin kokeilla joskus. Nopeasti katsottuna ainoa huono asia tuossa tuotteessa on tuo huono B12-vitamiinin muoto (Cyanocobalamine), mutta ei se mitään pahaa tee jos et syö tuotetta jokaikinen päivä suuria määriä, normaalissa käytössä ihan ok.

   PS. Lisää viherjauhe suosituksia:

   http://karppaajansuositukset.blogspot.fi/2013/02/viherjauhe-supergreens-suosituksia.html

   Poista
 6. Heips. Onpas huono juttu jos tuo DHL rahdin hinta on pysyvästi noin kallis! pelkän yhden omenaviinietikan tilaaminen olisi 12dollaria postikuluilta... Ennen se oli se 8dollaria ja painoa sai olla reilusti. Onko mitään tietoa asiasta?

  Toinen asia kun tilasin iherbistä noin kaksi kuukautta sitten ja paketti ei ole vieläkään saapunut.. Otin yhteyttä iherbbiin ja ne lupasi selvitellä paketin paikkaa. On siis eksynyt. Mahtaako ikinä löytää perille, onko sinulla kokemuksia tälläsestä? Olisi kiva saada rahat takaisin tai samallainen tilaus..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Joo taitaa olla taas muuttunut tuo DHL rahdin hinta. Vielä joku aika sitten se tosiaan oli aina $8. Yhtäkkinen muutos veikkaisin.

   Itselläni ei ole iherb paketit koskaan kadonnut lopullisesti, joskus on ollut "kadoksissa" yli kuukauden verran mutta sieltä se vaan tuli jonain päivänä. Joten sinunkin pakettisi voi olla jotenkin mystisesti viivästynyt tai kadonnut oikeasti. Halvemmalla rahdilla ei ole seurantaa ja iherb ei myöskään palauta rahoja halvemman rahdin paketeista, mutta se on erittäin harvinaista että paketti katoaa. Paketin katoaminenhan ei ole millään tavalla iherbin vika, joten ei ne oikein voi maksaa siitä rahoja takaisin. Paketti voi kadota vaikka Suomen logistiikkapuolella.

   DHL rahdilla toki saa rahat takaisin jos paketti katoaa. Ja muutenkin jos (millä tahansa rahdilla tilattaessa) iherbin tuotteissa on ollut häikkää niin rahat olen saanut takaisin niistä tuotteista (kerran on tapahtunut näin yhden tuotteen kohdalla).

   Aitoa omenaviinietikkaa saa muuten Ruohonjuuresta, vaikka iherbistä saatava Bragg omenaviinietikka onkin kenties laadukkainta ja myös erityisen halpaa. Mutta nykyisellä DHL rahtihinnalla lienee fiksumpaa ostaa Ruohonjuuresta jos lähistölläsi on liikkeitä.

   Poista
  2. Kiitos sulle! Täytyypi sit vaan odotella jos paketti ilmestyisi..
   Täytyy sieltä kattella sitten. Ei pysty myös hyödyntämään enää halpaa MCT öljyä, harmi juttu.

   Poista

Pyrin vastaamaan kommentteihin nopeasti, mutta joskus vastaamisessa voi kestää jopa 2 kuukautta.