tiistai 15. heinäkuuta 2014

Päänsärky ehkäisy - Lopeta päänsärky kahdessa minuutissa? (+Fat shaming)

Lukuisat ihmiset kärsii jatkuvista päänsäryistä tai migreeneistä, ja tähän käytetään päänsärkylääkkeitä. Migreeni on yksi maailman yleisin terveydentila ongelma - vallitsevampi kuin diabetes, epilepsia ja astma yhdessä. Migreeni on myös yksi yleisimmistä syistä työkyvyttömyyteen.

Harva ymmärtää, että suurin osa päänsäryistä ja migreeneistä johtuu elintavoista ja ruokavaliosta - laittamalla asiat kuntoon et tarvitse lääkkeitä, etkä myöskään kärsi päänsäryistä.

Artikkelista opit...

 • Elintapa- ja ruokavaliollisia syitä päänsärkyihin
 • Mitä ruokia vältellä (ruokavalio päänsärky-vapaaseen elämään)
 • Mitkä ravinteet auttavat päänsärkyjen ennaltaehkäisyyn
 • Lisäravinteet päänsärkyjen vähentämiseen/eliminoimiseen
 • Lopeta päänsärky kahdessa minuutissa (video)
 • Kuukauden resurssi, uutinen ja kirjasuosituksia
 • Ja paljon muuta...
++Tee näin jos haluat lapsiesi menestyvän...!

Lähes jokainen meistä kärsii päänsäryistä vähän väliä. Mitä jos olisi simppeli, luontainen, lääke-vapaa keino vähentää tai eliminoida päänsärkyjä?

Mennään suoraan asiaan...


Elintapa- ja ruokavaliollisia syitä päänsärkyihin


"America's Pharmacist" Suzy Cohen kirjoitti kirjan nimeltä Headache Free: Relieve Migraine, Tension, Cluster, Menstrual and Lyme Headaches, päänsärky- ja migreeni asiantuntijana hänen mukaansa seuraavat ruokavaliolliset syyt aiheuttavat päänsärkyä/migreeniä...

- gluteeni (eli viljojen kuten vehnä, ruis sisältämä proteiini)
- soijan syönti, näe soijan haittoja - aiheuttaa aivovauriota ja rintasyöpää?
- glukoosi–fruktoosisiirappi (on lähes aina limuissa, mehuissa, salaattikastikkeissa, ketsupissa yms)
- keinotekoiset makeutusaineet, pahimpana aspartaami (E951)
- kaseiini, eli maitotuotteiden proteiiniryhmä
- allergiat esim. kananmuniin, lehmän maitoon, gluteeniin
- natriumglutamaatti (E620-625) (toisilta nimiltään MSG, hiivauute, aromivahvenne, maunvahvenne, aromi)
- kofeiiniOmakohtainen kokemus näistä on se, että aspartaami (light-limut) aiheuttaa päänsärkyä lähes varmuudella, itselleni. Vuosia sitten, yksi viimeisimmistä kerroista jolloin olen juonut light-limua tapahtui tietenkin vahingossa jossain ravintolassa... Luulin tilanneeni normaalin Sprite limun, mutta sain tietysti Sprite Zeroa. Ajattelin, että ei kai sillä mitään väliä jos tyyliin kerran vuodessa juo aspartaamijuoman. No, siitähän tietysti seurasi päänsärky. Normaalista fruktoosisiirappi limusta ei seuraa mitään, itselleni.

Aspartaami on aina ollut itselleni selkeä päänsäryn ja muiden kipujen aiheuttaja, esimerkkinä zero calories salmiakkipastillit tai mintut aiheuttavat välittömästi kurkkukivun. Aspartaamista ja päänsäryistä onkin tehty tutkimuksia ja ne osittain vahvistaa tämän hypoteesin:

Aspartame as a dietary trigger of headache
Aspartame and Headaches
Aspartame consumption strongly associated with migraines and seizures

Joten jos kärsit usein päänsäryistä ja juot Pepsi Maxia, Coke Zeroa, Sprite Zeroa tai mitä tahansa muuta juomaa/karkkia jossa on nolla kaloria, saatat kuulua ihmisiin joille aspartaami ei sovi. Lukuisat proteiinijauheet ovat myös makeutettu aspartaamilla, tai sitten sukraloosilla (E955), joka saattaa olla vielä pahempi. Kannattaa siis miettiä uudestaan onko kaikenmaailman sokerittomien sukraloosi "proteiinivanukkaiden" syöminen fiksua.

MSG, eli natriumglutamaatti on myös pahamaineinen päänsärkyjen aiheuttaja. Saatko päänsäryn sipsipussista jonka yksi ainesosa on hiivauute? Tai kun käyt esim. kiinalaisessa lounaalla? Hyvin yleisesti Suomen kiinalaiset ja thaimaalaiset lounaspöydät ovat natriumglutamaatilla kyllästettyä ruokaa, ja sen huomaa pelkästään poikkeuksellisen suuresta janosta joka tulee kyseisessä paikassa ruokailun jälkeen. Toki poikkeuksia on, ja jotkut näistä ravintoloista ei käytä natriumglutamaattia ruuassaan (kysy).


Ruokavalio päänsärky-vapaaseen elämään?


Asian expertti, farmaseutti Suzy Cohen, neuvoo ihmisiä niin sanotulle paleo dieetille.

Hänen mukaan lukuisat ihmiset ovat kokonaan päässeet eroon migreeneistä ja päänsäryistä paleo dieetillä, joka voidaan summata sillä, että syöt vain ruokia joita voidaan syödä ilman prosessointia. Eli ei viljoja, ei leipää tai pastaa, ei pastöroituja maitotuotteita (voi poissuljettu). Paleo tyyliseen ruokavalioon kuuluu toisaalta paljon tuoreita vihanneksia ja hedelmiä, joitain pähkinöitä ja öljyjä, kananmunia, villikalaa, luomu siipikarjaa ja grass-fed lihoja.

Bulletproof dieetti on aika lailla se parempi, päivitetty versio paleo dieetistä - ja ehkä terveellisin olemassa oleva ruokavalio jota tällä hetkellä on. Mutta hyvä muistaa kuinka kaikki on toki suhteellista, se mikä toimii toisella ei välttämättä toimi toisella. Bulletproof diet -kuvan saat täältä.

Omakin kokemus tukee sitä, että kun ruokavaliostaan saa tarpeeksi rasvaa, niin aivot pelaa paremmin. Se varmasti myös konvertoituu päänsärkyjen vähenemiseksi. En yhtään ihmettele jos ihmiset kärsii päänsäryistä, kun ovat jollain typerällä low-fat dieetillä.

Päänsärky-vapaassa ruokavaliossa suositellaan eliminoimaan kaikki keinotekoiset makeutusaineet, kuten ylempänä jo todettiin. Ja myös suurin osa prosessoiduista tuotteista, kuten kaikenmaailman jugurttijuomat. Kyllä kaikkien pitäisi tietää mitä prosessoidut ruokatuotteet yleisesti ottaen ovat. On muutamia jota voi poissulkea, mutta yleisesti ottaen jääkaapissasi ja ruokahyllyissäsi pitäisi olla lähinnä vain aitoa ruokaa, ei mitään tuotteita.

Esim. kananmunat ovat aitoa terveellistä ruokaa, mutta tölkki jossa on kananmunan valkuaisia on prosessoitu epäterveellinen e-koodeilla kyllästetty tuote. En käsitä ihmisiä jotka ostavat pastöroituja kananmunan valkuaisia tölkissä, idioottimaisempaa tuotetta en voi keksiä. Suurin osa ihmisistä heittää kananmunan keltuaiset menemään, vaikka keltuaisessa on puolet kananmunan proteiinista. Tietämättömät ihmiset kuvittelevat, että vain valkuaisessa on kaikki se kananmunan proteiini.

Plus vielä se fakta, että valkuaisessa ei ole oikeastaan MITÄÄN ravintoaineita, keltuaisessa taas on kaikki elämälle ja lihasten kasvulle tarvittavat ravinteet (esim. sinkki, seleeni, b6, b12, koliini, biotiini, folaatti, A-E-D-K-vitamiinit, omega-3, rauta, karotenoidit) + laihduttavaa rasvaa - mitään näistä ei ole valkuaisessa. Ruuasta, kuten kananmunan keltuaisesta saadun kolesterolinkin epäterveellisyys myytti on jo murrettu, joten täysin mielipuolista touhua ostaa prosessoituja pastöroituja kananmunan valkuaisia tölkissä. Unessa olevien ihmisten takia tuollaisia tuotteita on edes olemassa. Jos kukaan ei ostaisi noita tuotteita, niitä ei olisi olemassa.

Katso vielä tämä seuraava taulukko, tämän tiedon jälkeen vain mielisairas tai todella tyhmä ihminen tiputtaisi keltuaiset pois kananmunastaan - itseasiassa valkuaiset voisi melkein tiputtaa ja heittää roskiin. Tämän takia ymmärtäisin jos olisi olemassa tuote jossa olisi kananmunan keltuaisia tölkissä - sen vielä ymmärtäisi, valkuaistuotetta taas ei: Egg Nutrition: Yolk vs. White

Itseasiassa valkuaisten syönti voi olla kokonaan turhaa, kielteisesti vaikuttava tekijä. Kuten artikkelin lääkäri totesi... "This raises the question of whether there is a net nutritional advantage to eating any egg whites at all." Kannattaa lukea tuo artikkeli kokonaan.

"When you think of a "health freak," you don't think of someone eating egg yolks and discarding the white. Think again." - Chris Masterjohn, PhD

Jos sinulla on kananmuna-allergia (joka voi osaltaan laukaista päänsäryn), niin sinulla on todennäköisesti allergia kananmunan valkuaisen proteiiniin. Dave Aspreyn mukaan kananmuna-allergian omaavat ihmiset voivat syödä kananmunan keltuaisia ilman mitään ongelmia, kuten hän itsekin allergian omaavana tekee.

Prosessoitujen tuotteiden ohella Suzy Cohen neuvoo myös eliminoimaan kaiken gluteenin ruokavaliosta. Hänen kokemuksen mukaan gluteeniton ruokavalio tukee aivojen ja suoliston terveyttä, ja täten vähentää päänsärkyjä.

Monet ihmiset pitävät gluteenitonta ruokavaliota hyvin vaikeana, jota en itse voi käsittää. Millä tavalla on vaikeaa olla ilman viljatuotteita, leipää ja pastaa? Monet kai ajattelevat, että mitä minä sitten voin syödä, en mitään?

Lue vinkkejä täältä: Gluteeni tuhoaa lihaskasvun? - Ruokapyramidi päälaelleen (+Sosiaaliset taidot ja Scarlett Johanssonin kroppa)

Itseasiassa vain hyvin minimaalisessa osassa ruokaa on gluteenia, poistat ne pari tiettyä syyllistä pois ruokavaliostasi ja sinulle jää miljoona muuta ruokaa syötäväksi. Kenenkään ruokavalion ei edes pitäisi koostua suurimmaksi osiksi vehnästä (esim. pasta) tai ruisleivästä. Eli käytännössä on vain pari ruokaa jota sinun tarvitsee eliminoida. Pizzerioissakin saa nykyisin gluteenittoman pohjan - et menetä mitään. En käsitä miksi ihmiset pitävät gluteenittomuutta ylitsepääsemättömän vaikeana... Mitä todellisuudessa menetät?

Ja itseasiassa, kun kerran kokeilet, niin saatat huomata suorituskykysi (kaiken suhteen) parantuneen. Etkä pystyisi palamaan takaisin...


Mitkä ravinteet ja lisäravinteet auttavat päänsärkyjen ennaltaehkäisyyn?


Farmaseutti Suzy Cohen, joka farmaseuttina ennen luotti lääkkeisiin, huomasi päänsärkylääkkeiden olevan todella huono tapa korjata päänsäryt. Lääkkeiden avulla potilaat pysyivät potilaina.

Ja harva edes tietää, mutta lääkkeet eivät paranna sinua - lääkkeet peittää vain oireet ja jättää taustalle syyn. Tästä Suzy Cohen motivoituikin etsimään ratkaisuja taustalla piileviin syihin, aiheuttajiin. Tästä lähestymistavasta ei voi kuin pitää. Esimerkkinä voit pitää erektio-ongelmien takana olevan aiheuttajan tai aiheuttajien ratkaisemista, eikä vain yritetä peittää oireita ja saada se (erektio) väliaikaisesti kuntoon sinisellä pillerillä. Parempi prioriteetti on hoitaa se taustalla oleva ongelma kuntoon, ja sinun ei tarvitse enää kärsiä asiasta ja tuhlata rahojasi kalliisiin, mahdollisesti terveydelle haitallisiin lääkkeisiin...

Ja jos päänsärky johtuu esim. alitajuisesta lihasjännityksestä, niin lääkkeiden syöminen siihen aamuisin on tyhmä ratkaisu, kun oikea ratkaisu on venytellä ja harrastaa joogaa. Tai tietoisesti rentouttaa jännittyneitä lihaksia ennen nukkumaanmenoa. Jos sinulla ilmaantuu yön aikana päänsärky niin tämä voi olla usein se ongelma. Korjaa ongelma, älä hoida oiretta.Päänsäryn suhteen jo saimme vinkkejä ruokavalion suhteen, joka varmasti auttaa päänsärkyjen kanssa painivia.

Mutta entä ne varsinaiset ravinteet ja lisäravinteet päänsärkyjen ehkäisyyn ja ennaltaehkäisyyn, jotta niitä ei ei edes tule?

Suzy Cohenin mukaan päänsärkyjen ja migreenien hoitoon täytyy hoitaa se takana oleva ongelma, eli täytyy niin sanotusti "uudistaa solun sisäiset akut", uudistaa mitokondriot. Yksi parhaista tavoista tehdä se, on ottaa Koentsyymi Q10 lisäravinnetta. Pelkistetty muoto, Ubikinoni, toimii yleensä paremmin.

"CoQ10 is fantastic. It's an antioxidant that's both lipophilic and hydrophilic, meaning, it loves water and loves fatty parts of the cell. It goes into every single cell all over your body, especially your brain and your heart. You know if you're CoQ10-deficient because you're more prone to headaches. Plus, a prolonged deficiency of CoQ10 can cause significant muscle pain as well as headaches. Now, here's the thing: people are seriously deficient in CoQ10 because there are so many drugs that deplete this nutrient, including the birth control pill, hormone replacements, antacids, diabetes drugs, and statins. These drugs deplete CoQ10." - Drug-Free Solutions for Migraines and Headaches

Lue lisää Tohtori Tolosen sivuilta artikkelista Ubikinoni (Koentsyymi Q10). Yleisesti alle 40 vuotiaille ei suositella Ubikinoni lisäravinteita, koska nuorena keho pystyy tuottamaan sitä riittävästi itse ja et välttämättä halua sekoittaa sitä lisäravinteella. Joten en suosittele parikymppisille, ubikinoni on lisäravinteena hyödyllinen lähinnä 40+ ikäisille.

Suositeltavat tuotteet:
Doctor's Best, Best Ubiquinol, Featuring Kaneka's QH, 50 mg, 90 Softgels
Healthy Origins, Ubiquinol, 100 mg, 60 Softgels

Muita lisäravinteita jotka voivat auttaa päänsärkyihin ja migreeneihin:

Magnesium

Suzy Cohenin mukaan, jopa 50 prosenttia ihmisistä jotka kärsivät jatkuvista päänsäryistä ovat magnesiumin puutoksessa. Lukuisat lääkkeet näännyttää kehomme magnesiumtasoja, mm. ehkäisypillerit. Jopa kahvin juonti näännyttää magnesiumtasojamme, puhumattakaan alkoholin juonnista - me suomalaiset olemme molemmissa maailman ehdotonta eliittiä - ellei parhaita. Kun kehon magnesiumtasot tippuvat tarpeeksi alhaiseksi, se voi vakavasti vaikuttaa sydämen terveyteen, ja sydän voi pysähtyä.

Suzy suosittelee 400-600 milligrammaa magnesiumia päivässä. Puoli teelusikkaa tätä antaa melkein tuon, joten kyseessä on hyvä vaihtoehto huokeaksi magnesium lisäravinteeksi. Magnesium oksalaatti muotoa kannattaa vältellä, sillä se voi aiheuttaa usein ripulia - ja näitä on apteekit täynnä.

Suositeltavat tuotteet:
Now Foods, Magnesium Citrate, 100% Pure Powder, (227 g)
Life Flo Health, Pure Magnesium Oil, 8 oz (236.6 ml)
Hyvinvoinnin Tavaratalosta: Better You Magnesium Sportsuihke

Lue myös magnesiumöljy artikkeli.

B-vitamiinit

Suzy suosittelee B-vitamiineista pääasiassa riboflaviinia (B2-vitamiini) jättiannoksena päänsärkyjen poistamiseen.

Muita hyviä on B6, folaatti ja varsinkin B12-vitamiini on omasta kokemuksesta todella hyvä. B12-vitamiinilla on muutenkin niin paljon lukuisia hyötyjä, että sen huomaa heti kun on ilman. B12-suihke kestää päivittäisessä käytössä puoli vuotta, joten se on erittäin hyvä investointi. Lue artikkelini B12-vitamiinin hyödyistä.

Puolen vuoden satsi B12-vitamiinia luulisi maksavan 200-300 euroa, tai edes 100 euroa - mutta ei.. Se maksaakin vain 8,5e - yhden lounasbuffetin verran. Sivuuta yksi lounasbuffet ja pätkäpaastoa se päivä, ja sijoita tästä tullut säästö itseesi.

Suzy suosittelee myös B-complex tyyppistä lisäravinnetta, josta saa kaikki B-vitamiinit samasta. Se on mielestäni fiksuin investointi, B12-suihkeen ohella.

Suositeltavat tuotteet:
Thorne Research, Basic B Complex, 60 Veggie Caps
Garden of Life, Vitamin Code, Raw B-Complex, 120 UltraZorbe Vegan Caps

Alempi on raw whole food lähteestä tehty b-complex vitamiini. Sis. myös probiootti/entsyymi sekoituksen paremman imeytymisen vuoksi. B12-vitamiinin saantiin suosittelen pelkästään suihketta Pure Advantage, B-12, 500 mcg Spray, joka omien kokemuksien mukaan imeytyy paljon paremmin kuin mikään kapseli/tabletti. B12-suihketta saa myös Hyvinvoinnin Tavaratalosta: Better You Boost B12-vitamiinisuihke

iHerb nettikaupassa on nyt ilmainen rahti Heinäkuun ajan, se kannattaa käyttää hyväksi. Lue lisää iHerb suosituksia.

Muita asioita...

Lisäksi ruusujuuri voi toimia päänsärkyihin, Suzy Cohenin mukaan, koska ruusujuuri nostaa serotoniinitasoja ja täten tekee onnellisemmaksi. Tässä paras suomalainen, Lapista tuleva, ruusujuuri tuote. Seleeni on myös yksi hyvä, koska se tukee kilpirauhasen toimintaa - eli syö pari parapähkinää päivässä.

Ja luontaisesti perusteet oltava kunnosssa - eli nesteytys kuntoon. Niin monet ihmiset hakee ratkaisua terveysongelmiinsa ilman että edes perusteet on kunnossa. Saatko n. 3 litraa nesteytystä päivässä? Saatko riittävästi hyvää unta? Jo nuo 2 asiaa voi ratkaista suurimman osan yleisimmistä "terveysongelmista".

Lisäksi kannattaa muistaa, lisäravinteiden ja myös ruokavalio muutoksen tulokset eivät tule välittömästi kuin taikaiskusta. Vaikka monien lisäravinteiden tulokset näkee suht nopeasti, alle viikossa... Niin joissain ravinteissa menee vasta 3 kuukautta ennen kuin näet siitä mitään hyötyä. Esim. jos joku odottaa sinkki lisäravinteesta välitöntä testosteroni boostia, niin et saa sitä. Mutta kun olet käyttänyt sinkkiä 3 kuukautta putkeen niin testosteronisi on tutkitusti ihan eri tasolla kuin silloin 3kk sitten.

Magnesium on kaikista pahin. Jos olet magnesiumin puutoksessa, niin oraalisella lisäravinteella sen kuntoon saaminen vie 8-12 KUUKAUTTA. Ihon läpi imeytyen, eli magnesiumöljyllä magnesiumtasojen normalisoimisessa menee vain 4 kuukautta. Molemmat kannattaa siis olla käytössä jatkuvassa käytössä.

Tämän takia monet eivät näe lisäravinteista suurta hyötyä, kun he odottavat tuloksia kuin jostain taikasauvasta - ja kun eivät saa hyötyjä viikossa, niin he lopettavat lisäravinteen käytön. Lisäravinteet eivät toimi kuin lääkkeet. Aspiriini voi antaa välittömän lievityksen kipuun, mutta Dr. Mercolan mukaan esim. astaksantiini lisäravinne antaa myös todella vaikuttavan lievityksen kipuihin, mutta ei taikaiskusta. Kun olet käyttänyt sitä kuukausia putkeen niin alat näkemään niitä tuloksia. Tai saattaa myös olla, että et varsinaisesti huomaa sitä hyötyä, koska se hyöty on tullut pikku hiljaa - olet muuttunut tyyliin joka päivä 1% paremmaksi - ja se on sitten muuttunut normaaliksi oloksesi.

Suzy Cohenin Headache Free: Relieve Migraine, Tension, Cluster, Menstrual and Lyme Headaches -kirjaa ei saa vielä Suomesta, joten jos haluat lukea sen niin Amazon.co.uk lienee paras paikka tilata se.

Bonus: Lopeta päänsärky tai migreeni kahdessa minuutissa?


Katso tämä kahden minuutin video: How To Get Rid Of Headache Or Migraine In 2 Minutes Or Less

Itse ainakin aion kokeilla tuota kun seuraavan kerran kärsin päänsärystä. Kommenteissa tekniikkaa kehutaan erittäin toimivaksi!

Migreeneistä kärsivän kannattaa myös lukea seuraava artikkeli: Migraines—What Causes Them, and How You Can Best Address Them

EFT, eli Emotional Freedom Technique on myös mitä parhain työkalu päänsärkyjen poistamiseen, todennäköisesti toimii myös migreeniin.

EFT:tä voit oppia ilmaiseksi Internetissä. Se on helppoa, sen oppii alle viidessä minuutissa ja sitä voi tehdä kuka tahansa missä tahansa - et tarvitse mitään, mitään ei tarvitse ostaa. Katso vaikka http://eft.mercola.com/

Voit myös laittaa Youtubeen hakusanaksi eft for headache, ja löydät heti lukuisia videoita jotka näyttää miten poistaa päänsärky EFT:n avulla. Youtubesta löytyy mitä vain, esimerkkinä myös eft for social anxiety.

EFT on tieteellisesti todistettu toimivaksi - melkeinpä mihin tahansa ongelmaan (fyysinen tai mentaalinen), eikä se ole mitään hölynpöly huuhaataa vaikka siltä se alkuun voikin vaikuttaa. Itse alkuun lähinnä nauroin koko idealle, mutta kun ennakkoluulottomasti kokeilin, niin se oikeasti toimii lukuisiin ongelmiin. Käytä sitä vaikka päänsärkyihin tai vaikka pelkoihin tai mihin ikinä - lisää EFT käyttökohteita ja ohjeita suomen kielellä.

Saatat yllättyä, sillä suurin osa kaikista terveysongelmista on tunneperäisiä. EFT voi tarjota ratkaisun. Ei myöskään tarvitse ihmetellä miksi lääketiede ei puhu EFT:stä... Miten tällä ilmaisella työkalulla voisi tienata? Ei mitenkään - itseasiassa koko EFT on uhka lääketieteelle.

Kutsun kaikkia kokeilemaan, mihin tahansa...

Kuukauden resurssi (+Kirjasuosituksia)


Kuukauden uutinen

Fat-shaming on nousussa: Why are today's young women so unashamed about being fat?

Kuvittele jos kotimaan Iltapäivälehdissä olisi tuollainen juttu, millainen haloo siitä nousisi. Vaikka juttu onkin erittäin hyvä, ja olisi paikallaan Suomessakin.

Fat-shaming on jotain jota itseasiassa jokaisen tulisi kannustaa. Nykypäivän nuorilla naisilla on joku outo syndrooma (sosiaalisen median aiheuttama?), jossa he kuvittelevat olevan oikeutettuja lihaksikkaisiin alfa-uroksiin vaikka itse ovatkin ihan päinvastaisessa kunnossa.

Ja sitten kun nämä kyseiset naiset eivät saakaan näitä miehiä, heidän ystävät tukevat heitä, kutsuvat miehiä kusipäiksi ja kutsuvat tätä "uhria" kauniiksi ja kuinka joku päivä vielä löydät miehen. Samalla kun vedetään jätskiä naamaan ja haetaan validaatiota facebookista uusista selfieistä joita ystävät lohtutykkäävät. (saatatkin tuntea jonkun selfieistä pakkomielteisen narsistin?)

Totuuden välttelyn sijaan, kannattaisiko lopettaa valehtelu ja sanoa totuus (rehellisyys on parasta ystävyyttä, vaikka totuus voikin sattua). Totuus, että olet ylipainoinen ja sen takia seksuaalinen arvosi on hyvin alhainen. Lopeta prosessoitujen ruokien syöminen ja mene salille. Ylipainoisena et voi olla oikeutettu ihan mihin vain, kannattaa herätä sieltä facebook instagram validaatio unesta.

Ylipainoisena et voi olla terve - terveys on seksikästä - ihmiset haluavat terveen kumppanin. Joten ennen kuin kutsut "fat-sheimausta" pinnalliseksi, mieti tuota.

Älä kuvittele tästä sitä, että ylipainoisia nöyryytetään tai heille nauretaan kuntosaleilla tai muuta sellaista... Päinvastoin!

Jokainen joka on kuntosalilla on aloittanut tilanteesta jossa on itsekin ollut joko ylipainoinen tai laiha, ja näillä ihmisillä on vain suurta kunnioitusta ylipainoisia/laihoja salilla kanssakävijöitä kohtaan. Mistä on edes alkanut ilmiö, jossa aloittelijat kyselee; nauretaanko minulle salilla kun olen niin lihava (tai niin kynäniska)? Miksi muut salilla kävijät ajattelisi mitään ulkonäöstäsi. Olet siellä kehittämässä itseäsi, ainoastaan se merkkaa. Kuntosaleilla kunnossa olevat ihmiset eivät ole aina olleet kunnossa, ja he todennäköisesti vain kunnioittaa sinua - koska he oli joskus samassa tilanteessa itse. Joten mene salille 2-4 kertaa viikossa ja opiskele treenaamista asiantuntevista lähteistä, parin kuukauden päästä näet jo massiivista kehitystä.

Tosin heille - jotka ovat laiskoja eivätkä tee mitään oman kehonsa kehittämisen eteen - heille ihmiset voivat nauraa.

Kutsun ihmisiä aloittamaan fat-shaming. Jo ihan vain sen takia, kun jokainen ylipainoinen ihminen maksaa sinulle rahaa, jokainen diabetes maksaa sinulle verorahojesi muodossa. Se on parempi jos sinunkin verorahasi käytetään johonkin käytännöllisempään kuin prosessoitujen ruokien uhriksi joutuneen lihavan ihmisen diabetes hoitoihin (tai miljooniin muihin ongelmiin jota lihavuus aiheuttaa). Koskee myös tietysti miehiä, vaikka ylipainoiset miehet harvoin tuntevat olevansa oikeutettuja kauniisiin naisiin - joka naisten puolelta tietysti johtuu täysin sosiaalisen median ilmiöstä ja sieltä saadusta epätodellisesta validaatiosta.

Opeta lapsillesi "viivästynyttä tyydytystä" - jos haluat lapsiesi menestyvän


Vielä 50 vuotta sitten ylipainoiset ihmiset olivat TODELLA harvinaisia. Nykypäivänä arkipäivää - jopa 2/3 osa aikuisista ihmisistä on ylipainoisia. 50% diabeetikkoja, yli 60% ylipainoisia ja 20% masennuslääkkeillä. Tässä jotain faktoja. Miten tämä tapahtui? Traaginen tilanne, joka johtuu suurimmaksi osin viljojen ja sokerin liikakulutuksesta, ja kotona kokkaamisen eliminoimisesta. Miksi kokata kun voit syödä pikaruokaa tuosta vaan?

Modernin maailman 10 suosituinta ravintolaa* on listattu seuraavassa: McDonald's, Kentucky Fried Chicken, Burger King, Starbuck's, Subway, Pizza Hut, Wendy's, Taco Bell, Domino's Pizza, ja Dunkin' Donuts. Jos käyt noissa niinkin vähän kuin edes kerran viikossa, niin et tietenkään voi odottaa suoriutuvasi hyvin elämässäsi.

*Tieto peräisin kirjasta: The Consuming Instinct: What Juicy Burgers, Ferraris, Pornography, and Gift Giving Reveal About Human Nature

Lapsien vienti pikaruokalaan ei ole hellimistä - vaan hyväksikäyttöä/pahoinpitelyä. Samaan aikaan kun on olemassa oikeasti hyviä ravintoloita, ainakin jos asut Helsingissä. Mutta onhan se dumbed down ihmisille vaikeaa valita ruokaa, ja sitten vielä odottaa sitä 20 minuuttia. Mäkkärissä voit vain sanoa "Bic Mac ateria" ja saada sen välittömästi eteesi. Homma on tehty helpoksi ajattelemattomille massoille.

Älä ota helppoa tietä vaan kokkaa itse, varsinkin lapsille. Lapset oppii siitä, että vaivaa täytyy nähdä menestyksen ja tuloksien eteen. Toisin kuin mäkkäri, joka antaa vain välittömän tyydytyksen, joka on tuhoisin asia jonka lapsi voi oppia. Lapsien pitäisi oppia "viivästynyttä tyydytystä". On tehty myös tutkimuksia (kuten Stanford marshmallow experiment), jossa lapsille tarjottiin joko 1 karkki nyt, tai 2 karkkia jos odottaa tietyn ajan (kun aikuinen palaa huoneeseen) ja aikuinen poistui huoneesta. Osa lapsista söi karkin heti, ja osa odotti kahta karkkia. Lapset jotka pystyivät viivyttämään tyydytystä, ja saivat kaksi karkkia, menestyivät elämässä paljon paremmin (lapsien elämää seurattiin kokeiden jälkeen).

Vähän niinkuin Arnold Schwarzeneggerin isä laittoi hänet punnertamaan ennen kuin sai ruokaa, siitä Arnold oppi viivästynyttä tyydytystä - ja Arnoldilla on aika hyvä elämä - yksi maailman menestyneimmistä miehistä. Multimiljonääri alle 30 vuotiaana (ennen kuin aloitti näyttelemisen) ja tuli yhdeksi maailman kuuluisammaksi ihmiseksi, maailman parhaaksi kehonrakentajaksi, maailman tunnetuimmaksi näyttelijäksi, Kalifornian kuvernööriksi and the list goes on...

Joten mieti kahdesti ennen kuin viet lapsia pikaruokalaan - josta he oppivat vain välittömän tyydytyksen mentaliteetin, ilman mitään työtä (paitsi jos lapsi teki töitä sen eteen ja halusi käyttää rahansa mäkkärissä käyntiin, eikä halunnut SIJOITTAA sitä rahaa esim. omaan koulutukseen kuten kirjoihin, tai osakemarkkinoihin jossa mäkkäriaterian hinta olisi vähintään 15 kertaistunut ennen eläkkeelle jääntiä, eli täten lapsi tietää mäkkäriateriansa maksavan ~150e, eikä se olekaan ilmainen - MUISTA: Warren Buffett aloitti 11 vuotiaana). Kirjatärppi: upouusi Arnold Schwarzeneggerin elämäntarina Total Recall.

PS. En suosittele pistämään lapsiasi punnertamaan ennen ruokailua :) Mutta "välittömän tyydytyksen" konsepti kannattaa pitää mielessä, kun kasvatat lapsia. Ja sama on hyvä myös aikuisille. Parempi ottaa sitä suklaakakkua vasta kun on käynyt salilla, tai shotti viinaa vasta ison työprojektin jälkeen.

Kuinka ylipainoiset ihmiset katoavat katukuvasta (ja kuinka yhteiskunta paranee sinulle)? Vastaus: ihan vain pelkästään katsomalla mitä panet suuhusi ja neuvomalla sitä eteenpäin. Alla todennäköisesti paras & simppelein ohje terveelliseen syöntiin ja ylipainoiselle ihmiselle.

Näin helppoako on syödä terveellisesti? Kuvan lähde

Tosiaan, jos syöt ruokia joilla on tv-mainos, niin et todennäköisesti ole niin terve kuin voisit olla, ja todennäköisesti olet ylipainoinen. Tämä simppeli asia jo voi herättää monet. Tämä totuus voi myös järkyttää monet...ai enkö voi enää juoda Pepsiä, jonka TV mainostetaan antavan rokkitähti statuksen ja näytetään kuvaa kuinka olet juhlimassa superstarojen kanssa Pepsin voimalla...

Todellisuudessa, juodessa sitä, olet fat fuck joka makaa kotiluolassasi, diabetes jo puhkeamassa ja ainoa "kosketus" muihin ihmisiin on Internetin pornotuben kautta. Mainos ja todellisuus on hyvin erilainen.

Jos on pakko syödä leipää, niin sen voi päivittää hesekiel leipään (Ezekiel bread), jota nyt ei Suomesta saa mutta jos haluat syödä leipää niin keksit keinot tehdä sitä itse. Jos on pakko juoda joskus (harvoin) limpparia niin juo Pommaccia, joka on ehkä laadukkain limppari mitä markkinoilla on, ei fruktoosisiirappia ja normaalia vähemmän sokeria sekä tammitynnyreissä kypsytetty, tehty aidoista rypäleistä omenoista sun muista eikä ole vain kemikaalisekoitus jossa on fruktoosisiirappia ja hiilihappoa. Hinnankin puolesta varmasti tulee juotua vähemmän + tässä tapauksessa hinta kertoo myös laadusta. Tällaisilla päivityksillä jo tekee huiman eron. Tosin jos juot Pommaccia joka päivä niin saat silläkin tietysti diabeteksen, mutta jos harvakseltaan juot limpparia niin kiva päivitys.

Ei se terveellinen syönti (jonka kautta saavutat unelmakroppasi) ole NIIN vaikeata. Hanki vaikka The 150 Healthiest Foods on Earth, The Surprising, Unbiased Truth About What You Should Eat and Why -kirja ja lue se. Jos et ymmärrä englantia niin katso niitä kirjan ruokien kuvia niin näet mitä ostaa kaupassa. Käytä tätä kirjaa ostoslistana. Vaikeaa? Ei.


Kuukauden kirja


Viime ajat olen lukenut best-seller kirjaa nimeltä 48 Laws of Power, Robert Greenen tuotantoa. Kirjassa on lukuisia esimerkkejä menestyksen saavuttamisesta, kuten myös sen menettämisestä - todellista ylöspäin elämässä tavaraa siis. Lukuisien esimerkkien joukosta mainitsen mm. miksi Napoleon menestyi, miksi Ranskan kuningattareksi noussut Marie-Antoinette päätyi suosiosta giljotiiniin.

Opit näistä mielenkiintoisista oikean elämän esimerkeistä kuinka saavuttaa valtaa, rikkauksia, menestystä, onnea ja opit myös tietämään kuinka et tule koskaan menettämään niitä. Opit taitoja joita kehittää matkalla ylöspäin elämässä. Paljastan, että yksi tärkeimmistä taidoista onkin mm. hyvät sosiaaliset taidot - ja sosiaalisia taitojaan kannattaakin kehittää - jokaisessa mahdollisessa tilanteessa.

Tämän best-selling kirjan opetukset saat toki myös ilmaiseksi tästä mahtavasta summauksesta, jonka joku arvoa jakava ihminen on tehnyt tähän seuraavaan blogiin, katso se:

http://48laws-of-power.blogspot.fi

Mutta jos pääopetuksien lisäksi haluat lukea näiden lukuisien mielenkiintoisten ihmistarinoiden yksityiskohtia, niin silloin kirjaan kannattaa investoida. 48 Laws of Power kirjan saa CDON:sta kovakantisena ja e-kirjana. Saatavana myös audiokirjana jos tykkäät esim. kävelyn tai treenien aikana kuunnella kirjaa (on muuten yksi miellyttävin ja hypnoottisin ääni tämän kirjan audio lukijalla).

"Drawn from 3,000 years of the history of power, this guide helps readers achieve for themselves what Queen Elizabeth I, Henry Kissinger, Louis XIV and Machiavelli learnt the hard way."

Robert Greenen tuotannosta suosittelen myös mm. 50th Law (kirjoitettu yhdessä räp-artisti 50Centin kanssa - kutsutaan menestyksen raamatuksi), Mastery, The Art of Seduction.

Miksi lukea tällaisia kirjoja?


Kahdelta maailman rikkaimmalta ihmiseltä, Warren Buffettilta ja Bill Gatesilta, kysyttiin; minkä kaikista maailman supervoimista ottaisit jos voisit valita? Molemmat tuli samaan tulokseen; kyky lukea nopeammin kuin kukaan muu.

Yllättääkö, että nämä rikkaimmat miljardöörit ovat poikkeuksetta LUKIJOITA? Warren Buffett kertoo lukevansa 8 tuntia päivässä, Bill Gates 4 tuntia päivässä. Maailman menestyneimmät ihmiset ovat aina lukijoita.

"Itsensä kehitys" kirjojen lisäksi kutsun kaikkia lukemaan kirjoja terveydestä, kuten Perfect Health Diet tai Fast Food Nation, jonka lukemisen jälkeen et ikinä enää katso Bic Macia samalla tavalla (eli et todennäköisesti enää syö sitä). Elämänkertoja kuten upouusi Arnold Schwarzeneggerin elämäntarina Total Recall, tai inspiroiva "life changing" Michael Jordanin elämänkerta, joista opit mm. kultaakin kalliimpaa työetiikkaa.

Kaikille voi myös suositella 50 Secrets of the World's Longest Living People. Lyhyt summaus: syö kunnes vatsasi on 80% täynnä, pureskele ruokasi hyvin, sirottele merilevää ruokaasi, juo punaviiniä ja vihreää teetä, syö aprikoosin siemeniä, pähkinöitä, hamppua, syö kananmunia, kalasta, syö sardiineja ja villiä lohta, syö vuohenjuustoa, naura, meditoi päivittäin, syö vihanneksia 7 kertaa enemmän kuin lihaa ja liha on herkkua jota syödään säästeliäästi, laula ja tanssi (yökerhoon meno onkin ylöspäin elämässä toimintaa!), käytä oliiviöljyä, hanki koira tai hanki kumppani joka tukee sinua matkalla ylöspäin elämässä, ympäröi itsesi hyvillä ystävillä, syö idätettyä leipää (Ezekiel bread, Hesekiel leipä), urheile päivittäin kunnes hikoilet, harrasta jotain itsepuolustuslajia (martial arts), elä mahdollisimman stressivapaasti!

+Paljon muuta. Eli periaatteessa samoja juttuja joita olen tähän blogiin aina kirjoittanut. 50 Secrets of the World's Longest Living People kirjassa on tutkittu muun muassa japanilaisten, italialaisten, kiinalaisten, kreikkalaisten, pakistanilaisten ja muiden alueiden ihmisten elintapoja, alueita ja ihmisiä joilla on suurin elinikäodote koko maailmassa. Eli todellista ylöspäin elämässä -materiaalia.

Et tietenkään lue näitä kirjoja vain itseäsi varten, mutta myös jakaaksesi oppimaasi informaatiota ystävillesi, lapsillesi - jotta heidän ei tarvitse kokea niitä virheitä omassa elämässään. Kun tiedät esim. Perfect Health Diet -kirjan opit, ja käytät niitä omassa arkielämässäsi, se näkyy jääkaapissasi ja ruokapöydässäsi, niin lapsistasi ei voi tulla kuin terveitä. Heidän ei tarvitse käydä läpi samoja virheitä ja menettää vuosia elämästään oppiakseen niistä. Muiden virheistä kannattaa oppia, sen takia lukeminen kannattaa.

Olenkin lisännyt tuohon oikeaan sivupalkkiin ylöspäin elämässä kirjallisuutta. Tulevaisuudessa niihin tulee nopea summauslinkki josta näet parhaat opetukset jokaisesta kirjasta. Ja kirjasuosituksia toki aina tulee lisää.

Yksi maailman rikkain ihminen, Warren Buffett, sanoo, että on helvetin paljon helpompaa oppia muiden ihmisten virheistä. Eli lue enemmän. Löydä "valmentajia" elämääsi. Hanki mentoreita (esim. voit pitää Arnold Schwarzeneggeria mentorinasi kun luet hänen kirjaansa). Siirry eteenpäin elämässä nopeammin. Älä tuhlaa aikaasi virheisiin, virheisiin jotka voit välttää lukemalla ylöspäin elämässä kirjallisuutta.

19 kommenttia:

 1. Mahtavaa tekstiä jälleen ja mielenkiintoinen aihe. Olet aivan ällistyttävän viisas!

  VastaaPoista
 2. olisitko niin ystävällinen että kertoisit aamusta iltaan hyvän ruoka suosituksen?:) on jotenkin hankala koota ateriat vaikka tietää suunnilleen että hedelmät,marjat ja munat ym on terveellisiä...

  VastaaPoista
 3. Mitä ruusujuurta (tinktuura) suosittelet iHerbistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä jotain vaihtoehtoja:

   http://www.iherb.com/Nature-s-Answer-Rhodiola-Root-Alcohol-Free-1-fl-oz-30-ml/8011

   http://www.iherb.com/Herb-Pharm-Rhodiola-Alcohol-Free-1-fl-oz-29-6-ml/16946

   http://www.iherb.com/Herb-Pharm-Rhodiola-1-fl-oz-29-6-ml/15573

   Poista
 4. Samaa mieltä ylemmän kommentin kanssa! =)

  Voisitko antaa pari hyvää vinkkiä närästyksen estämiseen?
  Veljelleni suositeltiin leikkausta sen estämiseksi, mutta on varmasti luontaisempikin ratkaisu! Hän välttää kahvia, teetä ja alkoholijuomia..
  Mitkä on sinun mielestäsi parhaat kikat närästyksen lopettamiseen..? Viljaton, maidoton yms?
  Rypsiöljy taitaa olla käytössä ja rasvattomia tuotteita yms...

  Kiitos sulle, oot ykkönen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En valitettavasti paljoa aiheesta tiedä, joten tästä ei paljoa apua ole...

   Varmasti löytyy luonnollisiakin ratkaisuja närästykseen, ellei ole kyse "rakenteellisesta viasta". Mutta tuskin on mitään yksittäista asiaa jonka lisääminen tai poistaminen ruokavaliosta auttaisi. Eli itse testaaminen on ainoa vaihtoehto.

   Minä menisin alkuun ainakin gluteenittomalle ja kokeilisin myös laktoositonta ruokavaliota ja siitä sitten jatkaisin erilaisten juttujen testaamista.

   Googlesta löytyy varmasti valtavasti infoa aiheesta, varsinkin englannin kielellä (heartburn natural treatment jne).

   Esimerkiksi:
   http://www.webmd.com/heartburn-gerd/features/11-meal-planning-tips-prevent-heartburn

   Poista
 5. tämä kuumuus vie päälle 60 vuotiaasta kaikki mehut!! mitään ei jaksa. mikä avuksi? suolaa vaiko uskaltaako sitäkään....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vettä kannattaa juoda noin nelisen litraa. Itse laitan vajaan teelusikan puhdistamatonta merisuolaa per litra.

   Vesimelonia, kurkkua ja muita nesteyttäviä ruokia. Jos löytyy blenderi voit blendata noita jään kanssa.

   Päivän kuumimmat hetket ulkona varjossa, rannalla ja uimassa, kauppakeskuksissa esim elokuvissa.

   Kylmä suihku. (varovasti jos on sydänsairauksia, verenpaineongelmia yms, eli ei liian kylmää nopeasti)

   Ilmastontointilaite voi olla hyvä sijoitus vanhemmille ihmiselle.

   Adaptogeeni yrtit voivat auttaa tiettyjä ihmisiä, mutta apu on minimaalinen.

   Poista
 6. Muistanko väärin, vai onko Iherb mennyt muuttamaan 4 dollarin toimitustapaa? Eikö se ennen ollut DHL:n Air mail, nyt se on joku Fedex eikä seuranta enää toimi. Aiemmin 4 dollarin toimitustapaa käyttäneet saattoivat seurata lähetyksen kulkua DHL Global Mail Tracking sivulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iherb on muutellut noita postitus mahdollisuuksia paljon viimeisen viiden vuoden aikana. Esim nykyisin DHL Express- International maksaa vain 8 dollaria, kun ennen se oli jopa yli 20 dollaria.

   International Airmail on välillä DHL air mail tai joku vastaava, mutta hinta on ollut aina noin 4-6 dollaria. Ehkä niitä on voinut seurata jotenkin kikkailemalla, vaikka iherb sanoo: "Reliable, But No Tracking & Non-refundable".

   Tässä on jotain infoa:
   http://www.ehow.com/how_5109940_track-airmail.html


   Poista
 7. Moi! Oletko lukenut kirjan Parantavat rasvat? Kirjoittanut Taija ja Jani Somppi.
  Mielestäni hyvä kirja, jos et ole lukenut niin suosittelen. Haluaisin kuulla vain kommenttisi kirjasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi. Olen lukenut Parantavat rasvat kirjan aikoinaan, ja mitä muistan siitä niin se oli hyvä kirja jossa oli asiallista sanomaa, ja ihmiset parantaa terveyttään sen kirjan informaatiolla :) Aika pitkälti samaa informaatiota, jota olen jakanut täällä eteenpäin. Suosittelen.

   Poista
 8. Voisitko sanoa joitain hyviä luonnonkosmetiikka tuotteita? shampoo, hoitoaine ja meikkivoide? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tässä muutamia hyväksi havaittuja tuotesuosituksia noihin:

   Shampoo ja body wash tuotteita:
   1. Kiss My Face, Anti-Stress Relaxing Bath & Shower Gel, Woodland Pine & Ginseng, 16 fl oz (473 ml)
   2. Olivella, Face and Body Soap, 16.9 fl oz (500 ml)
   3. Nubian Heritage, African Black Soap, Body Wash, 13 fl oz (384 ml)
   4. Beauty Without Cruelty, Moisture Plus Shampoo, 16 fl oz (450 ml)
   5. Nubian Heritage, Body Wash, Mango Butter, 13 fl oz (384 ml)

   Hoitoaine tuotteita:
   1. Nature's Gate, Conditioner, Strengthening, Biotin, 18 fl oz (532 ml)
   2. Nature's Gate, Conditioner, Shine Enhancing, Henna, 18 fl oz (532 ml)

   Meikkivoide/puuteri:
   1. Greensations, Youthful Trends, Caffeinated Makeup Primer, 2 oz (60 ml)
   2. Ecco Bella Fair, Light tai Pale (eri ihonsävyille omansa)
   Ecco Bellan kosmetiikkatuotteet ovat laadukkaita ellei jopa luksusta, ja ovat mahdollisimman luonnollisia
   Meikkipuutereita lisää täältä


   Vaikket kysynyt seuraavia, niin ajattelin silti listata suosikkejani... :)

   Saippua paloja:
   1. Upgraded Skin podcastissa suositeltiin paljon probioottista saippuaa, ja se on myös kokemuksestani yksi parhaista saippuoista (ei tuhoa ihon bakteerikantaa, vaan vahvistaa sitä): Dr. Ohhira's, Essential Formulas Inc., Probiotic, Kampuku Beauty Bar
   Muita hyviä saippuoita...
   2. Olivella, Face & Body Bar, 3.52 oz (100 g)
   3. At Last Naturals, MSM Soap, Herbal Moisturizing Bar, 3 oz (85 g)
   4. Nubian Heritage, Shea Butter Soap, With Lavender & Wildflowers, 5 oz (141 g)

   Noilla ainakin pääsee alkuun :)

   Poista
 9. olen menossa lähiaikoina leikkaukseen josssa nukutetaan.. pelottaa kamalasti etten herää siitä enään!! ja tiedetään että ne lääkkeet on aika rasittavia elimistölle mutta olen kumminkin hyväkuntoinen ja normaalipainoinen sekä nuori.. mitä teen pelkoni kanssa????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Tähän minun on vaikea vastata muuta kuin, että sinun täytyy puhua lääkärin kanssa pelostasi.

   Paras tapa toimia kaiken pelon ja jännityksen kanssa on olla TÄSSÄ HETKESSÄ. Jos pelkäät jotain, niin olet silloin tulevaisuudessa tai menneisyydessä. Tämän takia Eckhart Tollen Läsnäolon Voima on niin mullistava kirja.

   Kun ihminen pelkää, on paniikissa tai hermostunut, niin silloin ihminen hengittää pieniä nopeita hengityksiä ylärintaansa. Mutta kun ihminen on rento, itsevarma ja täysin hetkessä, niin ihminen hengittää syvästi vatsaansa.

   Eli aina kun hermostuttaa, niin hengitä syvästi vatsaasi vähintään viiden sekunnin hengityksiä niin että vatsasi pullistuu siitä hengityksestä, ja kuvittele kuinka vatsasi ikäänkuin iskeytyisi selkääsi kun teet tätä syvää hengitystä. Tämän on osoitettu rentouttavan sekä mielen että kehon. Ja sitä voit kokeilla jo heti tässä lukiessasi tätä tekstiä.

   Aina kun huomaat ottavasi lyhyitä nopeita hengityksiä ylärinnallasi, niin tiedät olevasi jännittynyt ja voit alkaa keskittymään tuohon syvään vatsahengitykseen. Tämä on hyvä tekniikka kaikkeen jännitykseen/pelkoihin, ja auttaa jopa ihmisiä joita jännittää olla sosiaalinen, mennä treffeille tai lähestyä ihmisiä.

   Poista
  2. Kun hengittää syvästi juuri noin ja keskittyy siihen, niin silloin on vaikea olla päänsä sisällä ja ajatella jotain pelkoa joka on yleensä tulevaisuudessa. Olet silloin hetkessä, etkä ajattele mitään turhuuksia. Silloin näet kaiken paremmin ja tunnet koko kehosi ja jokaisen askeleesi. Se tekee sinut läsnäolevaksi, karismaattisemmaksi ja se auttaa sosiaalisissa suhteissa, toinen näkee että olet läsnä ja kuuntelet (normaalisti ihmiset ovat päänsä sisällä miettimässä jo valmiiksi mitä sanoisivat seuraavaksi, jonka toinen aistii ja se on hyvin epäviehättävää). Läsnäolo on hyvin tärkeä työkalu elämässä, se tulee nostamaan elämänlaatua ja onnellisuutta.

   Poista
 10. kiitos. olenkin ajatellut lukea joskus tuon kirjan. mutta miten muuten olet mieltä tuosta nukutuksesta? onko sinua tai tuttaviasi nukutettu? olen siis perus terve joskus voi olla pientä hengenahdistusta jos olen liikunnasta rasittunut tai jännitän. astmaa epäilty mutta mutta.... olen myöskin nuori joten ikä ei olisi riski. eikös nuo leikkauksesta tulleet vakavat komblikaatiot ole harvinaisia? tai kuoleminen ylipäätänsä leikkaukseen..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkärisi tietää ne riskit ja mahdolliset komplikaatiot huomattavasti paremmin kuin kukaan muu, joten keskustelisin asiasta hänen kanssaan. En ikävä kyllä osaa kertoa paljoa asiasta. Mutta epäilisin, että riski on hyvin pieni, täällä terveydenhoito on kuitenkin hyvällä mallilla... Emmehän ole kuitenkaan missään Romaniassa.

   Minua ei ole koskaan nukutettu, tuttuja on ollut nielurisaleikkauksissa, jossa nukutetaan... Ja ei mitään ongelmia. Käsittääkseeni niitä tehdään liukuhihnalta nukutuksessa. Asiantunteva lääkäri valvoo aina sen aikana.

   Elämässä on riskejä, voit jäädä auton alle vaikka kauppareissulla. Kannattaako siitä huolehtia? Ei todellakaan, koska se huolehtimisen stressi tekee paljon haittaa. Stressi on yksi pahin tappajista maailmassa. Kutsun sinua ajattelemaan positiivisesti, eikä maalailemaan kauhukuvia.

   Poista

Pyrin vastaamaan kommentteihin nopeasti, mutta joskus vastaamisessa voi kestää jopa 2 kuukautta.