perjantai 21. joulukuuta 2012

Nykyiset ja uudet iHerb tilaajat - LUKEKAA TÄMÄ ennenkuin tilaatte iHerbistä! (ALV muutos 2013)

Olet varmaan jo kuullut, että Suomen kamaralla arvonlisäveron minimikantoraja tavaroiden maahantuonnissa laskee 5 euroon(vanhasta 10 eurosta) vuoden vaihteessa 01.01.2013 - lue uutinen Tullin sivuilta.

Mitä tämä käytännössä siis tarkoittaa nettiostamisessa kun tilaat iHerbistä ja muista ulkomaisista nettikaupoista?

Vaikkei vuosi olekkaan vielä vaihtunut niin silti HUOMIOI: Jos nyt tilaat iHerbistä tai muista ulkomaisista nettikaupoista, pakettisi saapuu vasta ensivuoden puolella, joten välttääksesi verojen maksamisen sinun pitäisi jo nyt noudattaa seuraavia tilausrajoja.

Itselläni on tällä hetkellä tulossa iHerb paketteja arvoltaan hieman yli $40 ja ne todennäköisesti saapuu vasta ensivuoden puolella.

Lue postaus kokonaan, lopusta löydät käytännön vinkkejä iHerb tilaamiseen jatkossa.

Täsmällinen opas kaikille 2013 ulkomailta tilaaville ja erityisesti iHerb tilaajille.

Näin ulkomailta tilaaminen tulee olemaan vuonna 2013 ->


-Tuontitullia ei joudu maksamaan alle 150€ tilauksista.

Mutta jos alarajat ylittyvät, on alv(arvonlisävero) silti maksettava.

ALVia ei peritä, jos sen määrä jää alle 5 euron.*
*(tämä siis muuttuu Suomessa vuoden 2013 alusta 10 eurosta -> 5 euroon, joka on minimikantorajana uusi alv 2013 nettiostamiseen)

Eri tuotteilla on eri alv

Yleinen alv on 24 %.

Elintarvikkeet ja ravintolisät alv on 14 %.

Kirjojen alv on 10 %.

*ALV prosentit on vuodelle 2013 ja otettu lähteestä:
http://www.veronmaksajat.fi/fi-FI/tutkimuksetjatilastot/kulutusverotus/arvonlisavero/

Näistä laskien saadaan erilaiset tilauksen maksimimäärät, jotta ulkomaan tilauksista ALVia EI peritä:

- 24% - yleinen alv -> 20,8 euroa (kosmetiikka, voiteet tai esim paistinpannu yms kaikki "ei syötävä")
- 14% - elintarvikkeet ja ravintolisät -> 35,7 euroa
- 10% - kirjat -> 49,99 euroa

Vaatteet ja elektroniikka kuuluu yleisen ALVin alle.

-Toimituskuluista maksetaan verot sen mukaisesti mitä paketin sisältö on. Rahtikulun ALV menee sen mukaan mitä tilauspaketissasi on, joten jos siellä on pelkkää lisäravinnetta niin 14% tulee postimaksun ALViksi. Mutta kuten monet muut, itse tilaan iHerbistä sekaisin vähän kosmetiikkaa ja lisäravinteita joten pidän yleisesti 24% ALVia postimaksulle.

Näillä rajoilla ALV ei ylitä 5 euroa ylläolevissa tuotekategorioissa, täten sitä ei peritä.

Laske shipping fee mukaan hintarajaan

Summiin lasketaan mukaan myös postikulu. Rahtimaksu lasketaan arvonlisäveroon ja lasken toimituskulut yleisen alvin eli 24% alle koska lähes joka paketistani löytyy pienillä summilla kosmetiikkaa ja loput on lisäravinteita joten pidän tiukasti postikulun ALVina 24%, jos tilaat pelkkää elintarviketta/lisäravinnetta niin sitten ajattele postikulua 14% ALVina. iHerbissä postikulu on $4 kaikille yli $40 tilauksille, alle sen rahtikulu on $6.

iHerb tilaaminen jatkossa 2013 - simppelisti tiivistettynä

35,7e on tämän hetken dollarin kurssilla* $46.95. Joten simppelisti voit jatkossakin tilata verovapaasti lisäravinteita enintään tuolla summalla(mielestäni parempi pitää hyvänä nyrkkisääntönä n. $45 summaa rajana). Eli kun tilaat iHerbistä ja et halua maksaa mitään extraa, niin ostoskorin ostokset olisi hyvä olla noin $40-$42 yhteissummaltaan ja siihen sinun pitää huomioida se rahtikulu $4 päälle.

*Katso aina nykyhetken kurssi Tullin sivuilta:
http://www.tulli.fi/fi/yrityksille/tuonti/valuutan_muuntokurssit/index.jsp

Ylläolevalla tavalla tilaat jatkossakin iHerbistä Suomeen ilman minkäänlaista verojen maksua. Ja voit laittaa tälläisiä paketteja tulemaan vaikka 3 putkeen, näin ainakin teen itse koska harvoin iHerbistä niin vähää tilaa koska sieltä löytyy niin paljon kaikkea! Vieläkin säännöllisin väliajoin yllätyn mitä kaikkea ihmeellistä sieltä voikaan löytyä. Voit testata etsiä iHerbin sivuilta mitä tahansa mieleesi tuleekaan...

iHerbistä löytyy yli 35,000 tuotetta, yli 600 tunnettua brändiä.

Huomioi kuitenkin: Jos laitat monta pakettia tulemaan(ja et halua maksaa mitään veroja tulliin) niin pidä kaikki erilliset paketit noiden rajojen puitteissa, sisältöä myöten. Tai vaihtoehtoisesti tee tilaukset eri päivinä niin ei tule yhtäkkiä kerralla monen paketin ryöppyä yhdelle ihmiselle, joka voi herättää huomiota.


Vaikeutuuko iHerb tilaaminen jatkossa? ALVin maksu ja Nettitullaus?


iHerbistä lisäravinteita tilaaville tilaaminen ei siis kuitenkaan vaikeudu paljoakaan, henkilökohtaiseti nettiostaminen iHerbistä on yhä se paras mahdollinen lähde halvimmille & laadukkaimmille luonnollisille whole food lisäravinteille jotka tutkitusti toimii(ja iHerb on myös loistava kosmetiikkaa netistä tilaaville). Eli tilaan iHerbistä aivan yhtä paljon kuin ennenkin, paketteja pitää vain rakennella eri tavalla.

Eli jos siis haluat lisäravinteita niin hanki vain "whole food supplements" joissa ei ole mitään kyseenalaisia kemikaaleja/täyteaineita, näiden lisäravinteiden löytämiseen iHerb on ylivoimaisesti halvin ja paras lähde. Suomen apteekeista ja lisäravinnekaupoista moisia tuotteita ei löydy ja jos löytyy niin ne ovat hinnaltaan lähes 100% kalliimpia.

iHerbin hyvä puoli onkin, että et tarvitse olla miljonääri käyttääksesi säännöllisesti laadukkaimpia whole food lisäravinteita. Jo opiskelijabudjetillakin voit tilailla iHerbistä säännöllisesti. Kun olen vertaillut hintoja niin en ole mistään löytänyt lisäravinteita näin halvalla, kuin iHerbistä.

Ja iHerb rewards systeemin myötä voit saada kaiken jopa ilmaiseksi, tämä on realistista ja jopa erittäin helppoa saavuttaa todella lyhyessä ajassa. Eli saavutat tämän jakamalla eteenpäin omaa iHerb alennuskoodiasi, jonka siis saat ensimmäisen tilauksesi jälkeen. iHerb sivujen mukaan kun olet suositellut jo vain 5 ihmistä oman iHerb alennuskoodisi kautta niin tulevaisuudessa saat seuraavia tilauksia aivan ilmaiseksi(iHerb krediiteillä, saat kommissiota joka tilauksesta). Jo pelkästään 5 suositeltua tilaajaa, jonka saa hetkessä, pitää hyvinkin paikkansa ilmaisten tilausten suhteen. Eli simppelisti suosittelemalla omia kokemuksia ja loistavia tuotteita voit saada ilmaiset lisäravinteet jatkossa. Jaa koodiasi eteenpäin ystäville, tutuille, blogiin, facebookiin ym muihin sosiaalisiin medioihin. Jos sinulla on satoja Facebook kavereita niin saat päivässä noin 5-10 iHerb tilaajaa allesi(suosittele oikeasti loistavia tuotteita, omasta kokemuksestasi, eli anna arvoa muille - ei mitään spämmiä siis). Kannattaa todellakin jakaa omaa koodiansa eteenpäin, se on vaivatonta ja helppoa sekä erittäin palkitsevaa. iHerbiä on myös hyvä laittaa eteenpäin, koska se todellakin on se ns. "The Real Deal". Ei sitä syyttä suotta ole viittä vuotta putkeen valittu maailman parhaaksi nettikaupaksi.

Mutta eteenpäin iHerb lisäravinteiden halpuudesta. Hyvä esimerkki tästä on mm. D-vitamiinituotteet; joista tulee uskomattomasti jopa yli tuhannen prosentin säästöt vuodessa ostamalla iHerbistä, kuin apteekista. Ne onkin ehdottomasti paras ostaa iHerbistä, katso täältä kattavat D-vitamiinisuositukset ja mitä hyötyä D-vitamiinista on.

Ja jos joskus tulee arvonlisäveroa maksettavaksi, kenties tilaan jotain jolla toimituskulujen kanssa $46 ylittyy, kuten vaikkapa Ormus Supergreensiä tai maailman laadukkainta proteiinia... Niin sitten vain maksan arvonlisäveron, se ei ole niin paha juttu kuin voisi kuvitella. Paketti pysähtyy vain Suomen tulliin ja siitä tulee ilmoitus ja nykyisen nettitullauksen myötä verot voi maksaa suoraan verkkopankin kautta poistumatta kotoa ja sen jälkeen paketti lähtee liikkumaan kotia päin aivan normaalisti. Tästä tulee noin viikon viive paketin saamisessa.

Nettituonti-palvelun kautta tullauspäätöksen tai laskun voi päätöksen vahvistamisen jälkeen maksaa verkkomaksuna saman tien.

Nettitullaukseen voit tutustua osoitteessa:
https://asiointi.tulli.fi/nettituonti/

Yleinen alv(kosmetiikka ym) ja kirjojen tilaaminen 2013 ->


Yleisen alvin tilaajille asiat vaikeutuu(eli periaatteessa kaikki mitä ei voi syödä on yleisen alvin alla olevaa, vaatteetkin). Kirjat on erikseen(joita voit tilata n. 50 euron edestä verovapaasti).

2013 vuonna voit tilata ulkomailta verottomasti esim. kosmetiikkaa vain noin $27(20,8e) edestä. iHerbistä se tarkottaisi max n. 20 dollaria ostoksia + 6 dollarin rahti.

Ja tottakai ainahan voit tilata niin paljon kuin haluat ja yksinkertaisesti tehdä tulliselvityksen ja hoitaa ylimääräiset verot. Ei sekään ole huono vaihtoehto. Tässä artikkelissa pohdiskellaan vain tilausrajoja jos et halua maksaa mitään ylimääräistä kun tilaat ulkomaisista nettikaupoista.

Jos pakettisi jää tulliin niin voit maksaa tarvittavat verot poistumatta kämpästäsi nettipankin kautta ja paketti lähtee normaalisti liikkeelle sen jälkeen. Joten jos joku yhä haluaa tilailla sadoilla dollareilla kerralla lisäravinteita/kosmetiikkaa niin se on itseasiassa helpompaa kuin koskaan aiemmin.

Vinkkejä iHerb tilaamiseen 2013 vuodelle


Käytännössä voit tilata iHerbistä mitä vain tuon n. $45 dollarin edestä(kunhan summa sisältää myös rahtikulun) ja pääset arvonlisäveroja maksamatta. Vaikka paketissa olisi pelkkää kosmetiikkaa. Miksikö? Koska rahtipaketteihin iHerb lätkäisee tarran "Natural Supplements for personal use" joten tulli olettaa, että tässä on lisäravinteita ym ja rajojen puitteissa ollaan joten ei edes syytä tarkastaa tätä pakettia.


Tottakai tulli joskus tekee pistotarkastuksia sattumanvaraisesti mihin tahansa pakettiin joten se on tuuripeliä.

Mutta et tietenkään ole mikään "systeemin kusettaja" jos näin saat paketteja ilman verojen maksamista, se on vain täysin normaalia ja odotettavaa. Ei tullit pysty tarkistamaan kaikkia miljoonia paketteja. Jokatapauksessa olisit maksanut ne pienet verot mitä iHerb tilauksista voi tulla mutta tuskin joudut tekemään sitä. Worst case scenario olisi alle 10 euron arvonlisäveron maksu, jos ne joskus sattuu pakettisi tarkistamaan. PS. Vaikkei pakettejasi lähes koskaan tutkita niin älä silti koskaan tilaa Suomen lääkelistalla olevia tuotteita kuten: Melatoniini tuotteet, 5-Hydroxytryptophan(5-HTP) jne. Nämä luokitellaan Suomessa lääkkeiksi ja ne jää tullin haaviin, eikä sitä katsota hyvällä!

Jos tilaat kosmetiikkaa ja lisäravinteita sekaisin niin se ei ole sinun hallittavissa joudutko maksamaan arvonlisäverot vai et. Todennäköisesti n. 90% ajasta et joudu maksamaan mitän extraa jos tilaat n. 45 dollarin yhteissummalla... Huomaa, että 10% on jäljellä vielä ja sekin tapahtuu.. Kymmenen prosenttia ajasta! Todellisuus varmasti on ennemminkin, että n. 1% ajasta joudut maksamaan.. Koska kun miettii montako pakettia kaikista maailman nettikaupoista päivittäin Suomeen tulee niin onhan se erittäin epätodennäköistä, että sinun rajojen puitteissa olevaa pakettia lähemmin tutkitaan, ei Tullilla ole resursseja kaikkien miljoonien pakettien tutkimiseen.

Mutta jos haluat olla varma niin aina voit suorilta tilata noiden ylläolevien rajojen mukaisesti juuri niitä tuotteita niin sitten voit olla aivan varma, että et koskaan joudu maksamaan mitään ylimääräistä.

PPS. Itse ainakin jatkossa tilaan lisäravinteita ja kosmetiikkaa sekaisin n. $45 edestä(summaan lasken mukaan toimituskulun).

Esim. kenties CafeCeps kahvia, African Black Soappia, teetä jota ei saa mistään muualta, luonnollisen deodorantin(varoitus huom: en suosittele enää Crystal/Stone deodorantteja), loistavaa hammastahnaa joka on valovuosia edellä Colgaten/Pepsodentin fluoritahnoja, maca ekstraktia sekä lisään jonkin ilmaistuotteen tilaukseeni iHerb freebie kategoriasta.

Kaikki nämä samassa paketissa. Itseasiassa ylläolevasta pakkauksesta ei edes tulisi arvonlisäveroja maksettavaksi muutenkaan. Ja jos joskus harvoin alle 1/10 kerrasta joudun maksamaan jostain paketista parin euron arvonlisäverot verkkopankin kautta niin ei ongelmaa.

Kosmetiikan tilaaminen ulkomailta ja iHerbistä


Voit tilata samalla tavalla iHerbistä reilun $40 edestä PELKKÄÄ KOSMETIIKKAA: shampoota, deodorantteja, käsivoidetta kuiville käsille, ihonhoitotuotteita, 85centin seksikkäitä luomu huulirasvoja ja meikkituotteita ja luonnollisia hiustenvärjäystuotteita sekä luonnollisia geelikynsi tuotteita.

Tilaukset merkataan iHerbissä lisäravinteiksi eli pakettiasi tuskin tutkitaan mutta jos 1% ajasta pakettisi tarkistetaan niin sitten joudut maksamaan 24% extraa, eli esim. $46*1,24 = n. 11 dollaria(8e) jonka voi tilisiirrolla tilittää Suomen valtiolle jonka jälkeen paketti lähtee jälleen liikkeelle kohti sinua.

Verojen maksamisenkin jälkeen iHerbistä silti tulisi kaikenkaikkiaan huomattavasta halvemmaksi lähes kaikkien tuotteiden hankinta. Mutta suuren osan ajasta saat ne yhä verovapaasti joten säästöt(verrattuna paikallisiin rip-off liikkeisiin) voit käyttää vaikkapa Thaimaassa lomailuun! Ps. Bangkok valittiin jälleen kerran maailman parhaaksi kaupungiksi vuonna 2012.

Pienet säästöt kasautuu todella suuriksi lyhyessäkin ajassa, jotka voit eteenpäin investoida johonkin josta saat uusia hienoja kokemuksia elämääsi.

"If you keep on doing what you've always done, you'll keep on getting what you've always got."

Vuosi 2013 vaihtuu, meidän kaikkien olisi aika kokeilla jotain uutta.

Kestävä ratkaisu, haluatko olla onnellinen VAIN nyt - vai AINA?


Kaikissa käyttötuotteissasi aina hammastahnasta deodorantteihin voit tehdä säästöä iHerbin kautta, ja saada ne samalla laadukkaana kestävänä ratkaisuna...

Mitä tarkoitan kestävällä ratkaisulla?

Onko fluorihammastahnan, aivosyöpää ja pysyvää aivovauriota(tutkitusti) aiheuttavan aspartaami c-vitamiini poretabletin, lihasheikkoutta aiheuttavan kemikaalisaippuan tai alumiinipitoisen karsinogeenisen deodorantin käyttö pitkässäjuoksussa kestävä ratkaisu? Oletko niiden käytöllä onnellinen VAIN nyt - MUTTA et aina(eli menetätkö terveytesi, eli kaikkein tärkeimpäsi niiden myötä)?

Kaikkien kannattaa miettiä sitä.KEHOSI on AINOA paikka jossa sinun TÄYTYY koskaan asua, LOPPUELÄMÄSI AJAN... Pidä se mielessä, ja kohtele kehoasi oikein miettimällä tarkkaan mitä pistät suuhusi/ihollesi niin et tarvitse asua loppuelämääsi pysyvästi sairaassa kehossa.

Näitä asioita kaikkien tulisi miettiä jo ennaltaehkäisevästi, ei sitten kun on jo liian myöhäistä. Älä kadu vuosien päästä, kun tiesit näistä jo nyt.. Voit toimia vielä nyt ja huomata järisyttävän eron entiseen elämääsi jonka jälkeen viet tätä tietoa eteenpäin läheisillesi ja kaikille muillekkin ihmisille.

"Do you want to be happy for a LONG TIME? Or just RIGHT NOW? Is the things you are doing SUSTAINABLE?"

“Yesterday I was clever, so I wanted to change the world. Today I am wise, so I am changing myself.” - Rumi

“Be the change you want to see in the world.” - Mahatma Gandhi


Jos et ole vielä tilannut iHerbistä niin nyt on paras aika tilata


Näe uusin suositukseni, joka on vahvin iHerb suositukseni koskaan. Tämä on huikein tieteellinen löytö koskaan - luonnon puuttuva linkki pysyvään terveyteen - lähin luonnollinen vertauskuva "Graalin maljaan" - "Suurempi löytö kuin D-vitamiini".

Jos olet iHerbin ensitilaaja niin saat vieläkin $10 alennuksen ensitilauksestasi kun tilaat yli $40 edestä, joka kannattaa käyttää hyödyksi.

Tilaa Global Mail by DHL rahdilla joka maksaa $4(NYT vielä ilmainen rahti 2012 LOPPUUN SAAKKA) ja rahdin painoraja on 4lbs(1814g) per tilauspaketti, paino näkyy jatkuvasti ostoskorissa. Paketti saapuu yleensä reilun 1 viikon päästä suoraan kotiisi ja jos et ole kotona niin saat lapun jolla hakea sen lähimmästä postistasi.

Enemmän iHerb suosituksia löydät seuraavasta linkistä ja oikealta sivupalkistani löydät lähes joka kategoriasta iHerb tuotesuosituksia vuodelle 2013.

Loppuvuodelle iHerb tarjoaa nyt todella loistavia loppuvuoden erikoistarjouksia, katsasta ne kohdasta iHerb Super Specials.


Mikäli haluat ylöspäin elämässä, niin muista katsoa myös Työkalut Menestykseen & Hyvinvointiin, josta löydät uusimmat suositukset aivojen ja elämän päivittämiseen. On jo vuosi 2014 ja näitä resursseja ei kannata jättää käyttämättä. Kun muilla elämänlaatu vain huonenee vanhetessaan, niin sinulla taas elämä vain paranee. Enemmän seksiä, enemmän rahaa, unelmakeho, nuorempi minä, parempi aivotoiminta jolloin osaat tehdä oikeita päätöksiä elämässäsi. Kirjaimellisesti sinulle tapahtuu kuin siinä elokuvassa, jossa päähenkilö sai koko aivokapasiteettinsa käyttöön - lue lisää täältä.

17 kommenttia:

 1. Kiitos postauksesta! En olisi tiennyt koko asiasta ja olisikin tullut yllätyksenä. Kertaakaan aiemmin ei ole pitänyt tullin kanssa taistella iherbistä tilatessa. Tilaan sieltä lähinnä teetä, shampoota ja muita halpoja arkipäivän käyttötuotteita, joten ei pitäisi pahasti muuttaa omia tilauksiani!

  VastaaPoista
 2. Hei,

  Joo kyllähän tämä alv muutos on ollut uutisissakin muutaman kerran mutta eipä niitä aina tule katseltua. Uskon ettet ole ainoa joka ei ollut kuullut tästä.

  Veikkaan, että todella moni iHerb tilaaja joutuu maksamaan arvonlisäverot vuoden ensimmäisistä tilauspaketeistaan. Joka on tietenkin harmillista muttei kuitenkaan liian suuri byrokratia.

  Ja jokatapauksessa kantapään kauttahan on paras oppia ;) Kun iHerb paketit päätyykin tullin haaviin ja joutuu verojen maksamiseen niin seuraavissa tilauksissa osaa mukauttaa hinnan oikein.

  Kannattaa myös pitää mielessä uusi 2013 FImean lääkeluettelo iHerbistä tilatessa.

  Uusin päivitetty Fimean lääkeluettelo on nähtävissä ainakin luonnoksena täällä: http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=5&id=5525

  Lääkelistalta löytyy nyt mm. kava kava, yohimbe bark, cod liver oil... Nämä on monille perusjuttuja joita he saattavat tilailla ilman tietämistä, että ne ovatkin lääkelistalla! Ja jatkossakaan ei kannata tilata esim. melatoniini tai 5-HTP tuotteita.

  VastaaPoista
 3. Tuli kyllä juuri 74 dollarin tilaus, eikä jämähtänyt tulliin ! ? :0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu :) Näin käy joskus. Ei Suomen Tullia iHerbin paketit paljoa kiinnosta, niitä varmaan tulee niin paljon muutenkin. Eihän niillä ole resursseja tarkistaa kaikkea.

   Jotkut on tosin reportoineet reilun $50 hintaisen iHerb pakettien jääneen Tulliin veroille pantavaksi.

   Poista
 4. Hyvää asiaa, kiitos!
  Olen ymmälläni Suomen lääkelistan merkityksestä. Esim. listalta löytyy ginseng, mutta sitä on tilattavissa Suomen verkkoapteekista ym. verkkokaupoista.
  Monessa iHerbin teessä on ginsengiä. Arvaako niitä tilata?
  Glokosamiinin tilaus on ilmeisesti myös kiellettyä?
  Entä tilaus EU-alueen sisältä...suosituksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet muutkin ovat ymmällään Suomen lääkelistan merkityksestä.

   Ja mikä ei ole lääkeainelistalla on hyvä kysymys. Kun nyt jopa koivunlehti, nokkonen, voikukka ja inkivääri pyritään saamaan Suomen lääkeainelistalle... Jep, se aiheuttaa lähinnä reaktion, että onko tämä vitsi...

   Tässä eräs esimerkkitapaus joka kannattaa lukea:
   http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/2008/03/627388/vitamiinit-toivat-voimailutoimittajalle-syytteen-vaarin-perustein

   Pitää muistaa, että lääkkeitä ei saa tilata... Mutta lisäravinne ei voi olla lääke. Ja esim. tee ei voi olla lääke vaikka se sisältäisi jotain lääkeainelistalla olevaa yrittiä. Oikeat lääkkeet ja reseptilääkkeet ovat niitä juttuja joita ei kannata tilata mikäli pelkää lääkeainerikkomusta.

   Jos jotain joka on lääkeainelistalla myydään Suomen lisäravinnekaupoissa... Se ei automaattisesti tarkoita, että sitä voisi tilata ulkomailta laillisesti.

   Itse olen tilannut lähes kaikenlaista teetä iHerbistä. Ginsengiä eri muodoissaan on lähes kaikissa teepusseissa... Ei tullin pitäisi katsoa, että tee on lääke. Olen esim. kuullut kuinka tullin virkailija ei ollut noteerannut esim. kava-teetä milläänlailla, kava on siis lääkeainelistalla...

   Kannattaa miettiä, kiinnostaako tullia jonkun yksittäisen ihmisen luonnolliset ginseng tee tilaukset kun samaanaikaan maahan tulee JOKAPÄIVÄ kokaiinia ja muita oikeasti pahoja tappavia huumeita... Joten tilauspaketit jotka tulee luonnollisista lisäravinnefirmoista ei ole tullin prioriteetti kun samaan aikaan aitoja huumeita Suomeen lähettävät ulkomaiset firmat antaa tilaajille 100% rahat takaisin tilauksesta jos paketti jää tulliin... Sitä kannattaa miettiä.

   Mutta muista, että loppupeleissä tulli tekee nämä päätökset ja käytännössä vain he tietävät asiasta. Voi olla mahdollista, että ginsengistä(tai kavasta) teessäkin voi periaatteessa tulla jokin syyte.. Mutta ennemmän he keskittyy lähinnä johonkin melatoniiniin ym näihin tunnettuihin aineisiin jotka ei ole sallittuja.

   Itseäni ja omaa tilausta se ei muuta, että onko esim. ginseng lääkeainelistalla vai ei. Maalaisjärjellä on hyvä ajatella. Mutta omalla vastuulla toki. Vaikka minulle tulisi jonkinlainen lääkeainerikkomus syyte niin se ei vaikuta minuun millään lailla, näin ei tietenkään toki kaikilla ole.

   Kannattaa miettiä tarkkaan mitä tilaa jos tilaa DHL rahdilla, koska niistä näkee suoraan sen listan mitä paketti sisältää. Kun taas tilaat esim. iHerbistä halvalla "Global Priority Mail by DHL" rahdilla niin on erittäin epätodennäköistä että kukaan koskaan näkee mitä pakettisi sisältää. Itselläni jotain sata Global airmail tilauspakettia iHerbistä takana ja yhtäkään pakettia ei olla koskaan avattu Suomen tullissa, ja samaa ihmiset sanoo monilla foorumeillakin.

   Ja voin myöntää, että lähes joka tilauksessani on ollut jotain joka on lääkeainelistalla. Mutta en voi taata, että sinun tilaustasi ei tutkita ja ettet saisi siitä jotain rikettä kun tilasit jotain "mukamas lääkettä". Muista myös, että tilaukset jotka jäävät tulliin verojen maksun takia saatetaan myös tutkia. Itse en ole yhdestäkään tilauksestani maksanut veroja. Veroton tilausraja 14% ALVin elintarvikkeille/lisäravinteille on nyt n. $45 sis rahti.

   Oma kantani kuitenkin on se, että älä tilaa lääkkeitä tai reseptilääkkeitä ja asiat on hyvin. Tai ainahan voi tilata mitä haluaa mutta siitä voi tulla lääkeainerikkomus jos tulli niin päättää.

   Glukosamiini kyllä on lääkeainelistalla, jonka voit nähdä esim täältä: http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2009/20091095

   Tämä vastaus ei paljoa varmasti auttanut... Mysteerinen juttuhan tämä on, ja itse Suomen tulli varmaan tietää asiasta parhaiten. Aina kannattaa tehdä omat tutkimukset aiheesta ja loppujen lopuksi käyttää myös maalaisjärkeä.

   Epätietoiset voi aina soittaa tulliin ja tiedustella asiaa:
   http://www.tulli.fi/fi/yhteystiedot_ja_palaute/index.jsp

   Poista
 5. Lähtökohtaisesti kaikki mitä itse tilaan iHerbistä ovat lisäravinteita(juurikin esim. ginseng teen seassa on hyvä esimerkki). Jos tulli tai Fimea muuta väittää niin oikeudessa se tullaan korjaamaan jokatapauksessa.

  Mutta iHerbissä saattaa olla joitain juttuja joita voi oikeasti laskea lääkkeeksi, reseptilääkkeeksi tai muuten kielletyksi - jos joku tilaa näitä ja pelkää lääkeainerikkomusta niin hän on idiootti.

  VastaaPoista
 6. Hei,

  En ollut huomioinut uusia tullirajoja ja tilasin iHerbistä viikko sitten reilun 37 euron arvosta esim. kasvorasvaa. Lisäksi tilauksessa oli yksi Now Foodsin Tribulus-purkki (1000mg). Kun en näistä asioista mitään ymmärrä (aiemmin tilannut kerran iHerbistä), niin olen hivenen paniikissa, että mahtaako tuo olla sallittu...? Myydäänhän Tribulusta Suomessakin luontaistuotekaupoissa yms., mutta sillä ei näissä tilauksissa tunnukaan olevan merkitystä. Lääkelistaakin yritin käydä läpi, mutta en ota siitä mitään selkoa...

  Osaako joku auttaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään huolta, Tribulus terrestris ei ole lääkeainelistalla.

   ctrl+f etsi tästä listasta: http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2009/20091095 -ja sitä ei löydy.

   Olen itsekkin tilannut Tribulusta iHerbistä aiemmin.

   Ei noista lääkeaineista käytännössä tarvitse huolehtia jos tilaa tuolla halvimmalla lentorahdilla ja pitää tilauksen max $45 hintaisena, kukaan ei näe sisältöä Suomen päässä. Kalliilla DHL rahdilla näkee paketin sisällön joten sillä en suosittele mitä tahansa tilaamaan...

   Kunhan ei tilaa oikeita lääkkeitä tai reseptilääkkeitä niin on ok, lisäravinteet harvemmin on lääkkeitä.

   Poista
 7. Varsinaista kissa ja hiiri -leikkiä!

  Fimean hakuohjelma
  http://www.fimea.fi/laakealan_toimijat/luokittelu/laakeaine_tai_valmiste
  luokittelee valmisteen "Hardcore Tribulus Terrestris" lääkkeeksi, mutta ei (vielä?) Now Foodsin tuotetta.

  Joissakin lääkepäätöksissä viitataan tuotteen sisältävän lääkelistan aineita. Toisaalta edellä mainittu mtv3:n uutinen antaa ymmärtää, että yksin lääkelistan aine ei tee tuotteesta lääkettä.

  Hakuohjelmasta:
  "Valmisteen nimi: Vihreä Ginseng tee
  Perustelu: Esitetty käyttötarkoitus: Tee Valmistajan Internet sivujen (www.clipper-teas.com) mukaan Siperian ginseng juuri on laajasti käytetty lääkkeellinen rohdos, jonka uskotaan piristävän ja voimistavan elimistön immuunijärjestelmää. Päätös: Valmistetta on esitetyn koostumuksen ja käyttötarkoituksen perusteella pidettävä lääkelain 3 pykälän tarkoittamana lääkkeenä."

  Luokittelu ei taida ottaa kantaa lääkelistan aineiden pitoisuuksiin.

  Hyvähän se on, että meitä suojellaan kaikenmaailman mömmöiltä, mutta koivunlehti, nokkonen ja voikukka! Melkoista monopolin suojelua.

  VastaaPoista
 8. Jos haluaa olla maksatta alvia, niin onko tulkinta se, että hintaa tarkastellaan alennuksen jälkeen? Vai ennen alennusta?
  Ja mistä hinnasta postimaksu määritellään. Ennen vai jälkeen alennuksen?

  VastaaPoista
 9. Vastauksena yllä olevaa, joskin 5 kk:n viiveellä. :) Jouduin juuri maksamaan tullia ja ilmoitin hinnoiksi itse alennusprosentin mukaan laskemani hinnat (lähetyslaskussa lukee vain alennuksen kokonaismäärä, ei kunkin tuotteen alennettua hintaa, kun kyseessä on esim. koko tilaukseen tehtävä 5% alennus, kun summa ylittää 60 dollaria. Ale-hintaisten tuotteiden hinnat lukevat lähetyslistassa alennettuina ja niitä tuskin tarkoititkaan). Mainitsin ilmoituksen mukaan liittämässäni lähetyslistan kopiossa laskeneeni hinnoille alennetun hinnan.

  Huomasin samalla, että nettituonti-ilmoitusta täyttäessä kannattaa ensimmäiseksi tuotteeksi kirjata alhaisimman ALV:n omaava tuote, sillä postikulut lisätään tämän ensimmäisen tuotteen hintaan ja lasketaan sen ALV-prosentin mukaan. Aika uskomatonta minusta, että postikuluistakin maksetaan ALV:a ja niiden ALV määräytyy näin 'sattumanvaraisesti', mutta näin se todella vaikuttaisi olevan. Saattaa olla, että tullivirkailija hoitaisi asian fiksummin ja jättäisi postikuluista ALV:n perimättä, jos kävisi paikanpäällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kun selvennit tähän noita juttuja, joku varmasti saa hyötyä.

   En ole itse toistaiseksi joutunut tullin kanssa tekemisiin omien tilauksieni kanssa, paketit lentäneet aina suoraan kotiin avaamattomana. Tänä vuonna tilaillut lukemattomia paketteja aina up to max $48.

   Poista
 10. Moi!
  Ihmettelinkin kun tuli 'Tulliselvitys' lappu kotiin. Ennen, kun tilasin yli 60-90 dollarin arvosta tavaraa iHerbistä niin ei tämmöistä ongelmaa ollu. Nyt kun tilaus oli noin 70 dollarin paikkeilla niin paketti jämähti tulliin ja jouduin maksamaan siitä veroa, 7 euroa(onneksi ei paljon). Nykyään aion tehdä niin kuin kirjoitit tässä blogissa eli tilaan alle 46 dollarin arvon eestä.
  Kiitos infosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei.

   Huomautan, että alle verottoman rajankin paketit voi vielä jäädä tulliselvitykseen. Itselleni kävi niin äskettäin. 46 dollarin paketti jäi tulliselvitykseen.. Nyt jouduin tullin kanssa tekemisiin ensimmäistä kertaa yli viiteen vuoteen. Mutta se oli helpompaa kuin kuvittelinkaan...

   Selvitin sen nettitullissa ja lähetin kuvan iHerb tilausvahvistuksesta, ja se oli sillä selvä. Ei joutunut maksamaan senttiäkään veroa siitä huolimatta, ALV pysyi juuri ja juuri alle 5e tuolla 46d hinnalla - 14% veron lisäravinteiden kanssa.

   Ja seuraavana päivänä paketti oli jo kotona. Joten ei paha tämäkään järjestelmä. Jos joku haluaa tilata isompia paketteja iHerbistä ja haluaa maksaa verot, niin nyt se on helpompaa kuin koskaan aiemmin. DHL rahtikin on nyt todella halpa.

   Mutta ei (edelleenkään) kannata tilailla lääkeainelistalla olevia juttuja, kuten vahvaa melatoniinia.. Voit jäädä kiinni siitä.. Jopa tällä halvimmalla rahdilla ja alhaisen hinnan paketilla.. Jotkut ovat raportoineet jopa 20 dollarin paketin jääneen tulliselvitettäväksi.

   Jos tietoisesti tilasit lääkeaineita, ja pakettisi jäi tulliselvitykseen... Niin ehkä kannattaa ignoroida se, ja odotella se 20 päivää jolloin paketti lähetetään takaisin iHerbille. Ja kun iherb saa sen niin voit saada 80% paketin hinnasta takaisin tilillesi. Mutta suosittelen tilaamaan vain laillisia juttuja.

   Poista
  2. Lisään: tietenkään tulli ei tarkista jokaista pakettia... Tämä on satunnaista, ja olet aika "onnekas" jos saat iherb tilauksestasi viikon jälkeen kirjeen Itellan ulkomaanpostilta (eli tulliselvityksen)... Eikä tuo muutenkaan vaikuta ainakaan omaan iherb tilaamiseen.. Hidastaa pakettisi saapumista ehkä parilla päivällä jos huonolla tuurilla paketti jää selvitettäväksi.

   Poista
 11. Voi ei. Nyt tuli viestiä että lisäravinteita tulossa ja pitää laittaa hetu ja sähköposti eträ matka jatluu tullijuttuihin... ei oo ikää ennen tilattu ja nyt sit 150e.n arvosta.. mitenjä tässä käy

  VastaaPoista

Pyrin vastaamaan kommentteihin nopeasti, mutta joskus vastaamisessa voi kestää jopa 2 kuukautta.