maanantai 14. tammikuuta 2013

Laihdutus, dieetti, ruokavalio ja totuus laihdutusvalmisteista - "Kuinka Victoria's Secret supermallit syövät"

Nyt löysin kenties 2013 vuoden suurimman vitsin, mitä laihdutukseen tulee.

Näillä vinkeillä uudenvuoden lupaukset pitää? Näin sinäkin saat unelmien kropan ensi kesäksi?



Tässä on apteekkien superhitti: "Seuraamme varastoja koko ajan"

[jälkikäteen päivitys: Iltasanomat poisti kyseisen tuotteen nimen sivuiltaan, ja ehkä parempi ettei sitä mainitakkaan, edes tässä, ellei joku kysy sitä]

APTEEKKIEN SUOSITUIN TUOTE KOKO SUOMESSA


Joskus mietin, että jos olisi olemassa tuote jossa olisi sekä aspartaamia että fruktoosisiirappia samassa, niin se olisi kenties eniten ihmiskehoa tuhoava ja lihoittava yhdistelmä. Noh, nyt olen todistanut tämänkin kombinaation.

Piti ihan työllä kaivaa esiin mitä tämä tuote sisältää. Todella hyvin on työskennelty sen eteen, että AINESOSALUETTELO saadaan PIILOON tästä tuotteesta.

Propsit siitä työstä... Sillä en tiedä ostaisiko kukaan tätä tuotetta kun ihmiset tietäisi, että tämä sisältää lähes 50 kpl eri keinotekoista lisäainetta ja keinotekoisia makeutusaineita kuten aspartaamia ja tämän päälle vielä fruktoosisiirappia, joka on nyt suurempi supertähti kuin aspartaami mitä tulee huonoon terveyteen, sairastumiseen ja varsinkin LIHOMISEEN.

Puhumattakaan soijaproteiinista ja soijasta ylipäätänsä, joka on yksi pahimpia modernin ajan juttuja. Soija tutkitusti aiheuttaa mm. aivovauriota ja rintasyöpää.

Soija myös nostaa estrogeenitasoja ja täten aiheuttaa sinut tulemaan entistä lihavammaksi ja keräämään entistä enemmän rasvaa mahaasi. Katso suositteleeko tunnettu hyvin lihaksikas "bodymies" soijaa? VIDEO: Soija tekee sinut heikoksi ja naisellisemmaksi?

Vitsiä entisestään laajentaa esim. synteettinen maltodekstriini, jonka massiivisista haitoista jokainen voi tehdä googlehaun. Jos et siis tiennyt, synteettinen maltodekstriini muuttuu kehossasi MSG:ksi eli natriumglutamaatiksi. Voit nähdä mitä natriumglutamaatti voi tehdä kehollesi - näe tuolta kuva kuinka MSG lihottaa.

Tuotteen yksi suurista ainesosista on fruktoosisiirappi eli glukoosisiirappi.. Josta uutisoidaan seuraavasti:
Varo tätä ainesosaa ruoassa – saa sinut ahmimaan

Eikö olekkin sopiva ainesosa laihdutustuotteeseen? Fruktoosisiirappi on myös modernin ajamme SUURIN SYY ylipainoon ja liikalihavuuteen. Joten olet varmaan samaa mieltä, että se täten kuuluukin olla painonpudotusvalmisteessa... NOT.


AINESOSAT:


Soijaproteiini, fruktoosi, soijakuitu, kaakaojauhe (kaakao, kaliumkarbonaatti), emulgointiaine (soijalesitiini), soijarasvajauhe (soijaöljy, glukoosisiirappi, maitoproteiini, pentanatriumtrifosfaatti, trikalsiumfosfaatti, luontaiset aromit), kivennäisaineet (trinatriumsitraatti, kaliumkloridi, trimagnesiumsitraatti, trikalsiumsitraatti, trikalsiumfosfaatti, natriumkloridi, ferrofumaraatti, sinkkisulfaatti, kupariglukonaatti, mangaanisulfaatti, natriummolydaatti, kaliumjodidi, kromikloridi, natriumsele-niitti), kuivattu glukoosisiirappi, aromit (suklaa, banaani, kofeiini), stabilointiaineet (guarkumi, ksantaanikumi), vitamiinit (askorbiinihappo, nikotiiniamidi, D-α-tokoferyyliasetaatti, kalsium-D-pantotenaatti, pyridoksiinihydrokloridi, riboflaviini, tiamiinihydrokloridi, retinyyliasetaatti, foolihappo, D-biotiini, fyllokinoni, kolekalsiferoli, syanokobalamiini), makeutusaineet (aspartaami, asesulfaami K), maltodekstriini, dekstriini, glyseroli, väri (sokerikulööri), stabilointiaine (arabikumi).


MAKEUTUSAINEET:


(aspartaami, asesulfaami K), maltodekstriini, dekstriini, glyseroli, väri (sokerikulööri), stabilointiaine (arabikumi).

Lähentelee lähes 60 eri outoa ainetta ja keinotekoista ainetta, keinotekoista makeutusainetta ja väriainetta..

Toki osa noista on kaikenlaisia vitamiineja, mutta suurempi kourallinen kuuluu aineille joilla ei ole mitään sijaa laihdutustuotteessa tai missään mitä ihmisen koskaan kuuluisi kehoonsa pistää.

Ja tälläinen on myydyin tuote...

Tällä tasolla keskiverto Suomalainen on...
Mutta sinä Karppaajan Suosituksien lukija tiedät totuuden.

Ihmettelen, että miksi tuossa tuotteessa ei ole lisäksi esim. MSG:tä eli natriumglutamaattia, tai arsenikkia tai mitä vielä? En olisi yllättynyt jos tuo ainesosalista olisi jatkunut esim. fluoriin...

Mitä aspartaami(E951) tekee? Katso alla oleva video ja näe aspartaamin haitat.

The Dangers of Aspartame (Diet Coke Zero Side Effects Poisoning Pepsi Max Nutrasweet Sucralose)


Nopeasti sanottuna aspartaamin haitat: tuhoaa ihmisen immuunijärjestelmän. Aiheuttaa pysyvää aivovauriota. Alentaa älykkyysosamäärää, lopullisesti. Aiheuttaa kymmeniä eri syöpiä. Aiheuttaa migreeniä. Aiheuttaa sokeutta. Yksi pahimmista "man made" myrkyistä, jota meille kuitenkin syötetään prosessoitujen tuotteiden seassa.

Hungry for Change dokumentista sitaatteja aspartaamista:

"Aspartaami aiheuttaa samankaltaisia oireita kuin MS tauti, aiheuttaa aivovauriota ja aspartaamin käyttö johtaa lukuisiin syöpiin."

Lentäjille kerrotaan enemmän kuin normi "pulliaiselle"...

"Lentäjille on annettu ohjeistus ettei IKINÄ saa juoda dieettisoodia koska ne sisältää aspartaamia joka hidastaa aivotoimintaa, sumentaa näköä joka siis potentiaalisesti vaikuttaa lentokoneella lentoon."

Tiesitkö tästä? Uskomatonta, ja silti ihmiset juo tätä.

Nämä ei muuten ole mitään "mutu" tietoa, vaan täyttä faktaa - mitään mistä puhun tässä ei ole minun juttuja, vaan tieteellisesti todistettua ja totta.

Voit lukea lisää esim. seuraavasta: Aspartame: Safety Approved in 90 Nations, but Damages the Brain

En pistäisi mistään hinnasta mitään tuotetta kroppaani joka sisältää jotain tuollaista. Mutta pidä mielessä, että ihmisten mielipiteet muuttuu kun he saavat rahaa vastineeksi jonkin mainostamisesta...

Jos sinulle lätkäistään kymppitonni kuussa pankkitilille niin kyllä sinäkin saattaisit mainostaa aspartaami-fruktoosisiirappi-soijalitkua(mutta et ikinä kuitenkaan itse käyttäisi sitä oikeasti, mistään hinnasta, mainoksessa tietysti olevinaan juot sen näköistä litkua).


Tottakai 800 kalorilla päivässä laihtuu


Ainakin väliaikaisesti...

En väitä sitä, etteikö tämä kyseinen tuote toimi laihdutuksessa. Mikä tahansa aine toimii jos syöt sen myötä vain 800 kaloria 12 päivää putkeen.

Tämä tuote on tarkoitettu siihen, että syöt muutaman tuollaisen päivässä ja saat 800 kaloria päivässä. Siinä päivän ruokailut... Niin, kukapa ei laihtuisi kun söisi 800 kaloria päivässä?

Kyseinen tuote on varmasti ihan hyvä, en puhu kyseistä tuotetta vastaan vaan puhun lisäaineita ja mm. aspartaamia ja fruktoosisiirappia sekä soijaa vastaan.

TUOTE SIIS TOIMII, kyllä. Mutta onko siinä mitään järkeä????? Samalla saat lähes 50 haitallista ainetta kehoosi... Kun vaikkapa 800 kalorin avokado dieetti antaisi samat ja jopa paremmat tulokset.

Et tarvitse siihen mitään tuotetta, siis syödäksesi 800 kaloria päivässä.. Etkä varsinkaan tarvitse syödä kymmeniä lisäaineita ja keinotekoisia makeutusaineita saavuttaaksesi 800 kalorin päiväannoksen...

Samalla tavalla laihdut jos syöt pelkkiä kananmunia 800 kalorin edestä päivässä. 5 kananmunaa ja ehkä 3 ruokalusikkaa oliiviöljyä ja vähän parsakaalia on noin 800 kaloria - jos haluat sen paremman vaihtoehdon olla 800 kalorin päiväkaloreilla laihtuaksesi ja saadaksesi samalla hyvin proteiinia mineraaleja ja rasvoja.

Lisää tähän se, että juot pitkin päivää sitruunalla maustettua vettä jonka seassa on puhdistamatonta merisuolaa mineraalien saantiin.

Voit käyttää samaa kaavaa millä tahansa terveellisellä ruualla, esim. laittaa vaikka kaurahiutaleita ja marjoja banaanismoothien sekaan. Näinkin saavutat 800 kaloria päivässä, mutta teet sentään itsellesi aidosti hyvää.

Ja vieläpä... Kyseinen tuote maksaa normihinnalla 199e / kuukausi, naisille. Miehille enemmän.

Kannattaisiko kyseinen summa sijoittaa paremmin, esim. aitoon ruokaan ja myös supermallien käyttämiin superfoodeihin? Avokadoihin, kananmuniin, parsakaaliin, kaurahiutaleisiin, marjoihin, kookosöljyyn, laadukkaaseen proteiiniin joka ei ainakaan ole soijaproteiinia?

Jos käyttäisit 200e kuussa noihin parempiin vaihtoehtoihin niin... En voisi edes käsittää, miten voisit olla lihava. Lihavuus ja huono terveys tulee juuri aspartaamilla, fruktoosisiirapilla ja sokerilla sekä soijalla, sori vaan.

Ja...

Mitä sitten kun laihdut 800 kalorin syönnillä päivässä? Mitä teet sitten kun lopetat sen ja alat syömään "normaalisti" kuten aina ennen olet syönyt? Lihot takaisin siihen missä olitkin?


Laihdutus ja miten laihtua nopeasti?


Jos haluat oikeasti laihtua ja pysyä hyväkroppaisena pitkässäjuoksussa niin korjaa JUURI nuo fruktoosisiirapit ja aspartaamit sekä soijat, mitä tuo tuote sisältää POIS KOKO RUOKAVALIOSTASI.

Älä ainakaan OSTA niitä varta vasten. Jos haluat oikeasti laihtua niin siinä ei ole mitään järkeä, sehän on kuin ampuisi itseään jalkaan.

Kun elät näin, et tarvitse miettiä asiaa "miten laihtua nopeasti", koska pysyt automaattisesti aina unelmapainossasi ja hyväkroppaisena ja etkä ainakaan tee pysyvää vahinkoa kehollesi ja aivollesi ja tulet elämään pitkään terveellisenä & onnellisena.

Nostan jälleen ylös kestävän ratkaisun idean... Puhuin aiemminkin mm. tuolla kestävästä ratkaisusta ja tiedän, että se innoitti ainakin muutamaa miettimään enemmän.

Pitää päästä koko "dieetti" paradigmasta eroon ja pitää korjata koko ruokavalio, että olet pysyvästi siinä unelmakropassasi - aina.

Ei ole mitään dieettejä jota seuraat vain Tammikuussa uudenvuodenlupaukseksi... Ratkaisun pitää olla kestävä, ei suinkaan mikään parin viikon 800 kalorin lisäaine soijapirtelöiden "nauttiminen".

Ja sitten kun laihdut unelmapainoosi niin mitä sitten? Luuletko olevasi jotenkin onnellisempi sitten? Et todellakaan tule olemaan, luota minuun.. Olen kokenut sen. Mietit vain, että no nyt minulla on unelmakroppani.. Mitä nyt?

Sinun täytyy käsittää, että kun joku päivä saavutat sen unelmapainosi, unelmakroppasi - jonka todella uskon sinun saavuttavan... Niin sinulla on oltava joku syvempi tarkoitus elämässäsi sen jälkeen, koska saavutit sen mitä sitä ennen suuresti halusit ja josta aina haaveilit. Mutta ei se tunnukkaan nyt niin hienolta kuin ajattelin... Se tarkoituksen puute saa sinut lihomaan takaisin samaan vanhaan.

Ja jos et lihokkaan takaisin, niin jos pääsit tuohon pisteeseen epäterveellisellä tavalla, kenties terveytesi on tuhottu kaikesta aspartaami-fruktoosisiirappi-soija kombinaatiosta... Niin mitä sitten? Terveytesi on kaikkein tärkeimpäsi, jos menetät sen niin sinulla ei ole mitään, edes se unelmakroppasi ei korvaa sitä faktaa.

Tämän takia puhun kestävästä ratkaisusta... Joten... Sinun on aloitettava ajattelemaan eri tavalla. Ei välitöntä tyydytystä, koska jokatapauksessa se ei ole tie onneen.

Jos olet nyt lihavana ihmisenä masentunut, ja yhtäkkiä voisitkin pikamatkustaa tulevaisuuteen jossa olisit hyväkroppainen... Eli tavallaan voisit saada jotain jota et ole "ansainnut"... Niin olet masentunut vieläkin, unelmakropassasikin.

Ja varsinkin tunnet tämän jos päätät mennä rasvaimuun tai plastiikkakirurgille. Rasvaimun jälkeinen kroppa ei todellakaan ole se "unelmakroppa" kun otat vaatteesi pois, vaan jotain ihan muuta.

Tämän saavutat "taikapilleri" "välitön tyydytys" ajattelutavalla.

Ei ole "taikapilleriä"... Mutta voit tehdä tiesi helpommaksi. Se matka sinne merkkaa ja muuttaa sinut onnellisemmaksi ja itsevarmemmaksi ihmiseksi, ei se päämäärä.


Laihdutusvalmisteet ja paastoaminen


Kaikki laihdutusvalmisteet ja painonpudotus "taikapillerit" kaikki perustuu samaan, eli "paastoamiseen" ja siihen, että syöt yksinkertaisesti vähemmän kaloreita päivässä.

Kaikki osaa tehdä tämän itsekkin ilman mitään painonpudotusvalmistetta, et tarvitse siihen erikseen tuotetta joka olevinaan pitää sinun näläntunteesi loitolla.

Tuotteen väite:
"Alle 800 kcal:n ruokavaliolla elimistö pysyy paastotilassa, eikä nälän tunnetta juuri esiinny."

En ole paastoamisen expertti, vaikka olenkin lukenut alan parhaan kirjan aiheesta, mutta...

En tiedä voiko ylläolevaa suurempaa vitsiä kukaan kertoa? Miksi ei ennemmin paastota oikeasti? Pari kertaa kuukaudessa 18-24h paasto jossa et juo kuin vettä. Se antaa oikeat kaivatut tulokset.

Paastoaminen voi kasvattaa ihmisen kasvuhormonin(HGH) tuotantoa jopa 2000%.

“Fasting can trigger a dramatic rise in human growth hormone (HGH), also known as “the fitness hormone.” Recent research found fasting raised HGH by 1,300 percent in women and 2,000 percent in men!”

Lyhytaikaisen paastoamisen massiiviset hyödyt

En suinkaan suosittele paastoamista laihduttamiseen, vaan se on lähinnä hyvä juttu jota tehdä aina toisinaan kokonaisvaltaisen terveyden parantamiseksi. Kuten sanoin, 1-2x kuukaudessa 18-24h paasto.

Syy paastoamiseen on minulle itselleni puhtaasti tuo kasvuhormonin(HGH) suurempi eritys, koska se on se juttu joka tekee ihmiset nuoreksi. Ja treenaajille tietenkin kasvuhormoni on se huikein juttu mistä he aina puhuvat.

Et tarvitse kasvuhormonipiikkejä, saat saman paastoamalla - ilmaiseksi ja laillisesti sekä terveellisesti.

Paaston hyödyt tulee vasta sitten kun olet ollut vähintään 18 tuntia syömättä mitään, jos ratkeat sitä ennen niin se kaikki oli turhaa. Mutta muista, että lyhytaikainen paasto on ainoa järkevä vaihtoehto, en ikinä suosittelisi yli 24h paastoa.


Kuinka ihmiset lihoo?


Paradoksaalista kyllä, että ihmiset juuri tulee lihaviksi aspartaamilla, fruktoosisiirapilla, sokerilla, soijalla ja valkoisella leivällä + margariinilla.

Ja lihavat ihmiset yleensä juuri ostaa laihdutustuotteita jotka juuri sisältää ylläolevia aineita. Hyvin, hyvin paradoksaalista.

Lisäksi tämän päälle lihavat ihmiset VÄLTTELEVÄT terveellisiä rasvoja kuten kananmunia, oliiviöljyä, avokadoa, kookosöljyä, voita.

Joten, pitäisikö sinun ammentaa näkemystäsi, ja katsoa mitä tuotteita ne terveet ja hyväkroppaiset ihmiset ostaa? He ostavat mm. juuri noita juttuja joita lihavat ihmiset välttelevät.

Pitäisikö sinun ennemmin katsoa mitä tuotteita ja ruokia Victoria's Secret supermallit ostaa? Eikä suinkaan katsoa sitä mitä lihavat ihmiset ostaa.

Näetkö sen mitä tarkoitan?

Ylipainoiset ihmiset eivät yksinkertaisesti liiku ja he ostavat laihdutusvalmisteita ja painonpudotusvalmisteita ja muita "taikapillereitä" joiden myötä heidän pitäisi tulla seksikkään hoikkakroppaiseksi - ilman mitään työtä.

Kun taas ne kaikkien unelmissa olevat seksikkäät hyväkroppaiset ihmiset pysyy mahdollisimman kaukana kaikesta tuosta... Ja he myös treenaa ja liikkuu.

Joten ketä sinun pitäisi kuunnella? Jos haluat laihtua menetkö katsomaan mitä ylipainoiset käy ostamassa lisäravinnekaupasta?


Jos haluat supermallin kehon niin miksi et söisi kuten Victoria's Secret supermallit?


Kuinka laihtua oikeasti? Lue postaus Kuinka laihtua pysyvästi.


Kuinka supermallit ja Hollywood tähdet oikeasti syö ja pitää aina unelmakroppansa?

Ne ei todellakaan vedä mitään outoja dieettejä ja 800 kalorin aspartaamijuomia, eivätkä he edes karppaa...

Naisia varmasti kiinnostaa kuinka Victoria's Secret supermallit syö?

Näe kuinka yksi kuuluisimmista Victoria's Secret malleista, viimekin vuonna maailman kauneimmaksi naiseksi valittu Miranda Kerr syö.

Miranda Kerristä sanotaan: Miranda Kerr - epitome of the perfect body. Kuinka saat itsellesikin tämän himoitun täydellisen kropan jonka eteen ihmiset tekee mitä vain? Saat sen tekemällä samaa mitä Miranda Kerr.

Tässä Mirandan oma kirjoittama postaus siitä kuinka hän päivittäin syö.

Ihme kyllä, ei löydy aspartaami-fruktoosisiirappi-pirtelöitä listalta. Ei tuollaista kroppaa voikkaan saada aspartaamilitkuilla.

Katso myös Miranda Kerrin superfood suositukset.

Hän on oikea superfood hullu, hyvällä tavalla. Ja kaikkia naisia pitäisi motivoida minkälaisen kropan ja ihon superfoodeilla voikaan saada. Uskonkin, että pian Suomessakin on enemmän superfood hulluja naisia...


Jos naisten pitäisi jostain mallista ottaa mallia niin Miranda Kerristä, hän ei ole mikään perusmalli vaan oikea huippu roolimalli kaikille pikkutytöille terveellisellä elämäntavoillaan ja mm. meditaatio/jooga ja superfood suosituksillaan.

Jonka myötä ei ole edes ihme, että häntä aina jatkuvasti valitaan maailman kauneimmaksi naiseksi. Hyvä kaunis iho ja kroppa tehdään juuri superfoodeilla kuten maca ja kookosöljy, ei aspartaami-fruktoosisiirappilitkuilla...

Tiedän, kaikki ei varmasti voi syödä kuten supermallit syö... Mutta voit silti poimia listalta parhaat palat kuten mm. kananmunat, parsakaalin, kaurahiutaleet, avokadot, kookosöljyn, maca superfoodin jne.

Ja tietenkin jätä ne roskat pois, eli fruktoosisiirappi ja keinotekoiset makeutusaineet, hydrogenisoidut rasvat eli margariinit. Ei supermallitkaan näitä syö, ja sen niiden kropasta näkee.

Ja tottakai myös treenaa. Miranda Kerr ja muut Hollywood tähdet treenaa ja joogaa. Et välttämättä tarvitse kuin pari kertaa 20min / vko high intensity interval training ja sekin voi riittää.

Tiedän, monet ihmiset miettii, että pitääkö minun oikeasti vielä urheillakkin... Pitää. Treenaus ja urheilu on yksi suurimmista asioista ihmisen elämässä jolla ihminen voi kehittyä ja tulla paremmaksi kaiken suhteen. Jos jollain voit muuttaa itsesi niin urheilemalla. En voi olla painottamatta tätä tarpeeksi, kun pääset rytmiin niin treenaus on yksi suurimmista elämäniloista etkä pysty olemaan ilman.

Se ei ole enää se pakollinen ärsyttävä juttu joka sinun pitää tehdä, vaan haluat tehdä sitä enemmän kuin mitään. Vai luulitko, että sitten kun olet unelmakroppaisena ja olet unelma suhteessa niin sitten sinun ei tarvitse enää treenata ja kehittyä ollenkaan vaan voit lihota ja kasaantua entistäkin surkeampaan tilanteeseen kuin mistä aloitit?

Elämä on ennemminkin jatkuvaa kehitystä - kehitystä joka ei lopu koskaan...

Miranda Kerr kertoo, että kookosöljy on hänen salainen aseensa hyvään ihonlaatuun, kiiltäviin hiuksiin ja trimmattuun vartaloonsa. Miranda sanoo syövänsä päivittäin neljä ruokalusikkaa kookosöljyä, esim. kokkauksessa tai vihreän teen seassa.

Miranda kertoo syövänsä tyyliin 80% terveellistä ruokaa ja 20% hemmottelua ja ns. "paheita. Kaloreita hän ei laskeskele.

"I adopt the 80/20 rule. 80% healthy and organic, 20% indulgent and that works for me and my body personally. I indulge occasionally and avoid counting calories."

"Ideally when I can, I like to start my day with a fresh pressed green juice with kale, cucumber, spinach, parsley and lemon. Half an hour later I like to make a smoothie I will then have organic eggs or oatmeal for breakfast. That works for me and is a great way to get my body started for the day. I believe breakfast is one of the most important meals in the day." -Miranda Kerr

En voi antaa tässä mitään step-by-step ruokavaliota jota sinunkin pitäisi noudattaa. Kaikkien kehot ovat erilaisia ja kaikilla ne toimii eritavalla. Mikä toimii toisella ei toimi toisella.

Voin vain kertoa sen, mitä sinun ei pitäisi tehdä.

Mitä sinun ei pitäisi syödä ja minkälainen ruokavalio sinulla "suurinpiirtein" pitäisi olla on hyvin selitetty Kuinka laihtua pysyvästi artikkelissa.

On luonnollisiakin tapoja laihtua sekä tulla terveemmäksi ja onnellisemmaksi.

Markkinoilla on paljon paskaa ja kusettajia, kaikenmaailman aspartaamin & fruktoosisiirapin myyjiä...

Kouluta itseäsi, tule fiksummaksi, tule enemmän tietoiseksi asioista, etsi arvokasta tietoa, etsi kultaa.

Älä keskity aina negatiiviseen, lopeta vinkuminen ja valittaminen, hanki parempi asenne, hymyile ja naura enemmän.

Kaikki mitä haaveilet elämässä saavuttavasi... Sinä voit saavuttaa sen. Koska olet voittaja.

Ala tutkimaan pitkäaikaista terveyttä ja kiinnostu terveydestä ja seuraa Karppaajan Suositukset sivustoa - se on ainoa keino laihtua pysyvästi.

16 kommenttia:

  1. Wau mikä tietopakki sä oot! Kiitos!:)

    VastaaPoista
  2. Osaisitko suositella mitään hyvää resepti kirjaa/kirjoja joissa on tämän tyylisiä ruokia joista puhut täällä blogissa?

    VastaaPoista
  3. Tsekkaamisen arvoinen juttu soijasta:

    Soy Protein Makes You Weak & Womanly

    -Loistava videopätkä soijan vaikutuksista.

    VastaaPoista
  4. Hei!, Herbalife soijavapaa pirtelöjauhe, mitä mieltä olet?,
    Todella mielenkiintoinen blogi sinulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos kommentista :)

      Noista Herbalife tuotteista on vaikea löytää mitään tietoa... En löydä netistä minkäänlaista ainesosalistaa, ja tuotteiden alkuperästä ei ole mitään tietoa. Hintaakin veikkailen karkean ylihintaiseksi.

      Varmasti jotkin Herbalifen luomumausteet ja nämä ovat ihan hyviä... Mutta mitä tulee kaikenmaailman pirtelöjauheisiin, niin pysyisin kaukana henk.koht.

      Pirtelöjauheet ovat kaukana aidosta ruuasta. Prosessoidut pirtelöjuomajauheet ovat jotain sellaista, jota luonto ei ole tarkoittanut meidän syövän... Toki jos voit linkata tai kertoa tuoteselosteen/ainesosat, niin osaisin kertoa paremmin.

      Suosi aitoa ruokaa, kuten vaikkapa kananmunia jotka ovat aikalailla "täydellistä ruokaa" ihmisille. Kananmunien "superfood" statukselle ei ole oikein vertauskuvaa, kaikintavoin parempaa kuin esim. liha.

      Siinäpä simppeli vinkki ja ylistyspuhe kananmunille :)

      Poista
    2. Ei ainakaan kovin vakuuttavalta vaikuta Wikipediasta löytämäni faktat Herbalifesta... "Tuotteista maksavaurioita" -Wikipedian mukaan.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Herbalife

      En varmaankaan itse käyttäisi.

      Valtavirran myydyimmät "lisäravineet" ovat todella surkealaatuisia ja tuonkin firman takana on maailman parhaimpiin kuuluva markkinointiyhtiö, en yhtään ihmettele että ovat markkinajohtajia ravintojauheidensa myynnissä.

      Summaus.. Loistavasti markkinoitua - jonka pitäisi antaa vihjaus: että pysy kaukana(jos jotain tietää valtavirran markkinoinnista).

      Tähtifutari Christiano Ronaldolle laitetaan Herbalife tölkit käteen ja kauppa kyllä käy. Mutta käyttääkö hän itse niitä oikeasti? Tuskinpa vain :) Mutta kyllä sinäkin markkinoisit mitä vain jos 10milj euroa tilille siirretään.

      Poista
    3. Hei!
      Samoilla ajatuksilla itsekkin, pienen ns. varmistuksen halusin. Teinkin tilauksen suosittelemastasi D-vitamiinista ja astaksantiinista, sekä mukaan kahvia ja C-vitamiinia. Meillä on 3 urheilevaa lapsosta, n. 13v. lähes päivittäin treenit, välillä aamuisinkin. Mitä suosittelisit palautumiseen turnauksissa ja yleiseen vointiin ja jaksamiseen? Ei oikein palutumisjuomia/protsku patukoita tee mieli ostaa kaupasta evääksi. Normi ruoka(ei vähä rasvainen/rasvattomat tuotteet)+ kunnon vitamiini paukut aamuisin? 8v:lle ajattelin sitä suosittelemaasi d-vit.+k2 imeskely/pureskelu tabl.(nimi ei muistu nyt mieleen) Miten tuon astaksantiinin kanssa, aikuisille vain? Tuli vielä soija -kastike? onko kaikki suomessa myytävät soijakastikkeet sitä"pahaa"? Minulta on nyt kovasti kyselty, miksi olen sitä mieltä, että soija olisi pahasta! Taidan linkittää sinun sivuille/tutkimuksiin joita sieltä löytyi. Fluori on heivattu jo.
      Kiitos kovasti, voipi olla, että lisä kysymyksiä saattaa tulla vielä ;D

      Poista
  5. Hei.

    Suurin osa nykypäivän soijasta ei ole ihmiselle sopivaa ravintoa. Miksi sitä pitäisi edes syödä? Mihin tarkoitukseen soijaa käyttäisi? Aina löytyy parempi vaihtoehto.

    Soijasta löytyy googlehaulla niin paljon faktaa ja tutkittua tietoa sen SUURISTA HAITOISTA, että ei kukaan järissään oleva enää sitä söisi.

    Ihmiset yleensä sanoo, että kuinkas aasialaiset ovat syöneet sitä tuhansia vuosia ja blaa blaa - tietämättä, että aasialaiset ovat syöneet aivan erilaista soijaa kuin mitä nykysoija täällä meillä on.

    Aasiassa on syöty fermentoitua soijaa, joka on hyvästä. Tähän kuuluu mm. miso, natto, tempeh ja jotkin soijakastikkeet jos ne on aidolla tavalla valmistettu. Tofu EI OLE fermentoitua, tofua ei siis kannata syödä. Fermentointi poistaa soijan myrkyllisyyden.

    Fermentoimaton soija, jota täällä länsimaissa käytetään on itseasiassa lähes myrkkyä joka laittaa mm. hormonitasapainon sekaisin, vanhentaa, aiheuttaa aivovauriota ja rintasyöpää sekä hedelmättömyyttä naisissa. Tämän lisäksi lähes kaikki maailman soija on nykyisin geenimanipuloitua, ja geenimanipuloitu ruoka aiheuttaa tutkitusti syöpiä ja kasvaimia.

    Linkkejä jota jakaa soijasta:

    Suomenkielellä:
    http://www.elinahytonen.fi/2011/01/soija-ongelmaruokaa/

    http://www.aitoterveys.fi/Soija.php

    Englanninkiellä:
    http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/09/18/soy-can-damage-your-health.aspx

    http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/12/04/soy-dangers-summarized.aspx

    http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/12/08/the-dirty-little-secret-hidden-in-much-of-your-health-food.aspx

    http://www.naturalnews.com/022630_soy_food_phytic_acid.html
    http://www.naturalnews.com/soy.html

    http://www.youtube.com/watch?v=0n7bH8ced0Y -- Soy Protein Makes You Weak & Womanly <-- jakamiseen hyvä video soijasta, ihmiset jaksaa katsoa videoita ennemmin kuin lukea pitkiä artikkeleita

    http://www.naturalnews.com/037249_gmo_study_cancer_tumors_organ_damage.html <-- hyvä jakaa, että ihmiset saa tietää mitä GMO ruoka tekee.

    Kun puhe oli soijakastikkeesta ja jos siitä ei ole varmuutta, niin jos ruuan maustamiseen tarvitsee jotain... Niin kaupat on täynnä erilaisia mausteita jotka tekee ruuasta herkullista.

    Laadukkaan raffinoimattoman merisuolan ohella erilaiset chilisekoitukset tekevät ruuasta hyvää(jos tykkää tulisesta).

    Esim. Santa Maria Pasta Rossa maustesekoitus tekee lähes ruuasta kuin ruuasta loistavan makuista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja... Olet täysin oikeilla jäljillä.

      Mitä itse tekisin?

      Kasvavien lapsien kanssa ensimmäiseksi suosisin sitä aitoa ruokaa. Paljon urheilevana olisi tärkeää saada proteiinin ohella myös paljon hiilareita ja kaloreita sekä hyviä rasvoja.

      Paljon urheilevan ruokavaliossa pitäisi olla paljon:

      -kaurahiutaleita (supermallitkin syö tätä päivittäin)
      -riisiä (riisillä on tarpeetta huono maine, vaikka riisissä ei ole mitään vikaa. tummaa tai valkoista - käyttäisin vähän väliä molempia)
      -hyviä rasvoja kuten oliiviöljyä, kookosöljyä, avokadoja (kaikki nämä voi sekoittaa esim. salaattiin) + aito voi
      -kananmunia, laadukasta lihaa, kalaa, laadukasta broileria (http://patarumpu.fi/2013/08/09/luomubroileri-tulee-kauppoihin/)
      -vihanneksia (esim. erityisesti parsakaalia)
      -marjoja ja hedelmiä, kuten vaikkapa banaaneita (banaani on 4x ravinteikkaampi kuin esim. omena joka on kuuluisa terveellisyydestään)

      Loistavia eväitä voisi olla juuri banaanit, omenat, jonkunlaiseen purnukkaan tehty smoothie jossa paljon rasvoja seassa kuten kookosöljyä, sokeriton luomupähkinävoipurnukka repussa jota voi nauttia välillä (saa vaikka luontaistuotekaupoista - tarjoaa proteiinia, kaloreita ja hyviä rasvoja).

      Vasta tämän jälkeen miettisin lisäravinteita... Nuorille kasvaville lapsille en mitä tahansa lisäravinteita hankkisi, koska ne ei ole tarpeellisia. Niitä muutamia jota itse saattaisin hankkia lapsilleni: D-vitamiini(myös K2), luonnollinen whole food C-vitamiini, astaksantiinia voi antaa yli 10 vuotiaille huoletta 4mg päivä - urheilijalle astaksantiini voisi olla hyödyllinen.

      MUTTA... Lapset ei sinänsä tarvitse oikeastaan mitään lisäravinteita, jos ruokavalio on kunnossa. Aitoa ruokaa - ei eineksiä. Noitakin kaikkia saa ruokavaliosta mitä listasin tuohon. Paitsi D-vitamiinia tai astaksantiinia. D-vitamiini olisi hyvä käytössä talviaikaan lapsillakin. Kesällä ihmisten pitäisi olla auringossa niin paljon jokatapauksessa, että D lisäravinteita ei silloin käytetä.

      Mutta yleisesti ihmiset alkavat tarvitsemaan lisäravinteita vasta aikuisiällä, joka on hyvä ohjenuora.

      Testaisin itse kaikenlaista ja pyrkisin päivittämään kaiken parempaan. Kaikkeen löytyy se parempi vaihtoehto. Jos tykkäät syödä vaikka Marabou-suklaata(jonka tuottama Kraft yhtiö julkisesti myöntää käyttävänsä GMO ainesosia! joten kyllä, meidänkin marketeissa myydään gmo-"ruokaa")... Vaihtoehdoksi tähänkin löytyy samaisesta marketista parempi suuresti kaakaopitoinen mahd. vähän prosessoitu suklaalevy.

      Ja tulisin intohimoiseksi ruuan maustamisesta. Tämä osataan aasiassa ja siellä ruoka kuin ruoka maistuu kaikille, lapsille ja aikuisille - koska siellä perinteisesti osataan maustaa ruoka maukkaaksi aidoilla yrteillä ja chileillä. He jotka ei ole intohimoisia aidon ruuan syömisestä ja hakevat jotain oikotietä pirtelöjauheista - he eivät osaa maustaa ruokiaan.

      Tämä on vain se mitä itse tekisin :)

      Poista
    2. PS. Jos joku sanoo riisin olevan huono juttu...

      Niin tutki aasialaista ruokakulttuuria ja huomaat siellä riisin olleen aina oleellinen osa päivittäistä ruokavaliota. Ja kun katsotaan aasialaisten ihmisten kehoa niin ei siellä ole lihavuusepidemiaa ja esim. japanilaiset, suurena riisinkuluttajana omaavat maailman suurimman "elinikäarvion". Riisi ei tietenkään ole se syy, vaan mm. ruokavalio joka on rikas omega-3 rasvoissa, astaksantiinissa. Japanilaiset saa K2-vitamiinia ja hyödyllisiä bakteereja päivittäisistä fermentoiduista ruuista.

      Mutta silti, riisi on saanut tarpeettomasti huonon maineen. Aasialaiset valitsivat loistavan "staple foodin" valkoisesta riisistä, joka on vähiten haittaa tekevä vilja/jyvä. Samalla kun länsi porskutti mm. vehnällä ja nyt onkin paljon sairauksia ja ylipainoepidemia.

      Ei sillä, että riisi mahtavaa ravintoa olisi, mutta ei se huonoakaan ole.

      "It’s not “good,” but it’s also not “bad.” It just is. It’s pretty much neutral."

      "All else being equal, people will be healthier on a rice-heavy junk food diet than on a wheat-heavy junk food diet."

      Aiheesta voi lukea lisää:

      http://www.marksdailyapple.com/the-asian-paradox-how-can-asians-eat-so-much-rice-and-not-gain-weight/

      http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/12/27/top-healthiest-countries.aspx

      Poista
  6. Lisää linkkejä ja keskustelua riisistä (sekä kaurahiutaleista):

    http://www.marksdailyapple.com/is-rice-unhealthy/

    http://paleohacks.com/questions/174545/why-is-rice-ok-but-grains-like-oats-arent

    VastaaPoista
  7. Lisään kommentin mitä syöttäisin lapsilleni aiheeseen...

    Jos joku miettii, että mitä lisäravinteita kannattaisi syöttää lapsilleen... Vastaus on selkeä: Viherjauheita.

    Tyypillisesti lapset ei ole vihanneksien faneja. Tässä tapauksessa syöttäisin lapsilleni smoothieita joissa on hyvänmakuista viherjauhetta.

    Laadukas viherjauhe poikkeaa jostain lisäaine-pirtelöjauheista, jota jotkut lapsilleen syöttävät.

    Laadukas viherjauhe sekoitus on konsentroituna maailman parhaita vihanneksia ja parhaita marjoja sekä muita "superfoodeja". Lapsilleen voi olla vaikeaa syöttää jotain spiruliinaa, ellei se ole hyvänmakuisen viherjauheen seassa.

    Viherjauheet onkin itseasiassa parhaita lisäravinteita joita voi syöttää lapsille tai aikuisille. Ne ei ole mitään vitamiineja, vaan käytännössä oikeaa ruokaa joka on täynnä ravinteita, mineraaleja, vitamiineja.

    Lue täältä lisää:
    Mullistava Emerald Balance Viherjauhe

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vastauksista, uutta tilausta miettimään ja ensimmäistä tilausta kovasti jo odotellaan.

      Poista

Pyrin vastaamaan kommentteihin nopeasti, mutta joskus vastaamisessa voi kestää jopa 2 kuukautta.